theodoros8 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Λιγο τα φωτα σας σε ενα προβλημα/κολλημα που εχω. Εχω δυο tables: Table uno: id | gender | lf ------------------------- abc | 1 | 2 cde | 2 | 1 efg | 1 | 2 Table duo: id1 | id2 ------------------------- abc | cde Παμε στο ψητο. Διαλεγω 2 id απο το uno τυχαια με το εξης query: (SELECT * FROM uno WHERE gender=1 AND lf=2 order by RAND() limit 1) UNION (SELECT * FROM uno WHERE gender=2 AND lf=1 order by RAND() limit 1) To query θα μου δωσει (παντα τυχαια και μονο 2 ζευγαρια): id | gender | lf ------------------------- abc | 1 | 2 cde | 2 | 1 Θελω το query να μου δινει ζευγαρια id που δεν υπαρχουν στο table duo, στη προκειμενη υπαρχει το ζευγος(abc και cde) Βασικα δεν ξερω αν γινεται με query, αν οχι θα παω σε λυση με php, δλδ αν υπαρχουν τα id->ξανακανε το query(μεσα σε ενα loop), το οποιο απο μεριας αποδοσης, θα ηταν τραγικο. Ευχαριστω.
ALLisCHAOS Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Αν προσθέσεις κάτι τέτοιο? : WHERE id NOT IN(SELECT * FROM duo)
theodoros8 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Ηταν απο τα πρωτα που ειχα δοκιμασει αλλα δεν κανει.
Aztec Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) select u1.id, u2.id from uno u1 , uno u2 , duo d where u1.gender=1 AND u1.lf=2 and u2.gender=2 AND u2.lf=1 and (u1.id, u2.id) <> (d.id1, d.id2) order by rand() limit 1 α διόρθωση θέλει exists για τον duo πίνακα Επεξ/σία 4 Μαΐου 2015 από Aztec
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα