tehAllantin Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μην παρεξήσεις αυτό που θα πω αλλά δεν ξέρεις τι λες. Καταρχάς δεν τα βρήκαν οι Αμερικανοί όπως γράφεις αλλά ένας Σουηδός. Κατά δεύτερον υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να μην είναι κατάλληλος υποψήφιος για εμφυτεύματα ή να μην είναι κατάλληλα για την αισθητική απόδοση. δεν ειμαι οδοντιατρος. Ας το θεσω καλυτερα. 2 "μαρκες" δουλευαν. Το ενα ειναι αμερικανικο, εχουν πολλα χρονια τεχνογνωσια απο οτι μου ειπαν και κρατουσαν την πατεντα για 20 χρονια νομιζω. Μετα που εσπασε η πατεντα βαλαν και εμφυτευματα απο το ισραηλ, που δεν υστερούν σε κάτι στην ουσία, απλά εχουν που τα βγαζουν 5-7 χρονια; τεσπα, μπορει να λεω και μαλακιες.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 [...].<br /> δεν ειμαι οδοντιατρος. τεσπα, μπορει να λεω και μαλακιες. <br /> <br /><br /> Οδοντίατρος δεν είσαι (όπως λες) αλλά έσπευσες να χαρακτηρίσεις ως "χαζούς" όσους δεν συμφωνούν με το τι άκουσες από κάποια οδοντίατρο. <br /> <br /> Ευτυχώς δεν χρειάζεται να χαρακτηρίσω τις απόψεις σου - φρόντισες να το κάνεις μόνος σου.
tehAllantin Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 χαζός όταν ενώ μπορεί να βάλει εμφύτευμά διαλέγει να "χαλάσει" και τα 2 διπλανά δόντια τα οποία είναι υγιείς. Φυσικά δεν θεώρησα αναγκαίο να εξαιρέσω σαν αιτία την μη δυνατή εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου (ενταξει, μπορει να μην γινεται για Χ λογους να βαλες εμφύτευμα), μην τρελένεσαι, δεν ειμαι μαθημένος να καλύπτω τον λόγο μου απο όλες τις μεριές, έτσι, πράττωντας καπως αυθόρμητα μπορει και να εκτεθώ, δε βαριέσαι; αφιερωμένο ΟΠΑ
funbreaker Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Θα συμφωνήσω με τον πρώτο (αν κατάλαβα καλά), δεν υπάρχει λόγος ενόσω θα είσαι ανοσοκατεσταλμένος (αν και θα με βοηθούσε να ξέρω την πάθηση και την αγωγή σου) να κάνεις οποιαδήποτε εργασία στα δόντια σου. Μπορεί να σου κάνει σοβαρές επιπλοκές επειδή το ανοσοποιητικό σου δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια λοίμωξη που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε. Οπότε κάντο όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα θα επανέλθει. Για το τι πρέπει να προηγηθεί, συμβουλέψου τον ρευματολόγο σου αν και νομίζω ότι η ρευματοειδής πάθηση θα προηγείται και η οδοντιατρική πράξη μπορεί να έρθει σε δεύτερο χρόνο. Η διάσταση απόψεων μεταξύ των γιατρών εκφράζεται άψογα από τη ρήση "2 γιατροί 3 γνώμες". Το ότι σου δίνει εγγύηση, ευγενικό και επαγγελματικό εκ μέρους του, παρόλα αυτά εγώ στη θέση σου ούτε τσάμπα θα θελα να περάσω δεύτερη φορά αυτή τη διαδικασία. Αν θες καμία πληροφορία παραπάνω στη διάθεση σου. Ο προβληματισμός υπάρχει γιατί η θεραπεία που θα με ανοσοκαταστήλει μπορεί να κρατήσει και για πάντα γι αυτό και προσπαθώ να τελειώσω όσες άλλες εκκρεμότητες έχω πριν ξεκινήσω αυτή την θεραπεία. Η ασθένεια είναι αυτή σε πρώιμη μορφή ακόμα και η θεραπεία αυτή. Μου έκανε εντύπωση η σιγουριά του 2ου γιατρού πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα και μάλιστα μου ανέφερε άλλα περιστατικά σε χειρότερη κατάσταση από μένα, με πιο βαριές ανοσοκαταστολές και με διαβήτη που δεν είχαν πρόβλημα.
Flaoutistas Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Ο προβληματισμός υπάρχει γιατί η θεραπεία που θα με ανοσοκαταστήλει μπορεί να κρατήσει και για πάντα γι αυτό και προσπαθώ να τελειώσω όσες άλλες εκκρεμότητες έχω πριν ξεκινήσω αυτή την θεραπεία. Η ασθένεια είναι αυτή σε πρώιμη μορφή ακόμα και η θεραπεία αυτή. Μου έκανε εντύπωση η σιγουριά του 2ου γιατρού πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα και μάλιστα μου ανέφερε άλλα περιστατικά σε χειρότερη κατάσταση από μένα, με πιο βαριές ανοσοκαταστολές και με διαβήτη που δεν είχαν πρόβλημα. Εγώ θα σου πρότεινα σε συνενοήση πάντα με τον ρευματολόγο σου να προηγηθεί η οδοντιατρική εργασία εφόσον η αγωγή σου θα είναι δια βίου και δε θα είναι καλή ιδέα να την διακόψεις προσωρινά. Τώρα ο καθένας έχει τη γνώμη του, αυτό είναι λογικό (ίσως εγώ και ο συνάδελφος να είμαστε υπερβολικοί) αλλά νομίζω καλύτερα να το κάνεις τώρα, πριν τη θεραπεία. Μπορεί όντως να μην είχαν κάποια επιπλοκή αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι για σένα. Το ασφαλέστερο για σένα είναι αυτό που σου προτείνει ο πρώτος, χωρίς να σημαίνει ότι αν κάνεις το δεύτερο θα γίνει τίποτα τραγικό. Just in case.
funbreaker Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Εγώ θα σου πρότεινα σε συνενοήση πάντα με τον ρευματολόγο σου να προηγηθεί η οδοντιατρική εργασία εφόσον η αγωγή σου θα είναι δια βίου και δε θα είναι καλή ιδέα να την διακόψεις προσωρινά. Τώρα ο καθένας έχει τη γνώμη του, αυτό είναι λογικό (ίσως εγώ και ο συνάδελφος να είμαστε υπερβολικοί) αλλά νομίζω καλύτερα να το κάνεις τώρα, πριν τη θεραπεία. Μπορεί όντως να μην είχαν κάποια επιπλοκή αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι για σένα. Το ασφαλέστερο για σένα είναι αυτό που σου προτείνει ο πρώτος, χωρίς να σημαίνει ότι αν κάνεις το δεύτερο θα γίνει τίποτα τραγικό. Just in case. Ναι ο σκοπός μου είναι να τελειώνω τώρα με όλες τις άλλες ιατρικές εκκρεμότητες για να κάνω μετά την άλλη θεραπεία. Επειδή μάλλον θα πάω στον 2ο προβληματίζομαι μήπως πρέπει να περιμένω το 2μηνο που είπε ο άλλος. Ίσως περιμένω για να είμαι σίγουρος.
funbreaker Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά προχώρησα και έβαλα εμφύτευμα πριν 5 μέρες καθώς ο γιατρός με έπεισε πως δεν αποτελεί αντένδειξη ούτε κατά το ελάχιστο η περίπτωσή μου. Μακάρι να αποδειχθεί πως έχει δίκιο. Μου έβαλε πρώτα την βάση και θα περιμένουμε 3 μήνες να δέσει και μετά θα μπει το δόντι. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Έχω ακούσει από άλλους που έβαλαν εμφύτευμα πως έβαλαν κατευθείαν και το δόντι και την ίδια μέρα έτρωγαν. Έχω και περίπτωση που του έβαλαν 2-3 δόντια σε μια μέρα. Ο δίκος μου από την άλλη ακολουθεί αυστηρά το πρωτόκολο και μάλιστα μου έδωσε και οδηγίες να μην τρώω από εκεί, να μην φωνάζω και γενικά να μην κάνω έντονες κινήσεις για τον πρώτο μήνα που ακόμα δένει. Είναι υπερβολικός ο γιατρός μου ή οι άλλοι γιατροί με την πιο χαλαρή αντιμετώπιση δεν είναι καλοί? Αν έχετε προσωπική εμπειρία, ποια απ τις 2 διαδικασίες ακολουθήθηκε?
idomeneas7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Πρώτη φορά το ακούω αυτό, όσους οδοντιάτρους έχω ρωτήσει πρώτα βάζουν το παλούκι και μετά από 2-3 μήνες βάζουν το δόντι. Αυτό το διάστημα θεωρητικά δεν καπνίζεις, προσεχεις, κλπ.
funbreaker Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Πρώτη φορά το ακούω αυτό, όσους οδοντιάτρους έχω ρωτήσει πρώτα βάζουν το παλούκι και μετά από 2-3 μήνες βάζουν το δόντι. Αυτό το διάστημα θεωρητικά δεν καπνίζεις, προσεχεις, κλπ. Εγώ πάλι έχω ακούσει αρκετούς με πιο χαλαρή αντιμετώπιση. Επίσης σε άλλους που πήγα να ρωτήσω μου είχαν ζητήσει μόνο πανοραμική ενώ αυτός με έστειλε να κάνω ολόκληρη τομογραφία σε ειδικό μηχάνημα με 3D απεικόνιση. Έχει βάλει κανείς συμφορουμίστης εμφύτευμα να μας πει την εμπειρία του?
idomeneas7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 'Ενα που το λένε dental scanning? Κι εμάς έτσι μας είπαν, λέει με την πανοραμική πας στα τυφλά από θέμα πάχους οστού, πρέπει να έχεις οπωσδήποτε αυτό το αναλυτικό για να ξέρεις ακριβώς που θα βάλεις το εμφύτευμα...τελικά ο άντρας πήγε για γέφυρα σε μια που τον σακάτεψε και τώρα βρήκαμε έναν πολύ καλό που τον έχει αναλάβει για απονευρώσεις κλπ μέχρι να φτιαχτεί νέα γέφυρα. Τον επίπληξε κιόλας που δεν διάλεξε να βάλει εμφυτεύματα και χάλασε τα διπλανα, λέγοντας ότι το κάπνισμα δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας στα εμφυτεύματα και μια χαρα γίνονται.
funbreaker Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 'Ενα που το λένε dental scanning? Κι εμάς έτσι μας είπαν, λέει με την πανοραμική πας στα τυφλά από θέμα πάχους οστού, πρέπει να έχεις οπωσδήποτε αυτό το αναλυτικό για να ξέρεις ακριβώς που θα βάλεις το εμφύτευμα...τελικά ο άντρας πήγε για γέφυρα σε μια που τον σακάτεψε και τώρα βρήκαμε έναν πολύ καλό που τον έχει αναλάβει για απονευρώσεις κλπ μέχρι να φτιαχτεί νέα γέφυρα. Τον επίπληξε κιόλας που δεν διάλεξε να βάλει εμφυτεύματα και χάλασε τα διπλανα, λέγοντας ότι το κάπνισμα δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας στα εμφυτεύματα και μια χαρα γίνονται. Η εξέταση λέγεται "ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗΜΟΡΙΟΥ ΓΝΑΘΟΥ". Μου έδωσαν τα αποτελέσματα και σε CD με ειδικό software με τριαξονικές απεικονίσεις, με 3D απεικόνιση και πάρα πολλές δυνατότητες. Ψάρωσα τελείως με το να μπορώ να βλέπω 3D το κόκκαλό μου σε κάθε δυνατή τομή κατ επιλογή και κατά τους 3 άξονες. Το κόστος της, 70€, μου φαίνεται πολύ λίγο μπροστά στο πόσο γαμάτη είναι. Μάλιστα έκανα 2 φορές την εξέταση, επειδή την 1η το οστό δεν ήταν έτοιμο, και την 2η φορά ο γιατρός μεσολάβησε για να μην ξαναπληρώσω. Πάντως το κάπνισμα σίγουρα δεν αποτελεί αντένδειξη, εδώ το τόλμησα εγώ με μερική ανοσοκατατολή και μέχρι στιγμής μια εβδομάδα μετά, δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
idomeneas7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω και με Humira κάνουν εμφυτευματα. Εδώ η μπέμπα μάλλον θα ξεκινήσει αζαθειοπρίνη και μου είπαν πως δεν αναμένεται να έχει περισσότερες ιώσεις από τα άλλα παιδάκια. 'Ασχετο, να διαβάσεις το "βιολογικός μετανάστης". Είναι ωραίο για όσους έχουν αυτοάνοσα.
funbreaker Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω και με Humira κάνουν εμφυτευματα. Εδώ η μπέμπα μάλλον θα ξεκινήσει αζαθειοπρίνη και μου είπαν πως δεν αναμένεται να έχει περισσότερες ιώσεις από τα άλλα παιδάκια. 'Ασχετο, να διαβάσεις το "βιολογικός μετανάστης". Είναι ωραίο για όσους έχουν αυτοάνοσα. Αυτό λες? thanks 1
fylatos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Η εξέταση που έκανες ονομάζεται cone beam tomography και είναι εξαιρετική για έλεγχο πριν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Καλά έκανε και τη ζήτησε γιατί σε αντίθεση με την πανοραμική του δίνει τρισδιάστατη απεικόνιση που είναι πολύ σημαντική για την τοποθέτηση. Στα εμφυτεύματα μπορεί να γίνει άμεση φόρτιση ή σε δεύτερο χρόνο. Το αν θα γίνει άμεσα εξαρτάται από την θέση και τις δυνάμεις που δέχεται το δόντι, τον τύπο του εμφυτεύματος και το μέγεθος του καθώς και την ποιότητα του οστού. Για το θέμα κάπνισμα και εμφύτευμα η απάντηση είναι ότι δεν αποτελεί κάθετη αντένδειξη αλλά αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες αποτυχίας. Αυτό έχει αποδειχτεί 100% από επιδημιολογικές μελέτες και μεταναλυσεις πλέον. Επίσης αντένδειξη είναι ο Σακχαρώδης διαβήτης. Όσοι βαλετε εμφύτευμα απλώς να το προσέχετε μετά με ειδικά βουρτσακια και θα σας θάψουν με αυτό. 1
funbreaker Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Όσοι βαλετε εμφύτευμα απλώς να το προσέχετε μετά με ειδικά βουρτσακια και θα σας θάψουν με αυτό. Ποιά ειδικά βουρτσάκια λες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις