Moderators matrixxx Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 ... εγώ οταν ασχολήθηκα με το σπορ φωτογραφία οι ειδικοί μου έδωσαν συμβουλή να πάρω πρώτα μια απλή -entry-level και αν δω ότι αντέχω να συνεχίσω σε ανώτερη κατηγορία τιμής + φακούς + φίλτρα κτλ. Η συμβουλή ήταν σωστή γιατί δεν αντεξα την πολυπλοκότητα μιας Dslr- Με αυτό το πνευμα λέω οτι ειναι καλύτερη λύση η 1200D σε αυτά τα λεφτά γιατι οι 2 φακοί αργότερα μπορεί να φανούν χρήσιμοι αν αγοράσεις καλύτερο body της canon επειδή θα σου μείνουν. Πρακτικά κερδίζεις 150Ε που κοστίζει ο φακός 75-3000ΙΙΙ αγοράζοντασ μια καινούργια (2014) μηχανή. Αυτό που προτείνεις είναι σχεδόν το αναποδο από αυτό που σου ειχαν προτεινει. Δεν είναι πιο πολυπλοκη η 600, πιο πληρης είναι. Την πολυπλοκοτητα την βαζεις με το να εχεις 2 φακους (σε ένα "λειψο" μοντελο μαλιστα σε σχεση με την αλλη) και να πρεπει να αλλαζεις ή να σου λειπει μια flipout οθονη κλπ. Όπως σου ειπαν και σενα, οι φακοι ερχονται μετα, αν "ψηθεις"...
Vasilis 07 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Όσο περνάει η ώρα το σκέφτομαι να πω την αμαρτία μου. Να την χτυπήσω με έναν καλό φακό 18'135 (για να μην έχουμε και τα θέματα αλλαγής φακών) ή καλύτερα να πάω αργότερα είτε στην Nikon 7100 είτε στην Canon 750 ?
avacan23 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Η λογικη μου ειναι οτι δεν θα παιρνα σημερα ξεστοκαρισμα μια μηχανη του 2012 οταν μπορω με λιγοτερα χρηματα να ψηθω με μια μηχανη του 2015. Σε καθε περιπτωση εγω δεν ειμαι ειδικος και δανειζομαι αποψεις φίλων.
Vasilis 07 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Η λογικη μου ειναι οτι δεν θα παιρνα σημερα ξεστοκαρισμα μια μηχανη του 2012 οταν μπορω με λιγοτερα χρηματα να ψηθω με μια μηχανη του 2015. Σε καθε περιπτωση εγω δεν ειμαι ειδικος και δανειζομαι αποψεις φίλων. Ποιά έχεις στα υπόψιν ? Γιατί η αντίστοιχη της 600 του 2015 είναι η 750 που ξεκινά από τα 699.
Moderators matrixxx Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Για την 1200d μιλαει Βασιλη, διαβασε την κουβεντα πιο πριν. Η λογικη μου ειναι οτι δεν θα παιρνα σημερα ξεστοκαρισμα μια μηχανη του 2012 οταν μπορω με λιγοτερα χρηματα να ψηθω με μια μηχανη του 2015. Σε καθε περιπτωση εγω δεν ειμαι ειδικος και δανειζομαι αποψεις φίλων. Η οποια δεν εχει τιποτα πιο καινουργιο/διαφορετικο πανω της (ουτε επεξεργαστη ουτε αισθητηρα ειπαμε), αντίθετα της λειπουν πολλα πραγματα; Είναι λαθος η λογικη σου και στο λεμε ως ειδικοι φιλοι. 1
DownUNDERground Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Είναι 100-150 ευρω ακριβοτερη η προταση σου επομένως "ακυρη". Η ερωτηση και προτροπη ηταν στο "στα ιδια λεφτα καλυτερες" που ειπε ο viper. Αν την εξετάσεις από θέμα vfm (που νομίζω ότι είναι ένα κριτήριο που σου αρέσει) θα δεις ότι δεν έχουν καμμία σχέση και αξίζει να δώσεις τα παραπάνω λεφτά. Μιλάω καθαρά για ποιότητα φωτογραφίας πάντα. Όχι software κλπ που αναφέρθηκε. Με 380€ λοιπόν, +20-25€ δηλαδή, παίρνεις ένα σώμα dslr πολύ ανώτερο που συναγωνίζεται σε ποιότητα φωτογραφίας τη μεσαία κατηγορία dslr, της σειράς 5000. Και φακό παίρνεις ξεχωριστά κάποιον που σίγουρα θα είναι πιο αξιόλογος από αυτόν του kit. Φυσικά, όπως γράφω πάντα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του στην τελική. Αλλά καλό είναι να ακούγονται και άλλες απόψεις πριν για να έχει τη δυνατότητα να διαλέξει μόνος του.
Moderators matrixxx Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δεν είναι σωστο το "καμια σχεση" η ποιοτητα φωτογραφιας της μιας με την άλλη. http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM (βαζει οποιος εχει ορεξη 600d και D3300 και βλεπει τις οποιες διαφορες) Και ένα 30% διαφορας στην τιμη από ανεπισημο, 40% από επισημο μεταπωλητή, (στο κιτ, με χωριστο καλο φακο θα πας διπλασια τιμη) δεν φτιαχνει καλυτερο vfm σε καμια περιπτωση. Μπορει να είναι καλυτερο vfm από άλλες περιπτώσεις, πχ από μια "κακη" των 1000 ευρω, αλλα σε σχεση με αυτή φοβάμαι ότι δεν είναι. Και ξαναλεω ότι είναι αναλογα τις απαιτησεις τις ανάγκες κλπ το vfm για τον καθενα. Ασε που δεν βγαινει ετσι "ψυχρα" το vfm σε μια μηχανη, ή ακομα περισσοτερο σε ένα ηχειο, σε αλλα προιοντα είναι πιο ευκολο οπως σε έναν ssd. Οι πολλες αποψεις σιγουρα κανουν παντα καλο, σε αυτό συμφωνουμε απολυτα. 1
DownUNDERground Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Εντάξει το "καμμία σχέση" ίσως είναι υπερβολή σαν έκφραση. Και το vfm σίγουρα δεν είναι απλό να βγει σε μια μηχανή, δε διαφωνούμε. Πάντως η διαφορά ποιότητας, επιμένω, είναι μεγάλη. Τουλάχιστον τόσο που -για μένα- να αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Και ένα απαίδευτο μάτι (όπως είναι και το δικό μου, δεν είμαι ειδικός) δε νομίζω ότι μπορεί να την πιάσει από μια παράθεση φωτογραφιών. Θα έλεγα να ρίξεις εδώ μια ματιά καλύτερα. http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Nikon-D3300-versus-Nikon-D5200-versus-Canon-EOS-600D___928_850_692 Σύγκριση των 2 συν την 5200 που είναι το προηγούμενο μοντέλο της mid-level σειράς, στα κρίσιμα σημεία των Color Depth (για πορτραίτα), Dynamic Range (για τοπία) και Low-Light ISO (για σπορ). Δες και κρίνε μόνος σου. Φυσικά τώρα αν κάποιος την παίρνει για φωτογραφίες στην εξοχή με ντάλα ήλιο, οκ δε θα δει διαφορά ας πάρει την 600D. Εγώ επειδή αν έπαιρνα dslr θα ήταν για να έχω καλύτερα αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες, θα προτιμούσα τη Nikon.
avacan23 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 λοιπόν επιβεβαιώνω κι εγώ ύστερα απο συνομλία με "ειδικό" οτι στα 350 ευρώ σήμερα η καλύτερη μηχανή που μπορείς να πάρεις ειναι η 600d. αλλά η άποψη του είναι γενικά αν θες ευκολία χρήσης και βίντεο πάρε canon, αν θες να ταλαιπωρηθείς αλλά να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες πάρε nikon.Tα μεταφέρω υπεραπλουστευμένα και το ως το γενικό νόημα της κουβέντας. συμπέρασμα αν εχεις οριο τα 350 είναι καλή επιλογή (με τη σημειώση οτι αργοτερα σίγουρα θ 'αλλαξεις φακό) αλλίως ανέβα και πάρε την 5200 η την 750d. Προσωπικά θα συμβούλευα τον εντελώς αρχάριο να πάρει μια φθηνή dslr κι αν δεί οτι αντεχει τις ρυθμίσεις και τη μεταφορά της να ανεβει στη μεσαία η μεγάλη κατηγορία...Αλλίως σαν εμένα θα μείνει με μια ακριβή μηχανή που θα πιάνει χώρο και θα τραβάει με το κινητό του.
alexmm Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Το θέμα εδώ δε νομίζω ότι είναι Canon vs. Nikon, αλλά είναι αν η συγκεκριμένη είναι προσφορά σε αυτή την τιμή και αν είναι καλό vfm. Προφανώς η απάντηση και στα δύο είναι ένα βροντερό "ναι", γιατί είναι χαμηλότερα από ότι ήταν και από ότι είναι αλλού και γιατί δεν υπάρχει dslr με αυτά τα χαρακτηριστικά σε αυτή την τιμή. Απλά τα πράγματα ;-) 1
viper2005 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 απλως να θυμισω οτι η 600D, τα εχει τo chromatic aberration της. Σαν (πρωην) κατοχος δεν την προτεινω οσο χαμηλη τιμη και αν εχει. http://www.imaging-resource.com/PRODS/T3I/T3IA4.HTM
Vasilis 07 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Και συνεχίζω Σε συνδιασμό με αυτόν Tamron SP 70-300mm https://www.skroutz.gr/s/2245447/Tamron-SP-70-300mm-F4-5-6-Di-VC-USD-Nikon.html?from=catspan ή θα χαντακωθεί ο φακός από το body της 600 ?
DownUNDERground Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Οι φακοί είναι επένδυση πιστεύω. Δε "χάνονται" σε ό,τι και να τους βάλεις. Από 'κει και πέρα από τα προηγούμενα ποστ μου νομίζω καταλαβαίνεις τι θα σου πρότεινα στην προκειμένη. Μίλησε και χρήστης της 600D.
Moderators matrixxx Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 απλως να θυμισω οτι η 600D, τα εχει τo chromatic aberration της. Σαν (πρωην) κατοχος δεν την προτεινω οσο χαμηλη τιμη και αν εχει. http://www.imaging-resource.com/PRODS/T3I/T3IA4.HTM (διορθωμενο το λινκ του viper) Χρησιμη η παρατηρηση σου! Αλλα: Ποια δεν εχει θεματα; Εχει crh. aberration στην ακραια τιμη f η 600D, αλλα η nikon D3300 που είναι αρκετα ακριβοτερη για παράδειγμα, εχει άλλο πρόβλημα για μενα σοβαροτερο, απιστευτο softness στο ακρο (και σαφως λιγοτερο chr. abarration). http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d3300/nikon-d3300A4.HTM Αριστερα η 600D, δεξια η D3300 Συμπερασμα; Αυτό που γραφω κάθε βδομαδα: Δειτε μονοι σας δειγματα πριν αγορασετε οποιαδήποτε μηχανη. Σε συνδιασμό με αυτόν Tamron SP 70-300mm ή θα χαντακωθεί ο φακός από το body της 600 ? Θεμα οπτικών (φακου) είναι το chromatic aberration (επειδή το κολλησες με το ποστ του viper) και το sharpness. Όχι σωματος.
DownUNDERground Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 The Nikon D3300's 18-55mm II VR kit lens produced soft corners at full wide angle when wide-open at maximum aperture Για να είμαστε ακριβείς, το πρόβλημα που αναφέρεις είναι στον φακό που έρχεται στο βασικό kit και δεν οφείλεται στο σώμα, σύμφωνα με αυτά που διαβάζω. Άρα δε μιλάμε για εγγενές πρόβλημα που το κουβαλάς μαζί no matter what. Φυσικά είναι γνωστό ότι οι βασικοί φακοί που έρχονται μαζί με τα kit συνηθως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και καλό είναι να αγοράζουμε το σώμα χώρια (το οποίο πρότεινα κι εγώ) και ανεξάρτητα φακούς. ΥΓ: Το aberration της Canon αν οφείλεται στο φακό ή στο σώμα δεν το ξέρω μιας και το λινκ που έδωσε ο φίλος δεν οδηγεί κάπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα