stonecityboys Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Καλημερα παιδια, Θελω να παρω εναν ηλιακο θεροσιφωνα για 4 ατομα (160lt πιστευω οτι φτανουν) ΑΛΛΑ επειδη ειμαι στο 1ο οροφο και ο ηλιακος θα τοποθετηθει στη ταρατσα (συνολο 5 οροφοι και οι σωληνωσεις θα ειναι ΟΛΕΣ εξωτερικες διοτι ΔΕΝ υπαρχει απο καπου αλλου να τον περασω,μονο απο τον εξωτερικο πισω κοινοχρηστο οπως εχουν κανει και αλλοι)) μου ειπαν οτι μπορει να γινει το εξης για να μειωσω τις τυχον απωλειες που μπορει να εχω λογο της αποστασης. Να βαλω τα πανελ πανω στη ταρατσα και το μποιλερ καπου κατω στο σπιτι μου . Οι ερωτησεις μου ειναι : Γινεται αυτο? Εαν ναι, γινεται σε ΟΛΟΥΣ τους ηλιακους Η πρεπει να παρω κατι συγκεκριμενο? Τι πρεπει να εχει ΓΕΝΙΚΑ ενας θεροσιφωνας? Εννοω οτι μου εχουν πει να εχει επιλεκτικους καθρεφτες.Τι αλλο ΓΕΝΙΚΑ πρεπει να εχουν? Απο τι να ειναι το μποιλερ? Να εχει 1 Η 2 καθρεφτες? Ελπιζω σε απαντηση σας και σας ευχαριστω για τον χρονο σας...
haris_216 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Γίνεται Αλλά: Χρειάζεται ένα μεγάλο χώρο για το καζάνι (ένα καζάνι 160 ή 200 λίτρων δεν είναι μικρό). Χρειάζεται κυκλοφορητή, διαφορικό θερμοστάτη, αισθητήρια γιατί το ζεστό υγρό που κανονικά θα πήγαινε μόνο του από τον συλλέκτη στο καζάνι αν αυτό ήταν από πάνω (θυμάσαι ότι τα ζεστά πάνε πάντα προς τα πάνω) τώρα που το καζάνι θα είναι κάτι πρέπει να το "εξαναγκάσεις" να πάει. Μπορεί να σκέφτηκες τις απώλειες του νερού (γι' αυτό θέλεις να κατεβάσεις το καζάνι κάτω) αλλά μάλλον δεν σκέφτηκες τις ενεργειακές απώλειες του υγρού που θα κυκλοφορεί από το συλλέκτη στο καζάνι. Θα χρειαστείς λοιπόν μεγαλύτερη συλλεκτική επιφάνεια για να αντισταθμίσεις αυτές τις απώλειες. Επίσης η παραπάνω διάταξη ακόμα και τις μέρες με "ντάλα ήλιο" καταναλώνει μια (μικρή βέβαια) ποσότητα ηλεκτρικού για να λειτουργήσουν τα εξαρτήματα που είπαμε παραπάνω. Όλα αυτά που σου ανέφερα σημαίνουν ένα σημαντικό κόστος. Και αγοράς και εγκατάστασης. Αυτό ανάλογα με την εταιρία μπορεί να σημαίνει +40-50% (αν όχι παραπάνω). Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο αν και υπάρχουν ψηλές πολυκατοικίες (και άρα απώλειες) σχεδόν κανείς δεν επιλέγει τέτοια συστήματα. Για να το ψάξεις περαιτέρω (ίσως και στο θέμα που είναι ήδη ανοιγμένο με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες) δεν λέγεται "ηλιακός θερμοσίφωνας" αλλά "σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας" ή "κεντρικό σύστημα". Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο 1
stonecityboys Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Φιλε ησουν κατατοπιστικοτατος...σε ευχαριστω πολυ, Οσον αφορα το ΤΙ πρεπει να προσεξω ? Τι πρεπει να εχει ΓΕΝΙΚΑ ενας θεροσιφωνας? Εννοω οτι μου εχουν πει να εχει επιλεκτικους καθρεφτες.Τι αλλο ΓΕΝΙΚΑ πρεπει να εχουν? Απο τι να ειναι το μποιλερ? Να εχει 1 Η 2 καθρεφτες? Κατι αλλο που πρεπει να προσεξω κατα την αγορα?
haris_216 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Αν κάνεις τον κόπο να δεις εδώ θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Βέβαια είναι αρκετά μεγάλο το νήμα αλλά θεωρώ ότι έχει όλες τις απαντήσεις. Επιγραμματικά να σου πω τα εξής (κατά τη γνώμη μου πάντα) Κλασσικό ηλιακό (για τους λόγους που σου ανέφερα). Λόγω απόστασης και ατόμων ξεχνάς τα 160 και κοιτάς για 200 λίτρα. Υποχρεωτικά επιλεκτικό συλλέκτη αλλά σε καμιά περίτπωση συλλέκτη κενού. Γύρω στα 3m2 αν είναι επιλεκτικός ή γύρω στα 4 αν είναι "επιλεκτικός" Μπόϊλερ glass αν είσαι περιορισμένος από $$$ ή ανοξείδωτο αν είσαι πιο άνετος (χάλκινο θα έλεγα όχι). Να κοιτάξεις να "διαβάζεις πίσω από τα γράμματα" των διαφόρων φυλλαδίων. Οτιδήποτε σου φαίνεται με την απλή λογική "too good to be true" (πχ ζεσταίνει με συννεφιά ή εγγύηση 50 χρόνια) μάλλον είναι. Και τέλος υπάρχει λόγος που ο Χ ηλιακός έχει 500 ευρώ και ο Ψ έχει 900. Και αυτός ο λόγος δεν είναι πάντα ότι η μια εταιρία πουλάει μούρη. Ψάξτο
stonecityboys Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Σε ευχαριστω πολυ φιλε για τις πληροφοριες και για τον κοπο σου να εισαι τοσο αναλυτικος...Να'σαι καλα... 1
NikosKallithea Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Οι απώλειες θα αυξηθούν, θα εχεις απώλειες στην θερμοκρασία σε κατανάλωση ρεύματος και επιπλέον συντήρηση, είναι αστοχο να κανεις κάτι τετοιο 1
Blaze1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Καλημέρα! έχω ηλιακός θερμοσίφωνας στα 160 λίτρα και ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να πάρω μεγαλύτερο καζάνι στα 200 λίτρα...ένας τεχνικός μου είπε ότι δεν θα έχει καλή απόδοση και δεν θα έχεις ζεστό νερό δηλαδή μια θα έχεις και μια όχι... ισχύει αυτό?
hp8 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Ναι ισχύει Μπορείς να προσθέσεις έναν δεύτερο μικρο 80ρι ηλιακό συνδεδεμένο σε σειρά με τον υπάρχοντα 1
BigBlack Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2 hours ago, Blaze1 said: Καλημέρα! έχω ηλιακός θερμοσίφωνας στα 160 λίτρα και ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να πάρω μεγαλύτερο καζάνι στα 200 λίτρα...ένας τεχνικός μου είπε ότι δεν θα έχει καλή απόδοση και δεν θα έχεις ζεστό νερό δηλαδή μια θα έχεις και μια όχι... ισχύει αυτό? Εξαρτάται και από το μέγεθος των συλλεκτών, αν έχεις 3 μέτρα επιλεκτικούς συλλέκτες θα είσαι καλά με το 200άρι καζάνι, ιδίως αν είσαι στα πεδινά της νότιας ελλάδας. Αν όχι, ή κάνεις αυτό που προτείνει πιό πάνω ο φίλος hp8 ή αλλάζεις ολικά ηλιακό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα