Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν θέλω να καταλήξω στο γεγονός οτι φοβήθηκα για ενα stress test τησ gpu μου στο furmark. Κατα δεύτερον θέλω να πω οτι διάβασα το thread με τις πιθανες αιτίες των προβλημάτων και τις λύσεις τους και θα ήθελα να με διαφωτίσετε περισσότερο.

Όσον αφορά τον πυρήνα του προβλήματος όλα άρχισαν όταν αναβάθμισα το σύστημα μου. Είχα αγοράσει πέρσυ τον γενάρη του 2014 μια καρτα γραφικών (sapphire radeon r9 270x 2gb toxic) και ένα τροφοδοτικό thermaltake berlin 630W.Συνυπήρχαν με έναν intel dual core E6800 απ'οσο θυμάμαι ,4 gb ram και ένα mobo αρκετα παλιό δεν θυμαμαι το μοντέλο. Κανένα πρόβλημα σε αυτή τη σύνθεση. Φέτος τα χριστούγεννα ,δεκέμβρη 2014,αγόρασα καινούργια εξαρτήματα,ενα mobo gigabyte H97 HD3,έναν Intel core-i7 4970 (όχι k) και 8 gb ram (2x4) corsair vengeance στα 1600mhz.

Λίγες μέρες αφού το αγορασα,αν το άφηνα χωρίς να κλείσω την οθόνη για λίγη ώρα και πήγαινα για φαι για παράδειγμα,έμπαινε σε "Monitor going to sleep" και αν κουνούσα το ποντικι μετά δεν ανοιγε,παρέμενε έτσι η οθόνη. Στην αρχή δεν 'εδωσα σημασία γιατι συνέβαινε πολύ σπανια. Μετά από καποιο καιρό όμως έγινε ανυπόφορο μέχρι που καποια στιγμή ήμουν στη μέση ενος παιχνιδιού όχι ιδιαίτερα απαιτητικού (League of Legends) φρίζαρε η όθονη και μπήκε στο "monitor going to sleep". Πρώτη φορά ενώ έκανα κάτι στον υπολογιστή. τριπλοέλεγξα τα καλώδια μήπως υπάρχει καποιο πρόβλημα στο dvi καλώδιο,τα power cables σε μονιτορ και καρτα γραφικών, τα παντα... μετά από ένα σημείο δεν ανοιγε καν ο υπολογιστής,η μαλλον άνοιγε,ακουγα που συνδέεται το σκαιπ για παράδειγμα αλλα το μονιτορ εξακολουθούσε στο monitor going to sleep.απεγκατέστησα τους καινουργιους drivers,ξαναέβαλα τους παλιούς,ξαναέβαλα τους καινούργιους,έβαλα την κάρτα γραφικών στο άλλο pci slot,έβλαα μέχρι και την παλιά μου καρτα γραφικών,τις δοκίμασα και στο ένα και στο αλλο σλοτ,το πρόβλημα εξακολουθούσε κ ήταν με τις ώρες του. (Μέχρι και χωρίς gpu δοκίμασα και μου ξαναέγινε το πρόβλημα και εκεί φαντάστηκα οτι δεν θα φταίει το gpu)

Εμπασει περιπτώσει αφού σταθεροποιήθηκε λίγο το πραγμα,με περασμένους τους καινούργιους drivers και την 270x κουμπωμένη στο Mobo, άρχισαν τα bsod....βασικά στην αρχή μπορεί να έπαιζα και να μου έλεγε display driver recovered from an error Με το αντίστοιχο φριζάρισμα κλπ και έπειτα το φριζάρισμα αντικαταστάθηκε απο bsod...έκανα φορματ,είχα windows 7 και τώρα έχω 8.1,σταμάτησαν τα bsod αλλα τώρα αντι γιαυτό φριζάρει η οθόνη στο παιχνίδι για παράδειγμα με πετάει απο το παιχνίδι μου δείχνει την επιφάνεια εργασίας και μου δέιχνε τον κέρσορα του league of legends :P δεν μπορω να κλικάρω μον να κουνάω το ποντίκι κ αναγκαστικά restart. με το coretemp και το gpuz έχω τεστάρει θερμοκρασίες με το cpu να φτάνει γυρω στους 60 μαξ και average Καμια 50ρια kai to gpu συνήθως μμαξ στους 67.. Βρήκα το thread για τα πιθανά προβήματα και λύσεις εδώ στο insomnia,τσέκαρα με το hdsentinel kai το διαγνωστικό της western digital τον σκληρό μου,τσέκαρα με το memtest τις ραμ για 3ωρο τη μια μερα και για κανα 4ωρο τηνα λλη μερα,χωρίς κανενα error Και τώρα έκανα stress test sto gpu με το furmark και χτύπησε πάνω στο 4λεπτο 77 βαθμους με το fan στο 65%,max load,me 1680χ1050-2xmsaa,με νορμαl fps kai φοβήθηκα και το έκλεισα.. αμα το άφηνα παραπάνω θα σταθεροποιούταν σε καποιο σημείο ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Τι ΄άλλο μπορω να κάνω ?

Επεξ/σία από Mordecai
Δημοσ.

Γράψε μια περίληψη ο λόγος που δεν έχεις λάβει απαντήσεις είναι το μέγεθος του κειμένου που όπως και εμένα τρομάζει τους περισσότερους :)

Δημοσ.

παραξενο.. επισης παραξενη η θερμοκρασια θα ελεγα για αυτη την καρτα γραφικων.. ανοιξε τον και τσεκαρε λοιτουργουν ολα τα ανεμηστιρακια? κυριως (cpu kai gpu)

Δημοσ.

77 βαθμοι στο furmark δεν ειναι και κατι το φοβερό...... αλλα το furmark δεν κανει πλεον για stability test!!

Καλύτερα να τεστάρεις την καρτα με καποιο bench οπως το valley το οποιο και πρεπει να αφήσεις να τρέχει για αρκετή ώρα!!

Τα συμπτώματα δειχνουν προβλημα με την gpu.. αλλα με έβαλε σε σκεψεις τ γεγονος οτι γραφεις οτι είχες παρομοια προβλήματα και με την ενσωματωμένη του επεξεργαστη.... αλλα περα απο αυτο ολα τα υπολοιπα δειχνουν gpu!

Δημοσ.

παιδια συγγνωμη που σας εβγαλα τα ματια οσοι μπηκατε στον κοσμο να το διαβασετε αλλα προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αναλυτικος γινεται :Ρ καλυτερα τωρα? και επισης και εμενα εξαρχης κατι στην gpu με χαλαγε αλλα μετα που μ εκανε το προβλημα και χωρις κουμπωμενο gpu αρχισα να υποψιαζομαι το mobo kai tis ram..οι ραμ καθαρες βγηκαν εκτος αν χρειαζεται να τις αφησω κ αλλο χρονο στο Memtest δε ξερω.. εχετε να προτεινεται κατι αλλο? η καποιο αλλο προγραμμα η 2-3 διαφορετικα να τεσταρω την gpu?

Δημοσ.

α να κανω μια καινουργια ενημερωση,τωρα που πηγα να το ανοιξω, την πρωτη φορα ανοιξε ετρεξαν μερικα προγραμματα π τρεχουν στο start up και μετα κολλησε ,και τη δευτερη φορα ανοιξαν τα προγραμματα του start θπ ανοιξε τον chrome και μπηκα φμπ και εδω στο ινζομνια κ μου κολλησε παλι.. τωρα δεν εχει κολλησει ακομα 

gia to valley,εχεις να προτεινεις καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις η βαζω αυτες π θα εβαζα κ σε καποιο παιχνιδι? επισης για ποση ωρα? κανα 20λεπτο ειανι καλα?

Δημοσ.

λοιπον http://file:///C:/Users/Switching/Unigine_Valley_Benchmark_1.0_20150502_1339.html

αυτο ειναι το benchmark και αυτο το stress test. για κανα μισαωρο το αφησα,μαξαρε 77 βαθμους με πολυ καλα φπς οποτε φανταζομαι οτι δεν εχει προβλημα

επισης εκανα τεστ με το prime95 και το realtemp για Monitoring στον επεξεργαστη και τρελαθηκα... χτυπησε 95 βαθμους.. νομιζω κατι δεν παει καλα. μολις σε 7 λεπτα του τεστ.

post-278406-0-65527300-1430563538_thumb.png

post-278406-0-55658700-1430566178_thumb.jpg

Δημοσ.

εισαι σιγουρος για την ψυκτρα? την ξαναπαστωσα την ξαναεβαλα και ξαναετρεξα το πραιμ95 και με το που περασε το πρωτο τεστ (με 75 βαθμους) πηγε στους 90+... 

την καθαρισα και πολυ καλα κιολας γιατι ηταν σκονισμενη

post-278406-0-90224100-1430569778_thumb.jpg

Δημοσ.

οχι οχι εχω αγορασει μια ζαλμαν https://www.skroutz.gr/s/416812/Zalman-CNPS5X-Performa.html

ωχ μολις διαπιστωσα οτι στην ψυκτρα δεν αναφερει το σοκετ μου... λες να επηρεαζει αυτο?

τα ιδια πραγματα εχουν νομιζω οποτε δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Πρόσφατα άλλαξα κάρτα γραφικών και από τότε αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη θερμοκρασία του υπολογιστή.

Πιο συγκεκριμένα όταν δεν παίζω και απλά σεφάρω η θερμοκρασία του υπολογιστή είναι ικανιποιητική.

Όταν όμως παίζω βαριά παιχνίδια η θερμοκρασία αυξάνεται αρκετά.

Κάνω κάτι λάθος ή έτσι ανεβαίνει η θερμοκρασία λόγω του ότι φορτώνεται παραπάνω ο υπολογιστής;

CPU: AMD FX-6100

M/B : ASUS M5A97 PRO

GPU : GIGABYTE RADEON R9 280.

Θερμοκρασίες πριν και μετά:

CPU:30-32 °C               68-70 °C

M/B :24-26 °C               40-42 °C

GPU :40°C                    60-62 °C

Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες γνώμες και βοήθειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...