Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου περιγράφεις μια ειδική κ μοναδική αν μη τι άλλο συνθήκη που σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί όχι σε μέσο αλλά ακόμα και  σε πιο power users..

Κάτω λοιπόν από ειδικές συνθήκες και επιλεγμένα υλικά,(μητρικές,υδροψύξεις,μνήμες,κλπ) όλα είναι πιθανά,και φυσικά δεν έχω καμιά διάθεση ν'αμφισβητησω ούτε κατ'ελαχιστον ότι ανάρτησες.

Καταλαβαίνεις όμως ελπίζω και εσύ ότι αυτό δεν μπορείς να το ονομάσεις "καθημερινή πραγματικότητα".

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι φυσικά αν έχεις να overcklo-καρεις 2 πυρήνες παραπάνω και τους πας στο όριο τότε μεγαλώνεις την όποια διαφορά,γι'αυτο έγραψα πιο πάνω οτι εγώ δεν μπαίνω σε αυτές τις λογικές όχι γιατί δεν υπάρχουν,αλλα γιατί είναι μια στις 1000 μπορεί και παραπάνω..

Ένα τέτοιο μηχάνημα μπορείς να το έχεις και να το συντηρείς εσύ ο ίδιος αλλά δεν μπορείς να το κάνεις πρόταση για επαγγελματικό εργαλείο.

Εγώ βλέπω λοιπόν αυτά που έγραψα πιο πάνω 1) ότι δεν είναι κατασταλαγμένη τεχνολογία ξεκινήσαμε απο CL 16 και έχουμε πέσει στο CL 13 και θα πέσουμε ακόμα, 2) δεν είμαι της άποψης ότι "για να χωρέσουν" σε ένα budget να αρχίσω να στύβω τα υπόλοιπα, και 3 οι διαφορές που θα κληθεί να πληρώσει κάποιος και θα δει το 95% των ανθρώπων είναι αυτές που ποσταρα πιο πάνω +-5 και αυτές που περιγράφει το λινκ. Πιο πάνω εγώ είχα ισχυρότερο επεξεργαστή είχα το 5930κ το καινούριο link είναι αυτό φυσικά με μικρότερη χρηματική διαφορά. > http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-5820K-vs-Intel-Core-i7-4790K/2579vs2384

P.S ήδη έχω έτοιμο configuration για hackint0sh μηχάνημα σε 2011-3 και θα το στήσω,αλλά η συνειδητή επιλογή μου είναι να περιμένω λιγο ακόμα (τελος φθινοπώρου) για να μειωθεί και η οικονομική διαφορά,και για έχει κατασταλάξει ακόμα περισσότερο η τεχνολογία..  τότε θα έχει σίγουρα προτεραιότητα έναντι του 1151 που απο τα πρώτα 'νέα" δεν έχει να επιδείξει τίποτα εκτός των DDR4

Επεξ/σία από MoviemakerGr
  • Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σχετικά με το futureproof και ΜΟΝΟ, θα παραθέσω τα εξής το προηγούμενο set up me 1366 X58 και Xeon [email protected]

cinebench 11.5

01_zpsqgxdhrg7.png

cinebench R15

02_zpsqjbvazqj.png

Συγκριτικά ο καταπληκτικός ι7 4790Κ του χρήστη andrapos1 αποτέλεσμα που ποσταρίστηκε στο insomnia στα 5.0ghz cinebench R15 σκοράρει 1000cbus με vcore 1,399 Haswell based 22nm, Ενώ ο Xeon (westmere-ep) X5650 6πύρηνος 32nm χρονισμένος 600mhz χαμηλότερα ΟΧΙ χρονισμός για benching ΑΛΛΑ σταθερός για 24/7 χρήση σκόραρε 1015 cbus( ειχα screenshot 1027 αλλά δεν το έχω οπότε ποστάρω αυτό)

Φαινεται ΟΤΙ ο καταπληκτικός ΑΛΛΑ 4 πύρηνος haswell ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ στα 5ghz να ξεπεράσει τον 5ετίας 6 πύρηνο xeon se multithreaded εφαρμογές ΑΦΟΥ ούτε τα 600mhz επιπλέον μπορούν να καλύψουν την διαφορά της έλλειψης των 2 επιπλέον πυρήνων του ι7 4790Κ

cinebench%20r15%205_zpsyojyihja.png

Και επειδή γίνεται πολύς λόγος για το 2011-3 ΟΙ δυνατότητες του είναι ΑΥΤΕΣ(τωρινο μου σύστημα είναι Χ99/ι7 5820Κ@4,6ghz)

1387677.jpg

1362 cbus ΠΟΥ ο 4790Κ οσο γαμάτος τετραπύρηνοσ και αν ΕΙΝΑΙ δεν πρόκειται να τους φτάσει ΠΟΤΕ, αφού χρειάστηκε να πάει στα 5 γίγα για να πλησιάσει οριακά τον westmere 5 έτη πίσω στην πλατφόρμα 1366 (Αν αυτος δεν είναι ο ορισμός του  futureproof τότε τί είναι?) Επίσης με την σειρά του ο 5820Κ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ MULTITREADED ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ να πλησιάσει ΠΟΤΕ τον 5960Χ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ 2 επιπλέον επεξεργαστές, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ MULTITHREADED FUTUREPROOF υπάρχει και ΑΥΤΟ 5 ΕΤΗ πριν ΠΟΥ Ο 5960Χ ΘΑ ΖΟΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

Για το σόκετ 2011-3 υπάρχουν είδη 18πύρηνοι xeon που κάποια στιγμή θα βγουν στο ebay

Υ.Γ. Στο 1366 το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι και ήταν οτι η intel δεν είχε κλειδώσει το κλοκάρισμα ΟΠΩΣ έκανε στους μεταγενέστερους xeon απο το 2011 και μετά

Υ.Γ.2 η πλατφόρμα sr-2 υλοποιήθηκε για απόλυτες επιδόσεις ως game rig, με αρκετές διαφορές απο τις server dual socket mobos για να επιτρέπει κλοκάρισμα δυνατότητα που οι server mobos ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ή τελος πάντων ορισμένες αποκτούν με hardware mods (anyway δεν είναι του παρόντος) υλοποιήθηκε ΜΟΝΟ ΜΕ xeon λόγο του ΟΤΙ μονο οι Xeon έχουν IMC που μπορεί να δουλέψει σε dual socket μητρική σε σχέση με τους ι7, το γράφω για να μην ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ κάποιος 5960X σε dual socket (OI XEON σε 2011 ΔΕΝ ΚΛΟΚΑΡΟΝΤΑΙ, παίζει κάποιος μόνο με το turbo σε όλους τους πυρήνες ή σε μερικούς απο ΑΥΤΟΥΣ

Υ.Γ 3 @ nightray MHN τρελένεσαι ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ άλλαξες και δεν πήρες ferrari ή τελος πάντων να είσαι ευγενικός και να μην το παίζεις ο αγαπητικός του θαλάμου ΕΛΕΟΣ δηλαδη ΣΙΓΑ το καρόρθωμα που πήγες σε 2011, με το καλό να το χαρείς αλλά δεν φταίνε σε κάτι οι υπόλοιποι

Υ.Γ.4, ΕΧΩ και ΑΛΛΑ benches με τον xeon, se multi εφαρμογές με το πώς αποδίδει (aida 64, sissoft) ΑΛΛΑ είδη το ποστάρισμα είναι μεγάλο

Θα συμφωνήσω με το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματος. Έχω κανά δυό σχόλια αν μου επιτρέπεις.

1. Με turbo δεν ήξερα ότι γίνεται στους Xeon του 2011 και του 2011-3. Μόνο με base clock γνώριζα ότι μπορεί να παίξει κανείς (όπως και οι παλιότεροι του 1366 όπως είπες και εσύ, μόνο που τότε σηκώνανε και base clock straps 125, 166 και 200, ενώ τώρα τίποτα). Οι 2011 ήταν κάπως πιό ανεκτικοί. Έχω δεί σε ξένα forum μέχρι 110 ρολόι. Στους νέους Xeon του 2011-3 είναι ακόμα μικρότερα τα περιθώρια. Γύρω στο 105 αν θυμάμαι και καλά. Οπότε είναι μεγάλο το drawback για όσους τους χρησιμοποιούν στο main workstation αν επιλέξουν Xeon με χαμηλό multi και turbo. Είναι αισθητά πιό αργοί ακόμα και από i3 στις καθημερινές εργασίες λόγω χαμηλής single threaded απόδοσης. Μόνο κάτι μοντέλα με 3.8 turbo έχουν νόημα σαν κύριοι επεξεργαστές κατά την γνώμη μου. Το να έχεις καλούς χρόνους στο rendering, αλλά να είσαι πιό αργός από Pentium στα single threaded δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

2. Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο κάνει τον 4790Κ πολύ καλύτερο σε ό,τι χρησιμοποιεί μέχρι και 8 threads. Όπως είπε σωστά και ο MoviemakerGr σε προηγούμενο μήνυμα, ο 4790Κ ξεκινάει από τα 4.4 ενώ κάπου εκεί τελειώνει το oc των 6/8πύρυνων του 2011-3. Άρα, η single threaded απόδοση του 4790Κ θα είναι αισθητά μεγαλύτερη και τον κάνει ταχύτερο στο 90% των δραστηριοτήτων του μέσου χρήστη που χρησιμοποιούν έναν ή λίγους πυρήνες. 

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα, δε διαφωνώ σε κάτι απο όσα πόσταρισες επειδή απο ότι θυμάμαι απο φόρουμ και μόνο στους Xeon σε 2011 και σε ορισμένα μοντέλα εκτός απο μια πολύ μικρή αύξηση του bclk μπορούσες να βάλεις όλους τους πυρήνες ήδη τους περισσότερους να ειναι στην συχνότητα του turbo, φυσικά ΔΕΝ ειναι αυτό over clock αλλά κάτι καλύτερο απο το τίποτα, απλά over lock με multiplier δεν υπάρχει για αυτό ο χαμός που έγινε με τους Xeon σε σοκετ 775 και 1366 ήταν η δυνατότητα τρελούς κλοκαρισματος όπου μετά το σοκετ Β η intel το κλείδωσε η intel

Aυγρό που μου γράφεις για τον 4790k ειναι σωστό για το IPC στο 1366 που ανήκει ο west mere αλλά στο 2011-3 που ουσιαστικά έχουμε την 6πυρηνη εκδοχή του has well με DDR 4 οι οποίες διάφορες στο IPC του 4790k με τον 5820κ δυο ξεκλειδωτων επεξεργασιών ειναι οριακές απο 0 εώς κάτι μόνο ακλοκαριστοι όταν ειναι υπάρχει η οποία διάφορα υπέρ του 4790k και αυτό που ανέφελες ότι οι has well e τελειώνουν στα 4.4 ειναι πολύ γενικο, εγώ έχω τον 5820κ@  4,6 απόλυτα σταθερό με vote 1,295 και με 1,32 benching στα 4,8 και vice versa πόσοι 4790k ειναι τόσο ικανοί σαν του χρήστη andrapos ώστε κλοκαρισμενοι να παίζουν στα 5.0ghz, για χρήση 24/7 ώστε να μιλάμε για σημαντική διάφορα στο ipc, γιατί εγώ έχω τον ι7@4,6 24/7 και όχι απλά για benching

Επίσης στο rendering θελουμε πυρήνες όσο ικανός και να ειναι ο 4790 πάντα λείπουν 2 επεξεργαστές, επίσης Μην νομίζεις ότι ο west mere Xeon σε 1366 σε IPC ειναι τόσο αργος που θα το αντιληφθείς ούτε κάνει και ο has well ουσιαστικά ένας βελτιωμένος nahalem ειναι υπάρχει μεν διάφορα αλλά για 5 έτη που απέχει ο χ5650 απο τον 5820k δεν τρελάθηκα κι ολας ναι έχουν ένα 20% στην ίδια συχνότητα ΑΛΛΑ μέχρι εκεί δευτερεύουσες λειτουργίες σου δίνουν την αίσθηση της αναβαθμισης που όμως έχουν να κάνουν με την πλατφόρμα κυρίως που φέρνει το Χ99 σε σχέση με το αρχαίο X58

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...