Προς το περιεχόμενο

αφαίρεση γρατσουνιών στο αυτοκίνητο

torq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λέω να πάρω αυτές τις σαχλαμαρίτσες που υποτίθεται ότι διορθώνουν τις γρατσουνιές στο αυτοκίνητο.

κάτι σαν κι αυτό. (τυχαία το δείχνω).

καταρχήν να πω ότι δεν έχω τίποτα σπουδαίες γρατσουνιές απλά κάτι ψιλά.

απ ότι μου έχει πει πωλητής, αν βάζεις το νύχι και "γαντζώνει" τότε σημαίνει ότι αυτές οι αλοιφές δε θα κάνουν δουλειά, οπότε τζάμπα τα λεφτά.

σε μένα δεν έχει φύγει κομμάτι από το χρώμα και με το νύχι δε το καταλαβαίνεις.

άρα θεωρητικά είμαι οκ.

τι λέτε; έχει δοκιμάσει κανείς αυτές τις αλοιφές; έχετε να προτείνετε κάποια που να κάνει δουλειά.

επειδή αύριο θα πάω για κάτι αγορές στο praktiker αν έχετε να προτείνετε κάτι από εκεί (έχει αρκετά βλέπω) καλώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαν μου έχω δοκιμάσει ανάλογο προϊόν και είναι πρόχειρη μέτρια και φτηνή λύση . Υποτίθεται βάζεις την αλοιφή (υπάρχουν και σπρέι) απλωνεις- τριβεις ελαφρά κυκλικα και παίρνει ομοιομορφα το κανονικό χρώμα. Η διαφορά φαίνεται καθαρά αν πλησιάσεις ειδικά κοντά. Αν έχεις κάπως παλιό αυτοκίνητο είναι μικρή γρατζουνια και δεν σε ενδιαφέρει καντο. Αν είναι σενιο και σε ενοχλεί θα πρέπει να πας σε βαφεα . Καθαρίζει και μετά βαφει τοπικά με την ανάλογη μπογια σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις το ενδιάμεσο δηλ πάνε σε βαφεα πάρε την μπογια που ταιριάζει και βαψτο προσεκτικά με ένα πινέλο και άστο να στεγνώσει. Πάλι θα φαίνεται από κοντά και κόντρα ήλιο αλλά από αυτές τις αλοιφες καλύτερα.

Το σετάκι που παραθέτεις κάνει καλή δουλειά, όπως και ένα αντίστοιχο προϊον της Turtle Wax. Αλλά συνιστώ προσοχή μη φας το βερνίκι.

Από την εμπειρία μου σαν οδηγός είναι δύο ειδών οι γρατζουνιές στο αυτοκίνητο. Οι βαθιές, που όπως είπες υπάρχει ένα σκαλοπάτι προς τη λαμαρίνα ή το πλαστικό του προφυλακτήρα οι οποίες ΔΕΝ φτιάχνουν με αλοιφές και οι υπόλοιπες.

Οι υπόλοιπες δημιουργούνται κατά την τριβή του αυτοκινήτου με το ξένο αντικείμενο όπου

- διασκορπίζεται η βρωμιά που μπορεί να υπάρχει και στα δύο αντικείμενα που έρχονται σε επαφή και μπαίνουν μέσα στους πόρους του χρώματος

- αλληλοκαλύπτονται τα χρώματα των δύο διαφορετικών αντικειμένων από την τριβή

- μετακινείται μικροποσότητα χρώματος από το ίδιο αντικείμενο

Μια χοντρή αλοιφή τα διορθώνει όλα. Την χρησιμοποιείς σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ακόμη και στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούμε μια χοντρή αλοιφή για να καθαρίσουμε την περιοχή που χτυπήσαμε και να έχουμε καλύτερη εκτίμηση της ζημιάς.

Οι ψιλές αλοιφές συνήθως επιδιορθώνουν προβλήματα στο βερνίκι του χρώματος. Δηλαδή το μαλακώνουν και το διοχετεύουν στην περιοχή που εφαρμόζονται επαναφέροντας τοπικά την γυαλάδα. Αυτό πιστεύω, δεν τις έχω χρησιμοποιήσει πολύ.

Εγώ χρησιμοποιώ τα προϊόντα της Sonax.

• 2 χρόνια αργότερα...

Σήμερα αναγκάστηκα να περάσω πανω απο ενα αντικείμενο που ηταν μές τη μέση του ελληνικού κλασικού σκατόδρομου και για να το αποφύγω θα πρέπε να πέσω πανω σε άλλον, όποτε... φαινόταν χαρτονένιο.

Το αποτέλεσμα ειναι δίπλα στη πινακίδα να μου κάνει ενα σημάδι. Το χρώμα μου ειναι μπλε, έφυγε λοιπόν το μπλε και έχει "μαζευτεί" στη μια άκρη , το σημάδι φαίνεται μαύρο.

Έχω διαβάσει οτι μπορείς να παρεις μικρή ποσότητα χρώματος με τον κωδικό σου και να το περάσεις μ ενα πινέλακι (ευτυχως έχω πολλα απο μανό για τα νυχια :P) . Το θεμα ειναι ομως οτι θέλει διεργασία πριν αφού όπως είπα έχει "σουρώσει" στη μια άκρη.

Να το πάω στο πλυντήριο που το πλένουν, οπου έχουν και αλοιφές, κάνουν γυαλίσματα κλπ, να το περιποιηθούν και μετά ν αναζητήσω το χρώμα να το περάσω;

ενα μπουκαλακι χρωμα αυτοκινητου  100cl κανει το πολυ 8 ευρω.με το μανο δεν κανεις τιποτα ζημια θα κανεις..παρτο πριν με λιγο σμυριδοπανο πολυ ψιλο ολη την επιφανεια μαζι αυτη που εχει φουσκωσει και βαψετο.θελει δυο χερια για να πιασει.

• Like 1

λέω να πάρω αυτές τις σαχλαμαρίτσες που υποτίθεται ότι διορθώνουν τις γρατσουνιές στο αυτοκίνητο.

κάτι σαν κι αυτό. (τυχαία το δείχνω).

καταρχήν να πω ότι δεν έχω τίποτα σπουδαίες γρατσουνιές απλά κάτι ψιλά.

απ ότι μου έχει πει πωλητής, αν βάζεις το νύχι και "γαντζώνει" τότε σημαίνει ότι αυτές οι αλοιφές δε θα κάνουν δουλειά, οπότε τζάμπα τα λεφτά.

σε μένα δεν έχει φύγει κομμάτι από το χρώμα και με το νύχι δε το καταλαβαίνεις.

άρα θεωρητικά είμαι οκ.

τι λέτε; έχει δοκιμάσει κανείς αυτές τις αλοιφές; έχετε να προτείνετε κάποια που να κάνει δουλειά.

επειδή αύριο θα πάω για κάτι αγορές στο praktiker αν έχετε να προτείνετε κάτι από εκεί (έχει αρκετά βλέπω) καλώς.

Στο ebay βρισκεις αρκετα φθηνα original αλοιφη με τον κωδικο του χρωματος σου. Αγοραζεις μια και εισαι οκ για τις μικρογρατζουνιες. Εχει και σετακια μαζι με βερνικι αν και δεν χρησιμοποιω ποτε το βερνικι σε αυτες τις περιπτωσεις.

Μια χαρα δουλεια κανει η αλοιφη και σε γρατζουνιες που σκαλωνει το νυχι αρκει να μην ειναι μεγαλες. Ριχνεις λιγη παραπανω, την απλωνεις ομοιομορφα και voila. Πιθανως αμα πλησιασει καποιος στους 20 ποντους κι ελεγχει σπιθαμη προς σπιθαμη το αμαξι, να παρατηρησει οτι στο σημειο εχει μπει αλλοιφη, γιατι θα ειναι καπως αναγλυφο, αλλα λιγο με απασχολει. Απο το να φαινεται η γρατζουνια απο μεγαλυτερη αποσταση ας φανει οτι εχω βαλει αλοιφη σε καποιον που ψυριζει επι ωρα το αμαξι μου.

Σε τι μαγαζιά πουλάνε χρώματα αυτοκινήτου και που βρίσκουμε τον κωδικό του χρώματος; Το άσπρο έχει κωδικό;

Margarita πρώτη γρατσουνιά ήταν; Κρίμα αλλά τι να κάνεις...

Ολα τα χρωματα εχουν κωδικο που διαφερει απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη και πολλες φορες διαφερει ακομα και σε μοντελα απο τον ιδιο κατασκευαστη.

Με λιγο googlαρισμα το μοντελο σου και το χρωμα σου , αν δεν ειναι κανενα αρχαιο, θα βρεις τον κωδικο του χρωματος του. Για καποια μοντελα υπαρχουν και σχετικοι καταλογοι/prospectus απο τον κατασκευαστη οπου αναφερονται οι κωδικοι.

• Like 1

Σε τι μαγαζιά πουλάνε χρώματα αυτοκινήτου και που βρίσκουμε τον κωδικό του χρώματος;

Οταν χρειάστηκα τον κωδικό του χρώματος, τον βρήκα σε ενα ταμπελακι που υπάρχει στην πορτα του αυτοκινήτου και με αυτόν τον κωδικο μου έφτιαξαν χρώμα εκει που πουλάνε μπογιές.

Σε παλιότερο αυτοκίνητό μου πάλι στην πόρτα ήταν ο κωδικός.

Παντως αν ψάξεις, σε κάποιο μερος του αυτοκινήτου υπάρχει ενα τέτοιο ταμπελακι.

Ολα τα παραπάνω για να βάψω εναν καθρέφτη. Αν ενδιαφέρεσαι για μικρες γρατζουνιες, για εύκολα χρώματα, μαυρο, ασπρο, κτλ μπορείς να βρεις σε μαγαζιά που πουλάνε αξεσουάρ αυτοκινήτου. Για δύσκολα χρωματα, στην αντιπροσωπία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...