Προς το περιεχόμενο

Kingston SSD cannot be erased

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

oπότε τώρα που θα κάνω Fresh install, θα κάνω όλα τα updates πρώτα, και μετά να κάνω install το chameleon ε; και όποτε κάνω updates να κάνω off το trim enabler,  σωστά; 

Δημοσ.

Η σαφής τοποθέτηση στην παραφιλολογία ότι τα όποια "νεότερα" third party trimming utilities λειτουργούν

χωρίς απενεργοποίση του "kext signing". :)

Κοντολογίς, όποιος τα χρησιμοποιεί σε περβάλλον Yosemite συμβιβάζεται με την συνακόλουθη τρύπα ασφάλειας

στο σύστημα του.

Κατ'αρχην δεν ειναι 'τρύπα ασφαλείας" το να μπορείς να παρεμβεις με 3rd party kexts.

Είναι μια επιπρόσθετη κ λάθος απ'οτι αποδεικνύεται επιλογή της Apple "χτίζοντας" την κλειστή λογική της.

Έκανε την εμφάνιση του με το Yosemite όποτε όλα τα προηγούμενα λειτουργικά της και οι χρήστες τους "ζουν χωρίς αυτό".

Εν' προκειμένω τώρα είναι τόσο απλό και τόσο διαδεδομένο το να βάζουν όλοι 3rd party SSD,s που πλεον με μια αστεία αλλαγή στον bootloader πρέπει να δώσει by default το trim για να σταματήσει αυτό το πανηγυρακι,που επίσης  μόνο κακό της κάνει κυρίως στην εικόνα της,παρά αποφέρει κέρδη..

Φίλε μου, με απενεργοποίηση του kext signing ή της όποιας διάταξης ασφάλειας του OS X απλά -κατά την γνώμη μου- προκύπτει τρύπα στην ασφάλεια του συστήματος.

Για να μην μακρηγορούμε λοιπόν, ο κάθε ένας χρήστης Mac computer μπορεί να επιλέξει ένα third party trim utility.

Πάντως επειδή λέγονται πολλά και διάφορα όσο αφορά στην χρήση των utilities, ας πάρουμε σοβαρά υπ’ όψη την δήλωση του Oskar Groth, developer του TRIM enabler.

“The need to disable kext signing for automatic Trim handled by OS X will not go away. It is simply not possible with the restrictions introduced by Apple.”

Κατ'αρχην αποσαφήνισα ότι όλα τα προηγούμενα λειτουργικά έχουν αυτή την λεγόμενη τρύπα ασφαλείας (κατά την γνώμη σου) και όχι μόνο αυτός που βάζει 3rd party kext στο Yosi.

Αλλά πολλές φορές δεν φτάνει "η γνώμη" αλλά η αντικειμενική ματιά,σε καθε περιπτωση για να εγκατασταθεί ένα kext ακόμα και υπογεγραμμένο από την Apple χρειάζεται να δώσει ο κάθε χρήστης την άδεια βάζοντας το pass του.

Δεύτερον δεν έχει προκύψει ποτέ θέμα κάποιος να παρακάμψει την ασφάλεια ενός συστήματος μεσώ ενός kext,το μόνο που έχει προκύψει είναι να διευκολύνει όπως στην περίπτωση του trim αλλά και όχι μόνο,αλλά  και παλιότερα στις κάρτες γραφικών.

Άρα δεν είναι θέμα ασφαλείας "χρήστη" αλλα ""θέμα ασφαλείας"" όπως αυτή η εταιρία το αντιλαμβάνεται και εγώ ονομάζω κλειστή λογική.. :)

Δημοσ.

thank you, θα το δοκιμάσω το cahmeleon...

Όσον αφορά την καλωδιοταινία, ακόμα και στο ebay πωλείται πάνω απο 25 λίρες. Kάτι άλλο θα σου χρεώσανε τόσο...

Η isystem είναι στην Ελλάδα...Εγώ είμαι στην Κύπρο, και η Greycom είναι official Apple Service provider εδώ...

Cable hard drive Connector, flex (922-9181)s ετσι μου το τιμολογησαν 8,19 + φπα. ΔΕν εχω λογο να πω ψέμματα. Ηταν macbook white unibody 2010. Δεν ξερω αν αλλαζει η τιμη με το μοντελο.

Δημοσ.

Τόσο εχει όσο λες http://www.ebay.co.uk/itm/MACBOOK-UNIBODY-13-A1278-2008-HARD-DRIVE-CONNECTOR-CABLE-/251919161537?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3aa78d58c1και του pro ειναι 3πλάσια τιμή http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Apple-Macbook-Pro-A1278-UNIBODY-13-HDD-Hard-Drive-Cable-821-1226-A-2011-/291315135687?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item43d3bc34c7 πάντως σίγουρα πολύ λιγότερα από 59€. Η Graycom στο νησί σφάζει λιγο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...