Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Λοιπόν.. 

Πήρα το εν λόγω laptop ενός φίλου που το είχε παρατημένο να το κοιτάξω και είδα το εξής πρόβλημα..

Ενώ ήταν συνδεδεμένο με το φορτιστή, με το που πατούσε το power button, τα λαμπάκια όλα άναβαν κανονικά, ο δίσκος έδειχνε να λειτουργεί και η οθόνη απλά έμενε μαύρη...

1η δοκιμή - Σύνδεση σε εξωτερική οθόνη: Εμφάνιζε κανονικά μερικά πράγματα αλλά με μυστήρια γράμματα (λίγο πειραγμένα) 

κάνω ένα search στη google, μου βγάζει πως αυτή η σειρά γενικά είχε θέμα με υπερθέρμανση και τα έφτυνε κάποια στιγμή η κάρτα γραφικών οπότε σύστηναν reflow..  

Ανοίγω το laptop του κάνω reflow, το καθαρίζω κιόλας, το συναρμολογώ πάλι προσθέτοντας καινούργια πάστα, αλλά τώρα δεν ανοίγει καν! Πατάω το κουμπί και τίποτα!

Ούτε το led για το power button, ούτε τίποτα!

Το μόνο ίσως θετικό, είναι πως με το που κουμπώνω τον φορτιστή στο laptop, η ένδειξη γύρω γύρω από το βύσμα του ανάβει οπότε παίρνει ρεύμα..

Καμιά ιδέα;;

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Iσως κατά την συναρμολόγηση δεν κάνει καλή επαφή η καλωδιοταινία του power button.

Δοκίμασε εκκίνηση από τα πλήκτρα αφής ή το remote control εαν αυτό υπάρχει.

Αν και πάλι τίποτα μπορεί να μην είναι κουμπωμένο το καλώδιο του dc in επάνω στην μητρική [αν έχεις μπαταρία μπορείς να δεις εαν φορτίζει ή όχι]

Δημοσ.

:confused:

έμεινα μ@λ@κ@ς!!! αγγίζω τα πλήκτρα αφής και άναψαν!!!! 

Για κάποιον λόγο αναβοσβήνει το power led κάτω αριστερά αλλά τα φωτάκια αφής είναι όλα αναμμένα!!! και η οθόνη σβηστή! 

Τι γίνεται;;; :Ρ

Δημοσ.

Όντως  η σειρά 8400-8600 της nvidia είχε πρόβλημα. Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις ή με τι μηχάνημα έκανες το reflow. Κατά την γνώμη μου,κατα 99%, απέτυχε το reflow.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης, οταν παταω τα αφης κανει 4 διακεκομμενα μπιπ..

το reflow το εκανα με ενα θερμοπιστολο, με ολες τις απαραίτητες προφυλλαξεις..

Εχω ξανακανει κ ειχε πετύχει...

Προφανως κ η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη αλλα ειναι παραξενο αυτο που εγινε..

Επεξεργασία:

Χθες βιαζόμουν να φύγω και είχα ξεχάσει να βάλω δίσκους και μνήμες πάνω :Ρ

Τα κούμπωσα τώρα, πάτησα τα αφης και ο υπολογιστής άνοιξε κανονικά :)

Τώρα μένει να δω τι έχει γίνει με το power button... Λέτε να κάηκε η πλακέτα του;;

Επεξ/σία από nikosgkil
Δημοσ.

πρεπει να βραχυκυκλωνει το power button , ξεβιδωσε το και δοκιμασε το στον αέρα ( μετα θα βαλεις ενα πλαστικο ροδελακι να μην εφάπτεται το πλακετακι με το άνω πλαστικό ( αλουμίνιο)

Δημοσ.

πρεπει να βραχυκυκλωνει το power button , ξεβιδωσε το και δοκιμασε το στον αέρα ( μετα θα βαλεις ενα πλαστικο ροδελακι να μην εφάπτεται το πλακετακι με το άνω πλαστικό ( αλουμίνιο)

Κατάλαβα.. 

Θα το δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω  B)

Σ'ευχαριστώ για την ιδέα  :-)

Δημοσ.

Πρέπει να έχω από άλλο χαλασμένο. Αν δεν το διορθώσεις και θέλεις άλλο, στείλε μυν. να ψάξω

Δημοσ.

Παιδιά να'μαι πάλι... Τελικά σήμερα βρήκα χρόνο για τη δοκιμή αλλά δυστυχώς...

Ούτε στον αέρα παίζει το κουμπί, ούτε με πλαστικό από κάτω του.. Μάλλον όπως είπατε χάλασε η καλωδιοταινία.. 

Θα ψάξω κι εγώ μήπως βρω πουθενά καταχωνιασμένη και αλλιώς θα σου πω φίλε mitsus :)

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...