panos_6 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Κατι εχει γινει και ολες οι ταινιες φαινονται θολες με οποιο προγραμμα και να τις ανοιξω. Οχι ακριβως θολες βασικα αλλα σαν να ασπριζουν ολα. Φαινεται στις εικονες τι εννοω. Εχει κανεις καμια ιδεα?
micos000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Αυτό είναι από την κάρτα γραφικών σου. Πήγαινε στο control panel της κάρτας και βρες που έχει κάτι για video overlay και έλεγξε μήπως έχει πειραχτεί η φωτεινότητα ή το gamma. Βασικά, θα έλεγα να κάνεις μια επαναφορά όλων των ρυθμίσεων της κάρτας γραφικών σου.
panos_6 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 πηγα και αγορασα αλλο καλωδιο σημερα το πρωι και εφτιαξε. Η οθονη που εχω αν και ειναι αρκετα καλη δεν εχει hdmi. Θα χαλασει η ποιοτητα αν παρω ανταπτορα απο hdmi σε vga?
micos000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Αν είχε dvi η οθόνη θα σου έλεγα να το κοιτάξεις αλλά αν δεν έχει να κάτσεις με το vga. Το hdmi είναι για τηλεοπτική χρήση και όχι για χρήση κεντρικής οθόνης υπολογιστή. Δεν είναι όμως λογικό να φταίει το καλώδιο και να στο κάνει μόνο στα βίντεο. Θα έπρεπε να είχες θέμα ακόμα και στο desktop. Ξαναβάλε το παλιό καλώδιο και δες αυτό που σου είπα για τις ρυθμίσεις στο vga control panel.
panos_6 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Αν είχε dvi η οθόνη θα σου έλεγα να το κοιτάξεις αλλά αν δεν έχει να κάτσεις με το vga. Το hdmi είναι για τηλεοπτική χρήση και όχι για χρήση κεντρικής οθόνης υπολογιστή. Δεν είναι όμως λογικό να φταίει το καλώδιο και να στο κάνει μόνο στα βίντεο. Θα έπρεπε να είχες θέμα ακόμα και στο desktop. Ξαναβάλε το παλιό καλώδιο και δες αυτό που σου είπα για τις ρυθμίσεις στο vga control panel. το κοιταξα και οταν πειραζα το gamma εμενε αυτη η θολουρα και πανω σε αυτη το εκανε πιο φωτεινο ή πιο σκοτεινο. Κι εμενα αυτο μου φανηκε περιεργο οτι το κανει μονο στα βιντεο. Dvi Καλωδιο πηρα τωρα. Πριν ειχα vga με ανταπτορα σε dvi γιατι η καρτα γραφικων μου δεν ειχε Vga. Τωρα πηρα απευθειας dvi σε dvi. Το μονο που μενει ειναι να καω επανεγκατασταση των γραφικων της καρτας αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο γιατι θα ηταν και με το καινουργιο καλωδιο θολο.
micos000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δε νομίζω να χρειαστεί απεγκατάσταση. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις του gamma, πρέπει να επιλέξεις το overlay video (αν δεν το είχες κάνει ήδη) και όχι τις ρυθμίσεις για το desktop. Στο vlc, αν πας tools->prefeferences->video, στο ouptut (που θα είναι φαντάζομαι Default) μπορείς να επιλέξεις άλλον τρόπο προβολής, π.χ. OpenGL, DirectX, Direct 3D κτλ (θέλει κλείσιμο-άνοιγμα το vlc για να το πάρει). Κάνε αν δε βαριέσαι μια δοκιμή να δεις τι κάνει και εκεί γιατί μου φαίνεται κουφό να είναι θέμα καλωδίου. Πάντως, είπες ότι πριν εκμεταλλευόσουν τη vga έξοδο της κάρτας ενώ τώρα τη DVI. Μάλλον οι ρυθμίσεις για την vga έξοδο έχουν πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα