teo20net Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δεν ενοχλούμαι απο τίποτα. Δεν έχω τέτοια θέματα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο καθένας θέλει να κάνει τη δουλειά του εύκολα και γρήγορα, αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το να γίνει σωστά. Δυστυχώς όμως ουκ ολίγου θέματα έχουν ανοιχτεί στο forum απο θύματα απάτης ή απο κόσμο που έκανε μια δουλειά "Άρπα κόλα" και στη συνέχεια πολλοί "καλοθελητές" ήταν παρόντες για να τον κράξουν. Και παρόλα αυτά βλέπω κόσμο που δυσανασχετεί με την όλη διαδικασία, θαρρείς και μια απλή υπεύθυνη δήλωση είναι κάτι εξωπραγματικό. Σέβομαι την άποψη του καθενός, αλλά έχω για εμένα την δική μου.
MontzOlee Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 2 τινά: είτε το πουλάς αλλού, σε αγοραστή ο οποίος δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις (teo20net δε θέλω να ενοχληθείς από αυτό, αλλά αμα είναι να μου καναν τόση φασαρία για να πουλήσω ένα κινητό (ιδιώτη - ιδιώτη) δε θα έμπαινα στον κόπο). είτε κάνεις μια απλή υπευθυνη δήλωση πως το κινητό με ΙΜΕΙ κτλ που αγοράστηκε τότε κτλ (βάλε ο,τι άλλο στοιχείο κρίνετε σκόπιμο), το χαρίζεις στον teo20net (άσχετα αν θα το πουλήσεις τελικά, θα γράψεις ότι το χαρίζεις για να μην έχεις άλλη μανούρα), οπότε είναι ιδιοκτησία του. Έτσι ο teo20net σε περίπτωση κλοπής, θα μπορεί να αποδείξει ότι ήταν δικό του το κινητό. Και θα είστε και οι δύο ευχαριστημένοι. Πάντως το να σου δώσει μια φωτοτυπία του τιμολογίου (το πρωτότυπο δεν μπορεί, γιατί πάει εφορία), δε θα σε βοηθήσει πουθενά (ή αλλιώς δε λέει κάτι). Φιλε anonymous-root εγω δεν εχω θεμα με τις απαιτησεις του αγοραστη. Εφοσον θες να αγορασεις κατι μεταχειρισμενο κοιτας πως να εισαι καλυμμενος απο καθε τυχον ''προβλημα'' και το συμμεριζομαι απο καθε αποψη αλλα πιστευω κιολας πως μια φωτοτυπια του πρωτοτυπου καλυπτει τα παντα για να μην μπλεκω με εφοριες , παραστατικα κτλπ πραγματα ειδικα οταν δεν υπαρχει θεμα εγγυησης κ μιλαμε απλα για κατι (Κλειδωμα απο IMEI ) που εμενα προσωπικα μου φανταζει παρανοικο απο καθε αποψη.. Αλλα δεν εκφερω σιγουρα τη γνωμη μου επ ακριβως για το θεμα αφου δεν το γνωριζω οποτε γι αυτο κραταω μια ουδετερη σταση. +1 Γιατί να το δώσει στον teo που φαίνεται να ξέρει τα δικαιώματα του και θέλει να είναι καλυμένος, ας βρεί κάποιον λιγότερο ενημερωμένο να το πασάρει και αν προκύψει κάτι στο μέλλον ... εδώ είμαστε εμείς να του πούμε τα κλασικά "ας πρόσεχες" "γιατί δεν ρώτησες πριν το πάρεις" κα. Υποκρισία θα έλεγα εγώ... παντού, μιας και απότι φαίνεται δεν σε πείραξε καθόλου η γραφειοκρατία όταν χρησιμοποιούσες την επιχείρηση για αγοράσεις φτηνότερα. Οσο για το σκεπτικο σου εσενα ''φιλε'' μου θα σε παρακαλουσα ν ανακαλεσεις .. 1ον )Ποτε δεν ειπα σε κανεναν επικειμενο αγοραστη να αγορασει το καθε τι απο μενα χωρις να γνωριζει την νομοθεσια ή και γενικα τα δικαιωματα του. Τουναντιον ρωτα και τον φιλο teo20net οτι απο την πρωτη στιγμη επικοινωνιας μας προσπαθησαμε να βρουμε ακρη με καθε τροπο. 2ον) η απαντηση σου στο μνμ μου περι γραφιοκρατειας με θιγει σαν ατομο απο την στιγμη που δεν γνωριζομαστε RLF η εστω απο εδω μεσα. Αν θεωρεις οτι σαν ατομο με οικογενειακη επιχειρηση εκανα λαθος που αγορασα ενα κινητο τι να σου πω..Συν οτι προφανως δεν γνωριζεις και πολλα περι επιχειρησεων , 740 cash πληρωσα και στο τελος του χρονου γινεται συμψηφισμος ΦΠΑ εσοδων - εξοδων για να παρεις πισω αν προκειψει καποιο μικρο μερος... 1
fouskmech Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 μα καλά.... για τι τηλέφωνο γίνεται τόσος "ντόρος" ?????
MontzOlee Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 iphone 5s 16gb φιλε μου.. εγω ειμαι/ημουν ο κατοχος και δημιουργος του θεματος καθως χρειαζομουν τα ''φωτα'' απο γνωστες του ειδους σε θεματα κινητων/αγοραπωλησιων.
djkostas84 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Οσο για το σκεπτικο σου εσενα ''φιλε'' μου θα σε παρακαλουσα ν ανακαλεσεις .. 1ον )Ποτε δεν ειπα σε κανεναν επικειμενο αγοραστη να αγορασει το καθε τι απο μενα χωρις να γνωριζει την νομοθεσια ή και γενικα τα δικαιωματα του. Τουναντιον ρωτα και τον φιλο teo20net οτι απο την πρωτη στιγμη επικοινωνιας μας προσπαθησαμε να βρουμε ακρη με καθε τροπο. 2ον) η απαντηση σου στο μνμ μου περι γραφιοκρατειας με θιγει σαν ατομο απο την στιγμη που δεν γνωριζομαστε RLF η εστω απο εδω μεσα. Αν θεωρεις οτι σαν ατομο με οικογενειακη επιχειρηση εκανα λαθος που αγορασα ενα κινητο τι να σου πω..Συν οτι προφανως δεν γνωριζεις και πολλα περι επιχειρησεων , 740 cash πληρωσα και στο τελος του χρονου γινεται συμψηφισμος ΦΠΑ εσοδων - εξοδων για να παρεις πισω αν προκειψει καποιο μικρο μερος... Καλέ μου "φίλε", δεν μπορώ να ανακαλέσω για τον απλούστατο λόγο οτι απλά εξέφρασα την ειλικρινή μου άποψη. Το πρώτο μέρος του μηνύματος μου δεν αναφερόταν σε σένα, οπότε το προσπερνάμε. Στα περι γραφειοκρατίας που σε έθιξαν... Εξέφρασες την αγανάκτηση σου και σου εξήγησα με απλό και (σχετικά) ευγενικό τρόπο πως στα μάτια μου φαίνεται 100% υποκρισία. Χωρίς να ξέρω, υπέθεσα πως είχες κάποιο όφελος αγοράζοντας με τιμολόγιο, για το οποίο όφελος ήσουν περισσότερο από διατεθειμένος να υποστείς την όποια γραφειοκρατία, είτε προσωπικά είτε μέσω κάποιου λογιστή. Αν κάνω λάθος και προτίμησες αυτόν τον τρόπο για κάποιον άλλο (αλτρουιστικό?) λόγο, διαφώτισε με και θα σου ζητήσω ταπεινά συγνώμη!! Τα περι γνωριμίας δεν καταλαβαίνω καν γιατί τα αναφέρεις. Τέλος, δεν μίλησα ποτέ για κάποιο λάθος.
MontzOlee Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Τον πρωτο σκέλος ξερω πως δεν αναφερόταν σε μενα αλλα ουδέποτε εξέφρασα αποψη σαν αυτη που προεβαλες εσυ για να κανω την δουλεια μου ευκολα κ γρηγορα. Γι αυτο το ανεφερα. Ως επιχειρηματίας κ μέλος οικογένειας με επιχείρηση εχω καθε λογο ν αγοράζω με τιμολογιο.. Ετσι επειδη μου δίνεται η δυνατότητα κ εξομαλύνεται ο ΦΠΑ. Οσο για το περί γνωριμίας που ανεφερα κ δεν καταλαβες οπως ειπες , αναφέρθηκε με ειρωνικό ύφος. Δεν με ξερεις οποτε δεν μπορεις να φέρεις αρνητική γνώμη. Εδω ειναι forum , το μνμ σου προφανως διαβάστηκε απο πολλούς , οποτε η αποψη σου απο προσωπική εγινε δημόσια .. Αν πίστευες αυτο που ειπες θα μπορούσες να το κρατήσεις για σενα η ν αναφερθείς χωρις να ειμαι tagged σαν απάντηση σε αυτο που ειχα γραψει. Ευχαριστώ Sent from my iPhone using Insomnia
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δεν υπαρχει καποια ιδιαιτερη γραφειοκρατια/διαδικασια στην εκδοση τιμολογιου. Απλα δινεις το ΑΦΜ σου και στο ταμειο εκδιδουν το αντιστοιχο παραστατικο. Τα υπολοιπα τα αναλαμβανει ο λογιστης μαζι με τα υπολοιπα τιμολογια της επιχειρησης. Το παραπανω οφφτοπικ για να ξερουμε ολοι πως λειτουργει η διαδικασια. Κατα τ'αλλα, παρακαλω αν εχετε να διευθετησετε ζητηματα ανεξαρτητα απο το θεμα του τιτλου, να το κανετε χρησιμοποιωντας τα ΠΜ. Καποιος που μπαινει στο νημα το κανει γιατι ενδιαφερεται να μαθει πως θα πουλησει/αγορασει μια συσκευη μεταχειρισμενη που συνοδευεται απο τιμολογιο αγορας. Οχι για να μαθει περι της γραφειοκρατιας της εκδοσης τιμολογιου και τις υποθεσεις των μελων για το background story. Κthnxbye
MontzOlee Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Εχεις δικιο stormrain , αυτο που εγινε ηταν off topic στο τελος κ εντελως λαθος μας. Τελος θα ηθελα να ευχαριστήσω τα μέλη τα οποια απάντησαν στο νήμα κ βοήθησαν εμενα να καταλαβω τι ακριβως πρεπει να γινει κ όποιον αλλον τυχόν ειχε την ιδια ή παρόμοια απορία. Ευχαριστώ Insomniacs! Καλο σας βραδυ.. Sent from my iPhone using Insomnia
anonymous-root Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 χαίρομαι που δεν λάβατε το μήνυμα μου "περίεργα". τα μηνύνηματα του djkostas84 θα πρότεινα να τα αγνοήσετε, καθώς φαίνεται πως δεν ξέρει τα περί επιχειρήσεων, τιμολογίων κτλ. για μενα είναι απλά κακεντρεχή, δεν υπάρχει λόγος να απαντήσετε περαιτέρω. στο θέμα μας πάλι, με μια απλή υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία που είπα (άντε και μια φωτοτυπία του τιμολογιου αγοράς), πιστεύω πως καλύπτει τον αγοραστή για αυτό που θέλει, δηλαδή να μην κατηγορηθεί για κλοπή από το service κτλ.
djkostas84 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Ναι ξεφύγαμε κάπως με το αχρείαστο σχόλιο μου προς τον MontzOlee και ζητώ συγνώμη για αυτό!! Η απάντηση προς το "καλοπροαίρετο" "το πουλάς αλλού, σε αγοραστή ο οποίος δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις" φυσικά παραμένει. MontzOlee είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα οπότε αν θέλεις ενημέρωσε μας για την περαιτέρω εξέλιξη του, ειδικά αν τελικά επικοινωνήσεις με κάποιον λογιστή ώστε να μάθεις σίγουρα.
seller.gr Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Παντως για να πουλησεις-ανταλλαξεις συσκευη(κινητο-λαπτοπ κλπ) σε καταστηματα που κανουν αγοραπωλησιες χρειαζεται υπευθυνη δηλωση οποτε καλα κανει o teo20net και ζηταει καποιο αποδεικτικο.Οσο για τα κινητα που αγοραζουν ορισμενοι χωρις αποδειξη αγορας ευχομαι να μην τους τυχει η στραβη και τους την ζητησουν εαν πανε για service την συσκευη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα