Darc Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα μια βοηθεια σε ενα θεματακι που αφορα την ram μου. Χρησιμοποιω windows 7 ultimate edition 64 bit και εχω στο συστημα μου 3x2Ghz ram, τοποθετημενες ολες να δουλευουν σε 1 channel. Το προβλημα ειναι, οτι ενω ανοιγοντας το speccy μου λεει οτι εχω 6 gb ram installed, ta windows μου λενε οτι εχω 4gb ram, και δεν μπορω να να καταλαβω γιατι δεν μου διαβαζει τα αλλα 2... Ξερει καποιος να με βοηθησει, να μου πει τι γινεται? Ευχαριστω προκαταβολικα.
teo20net Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Είναι φυσιολογικό. Τα windows δεν διαβάζουν όλη την Ram σου ούτως η άλλως. Και μάλιστα στην έκδοση 32bit είναι λίγο μεγαλύτερη αυτή η απώλεια. Παρόλα αυτα, με 6 gb ram έχω την εντύπωση ότι τα 4gb που βλέπει, παραείναι λίγα.
Darc Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Ισχυει αυτο για τα 32 windows, γιαυτο το λογο εβαλα 64αρια. ενω ειναι στον υπολογιστη installed 6G ram (συμφωνα με το speccy) τα windows diabazoyn μονο τα 4... και 8α συμφωνισω οτι παραειναι λιγα.... 8α πρεπε να μου τα διαβαζει και τα 6... Παρακαλω πολυ μια βοηθεια οποιος ξερει.
Σαϊνόμπι Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Τσεκαρε απ'το resource monitor ποσα ΜΒ μνημης ειναι Hardware Reserved.
Darc Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 θα το τσεκαρω γιατι δεν ειμαι σπιτι τωρα. Μολις το δω, 8α σας ενημερωσω
Darc Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Τελικα παλι τα ιδια μου βγαζει δεν ξερω γιατι, δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται...-μου λειπει καποιος driver απο την μητρικη?-Πρεπει να βαλω καποιο σιγκεκριμενο update των windows?(θελω να σας βαλω και μια εικονα αλλα πως γινεται χωρις link?)
micos000 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 α) Να υποθέσω ότι είναι σταθερός υπολογιστής και όχι laptop έτσι; β) Την μνήμη την είχες από την αρχή έτσι ή πρόσθεσες πρόσφατα κάποιο ντιμάκι; γ) Πάτα WINDOWS+R στο πληκτρολόγιο για να ανοίξει εκτέλεση και δώσε msconfig Πήγαινε στην καρτέλα BOOT.INI και πάτα "Επιλογές για προχωρημένους" Πάνω-πάνω έχει ένα πεδίο που λέει MAXMEM. Είναι τσεκαρισμένο και έχει κάποιο νούμερο ή όχι; Αν είναι τσεκαρισμένο ξετσεκάρισε το, πάτα ΟΚ, ΟΚ και κάνε επανεκκίνηση. δ) Αν δεν ισχύει το παραπάνω δες στην διαχείριση εργασιών->εποπτεία πόρων->Μνήμη αν λέει κάτι σαν "Δεσμευμένη από το σύστημα" (αν ναι, τι λέει). ε) Κατέβασε μια 64μπιτη διανομή λίνουξ (ubuntu, mint cinnamon κτλ), κάψε το iso σε ένα dvd και μπουτάρισε με αυτό. Δες εδώ πως να ελέγξεις τη μνήμη.
Darc Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 α) Ναι ειναι σταθερος υπολογιστηςβ)Απο την αρχη την ειχαγ)Δεν μου εχει κατι τσεκαρισμενο αλλα εκει μου λεει 4096 ΜΒδ) Ειμαι λιγο ασχετος με linux, υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω?1)Μηπως φταιει που δεν εχω περασει τους drivers για την motherboard? (Asus p6t)2)Μηπως φταιει που δεν περασα καμια αναβαθμιση των windows?
micos000 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 γ) Τσεκάρισε το και βάλε 6144 να δούμε τι θα κάνει. 1 & 2) βάλε drivers του chipset από την asus και να κάνεις όλες τις ενημερώσεις των win. Ιδίως αν δεν έχεις ούτε sp1 μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.
Darc Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 γ) Δεν μπορω να το ανεβασω περα απο 40961 & 2)Περασα το intel chpset αλλα και παλι τα ιδια
micos000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Θα ήθελα να ξαναελέγξεις το ότι έχεις 64bit λειτουργικό. Έχει στο δίσκο c κάποιο φάκελο Program files (x86); Μια άλλη περίπτωση είναι το bios να μην αναγνωρίζει την μνήμη. Όταν μπουτάρει τι εικόνα βγάζει; Σου λέει πουθενά την μνήμη; ΑΝ βγάζει μια πλήρη εικόνα της asus πάτα κανένα tab να γυρίσει εκεί που αναγνωρίζει τη μνήμη και τους δίσκους. Δες επίσης μήπως υπάρχει κάποιο bios update στην asus. Μια άλλη περίπτωση είναι να αρχίσεις να βγάζεις ντιμάκια και να δεις αν με ένα ή δύο εμφανίζει σωστά τη μνήμη.
La_MoRt Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Πόσο καιρό το έχεις το μηχάνημα, τι επεξεργαστή έχεις; Από την αρχή δε δούλευε σωστά;
micos000 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Πόσο καιρό το έχεις το μηχάνημα, τι επεξεργαστή έχεις; Από την αρχή δε δούλευε σωστά; Έχει ι7 920 @ 2.67Ghz @darc. Ο επεξεργαστής σου σηκώνει μέχρι 24GB RAM DDR3 800/1600 (σε απάντηση στο pm σου). Τα χαρακτηριστικά του είναι εδώ. Ποια κάρτα γραφικών έχεις; Η μητρική σου είναι αυτή; Δοκίμασες να αλλάξεις θέση στις μνήμες. Βασικά σε ποια slot τις έχεις κουμπωμένες; Είπες ότι δουλεύουν σε single channel, η μητρική σου όμως υποστηρίζει triple channel. Δοκίμασε στα 3 μαύρα. Επίσης, βγάλε το ένα ντιμ και δες τι θα αναγνωρίσει και επανέλαβε και για τα τρία.
Darc Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Ειναι 100% 64 bit system.εχω κανει τα updates gia ta bios. H μητρικη ειναι asus p6t. Αυτη που εστειλες micos. CPU i7 [email protected]Graphics card Radeon Sapphire HD series 7800.Το εχω 6 χρονια το μηχανημα και να σου πω δεν το ειχα παρατηρησει μεχρι και πριν 2 χρονια (ημουν ασχετος κιολας πιο πριν, γιαυτο δεν ασχοληθηκα). Και τωρα απλα μου καρφωθηκε να το φτιαξω.H μητρικη εχει 3 σλοτς πορτοκαλι και 3 μαυρα. λογω της ψυκτρας κουμπωσα στα 2-4-6 (οχι στο 1-3-5).Οταν bootarει το pc, βγαζει μονο μια μπλε ο8ονη της μητρικης(press tab, DEL ktl ktl) μετα μια μαυρη που λεει detecticting drivers:None, μετα αλλη μια μαυρη οθονη με εναν δρομεα να αναβοσβηνει για κανα 7 δευτερολεπτα και μετα bootaρουν τα windows.
micos000 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Εκεί που σου βγάζει την εικόνα της asus στην αρχή. πάτα TAB για να σε στείλει στην οθόνη του post όπου θα σου βγάλει πόση μνήμη βλέπει και τους δίσκους/cd/dvd που αναγνωρίζει. Δες αν εκεί σου βλέπει τουλάχιστον τα 6gb και αν τα βλέπει σαν single ή triple channel. Αν δεν το προλαβαίνεις, πάτα del να μπεις στο bios και δες κάπου στις πρώτες κατηγορίες (στη 2η ή στην 3η μάλλον) που έχει το show full screen ή κάπως έτσι και απενεργοποίησε το. Σώσε και επανεκκίνηση. Είπες στην αρχή ότι τα windows σου βλέπουν 4 γίγα. Αυτό το βλέπεις με δεξί κλικ->ιδιότητες στο εικονίδιο Υπολογιστής;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα