Προς το περιεχόμενο

Kingston SSD cannot be erased

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ένα Kingston ssd 300v και ξεκίνησα να κάνω fresh Yosemite install, και όταν έφτασα να κάνω erase σε mac osx journaled etc etc, μου βγάζει: disk erase failed with the error: wiping volume data to prevent future accidental probing failed...

μπορεί να βοηθήσει κανείς; 

Δημοσ.

Κοιτα μια φορά που το ειχα παθει αυτο ειχα προβλημα με την καλωδιοταινια στο macbook δεν εφταιγε ο δισκος αν και ειχα κι εγω αυτον τον σαπιο ssd που πηρες κι εσυ

Δημοσ.

το έβαλα σε ένα pc και το βλέπει κανονικά σαν δεύτερο drive. μόλις όμως καταβάζω το πρόγραμμα για firmware update, το πρόγραμμα δεν τον βρίσκει τον ssd...

Δημοσ.

Eιναι σε AHCI mode από το bios?

δεν ξέρω καν τι είναι αυτό.

δοκίμασα και ενα 100gb hdd παλιό που έιχα, και δεν τον αναγνωρίζει. ενώ στα windows  τον βλέπει κανονικά...

Δημοσ.

δεν ξέρω καν τι είναι αυτό.

δοκίμασα και ενα 100gb hdd παλιό που έιχα, και δεν τον αναγνωρίζει. ενώ στα windows τον βλέπει κανονικά...

Άρα μάλλον ειναι η καλώδιο ταινία....δοκίμασε να τον βάλεις σε θήκη usb και να τον βάλεις να τον δει.
Δημοσ.

βιαστηκες με την καλωδιοταινια . Εγω στην isystem εδωσα 11 ευρω που ειναι και official service provider. Η τελευταια εκδοση του trim enabler δεν θελει kext signing οπως εχει γραφτει και σε αλλο thread. Εγω προσωπικα εχω αυτό http://chameleon.alessandroboschini.com/ που το πρότειναν εδω μεσα και δουλευει καμπάνα.

εδω ειναι και το αλλο thread που σου ελεγα.

http://www.insomnia.gr/topic/567249-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-ssd-%CF%83%CE%B5-mac/

Δημοσ.

Η τελευταια εκδοση του trim enabler δεν θελει kext signing οπως εχει γραφτει και σε αλλο thread. Εγω προσωπικα εχω αυτό http://chameleon.alessandroboschini.com/ που το πρότειναν εδω μεσα και δουλευει καμπάνα.

Δεν είναι πως "δεν θέλει kext signing". Στην ουσία, οι Trim enablers απενεργοποιούν μόνοι τους το kext signing του OS X.
  • Like 1
Δημοσ.

thank you, θα το δοκιμάσω το cahmeleon...

Όσον αφορά την καλωδιοταινία, ακόμα και στο ebay πωλείται πάνω απο 25 λίρες. Kάτι άλλο θα σου χρεώσανε τόσο...

Η isystem είναι στην Ελλάδα...Εγώ είμαι στην Κύπρο, και η Greycom είναι official Apple Service provider εδώ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι πως "δεν θέλει kext signing". Στην ουσία, οι Trim enablers απενεργοποιούν μόνοι τους το kext signing του OS X.

Η σαφής τοποθέτηση στην παραφιλολογία ότι τα όποια "νεότερα" third party trimming utilities λειτουργούν

χωρίς απενεργοποίση του "kext signing". :)

Κοντολογίς, όποιος τα χρησιμοποιεί σε περβάλλον Yosemite συμβιβάζεται με την συνακόλουθη τρύπα ασφάλειας

στο σύστημα του.

Επεξ/σία από ozelot
Δημοσ.

Κατ'αρχην δεν ειναι 'τρύπα ασφαλείας" το να μπορείς να παρεμβεις με 3rd party kexts.

Είναι μια επιπρόσθετη κ λάθος απ'οτι αποδεικνύεται επιλογή της Apple "χτίζοντας" την κλειστή λογική της.

Έκανε την εμφάνιση του με το Yosemite όποτε όλα τα προηγούμενα λειτουργικά της και οι χρήστες τους "ζουν χωρίς αυτό".

Εν' προκειμένω τώρα είναι τόσο απλό και τόσο διαδεδομένο το να βάζουν όλοι 3rd party SSD,s που πλεον με μια αστεία αλλαγή στον bootloader πρέπει να δώσει by default το trim για να σταματήσει αυτό το πανηγυρακι,που επίσης  μόνο κακό της κάνει κυρίως στην εικόνα της,παρά αποφέρει κέρδη..

Δημοσ.

Κατ'αρχην δεν ειναι 'τρύπα ασφαλείας" το να μπορείς να παρεμβεις με 3rd party kexts.

Είναι μια επιπρόσθετη κ λάθος απ'οτι αποδεικνύεται επιλογή της Apple "χτίζοντας" την κλειστή λογική της.

Έκανε την εμφάνιση του με το Yosemite όποτε όλα τα προηγούμενα λειτουργικά της και οι χρήστες τους "ζουν χωρίς αυτό".

Εν' προκειμένω τώρα είναι τόσο απλό και τόσο διαδεδομένο το να βάζουν όλοι 3rd party SSD,s που πλεον με μια αστεία αλλαγή στον bootloader πρέπει να δώσει by default το trim για να σταματήσει αυτό το πανηγυρακι,που επίσης  μόνο κακό της κάνει κυρίως στην εικόνα της,παρά αποφέρει κέρδη..

Φίλε μου, με απενεργοποίηση του kext signing ή της όποιας διάταξης ασφάλειας του OS X απλά -κατά την γνώμη μου- προκύπτει τρύπα στην ασφάλεια του συστήματος.

Για να μην μακρηγορούμε λοιπόν, ο κάθε ένας χρήστης Mac computer μπορεί να επιλέξει ένα third party trim utility.

Πάντως επειδή λέγονται πολλά και διάφορα όσο αφορά στην χρήση των utilities, ας πάρουμε σοβαρά υπ’ όψη την δήλωση του Oskar Groth, developer του TRIM enabler.

“The need to disable kext signing for automatic Trim handled by OS X will not go away. It is simply not possible with the restrictions introduced by Apple.”

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...