Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα.

Προσπαθώ δυο μέρες να αναστήσω το laptop της θείας μου, ένα HP με windows XP SP3.. Ξεκινάει κανονικά να κάνει boot, μα για να τα φορτώσει κάνει περίπου μισή ώρα. Εννοείται μετά κολλάει το σύμπαν που λέμε, καθώς και όταν επιλέγουμε τερματισμό, δε καταφέρνει ποτέ να κλείσει.

Από safe mode όλα είναι άψογα! Το θέμα είναι πως δε πρέπει να κάνω format ούτε repair επειδή μέσα υπάρχουν προγράμματα που θέλει και χρησιμοποιεί και μάλιστα δυσεύρετα.

Έχω κάνει defragment, επιλέξει να μην ανοίγουν όλα τ άχρηστα προγράμματα απ την αρχή, περάσει ξανά τα drivers, πετάξει το antivirus...

Τα φώτα σας παρακαλώ..

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Μήπως θέλει αλλαγή ο δίσκος σου;

στο "μαζεμα" που έκανα δεν είχε σοβαρά θέμα. Δυστυχώς δεν είναι δίσκος

• Like 1
Δημοσ.

και τι ειναι φιλε μου?

δε σου λεω όχι επειδή το χω μυστικό, επειδή δε ξέρω..

hiren boot cd και τέτοια, μου έβγαλαν τον δίσκο κούκλο πάντως

Δημοσ.

Θερμοκρασίες έχεις ελέγξει;

Μήπως έχει το πιο κλασσικό πρόβλημα laptop να έχει μπλοκάρει η έξοδος θερμού αέρα από το μαλλί της γριάς των δαιμόνων;

(Ξέρω είμαι τραγικός αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν έχω σκευτεί κάτι καλύτερο για αυτή την γκρι αηδία)

Εγώ στην θέση σου θα:

έκανα μπίλιες το laptop -> καθάρισμα αεραγωγού -> καθάρισμα παλιάς πάστας και καινούργια -> FORMAT/SETUP!

** Πάρε πλήρες backup (acronis, norton η οποιαδήποτε λύση σου επιτρέπει να κάνεις browser το image)

Πόσο δυσκεύρετο μπορεί να είναι κάτι που το έχει η θεία σου στο laptop της;

Με λίγο κόπο θα τα ξαναβρείς.

Αν έχεις τους λόγους σου και δεν θα πας στην ορθή λύση που είναι το format φτιάξε ένα νέο χρήστη στα windows διέγραψε τον παλιό, άδειασε temp, msconfig - Startup και αποεπέλεξε τα πάντα όλα, απεγκατέστησε οποιαδήποτε πλατφόρμα-σουίτα antivirus/internet security και τρέξε ένα bleachbit.

Αν πάλι σέρνετε μπορείς να πας performance options και επέλεξε το profile για performance

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου. Κι εγώ με το που έπεσε στα χέρια μου το έκανα βίδες! Πάστες καινούριες, τσεκάρισμα με τη μια απ τις δυο μνήμες και τέτοια.

Τώρα απο Acronis που πήγα να βγάλω ένα image για να χω το κεφάλι μου ήσυχο, πήρα αυτό το μήνυμα "ailed to read from sector μπλα μπλα". Ύστερα πήρα το hiren boot να δω τα θέματα του δίσκου και ήταν μια χαρά. Βέβαια το παραπάνω μήνυμα απ το acronis με ρωτούσε για παράβλεψη και συνέχεια, κάτι που εγώ βοβήθηκα να συνεχίσω , μη τυχόν και σβήσει κάτι.

Όσον αφορά για τον φόβο μου με τα προγράμματα, έχει μέσα προγράμματα από τη προηγούμενη δουλεία της πχ της singular logic κ.α

Τωρα για το προφίλ που λες, θα μπορώ να σβήσω το προηγούμενό της οπου είναι admin?

Δημοσ.

Φίλε μου, θα έλεγα να μην ασχοληθείς και πολύ και βρεις το μπελά σου αν όντως έχει σημαντικά πράγματα μέσα...άς το πάει σε μαγαζί

Δημοσ.

Όσον αφορά τη δημιουργία λογαριασμού, βλέπω πως το κακό ξεκινάει με το που σταματήσει το logo των Windows xp... Όποτε και που έβαλα έναν επιπλέον χρήστη, το μηχάνημα νεκρώνει Από αρχή αρχη

Δημοσ.

Για μένα είναι δίσκος πάντως

Μα δε μου βγάλε κάποιο θέμα το hiren... Άσε που στο safe mode πηγαίνει μπόμπα

Δημοσ.

Ε δεν είναι αλάνθαστα τα προγράμματα...όσες φορές έχω δει τέτοιο θέμα ήταν σκληρός. Έχεις κανέναν άλλο πρόχειρο να δοκιμάσεις;

Επίσης, κάποια hp έχουν δικά τους διαγνωστικά. Αν έχει τρέξτο να δεις τι βγάζει

Δημοσ.

Κάνε και ένα memtest από το hirens να σιγουρευτούμε και για τη μνήμη.

Μετά κατέβασε το adwcleaner και κάνε έναν έλεγχο από ασφαλή λειτουργία με δίκτυο (γιατί θα ζητήσει να κατεβάσει definitions).

Επίσης από safe mode άνοιξε command prompt με δικαιώματα διαχειριστή και δώσε sfc /scannow.

Δημοσ.

@mousteris ναι θα μπορέσεις να διαγράψεις λογαριασμό admin από έναν νέο admin αλλά μπορεί κάποια από τις δυσεύρετες εφαρμογές σου να γράφει μέσα στο profile του χρήστη.

Το failed to read τάδε sector θα συμφωνήσω ότι αναφέρεται σε προβληματικό δίσκο και κακώς δεν το ανάφερες νωρίτερα.

Υπάρχει ένας ν αριθμός μεροκαμάτων που μπορούμε να στερήσουμε από τεχνικούς και νομίζω πως να προσπαθήσουμε να αποσφαλματώσουμε την περίπτωση αυτή περισσότερο θα αποτελούσε υπέρβαση αυτού :)

Θα προτείνω και εγώ να δοκιμάσεις με διαφορετικό δίσκο αν έχεις έναν πρόχειρο ή να το πας σε τεχνικό.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και συγγνώμη που άργησα ν απαντήσω. Τελικά αν σας πω... Θα με δερνετε μέρες!

Όλος αυτός ο πανικός ήταν σκαλωμα του Avg 2015...

Απ τις πρώτες κινήσεις μου ήταν να ξυλωσω τα 3 antivirus που είχε μέσα, Μόνο που στο συγκεκριμένο δεν είχα ξηλώσει τα πάντα τα πάντα όταν έκανα απεγκατάσταση..... Είχα από αφέλεια μου αφήσει ο,τι θεωρούσε κακόβουλο μέσα.

Το μηχάνημα πλέον δε πετάει, Αλλά δουλεύει μια χαρά.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ζητώ συγγνώμη για τη μ..λάθος μου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...