Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Deka68 είπε

Επειδή τα έχω περασει ( είμαι 50) ,μπορώ να μιλήσω για γέφυρα μόνο .Να ι να κάνεις απονεύρωση πριν τη θήκη .Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείς στο μέλλον απονεύρωση και θα κάνεις ότι κι εγώ που δεν το ήξερα πριν10 χρόνια .Κόψιμο γέφυρας ,ειδικό ενδοδοντιστη για απονεύρωση πάνω από θήκη ,και ξανά τα ίδια .4 φορές πάνω από θήκες που είχαν βάλει διαφορετικοί γιατροι στο παρελθόν .Οι άνθρωποι που τρίζουν τα δόντια τους όπως εσύ κι εγώ κι ας φοράμε ναρθηκακι στον ύπνο ,τακαταπονουμε τόσο πολύ που τα προβλήματα ειναι αναπόφευκτα.Ο γιατροςμουεχει πει ότι ούτε εμφύτευμα θα κρατούσε λόγω βρουξισμου (έχω σπάσει κομμάτι απογεφυρα στον ύπνο μου )Δεν ξέρω .

5 ώρες πριν, ptwma είπε

Εμφυτεύματα . Καμία σχέση η γέφυρα με το εμφύτευμα.  Έχω βάλει μέχρι τώρα 5 εμφυτεύματα γιατί ήταν χάλια τα δόντια μου στα 1500 ευρώ το ένα. Δε μετάνιωσα τίποτα. Τώρα έχω μια γέφυρα που θέλω να πετάξω και να βάλω και εκεί εμφύτευμα και να ησυχάσω. Να ξεκολλήσει λίγο δύσκολο αλλά σίγουρα "πέφτει με το χρόνο".

4 ώρες πριν, Typhoon είπε

Εγώ έχω ένα εμφύτευμα πάνω δεξιά σέ ένα τραπεζίτη σχεδόν δέκα χρόνια τώρα. Μου το έκαναν στην Γερμανία με κόστος 1.8Κ για το εμφύτευμα και περίπου 500 ευρώ για τη στεφάνη που μπήκε από πάνω. Το εμφύτευμα είναι Ελβετικό (https://www.straumann.com/). Δεν είχα πονέσει καθόλου όταν μου έκαναν την τρύπα στη γνάθο, σε απονεύρωση έχω πονέσει περισσότερο. Μετά ήθελε 2 μήνες περίπου πριν την τοποθέτηση της στεφάνης για να βεβαιωθούν ότι ο οργανισμός δεν απορρίπτει το εμφύτευμα. 

Γενικά εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα από τότε πέρα από το γεγονός ότι έχει ξεκολλήσει 2 φορές στα 10 αυτά χρόνια. Αυτό δεν είναι κάτι εκτός αν είσαι απρόσεκτος και καταπιείς τη στεφάνη. Απλως πας στον οδοντίατρο και στο ξανακολλάει. Υπάρχουν και εμφυτεύματα που είναι και η στεφάνη βιδωτή και δεν ξεκολλάει αλλά είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί αν κάτι χρειαστει να γίνει στα δόντια μετά. Γενικά εγώ δεν είχα κανένα θέμα και τότε μου φάνηκε ξεκάθαρα καλύτερο το εμφύτευμα από τη γέφυρα και ακόμα και τώρα δεν έχω αλλάξει γνώμη. Δεν θεωρώ ότι έχει νόημα να διαλύσεις και τα 2 διπλανά δόντια εκτός αν δεν μπορείς να βάλεις εμφύτευμα για κάποιο άλλο λόγο. 

Πειτε μου εμπειριες και γνωση σας για το πότε χανουμε ενα δοντι???

Γνωριζω:

1)Σε δοντι με πολλα σφραγισματα ενδεχεται καποια στιγμη(χ χρονια) στο μασημα να σπασει!

2)Σε δοντι απονευρωμένο χωρις θηκη και ακομα χειροτερα οταν εχει και σφραγισματα!

3)Σε απόστημα μετα απο πονους-παυσιπονα και το αφησουμε ετσι..

Γνωριζω οτι ειναι κανονας-επιβαλλεται σε απονευρωμενο δοντι να μπαινει θηκη οπως επισης οταν ειναι και ταλαιπωρημενο απο σφραγισματα να γινεται απονευρωση και θηκη!

Επισης τι πρεπει να κανουμε για την προληψη ωστε να προλαβουμε το κακο???

Επεξ/σία από gia_nnis
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει καλό και κακό. Εξαρτάται από την περίπτωση. Σε άλλες περιπτώσεις είναι καλύτερη η γέφυρα σε άλλες το εμφύτευμα. Αναλόγως με την περίπτωση επιλέγουν και οι οδοντίατροι, με εξαίρεση ορισμένους που θέλουν να προωθήσουν για δικούς τους λόγους ένα από τα 2.

19 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Πειτε μου εμπειριες και γνωση σας για το πότε χανουμε ενα δοντι???

Γνωριζω:

1)Σε δοντι με πολλα σφραγισματα ενδεχεται καποια στιγμη(χ χρονια) στο μασημα να σπασει!

2)Σε δοντι απονευρωμένο χωρις θηκη και ακομα χειροτερα οταν εχει και σφραγισματα!

3)Σε απόστημα μετα απο πονους-παυσιπονα και το αφησουμε ετσι..

Γνωριζω οτι ειναι κανονας-επιβαλλεται σε απονευρωμενο δοντι να μπαινει θηκη οπως επισης οταν ειναι και ταλαιπωρημενο απο σφραγισματα να γινεται απονευρωση και θηκη!

Επισης τι πρεπει να κανουμε για την προληψη ωστε να προλαβουμε το κακο???

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσέχεις τα δόντια σου.

Το αν θα χάσεις δόντι είναι και θέμα τύχης. Εγώ έχω χάσει ήδη δύο παρόλο που είμαι τελειομανής με τα δόντια στο πλύσιμο. Το ένα το έχασα επειδή είχε πρόβλημα εκ γενετής, το άλλο επειδή είχε γίνει κακή απονεύρωση και στην πορεία έβγαλε πρόβλημα.

Γενικά όταν πονάς ή αν δεν πονάς και βλέπεις κάποιο συρίγγιο (φούσκωμα) πάνω από δόντι τρέχεις αμέσως στον γιατρό.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ptwma είπε

Εμφυτεύματα . Καμία σχέση η γέφυρα με το εμφύτευμα.  Έχω βάλει μέχρι τώρα 5 εμφυτεύματα γιατί ήταν χάλια τα δόντια μου στα 1500 ευρώ το ένα. Δε μετάνιωσα τίποτα. Τώρα έχω μια γέφυρα που θέλω να πετάξω και να βάλω και εκεί εμφύτευμα και να ησυχάσω. Να ξεκολλήσει λίγο δύσκολο αλλά σίγουρα "πέφτει με το χρόνο".

Λίγο ακριβά νομίζω. Εγώ 600€ με ελβετική βίδα, "ούπα" ουσιαστικά, συν  βέβαια την αμοιβή για το δόντι/α που θα τοποθετηθούν.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Stam53 είπε

Λίγο ακριβά νομίζω. Εγώ 600€ με ελβετική βίδα, "ούπα" ουσιαστικά, συν  βέβαια την αμοιβή για το δόντι/α που θα τοποθετηθούν.

Τελειωμένο 1500, άλλωστε τι σημασία έχει να κάνει μόνο η βίδα 750. Πρέπει να μπει και το από πάνω κομμάτι. Είχε και λίγο πιο φθηνά αλλά δεν τα προτίμησα με την ελπίδα να μη χαλάσουν γρήγορα. 

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα! Ήμουν και εγώ σε παρόμοιο δίλημμα και τελικά αποφάσισα να προχωρήσω με την επιλογή του εμφυτεύματος.
Γενικότερα δεν είχα ιδέα για το τι είναι τα εμφυτεύματα, ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους ή το κόστος τους κλπ.
Διάβασα όμως διάφορα άρθρα για τα εμφυτεύματα δοντιών και έπειτα συμβουλεύτηκα και 2 οδοντιάτρους, και αποφάσισα ότι τελικά άξιζε τον κόπο και το κόστος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...