Fulgore Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Λοιπόν τις μνήμες τις τρέχω στα 1866 επειδή τόσο αντέχει ο cpu...όσο για την επιλογή μου για τον Fx-9590 ήτανε καθαρά γιατί προερχόμουν απο i5 και ήθελα μια αλλαγή τώρα από τροφοδοτικά έχω αυτο http://www.e-shop.gr/psu-corsair-cs-series-modular-cs750m-750w-80-plus-gold-certified-p-PER.641364 και απο σκληρούς HDD http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd10ezex-1tb-caviar-blue-sata3-p-PER.303039 SSD http://www.e-shop.gr/ssd-corsair-cssd-f120gbgt-bk-120gb-forcegt-series-p-PER.320224 Απλα πληροφοριακα να σου πω οτι με τα χρηματα που εχεις δωσει σε Cpu/Μητρικη/Τροφοδοτικο πηγαινες ανετα στο νεο Socket 2011-3 ή εστω στον δυνατο I7 4790k,κοινως αντι για Upgrade εκανες εν μερη Downgrade. Οχι οτι εχει σημασια πλεον αλλα τελος παντων. Εγω θα ξεκινησω απο αλλου βλεποντας αυτη την καρτα γραφικων οπως εν μερη ανεφερε και παραπανω ο Χρισταρας και θα ηθελα να ρωτησω(ναι καλα το καταλαβαν μερικοι)ποια ειναι η χρηση του υπολογιστη γιατι αυτη η καρτα γραφικων που εχεις απλα δεν δενει με το υπολοιπο συστημα που εχεις δαπανησει αρκετα ευρω. 1
Vasilismp_7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Φίλε μου το pc κλείνει 2 χρόνια από τότε που το πήρα, απλά θέλω καλύτερη ψύξη, είμαι 100% ευχαριστημένος, και δεν το έχω μετανιώσει ποτέ, τώρα όσων αφορά την χρήση του, το θέλω για ελαφρό gaming αλλά ταυτόχρονα για την σχόλη που είμαι (Μηχανικών Η/Υ Πατρας)τίποτα σπουδαίο..απλά ήθελα κάτι δυνατό με την τότε τεχνολογία...Τελικά για να κλείσουμε τι μου προτείνετε να πάω σε μια καλή υδρόψυξη η στην Noctua που ανέφερα παραπάνω..και σας υπενθυμίζω η τωρινή μου ψύκτρα δεν είναι και απο τις καλύτερες που κυκλοφορούν, γι'αυτό ίσως φταίει αυτή για τα 55αρια που πιάνω μετά από πολύ χρήση
Fulgore Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Φίλε μου το pc κλείνει 2 χρόνια από τότε που το πήρα, απλά θέλω καλύτερη ψύξη, είμαι 100% ευχαριστημένος, και δεν το έχω μετανιώσει ποτέ, τώρα όσων αφορά την χρήση του, το θέλω για ελαφρό gaming αλλά ταυτόχρονα για την σχόλη που είμαι (Μηχανικών Η/Υ Πατρας) τίποτα σπουδαίο..απλά ήθελα κάτι δυνατό με την τότε τεχνολογία...Τελικά για να κλείσουμε τι μου προτείνετε να πάω σε μια καλή υδρόψυξη η στην Noctua που ανέφερα παραπάνω..και σας υπενθυμίζω η τωρινή μου ψύκτρα δεν είναι και απο τις καλύτερες που κυκλοφορούν, γι'αυτό ίσως φταίει αυτή για τα 55αρια που πιάνω μετά από πολύ χρήση Δεν διαφωνω καθολου αγαπητε(το ιδιο κουτι εχω και εγω αλλωστε σε μαυρο ) βεβαια και πιο παλια μπορουσες να πηγαινες σε i7 και να ησουν παλι κυριος αλλα τελος παντων. Θελω να σου κανω μια αλλη ερωτηση η οποια αφορα τις θερμοκρασιες που ρωτας και εν μερη φανταζομαι οτι θα κρινει και τι ψυκτρα θα σου προτεινουμε για να μην δωσεις και τσαμπα χρηματα. Overclock εχεις κανει και αν ναι ποσο τον εχεις φτασει και με τι ρευματα??? Αν παλι δεν εχεις κανει και δεν σκεφτεσαι να κανεις ή μπορει να κανεις ενα ελαφρυ τοτε μπορεις να κοιταξεις και σε αλλες ψυκτρες πχ απο το να δωσεις κοντα 100ευρω για υδροψυξη οπως η H100 που αναφερθηκε. Σε φθηνοτερη υδροψυξη υπαρχει πχ και η CM Nepton ή Rajintek Triton(απο eshop) απλα θα πρεπει να προσεξεις λιγο το κουτι σου καθως το πανω μερος δεν αφαιρειται(εκτως αν το εχεις βγαλει εσυ προσωπικα)και εν μερη περιοριζει τον τροπο που θα λειτουργει η υδροψυξη push pull κλπ. Στην δε αεροψυξη οπως αναφερθηκε σωστα θα πρεπει να προσεξεις τις Ram που εχεις ή θες να παρεις να μην βρισκουν στην ψυκτρα. Εγω πχ αγορασα τις http://www.skroutz.gr/s/1749061/G-Skill-TridentX-16GB-DDR3-2400MHz-F3-2400C10D-16GTX.htmlεπειδη το πανω κοκκινο μερος της ψυξης που εχουν ξεβυδωνει πανευκολα αν πχ βρισκει στην ψυκτρα.
Vasilismp_7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Καταλαβαίνω απόλυτα...oc δεν έχω κάνει ποτέ τα ghz που πιάνω είναι συνέχεια τα 5016 είναι πολύ υψηλά και κρίνω πως θέλω χαμηλότερες θερμοκρασίες..π.χ τώρα που μιλάμε το pc είναι 13 ώρες ανοιχτό και είναι στους 34 βαθμούς, αν μπω σε game Ομως η θερμοκρασία μετά από πολύ ώρα ακουμπάει και τους 55-60Υ.Γ ότι παιχνίδι έχει βγει μέχρι σήμερα το παίζω Ultra χωρίς κανένα πρόβλημα απλά μια φορά στο τόσο μπορεί να μου freezary εννοώ μια φορά το μήνασκεφτειτε οτι το Pc μένει ανοιχτό 15 ώρες την ημέρα ίσως και γι'αυτό συν οτι εδώ και ένα μήνα μου εχει freezary 5 φορές ενώ είχε πολύ καιρό να μου συμβεί αυτόΤωρα τι παίζει δεν ξέρω ακριβώς.
Fulgore Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Καταλαβαίνω απόλυτα...oc δεν έχω κάνει ποτέ τα ghz που πιάνω είναι συνέχεια τα 5016 είναι πολύ υψηλά και κρίνω πως θέλω χαμηλότερες θερμοκρασίες..π.χ τώρα που μιλάμε το pc είναι 13 ώρες ανοιχτό και είναι στους 34 βαθμούς, αν μπω σε game Ομως η θερμοκρασία μετά από πολύ ώρα ακουμπάει και τους 55-60 Υ.Γ ότι παιχνίδι έχει βγει μέχρι σήμερα το παίζω Ultra χωρίς κανένα πρόβλημα απλά μια φορά στο τόσο μπορεί να μου freezary εννοώ μια φορά το μήνα σκεφτειτε οτι το Pc μένει ανοιχτό 15 ώρες την ημέρα ίσως και γι'αυτό συν οτι εδώ και ένα μήνα μου εχει freezary 5 φορές ενώ είχε πολύ καιρό να μου συμβεί αυτό Τωρα τι παίζει δεν ξέρω ακριβώς. Αρα λειτουργεις με Turbo και οχι με Stock ρολογια οπως μπορεις να δεις απο ενα απλο παραδειγμα εδω https://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=70205&pcode=SHOW_PROD70205 Πηγαινε στις ρυθμισεις και βγαλε την επιλογη Turbo και θα πεσουν λογικα και αλλο οι θερμοκρασιες. Στα παιχνιδια παντα ο επεξεργαστης ανεβαζει παραπανω θερμοκρασιες σε σχεση με απλη χρηση αυτο δεν ειναι κατι που πρεπει να σε ανησυχει,να μην ανεβαινουν πολυ οι θερμοκρασιες και να χτυπανε 85 και 90βαθμους ειναι το θεμα. Κοινως για μενα βγαλε την επιλογη Turbo του επεξεργαστη αν δεν κανεις oc καθως δεν βοηθαει και ιδιαιτερα και πες μας θερμοκρασιες σε παιχνιδι ποσες ειναι,καθως ισως να μην χρειαζεται καν να δωσεις χρηματα για αγορα ψυκτρας. Εγω θα σου προτεινα να αγοραζες ψυκτρα,και μαλιστα ακριβη μονο αν ηθελες να ασχοληθεις σοβαρα με Overclock ,οπου φυσικα θα χρειαστει να ανεβασεις τα ρευματα για να πετυχεις υψηλοτερη συχνοτητα και αρα ανεβαινουν αρκετα και οι θερμοκρασιες.
Xristaras12 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 επίσης,ultra και 270X δεν πάνε μαζί. Κανονικά το σύστημα δεν θα πρέπει να freezάρει ούτε για μισό δευτερόλεπτο εκτός κ αν μπούκωσε με κάτι(πχ άνοιγμα 10 προγραμμάτων απο μηχανικό δίσκο). Προσωπικά στον 6300 με το turbo ON είχα αρκετό throttlαρισμα της συχνότητας και έπεφτε στα 3GHz, θα σου έλεγα και γω να το βγάλεις,λιγότερη τάση θα δέχεται το τσιπάκι,λιγότερη καταπόνηση της μητρικής,και λιγότερες θερμοκρασίες. όσο για ψύξη,μπορείς να πας και σε Coolermaster Seidon 240
Vasilismp_7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Σε ευχαριστώ απλά δεν καταλαβαίνω μερικές φορές προς τι το freeze Που παθαίνω, φταίει μήπως το λογισμικό, drivers και τέτοια ειναι πλήρως ενημερωμένα..πάω να δω και το turbo mode
Fulgore Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Στο οτι κολλαει ισως φταιει αν εχεις αυθεντικα τα Windows ή οχι και επισης αν εχεις κατεβασει κατι και σου εχει μπει και κανενας ιος ή τιποτα στον υπολογιστη. Καλή φαίνεται αλλά δεν ξέρω αν θα με καλύψει απόλυτα...Ξέρετε κάτι, το pc μου αν και με τόσα καλά specs καμιά φορά freezarει αλλά δεν έχω καταλάβει ποτέ γιατί, το μόνο που έχω δει είναι οτί αυτό το φαινόμενο γίνεται καλοκαίρι. Τωρα αν γινεται αυτο μονο το καλοκαιρι τοτε πιθανως ειναι απο τον επεξεργαστη σου αλλα δεν ξερω το γιατι με αυτες τις θερμοκρασιες που εχεις.
Vasilismp_7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Φίλε έκανα disabled το turbo Mode Και είναι στους 35 τώρα ...τώρα για το freeze θα σου έλεγα και εγώ ότι ίσως να φταίει η ποιότητα των windows μου, και ότι δεν είναι αυθεντικά , αν και μου τα δίνει η σχόλη μου δωρεάν διότι συνεργάζεται με την MicrosoftΑύριο θα κάνω φορμάτ γιατί έχει περάσει ένας χρόνος απο το τελευταίο μου..με αυθεντικά windows Πλέον..Σας ευχαριστώ.
Thanos1972 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Για στοκ καταστασεις ειναι υπερβολη του κερατα αυτες οι ψυκτρες. Δεν τον λες και στοκ τον συγκεκριμενο επεξεργαστη......
Mixalis.Kerpesis Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Κατάλαβα, και να σου πω, αν πάρω την υδρόψυξη που μ πρότεινες, μου συνιστάς να αλλάξω ανεμιστηράκια?Οχι ειναι πολύ καλά. Έχουν υψηλή στατική πίεση και ειναι σχετικά αθορυβα. Ισως μελλοντικά, αλλά δεν θα δεις διαφορες παραπάνω της τάξεως του 1-3 βαθμούς. Κρατα τα και πηγαινει σε push pull μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα