Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Θέλω να οργανώσω λίγο τα στοιχεια και τους κωδικούς μου σε διαφορα πραγματα που έχω. Θα ήθελα να τους έχω παντού, με ασφάλεια όμως, αλλά ίσως όχι σε τρίτες υπηρεσίες. Δηλαδή σαν αρχείο π.χ. στο dropbox. Εκτός και αν υπάρχουν υπηρεσίες εγγυημένες. 

Θέλω όμως στην "καρτέλα" του κωδικού μου να μπορώ να προσθέσω και εγώ κάποια πεδία. Δηλαδή αν πρόκειται να βάλω το site μου, να μπορώ να συμπληρώσω εκτός απο το username και το password, και:

mysql db name

mysql db user

mysql db pass

cpanel user

cpanel pass

klp

klp

klp

----------------------------------------------------------------------------------------

Τι προτείνετε? Εγώ το μόνο που έχω σκεφτεί αλλά δεν ξέρω αν είναι ασφαλές, είναι να τα φτιάξω όλα σε ένα excel και να το ανεβάσω στο db. Μπορείτε να προτείνετε κάτι άλλο?

Δημοσ.

ούτε με σφαίρες αυτό που σκέφτεσαι.

τώρα αν έχεις απλούς κωδικούς για τίποτα σαχλαμαρίτσες οκ, αλλά γενικά όχι.

εγώ χρησιμοποιώ αυτό, με χρήση κωδικού και key file.

ανεβάζω το *.kdb ώστε να έχω πρόσβαση απ όλες τις συσκευές μου και έχω τοπικά το key file.

οπότε και να μου το κλέψουν δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

βέβαια δε ξέρω πόσο εύκολο είναι να σπάσει ένα τέτοιο αρχείο. (με Key file και χωρίς)

αν κάποιος έχει πληροφορίες ας μας πει

Δημοσ.

Edit: Κοίταγα τώρα το Dashlane και το Lastpass. Λέτε οτι είναι καλύτερα τέτοιες λύσεις? Είναι αξιόπιστα?

Στο Dashlane 3 μου άρεσε η άμεση αλλαγή όλων των κωδικών. Το Lastpass το κάνει? γιατι είναι ποιο φθηνό.

shine έχω σοβαρότατους κωδικούς. Όχι μόνο FB κλπ.

Αυτό που λές χειριζεται άνετα και απο κινητά κλπ?

Δημοσ.

ναι άνετα.

έχω περασμένη την εφαρμογή στο Pc και στο laptop και αποθηκευμένο το αρχείο στο cloud.

οπότε όταν είμαι στο κινητό, αν χρειαστεί κατεβάζω την τελευταία έκδοση του αρχείου και βλέπω τους νέους μου κωδικούς.

και αντίστοιχα να χρειαστεί να τροποποιήσω ένα κωδικό όταν είμαι στο κινητό το ανεβάζω στο cloud και το βλέπω από το pc.

το keyfile το έχω τοπικά οπότε είμαι καλυμμένος .

κι εγώ έχω σοβαρούς κωδικούς που δε χωράνε λάθη,

ebanking, Κωδικούς καρτών με Pin, κωδικούς site επιχείρησης....

δεν υπήρχε περίπτωση να ανέβαζα όλα αυτά σε ένα excel στο cloud

τα άλλα που αναφέρεις απλά τα έχω ακουστά, δε τα έχω δοκιμάσει ποτέ.

Δημοσ.

Τωρα δοκιμάζω αυτό που λες. Δεν μου λες στην αρχη ενεργοποιησα το κουτάκι της φωτογραφίας και είχα 2 αρχεία. Τώρα το απενεργοποίησα και έχω ένα αρχείο. που πρέπει να είναι κανονικά?

post-295787-0-90929000-1430486589_thumb.jpg

Στο ipad υπάρχει?

Δημοσ.

Περίπου 2 χρόνια που χρησιμοποιώ το LastPass σε όλες τις συσκευές είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!

Παλιότερα χρησιμοποιούσα το KeePass που επίσης είναι καλό, άλλα δεν έχει την ευκολία του LastPass.

Εναλλακτικά μπορείς να δεις το SafeInCloud που έχει τη λογική του KeePass  αλλά μπορείς να έχεις τη βάση σε κάποιο cloud και να συγχρονίζεις όλες τις συσκευές σου.

Δημοσ.

Λοιπον, δοκιμασα 3-4. Τι μου αρεσε και οχι στο στυλ του keepass και τι στο στυλ lastpass.

Πραγματικα ψαχνω κατι οπως το keepass. Δηλαδη να χειριζομαι ετσι τους κωδικους. Πολυ παιδεμα ομως με το αρχειο. Ειδικα αν θες να το εχεις σε ipad κλπ... Αστο...

Μου αρεσε το στυλ lastpass με δικο του cloud κλπ, αλλα θελω κατι σε στυλ προγραμματος. Να φτιαχνω εγω τους κωδικους μου και να τους βλεπω/χρησιμοποιω οπως θελω. Με μπερδευει/τρομαζει το οτι ειναι και extension στο chrome, τα autofill πεδια κλπ.

Με λιγα λογια αν το keepass ειχε ποιο καλο τροπο sync θα ηταν τελειο. Θα ηταν 1000% αυτο που θελω. Αν δεν βρω αλλο σαν αυτο, μαλλον θα κρατησω αυτο και ας το εχω μονο στα pc μου.

Edit: τωρα κοιταω το safeincloud που μου ειπες.

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το 1password, μπορεί να συγχρονίσει κωδικούς μέσω iCloud ή μέσω Dropbox, είναι εύχρηστο και παραμετροποιησιμο και προσφέρει εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Εναλλακτικά μπορείς να δεις το SafeInCloud που έχει τη λογική του KeePass  αλλά μπορείς να έχεις τη βάση σε κάποιο cloud και να συγχρονίζεις όλες τις συσκευές σου.

Μέχρι στιγμής φαίνεται οτι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οτι έψαχνα. Απο οτι φαίνεται με καλύπτει 100% (δεν δοκιμασα ακομα ipad, android γιατι δεν εχω υπολοιπο στην χρεωστική). Απο ασφάλεια, θα δούμε  :fear:

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το 1password, μπορεί να συγχρονίσει κωδικούς μέσω iCloud ή μέσω Dropbox, είναι εύχρηστο και παραμετροποιησιμο και προσφέρει εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες.

Αν για καποιο λόγο δεν μου κάτσει το safeincloud, θα το δοκιμάσω. Αν και μπερδέυτηκα με τις τιμές. Δεν ξέρω τι πρέπει να πάρω? έχω ένα λαπτοπ, 2 pc, ένα note4 και ένα ipad. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτηκα να μεταφέρω τα στοιχεία των κωδικών μου από τη βάση στην access που έχω φτιάξει από χρόνια στο SafeInCloud αλλά, αφού κατέβασα την έκδοση για το pc, διαπίστωσα ότι η λογική του είναι τελείως διαφορετική από την αλφαβητική ταξινόμηση, που με βολεύει, και πρέπει να τους ταξινομήσω κατά ενότητες, που είναι μεγάλος μπελάς.

Σε πρώτη φάση έβαλα τις κάρτες που έχω και με λίγο παίδεμα τα κατάφερα αλλά αυτές είναι λίγες και τις βλέπεις στα γρήγορα έστω και χωρίς να είναι ταξινομημένες.

Υπάρχει άλλος τρόπος ταξινόμησης και μάλιστα αλφαβητικός;

Eit

Αφού το δούλεψα λίγο, κατάλαβα ότι ταξινομεί αλφαβητικά όσα βάζεις σε κάθε ενότητα.

Επεξ/σία από makfil

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...