Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ ολη την κοινότητα

Η ερώτηση που θελω να θέσω ειναι η εξής : διαθέτω ενα iPhone 5s το οποίο ειχε κοπεί τιμολογιο στην οικογενειακή επιχείρηση μας.

Εφόσον θελω πλεον να το πουλήσω & ο ενδιαφερομενος θελει το τιμολογιο ποια διαδικασία πρεπει να ακολουθήσω;

Φωτοτυπία του τιμολογίου κ αυτο ειναι ολο;

& ποια η γνώμη σας για υπεύθυνη δήλωση που θα υποδηλώνει την αγοροπωλησία της συσκευής;

Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Νομίζω αρκεί μια φωτοτυπία του τιμολογίου.

Αλλά, έχει γραφτεί παλιότερα στο θέμα της apple ότι είναι διαφορετικοί οι κανόνες της εγγύησης ανάλογα αν έχει κοπεί απόδειξη ή τιμολόγιο!

Δημοσ.

Ρωτά το λογιστή σου για το τι προβλέπεται για πώληση παγίου σε ιδιώτη. Νομίζω ότι πρέπει να εκδόσεις κανονικά τιμολόγιο πώλησης και δελτίο αποστολής.

Δημοσ.

Οχι δεν τίθεται θεμα εγγύησης ( εχει περασει η μέγιστη ημερομηνία ) <br> Απλα επειδη το τιμολογιο αναγράφει στοιχεία πανω<br> Όνομα , επώνυμο , αφμ κτλπ γι αυτο ρωταω...<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia

Τόση διαδικασία για να πουλήσω μια συσκευή ;

Πφφ γραφειοκρατία παντου :-/ :@

Δημοσ.

Οχι δεν τίθεται θεμα εγγύησης ( εχει περασει η μέγιστη ημερομηνία ) <br> Απλα επειδη το τιμολογιο αναγράφει στοιχεία πανω<br> Όνομα , επώνυμο , αφμ κτλπ γι αυτο ρωταω...<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia

Αν δεν υπάρχει θέμα με εγγύηση κλπ δώστο έτσι χωρίς χαρτιά

Δημοσ.

Ο αγοραστής επιμένει για απόδειξη αγοράς/τιμολογιο επειδη νομίζει πως μπορω να κανω κατι με αυτο το χαρτί

Πχ. Να το κλειδωσω ή κατι τετοιο !

Δημοσ.

Ο υποψήφιος αγοραστής είμαι εγώ. Και η πάγια διαδικασία πλέον είναι αυτή. Πώληση τηλεφωνικής συσκευής χωρίς απόδειξη πλέον δεν υφίσταται με την νέα νομοθεσία. Δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία του πωλητή. 

Επειδή όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση το τιμολόγιο που έχει ο πωλητής είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση, ζήτησα μια υπεύθυνη δήλωση που θα επιβεβαιώνει τα στοιχεία της συναλλαγής.

Η παραπάνω απάντηση που αναφέρεται στο ότι ο πωλητής πρέπει να κόψει τιμολόγιο ή/και δελτίο αποστολής, εκτιμώ ότι δεν ισχύει αφού η συσκευή θα πωληθεί απο ιδιώτη σε ιδιώτη και όχι από την επιχείρηση του πωλητή.

Επιπλέον, την απόδειξη αγοράς ή έστω ένα έγγραφο πρέπει να έχω ώς ιδιοκτήτης στα χέρια μου ούτως ή άλλως. Οι λόγοι είναι προφανείς (μπορεί να μου κλέψουν το κινητό και να πρέπει μελλοντικά να αποδείξω ότι είναι δικό μου, μπορεί να με κατηγορήσουν ότι το έκλεψα και να πρέπει να αποδείξω ότι ειναι δικό μου κλπ)

Έχω κάνει αντίστοιχη ερώτηση σε προηγούμενο θέμα : http://www.insomnia.gr/topic/567620-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF/

• Like 1
Δημοσ.

Μια φωτοτυπία του τιμολογίου δεν είναι αρκετή τότε;

Επίσης, μια χαρά πωλούνται τόσα πράγματα (και τηλέφωνα) χωρίς απόδειξη :)

Δημοσ.

Αν κάποιος αγοράζει χωρίς απόδειξη τότε είναι 2 οι περιπτώσεις. Είτε δεν γνωρίζει τι ισχύει είτε δεν το απασχολεί. Και στις 2 περιπτώσεις, είναι υπεύθυνος των πράξεών του.

Τώρα περι του τιμολογίου, ίσως να αρκεί. Αλλά δεν νομίζω ότι μια υπεύθυνη δήλωση είναι δα και τόσο μεγάλο ή δύσκολο πράγμα. Αν εμένα μου το κλέψουν δεν ξέρω πως θα κάνω καταγγελία με μια απόδειξη που δεν θα λέει το όνομα μου.

Δημοσ.

E πρέπει μα γίνει ολόκληρη "μεταβίβαση" για ένα κινητό;  

Τι δεν καταλαβαίνεις από τα παραπάνω και μου κάνεις αυτή την ερώτηση;

Δημοσ.

Τι δεν καταλαβαίνεις από τα παραπάνω και μου κάνεις αυτή την ερώτηση;

Νομίζω ότι το ψάχνεις πολύ, πάρε μια φωτοτυπία του τιμολογίου και είσαι μια χαρά. Κι απόδειξη να είχε ο πωλητής, πάλι ονομαστική θα ήταν

Δημοσ.

2 τινά:

είτε το πουλάς αλλού, σε αγοραστή ο οποίος δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις (teo20net δε θέλω να ενοχληθείς από αυτό, αλλά αμα είναι να μου καναν τόση φασαρία για να πουλήσω ένα κινητό (ιδιώτη - ιδιώτη) δε θα έμπαινα στον κόπο).

είτε κάνεις μια απλή υπευθυνη δήλωση πως το κινητό με ΙΜΕΙ κτλ που αγοράστηκε τότε κτλ (βάλε ο,τι άλλο στοιχείο κρίνετε σκόπιμο), το χαρίζεις στον teo20net (άσχετα αν θα το πουλήσεις τελικά, θα γράψεις ότι το χαρίζεις για να μην έχεις άλλη μανούρα), οπότε είναι ιδιοκτησία του. Έτσι ο teo20net σε περίπτωση κλοπής, θα μπορεί να αποδείξει ότι ήταν δικό του το κινητό. Και θα είστε και οι δύο ευχαριστημένοι.

Πάντως το να σου δώσει μια φωτοτυπία του τιμολογίου (το πρωτότυπο δεν μπορεί, γιατί πάει εφορία), δε θα σε βοηθήσει πουθενά (ή αλλιώς δε λέει κάτι).

Δημοσ.

Χαιρετώ ολη την κοινότητα

Η ερώτηση που θελω να θέσω ειναι η εξής : διαθέτω ενα iPhone 5s το οποίο ειχε κοπεί τιμολογιο στην οικογενειακή επιχείρηση μας.

Εφόσον θελω πλεον να το πουλήσω & ο ενδιαφερομενος θελει το τιμολογιο ποια διαδικασία πρεπει να ακολουθήσω;

Φωτοτυπία του τιμολογίου κ αυτο ειναι ολο;

& ποια η γνώμη σας για υπεύθυνη δήλωση που θα υποδηλώνει την αγοροπωλησία της συσκευής;

Ευχαριστώ

Όταν αγόρασες το κινητό στο όνομα της επιχείρησης, ο λογιστής σου πρέπει να το πέρασε στα έξοδά της και, προφανώς, 1) συμψήφισε τον ΦΠΑ με τα έσοδά της και 2) το κινητό αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της που μπορεί να πουληθεί μόνο ως τέτοιο.

Όπως είπε και ο booZe (#3), πριν από κάθε σκέψη και πράξη σου, πρέπει να συμβουλευτείς το λογιστή σου και εκείνος θα σου βρει λύση.

Δημοσ.

(teo20net δε θέλω να ενοχληθείς από αυτό, αλλά αμα είναι να μου καναν τόση φασαρία για να πουλήσω ένα κινητό (ιδιώτη - ιδιώτη) δε θα έμπαινα στον κόπο).

+1

Γιατί να το δώσει στον teo που φαίνεται να ξέρει τα δικαιώματα του και θέλει να είναι καλυμένος, ας βρεί κάποιον λιγότερο ενημερωμένο να το πασάρει και αν προκύψει κάτι στο μέλλον ... εδώ είμαστε εμείς να του πούμε τα κλασικά "ας πρόσεχες" "γιατί δεν ρώτησες πριν το πάρεις" κα.

Υποκρισία θα έλεγα εγώ... παντού, μιας και απότι φαίνεται δεν σε πείραξε καθόλου η γραφειοκρατία όταν χρησιμοποιούσες την επιχείρηση για αγοράσεις φτηνότερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...