StardustGr Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Καλησπέρα. Πριν κανά 2 μήνες έκανα upgrade στο σύστημά μου σε PSU,Motherboard,RAM,CPU αλλά κράτησα τη συγκεκριμένη κάρτα μέχρι να αγοράσω κάποια από τις καινούριες της AMD. το Setup που έχω αυτή τη στιγμή είναι: PSU : Seasonic S12-II Bronze 520W (ATX 12V) MOBO: ASRock 970 Pro3 R2.0 CPU: AMD FX-6300 Black edition RAM: G.SKILL F3-12800CL8D-4GBRM 4GB (2X2GB) DDR3 PC3-12800 RIPJAWS DUAL CHANNEL KIT Η συγκεκριμένη κάρτα δεν είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα , και οι θερμοκρασίες της δεν ξεπερνούσαν ποτέ τους 60 βαθμούς in game.Σήμερα εντελώς ξαφνικά με το που πήγα να ανοίξω το pc ακούστηκαν 5 συνεχόμενα beep και δεν είχα output στην οθόνη ούτε άνοιγαν τα windows.Αυτό συνεχίζει να το κάνει ακόμα και τώρα.Δοκίμασα μια άλλη κάρτα της amd που την έχω εφεδρική και το pc ανοίγει κανονικά.Την 8800 την δοκίμασα σε άλλο pc ναι μεν ανοίγουν τα windows αλλά δεν έχει και εκεί output στην οθόνη.Έκανα και άλλα τεστ να δω μήπως φταίει κάποιο άλλο part στο pc αλλά όλα λειτουργούν κανονικά.Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει? ο ανεμιστήρας της κάρτας γυρίζει κανονικά,άλλαξα και το 6pin με άλλο που έχει το τροφοδοτικό αλλά και παλι εξακολουθεί να κάνει τα beep και να μην ανοίγει το pc.
conkal Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δοκιμασε να καθαρισεις καλα απο σκονη ολη την καρτα και τις επαφες στην pci express θυρα της μητρικής σου, μπας και δεν κανει επαφη απο σκονη . 5 beep σημαινει προβληματικη gpu συνηθως. το πιθανοτερο ειναι οτι πεθανε βεβαια.
StardustGr Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δοκιμασε να καθαρισεις καλα απο σκονη ολη την καρτα και τις επαφες στην pci express θυρα της μητρικής σου, μπας και δεν κανει επαφη απο σκονη . 5 beep σημαινει προβληματικη gpu συνηθως. το πιθανοτερο ειναι οτι πεθανε βεβαια. Καθαρό το έχω ,το καθαρίζω συχνά ώστε να μην μαζεύει σκόνες.. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν χάλασε εν ώρα που χρησιμοποιούσα το pc αλλά όταν πάτησα το power button για να ανοίξει..Επειδή η κάρτα είναι 7-8 χρόνων περίπου μήπως έχει κάποια σημασία το ότι δούλευε επάνω σε σύστημα το οποίο είναι νεότερης τεχνολογίας?
WalkerSW Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Επειδή η κάρτα είναι 7-8 χρόνων περίπου μήπως έχει κάποια σημασία το ότι δούλευε επάνω σε σύστημα το οποίο είναι νεότερης τεχνολογίας? Δεν έχει καμια σχέση!! Απλα η καρτούλα πέθανε .. ποσο ακομη να πήγαινε πια? Και συνήθως έτσι γίνεται στο Boot ψωφάνε!
StardustGr Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δεν έχει καμια σχέση!! Απλα η καρτούλα πέθανε .. ποσο ακομη να πήγαινε πια? Και συνήθως έτσι γίνεται στο Boot ψωφάνε! Μάλλον έτσι είναι αλλά για κάποιο λόγο δεν θέλω να το πιστέψω .Πριν βάλω τη Sparkle για πρώτη φορά επάνω στο καινούριο build (ξέχασα να το αναφέρω) είχα βάλει μια δεύτερη 8800 με custom ψύκτρα (είχε θεματάκια με τις θερμοκρασίες αυτή αλλά με την ψύκτρα έφτανε το πολύ 65-70 βαθμούς In game).Δεν είναι ότι έπαιζα βαριά games ,Counter Strike :Global Offensive έπαιζα κυρίως στο pc.. και αυτή απέκτησε το ίδιο πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο.Δεν είχα δώσει σημασία όταν το έπαθε και απλά την αντικατέστησα με την Sparkle 8800 GT. Τώρα που "κάηκε" και αυτή ενώ δούλευε μια χαρά και ούτε ζοριζόταν η κάρτα.. μου μπαίνουν υποψίες μην έχω καμιά ελαττωματική motherboard ή PSU. Να φταίει κάτι από αυτά τα 2 ή απλά έτυχε να καούν και οι 2 κάρτες στο ίδιο πάνω κάτω χρονικό διάστημα?
aetos1988 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Απλώς έτυχε τώρα και πάλι καλά που σε κράτησε τώρα χρόνια , είχα και εγώ μια Sparkle 8800GT με την εργοστασιακή ψύκτρα και παρέδωσε πνεύμα σε 3 χρόνια
StardustGr Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Απλώς έτυχε τώρα και πάλι καλά που σε κράτησε τώρα χρόνια , είχα και εγώ μια Sparkle 8800GT με την εργοστασιακή ψύκτρα και παρέδωσε πνεύμα σε 3 χρόνια Σου είχε εμφανίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα η κάρτα γραφικών πριν την κλάψεις? Με μια έρευνα που έχω κάνει σε ξένα sites λένε ότι η motherboard που έχω παρουσίαζει αρκετά προβλήματα..έχει κάψει μέχρι και επεξεργαστή(να μ πεις αμα ψαξεις θα δεις οτι και σε αλλα μοντελα εμφανιζονται τετοια προβληματα).Εκτιμώ τις απαντήσεις που έχετε δώσει απλά περιμένω να δω μερικές απόψεις ακόμα
aetos1988 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Σου είχε εμφανίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα η κάρτα γραφικών πριν την κλάψεις? Με μια έρευνα που έχω κάνει σε ξένα sites λένε ότι η motherboard που έχω παρουσίαζει αρκετά προβλήματα..έχει κάψει μέχρι και επεξεργαστή(να μ πεις αμα ψαξεις θα δεις οτι και σε αλλα μοντελα εμφανιζονται τετοια προβληματα).Εκτιμώ τις απαντήσεις που έχετε δώσει απλά περιμένω να δω μερικές απόψεις ακόμα Όχι ξαφνικά παρέδωσε πνεύμα
conkal Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Καθαρό το έχω ,το καθαρίζω συχνά ώστε να μην μαζεύει σκόνες.. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν χάλασε εν ώρα που χρησιμοποιούσα το pc αλλά όταν πάτησα το power button για να ανοίξει..Επειδή η κάρτα είναι 7-8 χρόνων περίπου μήπως έχει κάποια σημασία το ότι δούλευε επάνω σε σύστημα το οποίο είναι νεότερης τεχνολογίας? συνηθως χαλαει εν ωρα λειτουργιας και το καταλαβαινεις την επομενη φορα που το ανοιγεις
Dr_73 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 8800 GT , μακράν η πιο θερμή nvidia ever. (μιλάω με εμπειρία riva 128 , riva tnt , riva tnt2 , geforce 256 , geforce 2 ultra , geforce ti500 , geforce ti4800 , geforce 5900 , geforce 6800 ultra , geforce 7800 gtx , geforce 8800gt, geforce 9800gtx , gtx295 , gtx470 , gtx 580 και ίσως ξέχασα κάποιες).
StardustGr Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) 8800 GT , μακράν η πιο θερμή nvidia ever. (μιλάω με εμπειρία riva 128 , riva tnt , riva tnt2 , geforce 256 , geforce 2 ultra , geforce ti500 , geforce ti4800 , geforce 5900 , geforce 6800 ultra , geforce 7800 gtx , geforce 8800gt, geforce 9800gtx , gtx295 , gtx470 , gtx 580 και ίσως ξέχασα κάποιες). οι κάρτες δεν είχαν ανέβει ποτέ πάνω από 70 βαθμούς, η μόνη που ανέβαζε θερμοκρασίες ήταν αυτή που της έβαλα custom ψύκτρα γτ η εργοστασιακή της είχε προβλήματα.Δεν τις ζόριζα ποτέ , σε idle κατάσταση είχαν 40 C το πολύ, και δεν μου παρουσίασαν ούτε μια φορά κάποια δυσλειτουργία..Στο παλιό pc build που είχα ,είχα επάνω αυτή με την custom ψυκτρα για 2 χρόνια, και πάλι κανένα πρόβλημα... τώρα πως είναι δυνατόν στο νέο pc build να καίγονται και οι 2 κάρτες με χρονική διαφορά 2 μήνες ... δεν το καταλαβαίνω. Ορίστε και οι 2 κάρτες.. από ψύξη όπως βλέπετε είχαν πολύ καλή και όχι σαν την εργοστασιακή δεξιά την οποία και έβγαλα Επεξ/σία 3 Μαΐου 2015 από StardustGr
Dr_73 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Φίλε τι το ψάχνεις τώρα ... οι 8800gt σήμερα είναι ζήτημα αν πιάνουν 25€ η μία. Μακάρι άλλο κακό στη ζωή σου να μην σε βρει , πέρα από τούτο. Εγώ σε παιχνίδι με τις συγκεκριμένες, όταν έβγαινα από το παιχνίδι , πάντα τις θυμάμαι να ήταν κοντά στους 100 βαθμούς.
StardustGr Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δεν σας γράφω τον πόνο μου για τις κάρτες ούτε ότι με ενδιαφέρει το πόσο πιάνουν πλέον.Ο λόγος που δημιούργησα το συγκεκριμένο thread είναι για να δω αν πρέπει να κοιτάξω να αλλάξω motherboard ή τροφοδοτικό. Το ότι κάηκαν 2 κάρτες ,οι οποίες δεν είχαν θέματα - σε αντίθεση με τις δικές σας εμπειρίες στη συγκεκριμένη κάρτα(και επίσης ας κάνουμε μια υπόθεση ότι δεν ήταν οι 8800)- μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι ανησυχητικό? Γι'αυτό κάθομαι και το ψάχνω για να μην τρέχω μετά και κλαίω και τα 220 από την επόμενη κάρτα που έχω παραγγείλει.
Sheogorath Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Και εγώ θα ανησυχούσα φίλε μου, Ναι, ήταν θερμές και γέρικες, αλλά πολύ ύποπτο σε 2 μήνες. Εχεις πολύμετρο? Αν εχει κανας φίλος σου τσέκαρε τις γραμμές στα 12 του τροφοδοτικού. Αν είχες και παλμογράφο καλύτερα
Silverage Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Νομίζω οι 8800 - 9800 ήταν ελλατωματικές απο το εργοστάσιο και δεν κρατάγανε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα