Προς το περιεχόμενο

pc case fans

xtrmsnpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πλέον έχοντας τα φουρφούρια του κουτιού 4 χρόνια τώρα σχεδόν,ήρθε η ώρα για αλλαγή μιας και κάνουν και έναν θόρυβο παραπάνω,και δεν δροσίζουν αρκετά όπως στα νιάτα τους.

έχω αυτό το κουτί από πέρσι, με κατειλημμένη κάθε υποδοχή για τα ανεμηστηρια,οπότε θα αλλάξω και τα 4,στο κουτί και οι 4 θύρες είναι για 12αριδες btw.

Να σημειώσω ότι πέρα από τον μπροστινό 12αρι που είναι ο στοκ που είχε το κουτί,σε όλες τις άλλες υποδοχές φοράω xilence πέρα από της οροφής που είναι ένας noname 8αρης,όπως και 12αρης είναι ο πίσω πάλι της xilence.

Κοιτώντας της noctua,μπερδεύτηκα με τα pwm,flx,uln,δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω ακριβώς τι σημαίνουν και τη χρήση τους,και στο net δεν κατάλαβα ιδιαίτερα.

Τί παίζει με αυτά;

Και ποια να προτιμήσω ;

παρακαλώ,μόνο κουβέντα για τα ανεμηστηράκια που ρωτάω,δεν θέλω ούτε να μου προτείνεται για air flow και το τέλειο air flow,ούτε για άλλα εξαρτήματα,ούτε για άλλες ψύκτες,ήδη φοράω άλλη και στην cpu.

Ούτε PSU να αλλάξω,ούτε cable management να προτείνεται να κάνω.Όπως και ούτε φορματ,ούτε να πάω να βάλω βενζίνη στο αμάξι.

Μόνο πάνω στο θέμα που ρωτάω,και αυτό είναι τι παίζει με τις ονομασίες παραπάνω και ποια να διαλέξω.

Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Pwm ειναι ο τρόπος συνδεσης...Δηλαδη αυτά ειναι 4Pin..συνδεονται στη θυρα 4Pin της μητρικής σου και μπορείς να ελεγχεις με αυτον τον τρόπο την ταχυτητα τους!!

uln-flx νομίζω ειναι ονομασίες μοντέλων...Διαφορετική σχεδίαση κάτι τέτοιο!!

Το Pwm ειναι ο τρόπος συνδεσης...Δηλαδη αυτά ειναι 4Pin..συνδεονται στη θυρα 4Pin της μητρικής σου και μπορείς να ελεγχεις με αυτον τον τρόπο την ταχυτητα τους!!

uln-flx νομίζω ειναι ονομασίες μοντέλων...Διαφορετική σχεδίαση κάτι τέτοιο!!

αυτο αυτό το ξέρω για τον τρόπο σύνδεσης,και ξέρω ότι η mobo μου έχει μια υποδοχή τέτοια,οι άλλες δεν είναι.Θα έχω κάποιο θέμα αν όλα τα fans είναι pwm?

Αν είναι ονομασίες μοντέλων np τότε,έτσι;

αυτο αυτό το ξέρω για τον τρόπο σύνδεσης,και ξέρω ότι η mobo μου έχει μια υποδοχή τέτοια,οι άλλες δεν είναι.Θα έχω κάποιο θέμα αν όλα τα fans είναι pwm?

Αν είναι ονομασίες μοντέλων np τότε,έτσι;

Για δωσε λινκ το μοντέλο που βρήκες και λεει Np!

Δές εδώ τι παίζει με κάθε μοντέλο Noctua

Σε γενικές γραμμές:

NF-F είναι focus flow ανεμιστήρας στατικής πιεσής

NF-S είναι ανεμιστήρας με μεγάλο airflow

NF-P παίζει κάπου στην μέση

ULN, εκ του ultra low noise.Είναι ο ίδιος ανεμιστήρας σε έκδοση που δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές.

• Like 2

Να πως και εγω την γνωμη μου.Εαν πας σε Noctua οπως λες ουτε τρελες διαφορες θα δεις και απο θεμα κοστους θα εισαι κοντα εαν οχι και παραπανω απο την αξια του ολου κουτιου σου φιλε μου.Με λιγα λογια καλοι οι Noctua αλλα για συγκεκριμενες δουλεις οπως High Presure σε υδροψυξη μεγαλο Airflow με τον λιγοτερο δυνατο θορυβο αλλα και με τσουχτερες τιμες σε σχεση με αλλους σχεδον με την ιδια επιδοση.Για να μην κουραζω αλλο επειδη θες ανεμιστηρες καθαρα να σου δινουν αρκετο αερα στο κουτακι σου και να μην σου περνουν και τα αυτια προτεινω ανεπιφυλακτα Αυτους 24 ευρω στο συνολο με πολυ καλη αποδοση και μηδαμινο θορυβο,τωρα εαν σε χαλαει το χρωμα που ειναι λευκο αυτο ειναι αλλο θεμα.Ελπιζω να βοηθησα φιλικα Τασος.

Για δωσε λινκ το μοντέλο που βρήκες και λεει Np!

καλά εσύ ξαναδιάβασε τί έγραψα,και μάθε να μην είσαι ετοιμόλογος.

Δές εδώ τι παίζει με κάθε μοντέλο Noctua

Σε γενικές γραμμές:

NF-F είναι focus flow ανεμιστήρας στατικής πιεσής

NF-S είναι ανεμιστήρας με μεγάλο airflow

NF-P παίζει κάπου στην μέση

ULN, εκ του ultra low noise.Είναι ο ίδιος ανεμιστήρας σε έκδοση που δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές.

ευχαριστώ.Οπότε αν πάρω ένα fan με μεγάλη στατική πίεση,και τα υπόλοιπα με μεγάλο airflow είμαι οκ;

Και να μην κολήσω σε pwm ή να το ψάξω αλλιώς;

ο focus flow τί είναι;

Να πως και εγω την γνωμη μου.Εαν πας σε Noctua οπως λες ουτε τρελες διαφορες θα δεις και απο θεμα κοστους θα εισαι κοντα εαν οχι και παραπανω απο την αξια του ολου κουτιου σου φιλε μου.Με λιγα λογια καλοι οι Noctua αλλα για συγκεκριμενες δουλεις οπως High Presure σε υδροψυξη μεγαλο Airflow με τον λιγοτερο δυνατο θορυβο αλλα και με τσουχτερες τιμες σε σχεση με αλλους σχεδον με την ιδια επιδοση.Για να μην κουραζω αλλο επειδη θες ανεμιστηρες καθαρα να σου δινουν αρκετο αερα στο κουτακι σου και να μην σου περνουν και τα αυτια προτεινω ανεπιφυλακτα Αυτους 24 ευρω στο συνολο με πολυ καλη αποδοση και μηδαμινο θορυβο,τωρα εαν σε χαλαει το χρωμα που ειναι λευκο αυτο ειναι αλλο θεμα.Ελπιζω να βοηθησα φιλικα Τασος.

ε ναι,ισχύει ότι είναι ακριβές πολύ και το κλασικό γιαυτό είναι..:

Αλλά είναι σχεδόν μόνες που δίνουν air flow και λίγα db για τις στροφές τους.

Και συμφωνώ ότι ίσως να είναι overkill τόσα χρήματα,μπροστά σε άλλες μάρκες..

Αλλά πιστεύω στα pc ισχύει το,ότι πληρώνεις παίρνεις..

και σίγουρα δεν θέλω μετά τα 2 χρόνια εγγύηση που δίνουν,να ψάχνομαι εαν χαλάσουν,ή χαλάσουν πιο γρήγορα..

και οι ώρες που δίνουν 80k εεε μεεεχ..Δεν νομίζω να βγάλουν τα 4 χρόνια όπως η xilence.

Οκ φιλε μου αν και δεν συμφωνω οτι στο pc οτι πληρωνεις παιρνεις η τελικη επιλογη ειναι σιγουρα δικη σου αφου εσυ ξερεις ποσα χρηματα θες να διαθεσεις.Απλα επειδη θεωρω οτι οι ανεμιστηρες ειναι το πλεον αναλωσιμο σε ενα pc (αναλογα και με την φροντιδα φυσικα)  εαν δεν διαθετει καποιος ενα τερας συστημα ovreclocked στο Full-Sli κτλ που απαιτουν και ενα τερας κουτι η επιλογη σε vfm fans ειναι επιτακτικη.

Δώσε λινκ να δω το μοντέλο ΕΙΠΑ....

Προφανώς για να διαβάσω την περιγραφή του προιόντος..!!

Κάτι για Np αναφέρεις για αυτό 

ΔΩΣΕ ΛΙΝΚ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΝP.....

Το γραφω και εδω...

Δεν πιστευω οτι το συστημα σου αξιζει τοσο ακριβα ανεμιστηρακια και δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για φουρφουρια. Δεν εχεις sli 980, και αν ειχες μαλλον θα ηταν με υδροψυξη. Στην καλυτερη, παρε ενα noctua για μπροστα ή οπου αλλου και αλλα πιο φθηνα ανεμιστηρια <10 ευρω για να συμπληρωσεις. Τα xilence ειναι καλα και λογικα σε τιμες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ.Οπότε αν πάρω ένα fan με μεγάλη στατική πίεση,και τα υπόλοιπα με μεγάλο airflow είμαι οκ;

Και να μην κολήσω σε pwm ή να το ψάξω αλλιώς;

ο focus flow τί είναι;

Focus flow,είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Noctua όπου η ροή του αέρα είναι στοχευμένη σε ένα σημείο,για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Ανεμιστήρας με μεγάλη στατική πίεση αξίζει μόνο για χρήση σε ψυγεία,σε ψύκτρες ή σε περίπτωση που η ροή περιορίζεται σημαντικά απο φίλτρα και panels (πχ οι μπροστά ανεμιστήρες του NZXT H440).Μπορεί να μήν ακούγεται ο ανεμιστήρας,το ρεύμα αέρα θα είναι σίγουρα αντιληπτό οπότε ξεχνάς το παντελώς αθόρυβο σύστημα.Κοίτα καλύτερα τον NF-P12, που είναι ποιο all around.

Επεξ/σία από Tenshi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...