Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θες τηλεφωνο που να μπαινει στο ιντερνετ να διαβασεις τα νεα ή βαρια βαρια κανα Viber, τα Windows δεν ειναι απαγορευτικα. Αν θες smartphone ειναι ηλιθιοτητα ακομα και 100€ να δωσεις για τις αηδιες της Microsoft. Ποσο μαλλον 250€ που γραφτηκε πιο πανω 

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω σε αυτό που λες, εκεί στα 100 ευρώ budget τα lumia και ειδικά το 640xl είναι τρελό vfm. Είμαι κάτοχος του 640xl και πραγματικά δεν μετανιώνω ούτε ευρώ από τα 110 που έδωσα πριν κάνα μήνα, τώρα το 640xl lte dual ξεκινάει λίγο πάνω από τα εκατόν δέκα ευρώ σε μαγαζιά του skroutz (να τονίσω πως το συγκεκριμένο αξίζει τώρα που έπεσε η τιμή του, σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα 250 ευρώ όταν πρωτοβγήκε και ειδικότερα δεν θα έδινα τόσα λεφτά για windows phone επειδή σε android στα ίδια λεφτά θα ήμουν πιο κερδισμένος). Και για να μην παρεξηγιόμαστε, εννοείται πως αν έδινα κοντά 160 θα πήγαινα σε android λύση και ειδικά στο redmi note 3 pro και όπως επίσης συμφωνώ με αυτό που λες ότι ακριβό windows phone δεν αξίζει μιας και εννοείται πως όταν κοιτάει κανείς ακριβό κινητό το android είναι μονόδρομος (ή το ios για όσους προτιμούν apple).

Ωστόσο οι budget εκδόσεις σαν αυτή που αναφέρω παραπάνω είναι απλά άψογες στα λεφτά τους, σου προσφέρουν για τα λεφτά που δίνεις θετικότατη εμπειρία χρήσης και καλή αυτονομία μπαταρίας. Εννοείται πως δεν υπάρχει η ίδια ποικιλία εφαρμογών στο windows store μιας και είναι πολύ λιγότερα τα apps, αλλά δεν βρίσκω λόγο να αποφύγει κάποιος μια windows συσκευή όταν δίνει κοντά 100 ευρώ, ειδικά από την στιγμή που θα τρέχει ομαλότατα χωρίς μπουκώματα που android κινητά του κατοστάρικου κάνουν συχνά.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν το πήρα εγώ, στα 230€ πριν από ενάμισι χρόνο, το 640XL LTE πετούσε στην κυριολεξία με τα windows 8.1. Ερχόμουν από android όπου είχα βαρεθεί το bloatware και τις περιττές, κατά τη γνώμη μου, παραπανίσιες εφαρμογές των διαφόρων εταιρειών. Μόνο τα nexus και τώρα πλέον pixels, ή όσα έχουν poure android με συγκινούσαν, αλλά και αυτά έγιναν απλησίαστα οικονομικά. Με τα windows mobile 10, τα πράγματα «βάρυναν» αρκετά για τα 640 και γενικά για όσα έχουν 1GB RAM. Τι να το κάνω να πάρω τώρα τα vfm 640 και σε μερικούς μήνες να μου ανακοινώσει π.χ. η microsoft ότι όσα έχουν 1GB RAM δεν θα πάρουν τη Redrtone 2 ή άλλες αναβαθμίσεις. Ένα smartphone συνήθως υποστηρίζεται σε αναβαθμίσεις για δύο, το πολύ τρία χρόνια. Οι περισσότεροι με 640 έχουν γυρίσει πίσω στα windows 8.1 για να λειτουργεί σωστά η συσκευή τους. Ούτε αυτό μου αρέσει. Το λειτουργικό της microsoft είναι αρκετά καλό και επειδή είναι κλειστό μου αρέσει. Όμως οι εφαρμογές που είναι και το βασικότερο κομμάτι ενός smartphone, στο windows store είναι αρκετά πίσω και το γράφω αυτό εγώ που δεν θεωρώ τον εαυτό μου απαιτητικό, μιας και χρησιμοποιώ τις πιο βασικές.

Δημοσ.

Έχοντας δουλέψει με τα 8.1 πριν περάσω τα 10 μου φαίνεται ίδια η αποδοση τουλάχιστον εμένα στα ίδια tasks, μάλιστα τα 10 μου δίνουν μια καλύτερη εμπειρία χρήσης και σε σχέση με τα 8.1 μου φαίνονται λίγο πιο γρήγορα. Σαφέστατα όταν πρωτοβγήκαν τα 10 ήταν χάλια και τίγκα στα κολλήματα και ήταν μονόδρομος τα 8.1, ωστόσο ένα χρόνο μετά το launch τους τα 10ρια έχουν γίνει ένα πολύ γρήγορο και βολικό λειτουργικό, δεν έχουν καμία σχέση με τα τότε που ήταν full unoptimized και η εμπειρία χρήσης τους ήταν απαράδεκτη το λιγότερο.

Δημοσ.

Έχοντας δουλέψει με τα 8.1 πριν περάσω τα 10 μου φαίνεται ίδια η αποδοση τουλάχιστον εμένα στα ίδια tasks, μάλιστα τα 10 μου δίνουν μια καλύτερη εμπειρία χρήσης και σε σχέση με τα 8.1 μου φαίνονται λίγο πιο γρήγορα. Σαφέστατα όταν πρωτοβγήκαν τα 10 ήταν χάλια και τίγκα στα κολλήματα και ήταν μονόδρομος τα 8.1, ωστόσο ένα χρόνο μετά το launch τους τα 10ρια έχουν γίνει ένα πολύ γρήγορο και βολικό λειτουργικό, δεν έχουν καμία σχέση με τα τότε που ήταν full unoptimized και η εμπειρία χρήσης τους ήταν απαράδεκτη το λιγότερο.

Τα 10άρια όντως μου αρέσουν και μένα και έχουν βελτιωθεί πολύ, όμως το κακό και το 1GB RAM φαίνονται στο άνοιγμα κάποιων εφαρμογών. Έχει πέσει πολύ γράψιμο σε άλλο forum που παρακολουθώ για τις νεότερες εφαρμογές του facebook ή του messenger που για να ανοίξουν στο δικό μου π.χ. 640XL LTE, πρέπει να περιμένω αρκετά. Όμως παρόλα αυτά μπορώ να κάνω έναν συμβιβασμό με τον χρόνο π.χ. μιας και όπως έγραψα το λειτουργικό μου αρέσει πολύ, αλλά θα ήθελα να δω και κάποια βελτίωση με τις εφαρμογές, που επειδή το ποσοστό των windows mobile είναι πολύ χαμηλό, δεν δείχνουν και κάποιο ενδιαφέρον οι developers γενικά. Έπειτα όταν βλέπεις εφαρμογές όπως του ebay ή του paypal να σταματούν για τα windows, προβληματίζεσαι. Ενώ θέλω πολύ να πάρω το 950XL, όλη αυτή η αίσθηση εγκατάλειψης που έχω με προβληματίζει. Θα ήθελα ακόμη τη γνώμη σας για το Sony Xperia XA Ultra. 

Δημοσ.

Όταν ακούς από τον ίδιο τον CEO της microsoft την παραδοχή της αποτυχίας στο κομμάτι της κινητής, τι άλλο μπορείς να περιμένεις αύριο και πως μπορείς να συνεχίσεις να μένεις σε αυτό το λειτουργικό; Πάνω που έλεγα να πάρω το 950XL LTE.

Δημοσ.

τα 8.1 ήταν ελαφρύτερα καθώς το γραφικό περιβάλλον που έχουν είναι το λιγότερο αστείο μπροστά στα 10άρια, Γι' αυτό και υπάρχει η ελαφριά καθυστέρηση στην απόκριση της συσκευής.

Και γω θυμάμαι τα 8.1 να ηταν σαφώς γρηγορότερα αλλα μην κοροϊδευόμαστε δεν συγκρίνονται οι δυνατότητες των 8.1 σε σχέση με τα 10αρια.

Κι η αδερφη μου με τα 10αρια στο 640 μου παραπονιεται συχνα για μειωμενη αποδοση. Απλα τα θεωρει εστω κι ετσι καλυτερα απο τα 8.1 

έχει κάνει ποτέ επαναφορά εργοστασιακών; ιδιαίτερα απο την μετάβαση σε 8.1 και απο την μετάβαση των 10 10586 σε 14393;

αν οχι νάτος ο λόγος της καθυστέρησης.Δεν γίνεται να αλλάζεις εκδόσεις χωρίς επαναφορά,ούτε τα android δεν αντέχουν τέτοια αλλαγή.

Εδώ οι ίδιοι οι κατασκευαστές λένε οτι σε μεγάλη αναβάθμιση(πχ απο 5.1 σε 6.0) κάντε hard reset.

• Like 1
Δημοσ.

Και reset να χεις κάνει τα loading screens δίνουν και παιρνουν. Οποιος και να ναι ο λόγος τα 10ρια πλέουν έχουν κολλήματα στα lumia των 100 ευρω και πρέπει να το ξέρει οποιος αγοράζει.

• Like 1
Δημοσ.

Και reset να χεις κάνει τα loading screens δίνουν και παιρνουν. Οποιος και να ναι ο λόγος τα 10ρια πλέουν έχουν κολλήματα στα lumia των 100 ευρω και πρέπει να το ξέρει οποιος αγοράζει.

Εδω και τοσο καιρο το φωναζω οτι τα Lumia οπως το 640 με τα 10 ρια δεν ειναι πλεον ουτε τοσο γρηγορα ουτε τοσο σταθερα και ιδιως smooth σε σχεση με τα 8,1.

Αντε μπραβο να τα λεει και κανενας αλλος μην φωναζω μονος μου, λες και δεν το εχω το τηλεφωνο και δεν ξερω πως λειτουργει πλεον. Μπας και γλυτωσει ο κοσμος τα λεφτακια του.

Δημοσ.

Δεν θα λεγα ότι χάνει τα λεφτά του, απλώς διαλέγει. Στα 100 ευρώ από Ελλάδα η κάμερα του 640 XL δεν υπάρχει. Για καθημερινή βασική χρήση, είναι οκ θα έλεγα.

Σίγουρα όχι αλαγκάριστο και σίγουρα με αρκετά περισσότερα προβλήματα από android συσκευές, έστω και σε αυτά τα χρήματα, για τα οποία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα (διότι συνήθως δεν υπάρχουν εναλλακτικές εφαρμογές που δουλεύουν σωστά χωρίς διαφημίσεις).

Δημοσ.

Όταν ακούς από τον ίδιο τον CEO της microsoft την παραδοχή της αποτυχίας στο κομμάτι της κινητής, τι άλλο μπορείς να περιμένεις αύριο και πως μπορείς να συνεχίσεις να μένεις σε αυτό το λειτουργικό; Πάνω που έλεγα να πάρω το 950XL LTE.

Πολύ απλά δεν αξίζει να επενδύσει κανείς σεβαστό ποσό σε windows phone, μέχρι τα 100 ευρώ αξίζουν ως budget λύσεις αλλά μέχρι εκεί, στα λεφτά που δύνασαι να δώσεις giachtas η λύση κάποιας android συσκευής θα είναι σαφώς καλύτερη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...