Προς το περιεχόμενο

Οδηγηση στα Λιμανακια

ChrosZap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα ινσομνιακς. Σημερα το πρωϊ πηγα προς το σουνιο για μπανιο με την κοπελα μου μεσα σε ενα fiesta του 2003. Δεν εχω περασει λιγες φορες απο τα λιμανακια με αμαξι αλλα μπορω να πω οτι καθε μια φορα ειναι και διαφορετικη και θα ηθελα μια γνωμη σας.Ποια ειναι η ταχυτητα που περνατε εσεις απο εκει και με τι ταχυτητα να εχετε στο λεβιε?Εγω προσωπικα προτιμω 3η ταχυτητα γυρω στης 4000 στροφες στα 50-70kmh επειδη ειναι  χαμηλη ταχυτητα και εχει ακομα λιγη ροπη να σε βγαλει απο την στροφη ως προσθιοκινητο. Ειχα δοκιμασει να μπω με 4η ταχυτητα σε στροφη κοντα στα 50kmh αλλα δεν εχει αρκετη δυναμη το αμαξι μετα επειδη κοβεις και η ταχυτητα ειναι υψηλη για να σου δωσει ωθηση να βγεις καλα.

Σημερα το πρωϊ πηγαινα αριστερα με 60 και 4η ταχυτητα και εκοβα στις στροφες αλλα ειχα εναν με bmw απο πισω με κατι κοπελες και ειχε κολλησει πανω μου και μετα εκανα δεξια και με περασε και με κοιταγανε περιεργα. Ειμουν τοσο λαθος και δεν το καταλαβα?

Προς θεου ετσι δεν μιλαω για αγωνες η κατι τετοιο στα λιμανακια απλα θελω και μια γνωμη σας και θελω να ξερω πωσ οδηγουν και ολοι οι αλλοι σε αυτο το σημειο μπας και κανω λαθος κατι και διορθωθο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στα ορθογραφικα σε ενδιαφερει καμμια διορθωση;

Ισως καποια στιγμη συναντηθεις με ολους αυτους που εχουν ψοφησει εκει γυρω, και να ανταλλαξετε αποψεις για γραμμες και σημαδια για φρενα

(με 4η και 50 το μοτερ ειναι πολυ εξω απο την ιδανικη του περιοχη...)

μαλλον απλα ο απο πισω σου ηταν καραγκιοζης και ηθελε να το παιξει αντρας και γρηγορος στα γκομενακια (προτου τις ρίξει στο γκρεμο με την οδηγηση του)

• Like 1

Καλησπερα ινσομνιακς. Σημερα το πρωϊ πηγα προς το σουνιο για μπανιο με την κοπελα μου μεσα σε ενα fiesta του 2003. Δεν εχω περασει λιγες φορες απο τα λιμανακια με αμαξι αλλα μπορω να πω οτι καθε μια φορα ειναι και διαφορετικη και θα ηθελα μια γνωμη σας.Ποια ειναι η ταχυτητα που περνατε εσεις απο εκει και με τι ταχυτητα να εχετε στο λεβιε?Εγω προσωπικα προτιμω 3η ταχυτητα γυρω στης 4000 στροφες στα 50-70kmh επειδη ειναι  χαμηλη ταχυτητα και εχει ακομα λιγη ροπη να σε βγαλει απο την στροφη ως προσθιοκινητο. Ειχα δοκιμασει να μπω με 4η ταχυτητα σε στροφη κοντα στα 50kmh αλλα δεν εχει αρκετη δυναμη το αμαξι μετα επειδη κοβεις και η ταχυτητα ειναι υψηλη για να σου δωσει ωθηση να βγεις καλα.

Σημερα το πρωϊ πηγαινα αριστερα με 60 και 4η ταχυτητα και εκοβα στις στροφες αλλα ειχα εναν με bmw απο πισω με κατι κοπελες και ειχε κολλησει πανω μου και μετα εκανα δεξια και με περασε και με κοιταγανε περιεργα. Ειμουν τοσο λαθος και δεν το καταλαβα?

Προς θεου ετσι δεν μιλαω για αγωνες η κατι τετοιο στα λιμανακια απλα θελω και μια γνωμη σας και θελω να ξερω πωσ οδηγουν και ολοι οι αλλοι σε αυτο το σημειο μπας και κανω λαθος κατι και διορθωθο.

Δεν εχουν ολα τα αυτοκινητα την ιδια κλιμακωση ....Οποτε δεν μπορει ο αλλος να σου πει εγω πχ μπαινω με τετοια ταχυτητα στο σασμαν...Δεν θα καταλαβεις και τιποτα...

Επισης η "κοντρα" που κανουν ειναι σε μια συγκεκριμενη στροφη και με ποσα χιλιομετρα θα την παρεις...

Το στροφιλικι ειναι δυσκολο πραγμα και εκτος απο το να σου κοβει θελει να εχεις και στημενο αμαξι εαν δεν θες να γινεις ο γελοιος με το fiesta (τυχαιο παραδειγμα φερνω) που στριβει βαρκα γυαλο και οποιον παρει ο χαρος..

Εχω μπει σε συγκεκριμενες στροφες (Στον αστακο οποιος ξερει αιτωλοακαρνανιας) με φιλο μου με ενα opel tigra και ΧΕΣΤΗΚΑ πανω μου μην σκοτωθουμε και οχι επειδη πηγαιναμε γρηγορα αλλα ατσουμπαλα.

Αντιθετα με τον πατερα μου πχ που του εχω απολυτη εμπιστοσυνη αμα εχει ορεξη μπαινουμε και γρηγορα και με πολυυυ περισσοτερη ασφαλεια.

Αλλα ειναι ανθρωπος που οταν παιρνει αμαξι ΠΡΩΤΑ θα βαλει φρενα ,αναρτησεις , μπλοκε και μετα αν θελει θα ανεβασει ιπποδυναμη....Τα κουλαδια που πανε κατι ραλλυ κτλ 300-400 αλογα χωρις φρενα και χωρις μια αναρτηση της προκοπης ειναι για γελια...

Αναλογως το αμαξι και δεν προς θεου δεν χρειαζεται να ανεβεις στις 4000 για να βγαλει δυναμη με 2000-2500 μια χαρα τραβαει. Στο δικο μου πχ στα λημαναμια μπαινω με 5η με 50-60 χλμ δεν μου αρεσει να γκαζωνω..

• Like 1

4000 στροφές????

Περίεργο είναι; Σε αυτές τις στροφές έχει την μέγιστη ροπή περίπου. Εντάξει λίγο υπερβολή 3500 θα λεγα .Κατω απο 3000 στροφές όχι .

Η ταχύτητα σου φίλε που παραθέτεις για τις στροφές εκει πέρα δεν την λες αργή. Πας γρήγορα αλλα όχι και επικίνδυνα (θεωρώ δεδομένο ότι δεν έχει λάστιχα 5ετίας στο αμάξι ούτε τιποτα λάστιχα της πλάκας ). Ο άλλος με την bmw βιαζόταν. Δεν τον έκοβες δεν φταις σε κάτι. Δεν πήγαινες αργά και νομίζω ήσουν πάνω απο το όριο . Στην τελική  τον απο πίσω να τον έχεις χεσμένο . Δεν θα πας εσύ του σκοτωμού στο δρόμο επειδή ο απο πίσω θέλει να τρέξει .

Αναλογως το αμαξι και δεν προς θεου δεν χρειαζεται να ανεβεις στις 4000 για να βγαλει δυναμη με 2000-2500 μια χαρα τραβαει. Στο δικο μου πχ στα λημαναμια μπαινω με 5η με 50-60 χλμ δεν μου αρεσει να γκαζωνω..

και εγω με το volvo με 80 τονους μικτο, στις 1800 το δουλευω

Οι στροφές είναι ανάλογα το αμάξι και το βάρος που έχεις μέσα. Εγώ με άδειο το αμάξι αλλαγές κάνω στις 2000max, με 4 άτομα μπορεί να πάει και 3000. Πάντως μου φαίνεται λίγο περίεργο στην 3η να πας με 70km και 4000 στροφές. Εμένα για 80km θέλει 2000-2500. Θα το δω πάντως για την 3η :P δεν το έχω παρατηρήσει. Βέβαια έχουμε και μια διαφορά αφού το δικό μου είναι και 1800cc (Kia Clarus '96) με 115hp.

Εμένα η τρίτη λιγο πριν ακουμπήσει κόφτες στις 6000 rpm βγάζει 130 χλμ/ώρα

Οι στροφές είναι ανάλογα το αμάξι και το βάρος που έχεις μέσα. Εγώ με άδειο το αμάξι αλλαγές κάνω στις 2000max, με 4 άτομα μπορεί να πάει και 3000. Πάντως μου φαίνεται λίγο περίεργο στην 3η να πας με 70km και 4000 στροφές. Εμένα για 80km θέλει 2000-2500. Θα το δω πάντως για την 3η :P δεν το έχω παρατηρήσει. Βέβαια έχουμε και μια διαφορά αφού το δικό μου είναι και 1800cc (Kia Clarus '96) με 115hp.

Μπαα μην σου φαίνεται περίεργο και εμένα με τρίτη και 3000 rpm γράφει 60 km/h  (hyundai accent 2003)
Σε μένα για να έχω τα μέγιστα απο θέμα ροπής πρέπει να το δουλεύω στις 3000 rpm Για να δουλεύει πάντα στις 3000 rpm πρέπει να κάνω τις αλλαγές στις 3800-4000 rpm και αυτό φυσικά να μην εχω φορτωμένο αμάξι

Κάτι κάνεις λάθος.

Ούτε με 5η δεν έχει 80 στις 2000 στροφές.

Κάτι κάνεις λάθος.

Ούτε με 5η δεν έχει 80 στις 2000 στροφές.

Κι όμως! πριν λίγο το είδα.. 3η με 4000 πάει 100km και 5η με 2500 πάλι 100km με 5η και 2000 πάει 80km.. Αυτοί είναι οι αριθμοί μου με άδειο αμάξι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...