Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει ειδικές οδοντόβουρτσες για εμφυτεύματα. Και βουρτσακια μεσοδοντιων και συστήματα που πετάνε νερό (δεν κάνουν καλή δουλειά).

• 2 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 1/5/2015 στις 7:40 ΜΜ, funbreaker είπε

Έκανα εξαγωγή πριν κανα 2μηνο σε ένα παλιό απονευρωμένο δόντι.

Δεν είναι μπροστά και δεν φαίνεται αλλά το κενό πρέπει να καλυφθεί για λειτουργικούς αλλά και για λόγους υγείας των υπολοίπων δοντιών.

Ετεθη λοιπόν το δίλημμα, εμφύτευμα η γέφυρα? Τείνω προς την λύση του εμφυτεύματος λόγω των μειονεκτημάτων της γέφυρας.

Ως προς το κόστος, μέχρι τώρα έχω πάει σε 2 γιατρούς. Ο ένας μου είπε 1500-2000 ανάλογα με το πως θα πάει και ο άλλος μου είπε μια τελική τιμή 1100.

Λεπτομέρειες δεν έχουμε συζητήσει ακόμα καθώς ήταν αναγνωριστική η επίσκεψη και θα τους ξαναεπισκευθώ από βδομάδα. Έχω λοιπόν κάποιους προβληματισμούς και απορίες που θα ήθελα να γνωρίσω έστω και σε γενικές γραμμές πριν τους επισκευθώ.

Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω σε άτομα που έχουν βάλει εμφύτευμα ή τυγχάνει να ξέρουν είναι:

1. Ποιά η γνώμη σας στο δίλημμα γέφυρα ή εμφύτευμα? (Τα διπλανά δόντια είναι απολύτως υγιή)
  2. Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα στις τιμες ανάμεσα στοθυς 2 γιατρούς που πήγα?
  3. Υπάρχει διαφοροποίηση στα υλικά και στις μεθόδους ή είναι standard? Τι συνίσταται αν υπάρχει διαφοροποίηση?
  4. Τι ποσοστό επιτυχίας έχει?
  5. Η επέμβαση είναι δύσκολη? Πώς είναι η περίοδος μετά την επέμβαση? Σε πόσες μέρες είσαι καλα?

[για να προλάβω κάποιους που θα βιαστούν να πούν την εξυπνάδα, πάνε ρώτα στους γιατρούς και τα ιατρικά θέματα δεν είναι για να τα ρωτάς στο internet και τρίχες κατσαρές, τα γνωρίζω αυτά και προφανώς δεν θα βασιστώ αποκλειστικά σε διαδικτυακές γνώμες αλλά ρωτάω εδώ όπως θα ρωτούσα και κάποιον γνωστό μου, για να ακούσω μερικές άλλες περιπτώσεις και να αποκτήσω απλά μια αίσθηση για το ζήτημα]

Είμαι 60 !!και από το 1980 αρχίσανε να τριξίματα !!να εδώ πονάει νταν και μία έξω το δόντι !,το άλλο πονάει πάει και αυτό σφραγίσματα γέφυρες πάλι γέφυρες και ξανά τροχίσματα στα υπόλοιπα γερά δόντια !!!τι έμειναν δύο !!!μπροστά και ένα κενό ,η τελευταία γέφυρα .Σε ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι !!!!πάω να φάω μια τυρόπιτα ,είχε σκληρό φύλο !!!κάνει μια ΚΡΑΚΚΚΚΚ πάνε τα τροχισμένα δόντια και τα δύο .Μου έμεινε η γέφυρα των αναστεναγμών στο χέρι με ένα κενό μπροστά .παίρνω τη γέφυρα πάω στο δωμάτιο είχα και μία λόγκο κόλα και τη στερέωσα με την υπόλοιπη μασέλα αααααααα γελάτε εεεεε !!!!άρα μου λείπουν σήμερα 12 επάνω δόντια !!έχουν μείνει και 2 πίσω που υποτίθεται έχουν τα άγκιστρα της μασέλας .ΡΏΤΗΣΑ  για εμφυτεύματα !!όταν γύρισα από τη Βουδαπέστη .οι τιμές το 2017 λέμε .ΑΙΓΑΛΕΩ  5,000 ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΕΝΕΙ ΚΑΙ 8,500 ΣΤΑΘΕΡΕΣ !!!άλλος 7,500 και 10,000  άλλος 6,500 και 9,500 .άλλος 10,000 και 14,000 άλλος 2,500 και 4,000 άλλος 7,000 και 7,500 άλλος 6500και 8,500 έχω πάει σε όλη την Αθήνα και ΠΕΙΡΑΙΑ !!!Σε καθηγητές στα πανεπιστήμια της γης .'ΟΛΟΙ ΜΑ ΌΛΟΙ έχουν τα καλύτερα εμφυτεύματα Αμερικής  και Iσραήλ !!!γραπτή εγγύηση εφ όρου ζωής !πόνος 2 ημέρες με DEPON Όλα καλά .ΑΑΑ ξέχασα να πω ότι είχα μαζί μου και της ειδικές ακτινογραφίες dedal skan !!! μου ζητάνε και 6-8 μήνες αναμονή να δέσει το κόκκαλο .με το εμφύτευμα όχι 3 μήνες που γράφουν !!και μιλάμε για 5 εμφυτεύματα άνω γνάθου !!!ΣΤΟ διάστημα αυτό χρειάζεται μασέλα !!εννοείτε άλλα 800 ευρό  !.και να βάζεις και κόλα  2 φορές την ημέρα μπλιάχ !!!!!και να τρως ελαφριά !!σε 2 μήνες έχασα 8 κιλά !!( καλό  είναι αυτό βέβαια !!!.ίδωμεν ακόμα ψάχνω και για τα Σκόπια ΘΑ ΔΏ ΜΕ μίων 50% 

Δημοσ.

εισαι μεγαλος γιαυτο 6 μηνες ,δε γινεται αλλιως

κατα τα αλλα η τιμη για μονο εμφυτευμα στο κεντρο αθηνας ειναι 700

Δημοσ.

Φιλαράκι που έχει μπει στη διαδικασία εδώ και μήνες μου είπε για το κόστος ότι παίζει μερικά 100ρικα λόγω κάποιων επιπλέων υλικών , γιατί ίσως παρουσιαστεί στη πορεία η ανάγκη να χρησιμοποιηθούν λόγω πιθανών προβλημάτων που θα παρουσιαστούν.(άλλη τιμή άκουσε στην αρχή αλλά στη πορεία ανέβηκε)

Με τον οδοντίατρο που το συζήτησα μου είπε ότι και το κόστος της γέφυρας δεν είναι αμελητέο,πράγμα που σε κάνει να σκεφτείς το εμφύτευμα για να έχεις τα 2 δόντια άθικτα.

Δημοσ.

με τη γεφυρα καταπονεις και αλλα δοντια και καποια στιγμη μπορει να χαθουν και αυτα,γιαυτο εμφυτευμα και τελος

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 7/2/2018 στις 12:07 ΠΜ, 3DJIN είπε

εισαι μεγαλος γιαυτο 6 μηνες ,δε γινεται αλλιως

κατα τα αλλα η τιμη για μονο εμφυτευμα στο κεντρο αθηνας ειναι 700

Και εγώ είμαι υποψήφιος για εμφυτεύματα και όπως έχω ενημερωθεί, η αναμονή για να οστεοσυντεθεί το εμφύτευμα στη κάτω γνάθω είναι 2-3 μήνες και την άνω 5-6 μήνες εκτός άλλων επιπλοκών. Στο Αιγάλεω το miss seven εμφύτευμα στοίχιζε συνολικά πέρισυ 750 ευρώ και τώρα 820

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά επειδή κι εγώ το ψάχνω αρκετά το θέμα, θα συνιστούσα για εμφυτεύματα να συμβουλευτείτε και κάποιον γναθοχειρουργό και όχι μόνο οδοντίατρο. Είναι και οι δυο ειδικότητες κατάλληλοι να τοποθετήσουν εμφυτεύματα, αλλά οι γναθοχειρουργοί έχουν εξειδικευτεί περισσότερο και σε βάθος. Όπως και να χει, ζητήστε να ενημερωθείτε από τον εκάστοτε ιατρό και μάλιστα συμβουλευτείτε 2-3 και συγκρίνετε το τι θα σας πουν για την περίπτωσή σας. 

Διάβασα πρόσφατα και ένα άρθρο με αναλυτικές πληροφορίες για τα εμφυτεύματα δοντιών, οπότε ρίξτε μια ματιά κι εσείς και κάντε τη δική σας έρευνα πριν ξοδέψετε τα χρήματά σας.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 6/2/2018 στις 11:52 ΜΜ, dimitrios10 είπε

Είμαι 60 !!και από το 1980 αρχίσανε να τριξίματα !!να εδώ πονάει νταν και μία έξω το δόντι !,το άλλο πονάει πάει και αυτό σφραγίσματα γέφυρες πάλι γέφυρες και ξανά τροχίσματα στα υπόλοιπα γερά δόντια !!!τι έμειναν δύο !!!μπροστά και ένα κενό ,η τελευταία γέφυρα .Σε ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι !!!!πάω να φάω μια τυρόπιτα ,είχε σκληρό φύλο !!!κάνει μια ΚΡΑΚΚΚΚΚ πάνε τα τροχισμένα δόντια και τα δύο .Μου έμεινε η γέφυρα των αναστεναγμών στο χέρι με ένα κενό μπροστά .παίρνω τη γέφυρα πάω στο δωμάτιο είχα και μία λόγκο κόλα και τη στερέωσα με την υπόλοιπη μασέλα αααααααα γελάτε εεεεε !!!!άρα μου λείπουν σήμερα 12 επάνω δόντια !!έχουν μείνει και 2 πίσω που υποτίθεται έχουν τα άγκιστρα της μασέλας .ΡΏΤΗΣΑ  για εμφυτεύματα !!όταν γύρισα από τη Βουδαπέστη .οι τιμές το 2017 λέμε .ΑΙΓΑΛΕΩ  5,000 ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΕΝΕΙ ΚΑΙ 8,500 ΣΤΑΘΕΡΕΣ !!!άλλος 7,500 και 10,000  άλλος 6,500 και 9,500 .άλλος 10,000 και 14,000 άλλος 2,500 και 4,000 άλλος 7,000 και 7,500 άλλος 6500και 8,500 έχω πάει σε όλη την Αθήνα και ΠΕΙΡΑΙΑ !!!Σε καθηγητές στα πανεπιστήμια της γης .'ΟΛΟΙ ΜΑ ΌΛΟΙ έχουν τα καλύτερα εμφυτεύματα Αμερικής  και Iσραήλ !!!γραπτή εγγύηση εφ όρου ζωής !πόνος 2 ημέρες με DEPON Όλα καλά .ΑΑΑ ξέχασα να πω ότι είχα μαζί μου και της ειδικές ακτινογραφίες dedal skan !!! μου ζητάνε και 6-8 μήνες αναμονή να δέσει το κόκκαλο .με το εμφύτευμα όχι 3 μήνες που γράφουν !!και μιλάμε για 5 εμφυτεύματα άνω γνάθου !!!ΣΤΟ διάστημα αυτό χρειάζεται μασέλα !!εννοείτε άλλα 800 ευρό  !.και να βάζεις και κόλα  2 φορές την ημέρα μπλιάχ !!!!!και να τρως ελαφριά !!σε 2 μήνες έχασα 8 κιλά !!( καλό  είναι αυτό βέβαια !!!.ίδωμεν ακόμα ψάχνω και για τα Σκόπια ΘΑ ΔΏ ΜΕ μίων 50% 

Επειδή και εγώ βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση ( και ηλικία ) και σε φάση αναζήτησης λύσης , μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς που κατάληξες.?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι κι εγώ σε διλλημα.. Ο ένας Οδοντιατρος μου είπε να βάλω 2 εμφυτευματα και ο άλλος γέφυρες. Ρώτησα τον πρώτο γιατρό αν μπορεί να μου βάλει γέφυρες και μου είπε ότι γίνεται αλλά σε 5 χρόνια μπορεί να μου ξεκολλησουν και ότι πρέπει να κάνω απονευρωση στα διπλανα δόντια για να μπούνε η θήκες. Χωρίς απονευρωση δεν μπαίνουν θήκες μου είπε. Μα είναι δυνατόν; Και ο άλλος μου είπε να βάλω γέφυρες και να προστατεψω και τα διπλανα δόντια τα οποία έχουν φθαρει από το τριξιμο στα δόντια που κάνω πολλαααααα χρόνια τώρα. Και δεν ανέφερε απονευρωση. Πραγματικά έχω μπερδευτεί. Α ξέχασα να γράψω την ηλικία μου. 38 χρονων 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Angella123 είπε

Καλησπέρα. Είμαι κι εγώ σε διλλημα.. Ο ένας Οδοντιατρος μου είπε να βάλω 2 εμφυτευματα και ο άλλος γέφυρες. Ρώτησα τον πρώτο γιατρό αν μπορεί να μου βάλει γέφυρες και μου είπε ότι γίνεται αλλά σε 5 χρόνια μπορεί να μου ξεκολλησουν και ότι πρέπει να κάνω απονευρωση στα διπλανα δόντια για να μπούνε η θήκες. Χωρίς απονευρωση δεν μπαίνουν θήκες μου είπε. Μα είναι δυνατόν; Και ο άλλος μου είπε να βάλω γέφυρες και να προστατεψω και τα διπλανα δόντια τα οποία έχουν φθαρει από το τριξιμο στα δόντια που κάνω πολλαααααα χρόνια τώρα. Και δεν ανέφερε απονευρωση. Πραγματικά έχω μπερδευτεί. Α ξέχασα να γράψω την ηλικία μου. 38 χρονων 

Αν γινει σωστη δουλεια δεν παιζει το σεναριο για μελλοντικη απονευρωση..! Στο διαδικτυο λανσαρουν τα εμφυτευματα ως μονοδρομη λυση..! απο την αλλη ντοκουμεντα δειχνουν γεφυρες να κρατανε για παρα πολλα χρονια απροβληματιστα!!!  Για γεφυρα ποσο σου ζητανε?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Angella123 είπε

Επειδή τα έχω περασει ( είμαι 50) ,μπορώ να μιλήσω για γέφυρα μόνο .Να ι να κάνεις απονεύρωση πριν τη θήκη .Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείς στο μέλλον απονεύρωση και θα κάνεις ότι κι εγώ που δεν το ήξερα πριν10 χρόνια .Κόψιμο γέφυρας ,ειδικό ενδοδοντιστη για απονεύρωση πάνω από θήκη ,και ξανά τα ίδια .4 φορές πάνω από θήκες που είχαν βάλει διαφορετικοί γιατροι στο παρελθόν .Οι άνθρωποι που τρίζουν τα δόντια τους όπως εσύ κι εγώ κι ας φοράμε ναρθηκακι στον ύπνο ,τακαταπονουμε τόσο πολύ που τα προβλήματα ειναι αναπόφευκτα.Ο γιατροςμουεχει πει ότι ούτε εμφύτευμα θα κρατούσε λόγω βρουξισμου (έχω σπάσει κομμάτι απογεφυρα στον ύπνο μου )Δεν ξέρω .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Angella123 είπε

Εμφυτεύματα . Καμία σχέση η γέφυρα με το εμφύτευμα.  Έχω βάλει μέχρι τώρα 5 εμφυτεύματα γιατί ήταν χάλια τα δόντια μου στα 1500 ευρώ το ένα. Δε μετάνιωσα τίποτα. Τώρα έχω μια γέφυρα που θέλω να πετάξω και να βάλω και εκεί εμφύτευμα και να ησυχάσω. Να ξεκολλήσει λίγο δύσκολο αλλά σίγουρα "πέφτει με το χρόνο".

Επεξ/σία από ptwma
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω ένα εμφύτευμα πάνω δεξιά σέ ένα τραπεζίτη σχεδόν δέκα χρόνια τώρα. Μου το έκαναν στην Γερμανία με κόστος 1.8Κ για το εμφύτευμα και περίπου 500 ευρώ για τη στεφάνη που μπήκε από πάνω. Το εμφύτευμα είναι Ελβετικό (https://www.straumann.com/). Δεν είχα πονέσει καθόλου όταν μου έκαναν την τρύπα στη γνάθο, σε απονεύρωση έχω πονέσει περισσότερο. Μετά ήθελε 2 μήνες περίπου πριν την τοποθέτηση της στεφάνης για να βεβαιωθούν ότι ο οργανισμός δεν απορρίπτει το εμφύτευμα. 

Γενικά εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα από τότε πέρα από το γεγονός ότι έχει ξεκολλήσει 2 φορές στα 10 αυτά χρόνια. Αυτό δεν είναι κάτι εκτός αν είσαι απρόσεκτος και καταπιείς τη στεφάνη. Απλως πας στον οδοντίατρο και στο ξανακολλάει. Υπάρχουν και εμφυτεύματα που είναι και η στεφάνη βιδωτή και δεν ξεκολλάει αλλά είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί αν κάτι χρειαστει να γίνει στα δόντια μετά. Γενικά εγώ δεν είχα κανένα θέμα και τότε μου φάνηκε ξεκάθαρα καλύτερο το εμφύτευμα από τη γέφυρα και ακόμα και τώρα δεν έχω αλλάξει γνώμη. Δεν θεωρώ ότι έχει νόημα να διαλύσεις και τα 2 διπλανά δόντια εκτός αν δεν μπορείς να βάλεις εμφύτευμα για κάποιο άλλο λόγο. 

Επεξ/σία από Typhoon
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Typhoon είπε

Εγώ έχω ένα εμφύτευμα πάνω δεξιά σέ ένα τραπεζίτη σχεδόν δέκα χρόνια τώρα. Μου το έκαναν στην Γερμανία με κόστος 1.8Κ για το εμφύτευμα και περίπου 500 ευρώ για τη στεφάνη που μπήκε από πάνω. Το εμφύτευμα είναι Ελβετικό (https://www.straumann.com/). Δεν είχα πονέσει καθόλου όταν μου έκαναν την τρύπα στη γνάθο, σε απονεύρωση έχω πονέσει περισσότερο. Μετά ήθελε 2 μήνες περίπου πριν την τοποθέτηση της στεφάνης για να βεβαιωθούν ότι ο οργανισμός δεν απορρίπτει το εμφύτευμα. 

Γενικά εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα από τότε πέρα από το γεγονός ότι έχει ξεκολλήσει 2 φορές στα 10 αυτά χρόνια. Αυτό δεν είναι κάτι εκτός αν είσαι απρόσεκτος και καταπιείς τη στεφάνη. Απλως πας στον οδοντίατρο και στο ξανακολλάει. Υπάρχουν και εμφυτεύματα που είναι και η στεφάνη βιδωτή και δεν ξεκολλάει αλλά είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί αν κάτι χρειαστει να γίνει στα δόντια μετά. Γενικά εγώ δεν είχα κανένα θέμα και τότε μου φάνηκε ξεκάθαρα καλύτερο το εμφύτευμα από τη γέφυρα και ακόμα και τώρα δεν έχω αλλάξει γνώμη. Δεν θεωρώ ότι έχει νόημα να διαλύσεις και τα 2 διπλανά δόντια εκτός αν δεν μπορείς να βάλεις εμφύτευμα για κάποιο άλλο λόγο. 

Και εγώ αυτά έχω, είναι με δυο βίδες όμως στη στεφάνη. Μία που βιδώνει στη βάση και μία που βιδώνει η στεφάνη επάνω. Οπότε δεν ξεκολάει με τιποτα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ptwma είπε

Και εγώ αυτά έχω, είναι με δυο βίδες όμως στη στεφάνη. Μία που βιδώνει στη βάση και μία που βιδώνει η στεφάνη επάνω. Οπότε δεν ξεκολάει με τιποτα. 

Ναι ο οδοντίατρος εδώ θεωρεί το βιδωτό καλύτερη λύση αλλα στη Γερμανία επέλεξαν το επικολλούμενο. Το σημαντικό πιστέυω είναι να μπει καλά η βίδα, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...