Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, αλλά ας μη βιαζόμαστε. Ας μας πει ο ts τί ακριβώς κάνει με το pc του. Δηλαδή, τα προγράμματα που χρησιμοποιεί και τα αρχεία που διαχειρίζεται. Το budget είναι περίπου 1900€ όπως το υπολόγισα, και αν το rendering που κάνει είναι cpu based, άνετα βγαίνει σύστημα 2011-3 που οπωσδήποτε θα ήταν πιό χρήσιμο για cpu rendering από πολλές απόψεις. Αναλύσεις 4Κ και πάνω δεν παίζουν τόσο σε video editing, όπως σωστά ειπώθηκε (δεν υπάρχει ακόμα κίνηση στον τομέα αυτό), όσο σε στατικές παραγωγές (στουντιακές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις), όπου πολλές φορές υπάρχει απαίτηση και για μεγαλύτερες ακόμα αναλύσεις. Για τόσο μεγάλα αρχεία όπως τα 4Κ video, ούτως ή άλλως είναι αστείο να συζητάμε για επαγγελματικές δουλειές σε αυτό το θέμα. Εδώ μεγάλα διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά γραφεία στο εξωτερικό κάνουν επένδυση 20-25Κ για hardware για να παράγουν στατικό vizualisation (με 5-10 render slaves να κάνουν αδιάκοπα rendering), πόσο μάλλον περισσότερο θα στοιχίζουν στησίματα για παραγωγές video.

Ως προς τί είναι το vfm για cpu rendering, θεωρώ ότι και ο 5820Κ, ειδικά με τιμές εξωτερικού, είναι ακριβώς το ίδιο vfm σε σχέση με τον 4790Κ. Με ένα oc στα 4.4 έχει 30-35% μεγαλύτερη απόδοση στο rendering από τον 4790Κ στα ίδια ρολόγια. Αν κάνουμε ένα χοντρικό σύστημα με 4790Κ και ένα με 5820Κ, θέλουμε περίπου:

650-700€ για 4790Κ+Ζ97+16gb  

850-900€ για 5820Κ+Χ99+16gb

Το Χ99 λοιπόν βγαίνει περίπου 35-40% ακριβότερο από το Ζ97. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο συστήματα προσφέρουν στο rendering σχεδέν ευθέως ανάλογα με την τιμή τους.

Το αν συμφέρει κάποιο από τα δύο, αυτό εξαρτάται από την χρήση και τις προοπτικές. Με έναν 4790Κ τελειώνουν οι προοπτικές σου για rendering στο 1150. Με τον 5820Κ όμως στο 2011-3 απλά ξεκινάς, και από εκεί και πάνω υπάρχει... πολύ πράμα. Από 5960Χ μέχρι 18πύρηνοι Xeon. Αύτά τώρα είναι απρόσιτα. Σε 2-3 χρόνια όμως θα είναι προσιτά ως μεταχειρισμένα.

Σπάνια διαφωνώ μαζί σου αλλά σήμερα θα το κάνω..

Κατ'αρχην δεν αγοράζεις ένα μηχάνημα που κάνει δουλειά για να το χρησιμοποιήσεις οβερκλοκαρισμενο εξ'αρχης.

Μετά όταν κάνεις συγκριτικά και βγάζεις +35% είναι τίμιο να το κάνεις επί ίσοις όροις. γιατί και ο 4790 ανεβαίνει και μάλιστα στον θεό.

Τρίτον και τελευταίο δεν επενδύεις σε μια brand new τεχνολογία που ακόμα δοκιμάζεται σε πολλές παραμέτρους,και δεν αγοράζεις μνήμες με εξωπραγματικά timings (μέχρι στιγμής) σε διπλή σχεδόν τιμή.. άσε που ναι οικονομικά και σε τιμές εξωτερικού βγάνει,αλλά μήπως πρέπει να χάσουμε από αλλού κατι ακόμα,αρα θα χάσουμε από την βελτιστοποίηση όλου του μηχανήματος - εγχειρήματος. ?

και για σκέψη.. τι κέρδισαν (και τι πλήρωσαν) όλοι αυτοί που αγόρασαν αντίστοιχα 2011 έναντι του 1155 ?

Σε 5 χρόνια αν και εφόσον η απασχόληση του και η εργασία του,αλλά και το υπάρχων μηχάνημα του φέρει κέρδη,τοτε μπορεί να μεταπηδήσει στην τότε αιχμή - πλατφόρμα,και να κρατήσει και το υπάρχων που πάντα θα είναι μια επιλογή - καβατζα για τα δύσκολα,γιατι ως γνωστόν ... "ένα μηχάνημα δεν είναι πότε αρκετό οταν κάνεις αυτή την δουλειά".. :)

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ όλους

Λοιπόν, όπως σωστά αναφέρθηκε το budget είναι περίπου 2000 ευρώ.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι:

3d Studio Max με VRay για στατικές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις σε αναλύσεις 4κ 

και Adobe Premiere και After Effects για video editing και renderings σε αναλύσεις 1080p

Σε σύστημα 2011-3 δεν πήγα γιατι αυξάνονται οι τιμές και όλων των άλλων κομματιών εκτώς απο της cpu, αλλά εννοείται πως με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποια πρόταση όπως αναφέρει ο "pnick".

Επίσης δεν γνώριζα καν οτι ένας μεγάλος ssd είναι καλύτερη επιλογή απο δύο σε raid 0. Θα προτείνατε κάποιον συγκεκριμένο σε sata και σε m.2; Και σε περίπτωση που παω στο raid 0 τι πρέπει να προσέξω στη μητρική μου;

Σχετικά με τους μηχανικούς. MoviemakerGr γιατί προτείνεις τους re έναντι των red; Κυρίως με ενδιαφέρει η αξιοπιστία τους καθώς θα τους χρησιμοποιήσω και για backup.(Γι αυτό και raid 1)

Πολλοί αναφέρθηκαν στα 32GB ram, είναι μια πιθανή αναβάθμιση που είχα στο μυαλό μου. Θεωρείτε οτι με τη χρήση την οποία θα κάνω θα ήταν απαραίτητα;

Η H100 όπως και το AX είναι σαφώς κομμάτια απο τα οποία θα μπορούσα να γλιτώσω χρήματα αλλά τα διάλεξα σαν με επένδυση στο μέλλον. Και το overclock (σε λογικά πλαίσια) είναι μια επιλογή που θέλω να έχω και ένα περιθώριο στα watt σε περίπτωση δεύτερης gpu, πρόσθετων δίσκων κτλ.. Έχω διαβάσει ακόμα, διορθώστε με αν κανω λάθος, οτι με ένα μεγαλύτερης ισχυής τροφοδοτικό, πετυχαίνουμε καλύτερη κατανάλωση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Κάτι νέο το οποίο σκέφτομαι. Το Carbide 540, αν και ενα εξαιρετικό κουτί, δεν έχει φίλτρα, παρα μόνο στους 2 μπροστινούς ανεμιστήρες. Τι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο κιτ http://www.demcifilter.com/p0431/Corsair-Air-540-Dust-Filter-Kit.aspx;
Θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά (σε βαθμό που να έπαιζε ρόλο) τις θερμοκρασίες του πύργου;

Δημοσ.

φιλε μου εχω το air 540 και καθαριζω 1 φορα τη βδομαδα το μπροστινο φιλτρο...αυτο μονο..

εχω να δω σκονη απο το φεβρουαριο που το φυσηξα με ενα blower που εχω...και απο θερμοκρασιες -τελειο...

εγω το εχω με αεροψυξη και δεν εχω δει πανω απο 55 βαθμους σε cpu..

Δημοσ.

Ανεβαίνουν και οι δυο ι7 5820κ και 4790κ, και ο 5820κ ανεβαίνει μονο με multi σταθερότατα στα 4,4 και 4,5 ghz έχουν την ίδια αρχιτεκτονική και οι επιπλέον 2 επεξεργαστές του haswell e δίνουν ενα πλεονέκτημα που ο 4790κ δεν μπορεί σε multitheaded εφαρμογές να πλησιάσει τον 5820 στα 4.5ghz, γιατι θα απαιτούσε συχνότητες τουλάχιστον στα 5,5ghz  , και πάνω πράγμα αδύνατο

Σε ipc έχουν παραπλήσια απόδοση ανάλογα της συχνότητας, και κατα την γνώμη μου είναι λάθος να συγκρίνονται οι δυο πλατφόρμες ΚΑΘΩΣ το futureproof είναι γεγονός, αφού το προηγούμενο σεταπ που είχα με χ58/ι7 965εποχής του 2008 με ακολούθησε μεχρι και το 2015 όπου καθόταν πάνω στο 1366 ενας xeon X5650 όπου στα 4,4 24/7 με 12 giga μνήμης έδινε επιδόσεις του ι7 5820Κ που έχω τώρα στα στοκ ρολόγια του με εξαίρεση το IPC όπου ήταν επίσης επαρκέστατο, ΟΠΟσδηποτε εντυπωσιακές επιδόσεις όπου ο haswell based i7 4790K ΔΕΝ τις βλέπει ΟΥΤΕ στον ύπνο του αφού π.χ. cinebench 15 τα 1027 cbus του xeon ο ι7 πρέπει να πάει περίπου στα 4,9 με ρεύμα που τον σkοτώνουν γρήγορα

Eπίσης όταν βγήκε ο  Χ5650 κόστιζε 1000 $  τώρα στο ebay πωλείται για 100 περίπου δολάρια, ΑΥΤΟ είναι futureproof πλατφόρμα, και δεν γινόταν με το σύγχρονο του τότε 1156 σόκετ όπως και με το 1150 ΤΩΡΑ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανεβαίνουν και οι δυο ι7 5820κ και 4790κ, και ο 5820κ ανεβαίνει μονο με multi σταθερότατα στα 4,4 και 4,5 ghz έχουν την ίδια αρχιτεκτονική και οι επιπλέον 2 επεξεργαστές του haswell e δίνουν ενα πλεονέκτημα που ο 4790κ δεν μπορεί σε multitheaded εφαρμογές να πλησιάσει τον 5820 στα 4.5ghz, γιατι θα απαιτούσε συχνότητες τουλάχιστον στα 5,5ghz  , και πάνω πράγμα αδύνατο

Σε ipc έχουν παραπλήσια απόδοση ανάλογα της συχνότητας, και κατα την γνώμη μου είναι λάθος να συγκρίνονται οι δυο πλατφόρμες ΚΑΘΩΣ το futureproof είναι γεγονός, αφού το προηγούμενο σεταπ που είχα με χ58/ι7 965εποχής του 2008 με ακολούθησε μεχρι και το 2015 όπου καθόταν πάνω στο 1366 ενας xeon X5650 όπου στα 4,4 24/7 με 12 giga μνήμης έδινε επιδόσεις του ι7 5820Κ που έχω τώρα στα στοκ ρολόγια του με εξαίρεση το IPC όπου ήταν επίσης επαρκέστατο, ΟΠΟσδηποτε εντυπωσιακές επιδόσεις όπου ο haswell based i7 4790K ΔΕΝ τις βλέπει ΟΥΤΕ στον ύπνο του αφού π.χ. cinebench 15 τα 1027 cbus του xeon ο ι7 πρέπει να πάει περίπου στα 4,9 με ρεύμα που τον σkοτώνουν γρήγορα

Eπίσης όταν βγήκε ο  Χ5650 κόστιζε 1000 $  τώρα στο ebay πωλείται για 100 περίπου δολάρια, ΑΥΤΟ είναι futureproof πλατφόρμα, και δεν γινόταν με το σύγχρονο του τότε 1156 σόκετ όπως και με το 1150 ΤΩΡΑ

Έχω και εγώ το ίδιο σκεπτικό και σε ευχαριστώ που το εξέθεσες γιατί με γλίτωσες και από το γράψιμο.  :-)

Σπάνια διαφωνώ μαζί σου αλλά σήμερα θα το κάνω..

Κατ'αρχην δεν αγοράζεις ένα μηχάνημα που κάνει δουλειά για να το χρησιμοποιήσεις οβερκλοκαρισμενο εξ'αρχης.

Μετά όταν κάνεις συγκριτικά και βγάζεις +35% είναι τίμιο να το κάνεις επί ίσοις όροις. γιατί και ο 4790 ανεβαίνει και μάλιστα στον θεό.

Τρίτον και τελευταίο δεν επενδύεις σε μια brand new τεχνολογία που ακόμα δοκιμάζεται σε πολλές παραμέτρους,και δεν αγοράζεις μνήμες με εξωπραγματικά timings (μέχρι στιγμής) σε διπλή σχεδόν τιμή.. άσε που ναι οικονομικά και σε τιμές εξωτερικού βγάνει,αλλά μήπως πρέπει να χάσουμε από αλλού κατι ακόμα,αρα θα χάσουμε από την βελτιστοποίηση όλου του μηχανήματος - εγχειρήματος. ?

και για σκέψη.. τι κέρδισαν (και τι πλήρωσαν) όλοι αυτοί που αγόρασαν αντίστοιχα 2011 έναντι του 1155 ?

Σε 5 χρόνια αν και εφόσον η απασχόληση του και η εργασία του,αλλά και το υπάρχων μηχάνημα του φέρει κέρδη,τοτε μπορεί να μεταπηδήσει στην τότε αιχμή - πλατφόρμα,και να κρατήσει και το υπάρχων που πάντα θα είναι μια επιλογή - καβατζα για τα δύσκολα,γιατι ως γνωστόν ... "ένα μηχάνημα δεν είναι πότε αρκετό οταν κάνεις αυτή την δουλειά".. :)

Δεν πειράζει να διαφωνούμε. Εδώ σίγουρα διαφωνούμε. Τί κέρδισε όποιος αγόρασε τότε 2011 έναντι του 1155; Αυτός που πήρε 4960Χ έχασε. Και πολλά. Ειδικά αν τον αγόρασε για gaming (ο ορισμός του καγκουρα, δηλαδή... :-D ). Αυτός όμως που ξεκίνησε με 3820/4820Κ ενώ δεν έχασε πολλά σε χρήμα σε σχέση με το 1155, κέρδισε όμως σε αναβαθμισημότητα, σε ποιότητα hardware και σε επιδόσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές. Εγώ τώρα είμαι με Χ79 μεταχειρό και κάποια στιγμή θα πέσω πάνω σε κάποιον Xeon με μπόλικους πυρήνες σε προσιτή τιμή. Δεν θα χρειαστώ αναβάθμιση για κάμποσο καιρό ακόμα. Και ήμουν με 1155. Αυτό κέρδισα. Το κόστος μετάβασης; 120€ και αν θέλεις το πιστεύεις. Και η απόδοση στο rendering; από 810cb στα 1150cb στο Cinebench R15, ήτοι 40% καλύτερη απόδοση στο rendering; Άξιζε; Για μένα που ασχολούμαι με τα αρχιτεκτονικά και το design, με 1000! Αν το ήθελα για gaming; Μια τρύπα στο νερό...

Όσο για το oc σε επαγγελματικά μηχανήματα, μη λες μεγάλη κουβέντα. Σε ξένα sites που συμμετέχω οι επαγγελματίες είναι πολύ ψαγμένοι σε σχέση με το θέμα. Οι περισσότεροι κάνουν oc και για τον λόγο αυτό τελευταία υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στις Asus από τους πιό αδαείς. Η ΑΙSuite ταιριάζει κουτί σε αυτούς που δεν μπορούν μόνοι τους. 

Ας μη φεύγουμε από το θέμα όμως, γιατί έτσι όπως τα λέμε θα πούμε στο τέλος ότι δεν έχει νόημα ύπαρξης το 2011-3 και γενικώς τα Extreme sockets. Έχουν για συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών και ανάλογα με το budget. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο σε αυτά τα πράγματα. Παίρνεις ό,τι καλύτερο επιτρέπουν τα χρήματά σου και για την χρήση σου. 

Λοιπόν, όπως σωστά αναφέρθηκε το budget είναι περίπου 2000 ευρώ.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι:

3d Studio Max με VRay για στατικές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις σε αναλύσεις 4κ 

και Adobe Premiere και After Effects για video editing και renderings σε αναλύσεις 1080p

Σε σύστημα 2011-3 δεν πήγα γιατι αυξάνονται οι τιμές και όλων των άλλων κομματιών εκτώς απο της cpu, αλλά εννοείται πως με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποια πρόταση όπως αναφέρει ο "pnick".

Επίσης δεν γνώριζα καν οτι ένας μεγάλος ssd είναι καλύτερη επιλογή απο δύο σε raid 0. Θα προτείνατε κάποιον συγκεκριμένο σε sata και σε m.2; Και σε περίπτωση που παω στο raid 0 τι πρέπει να προσέξω στη μητρική μου;

Ωραία. Άρα μιλάμε κατά βάσιν για cpu rendering εκτός αν στο After Effects γίνει χρήση του ray-traced 3d renderer και εκεί θα χρειαζόταν όντως δυνατή κάρτα με αρκετή μνήμη. Θα σου κάνω λοιπόν μια σύνθεση που θα ρίχνει το βάρος στην cpu χωρίς όμως να υστερεί και σε gpu και επίσης με μητρική που θα μπορεί να υποδεχθεί και 2η ή και 3η κάρτα στο μέλλον αν το συγκεκριμένο rendering παίξει βασικό ρόλο στην δουλειά σου (ισχύει ό,τι ακριβώς και σε όλους τους gpu renderers, δηλαδή η ισχύς των καρτών υπολογίζεται αθροιστικά αλλά μετράει η μνήμη vram που έχει την μικρότερη τιμή από όλες τις κάρτες και δεν υφίσταται άθροιση της μνήμης). 

Κουτί: http://www.skroutz.gr/s/5231203/Phanteks-Enthoo-Luxe.html

Επεξεργαστής: http://www.skroutz.gr/s/5297910/Intel-Core-i7-5820K-Box.html

Μητρική: http://www.skroutz.gr/s/5602927/Asus-X99-A.html

Μνήμες: http://www.skroutz.gr/s/5597675/Crucial-Ballistix-Sport-XT-16GB-DDR4-2400Mhz-BLS2C8G4D240FSA.html (συμπληρώνεις άλλα 16 στο μέλλον αν σου χρειαστούν)

Τροφοδοτικό: αυτό http://www.skroutz.gr/s/5129835/Super-Flower-Leadex-Gold-1000W.htmlαν αποφασίσεις multi gpu setup. Αν όχι, αυτό σου περισσεύει: http://www.skroutz.gr/s/5624913/CoolerMaster-V750-Semi-Modular.html

ssd: http://www.skroutz.gr/s/6029383/Crucial-BX100-500GB.html(αν πάρεις 2x250 για raid, όπως έχω εγώ στο σύστημά μου, θα δείς οφθαλμοφανείς διαφορές μόνο στα sequential, κατά τα άλλα τίποτα το αισθητό και θα μπουτάρεις και πολύ πιό αργά)

hdd: Όλοι μπορούν να συνδυαστούν σε raid 1, αλλά πιθανότατα οι red να ήταν και η δική μου προτίμηση, γιατί είναι φτιαγμένοι για NAS κ.λπ.)

Ψύξη: http://www.skroutz.gr/s/4368282/Corsair-Hydro-Series-H105.htmlαν αποφασίσεις γενναίο oc, ειδάλλως μια http://www.skroutz.gr/s/3313527/Noctua-NH-U14S.html και τελείωσε η ιστορία). Εγώ έχω την ΝΖΧΤ Χ61 Kraken που θεωρώ ότι είναι η κορυφαία ΑΙΟ αλλα η τιμή της ξέφυγε και δεν το συστήνω πλέον. 

Κάρτα γραφικών: Πάρε την φτηνότερη gtx 970 που θα βρείς ΑΝ ασχοληθείς με gpu rendering, ώστε με χαμηλή κατανάλωση να προσθέσεις άλλες 1-2 στο μέλλον για να αθροίσεις cuda. Αν αποφασίσεις να μη ρίξεις το βάρος εκεί, αλλά στην cpu (όπως κάνεις π.χ. με το vray που ανέφερες), μπορείς να δείς και μια μεταχειρισμένη gtx 780 η οποία θα είναι παραπάνω από αρκετή για τα viewports και συμβατή με τα Adobe CC.  

Το σύνολο στην πιό ακριβή εκδοχή (δηλ. με 1000άρι τροφοδοτικό, Η105 και gtx 970) είναι ακριβώς 2000€. Στην πιό οικονομική θα μπορούσε να είναι 100-150€ παρακάτω. 

Μεταξύ του Corsair 540 και του συγκεκριμένου Phanteks για μένα δεν υπάρχει σύγκριση. Πολύ πλαστικούρα η Corsair τελευταία (είχα Corsair παλιότερα). To Luxe είναι από τα καλύτερα κουτιά στα λεφτά του. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 3
Δημοσ.
Εγώ τώρα είμαι Χ79 μεταχειρό και κάποια στιγμή θα πέσω πάνω σε κάποιον Xeon με μπόλικους πυρήνες σε προσιτή τιμή. Δεν θα χρειαστώ αναβάθμιση για κάμποσο καιρό ακόμα. Και ήμουν με 1155. Αυτό κέρδισα. Το κόστος μετάβασης; 120€

Αυτό είναι ευκαιρία βρε και εγώ στην θέση σου το ίδιο μπορεί να έκανα αν δεν ήμουν τύπος που αναγκαστικά βαδίζω στην αιχμή λόγω "βαριάς" ενασχόλησης μου με το hackint0sh ;)

Τεσπα συμφωνώ με τα υπόλοιπα κ κυρίως προσθέτω εγώ αυτό που λέω πάντα οτι τα Pcs εκτός από εργαλεία είναι και "χαρά" και ο καθένας "οφείλει" σε ενα καινούριο μηχάνημα να νιώθει χαρούμενος που το έχει..

Θα συμφωνούσα και με τον φίλο @looproll αλλά έχω 2 παρατηρήσεις,σωστό το παράδειγμα σου αλλά τα δυο socket σήμερα δεν είναι τόσο μακριά μεταξύ τους όπως τότε..  Επίσης τις διαφορές % που επικαλείστε και οι δυο δεν τις έχω δει εγώ ποτέ να καταγράφονται.. επίσης επειδή το oc είναι ενα ξεχωριστό section και μια ξεχωριστή γνώση,εγω προτιμώ οι συγκρίσεις να γίνονται ΟΟΒ .. και ΟΟΒ η διαφορά που καταγράφεται είναι αυτή που ποσταρα πιο πάνω εγώ. αυτή την διαφορά εγώ δεν την πληρώνω σε αυτή την τιμή πέρα απο τα υπόλοιπα που πάλι ποσταρα πιο πάνω και δεν χρειάζεται να επαναλάβω.. ο 5820Κ δε,καταγράφει ακόμα μικρότερες διαφορές από αυτές που ποσταρα..

Στον φιλο @shock τώρα,εγώ τα 32GB σε ένα μηχάνημα που rend-αρει στα Win τα θεωρώ βάση και όχι αναβάθμιση.

Οι red δεν σου προσφέρουν τίποτα παραπάνω ουσιώδες από τους blue.. άρα η πας στους οικονομικούς blue η πας στους ακριβούς RE (raid edition) που είναι κατασκευασμένοι ακριβώς για αυτό. (αν βρεις τους RED στην ιδια τιμή με τους blue εννοείται να τους πάρεις) ;)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή αναφέρθηκε m.2 ssd ή άλλο είδος τέλος πάντων, εννοείται ότι αν είχα εγώ το budget θα πήγαινα σε pcie ssd με κλειστά τα μάτια. Απλά, οι τιμές ανά gb είναι διπλάσιες από ό,τι στους ssd. Βέβαια, και οι ταχύτητες σε κάποια μοντέλα είναι παραπάνω από διπλάσιες λόγω των μεγαλύτερων δυνατοτήτων του πρωτοκόλλου pcie. Ας πούμε αυτός o m.2 http://www.skroutz.gr/s/6544721/Samsung-SM951-Type-2280-D3-M-NGFF-M-2-256GB.html είναι4 φορές πιό γρήγορος από τον πιό γρήγορο ssd στα sequential (στα random είναι μικρότερες οι διαφορές). Αν θα έδινα 300€ για 256gb;Αν μου περίσσευαν, εννοείται. Τώρα που δεν περισσεύουν, όχι. 

Επεξ/σία από pnick
Δημοσ.

το 2008 είχα πληρώσει 1100 ευρω την sony  HDR-XR500 στα 1080p  16mbps

και έρχεστε και μου λέτε εν έτη 2015 οτι παίζετε μόνο στα 1080p

ορίστε δυο μοντέλα που παίζουν σε ανάλυση 3840χ2160

Sony FDR-AXP33B EU                1.152,00 €
Handycam Sony FDR-AX100E    1.733,00 €

μάλλον δεν έχετε πάρει είδηση οτι το 4Κ κυκλοφορεί στην αγορά.

Μέχρι και τσοντοσελίδες έχουν φτάσει στο σημείο να παρέχουν καθαρόαιμο 4Κ (4096χ2160) στα 30 mbps

Τέλη 2015 θα σκάσουν μύτη και τα blue ray 4Κ

http://www.techgear.gr/4k-blu-ray-discs-confirmed-96272/
http://www.athinorama.gr/digital/homecinema/article.aspx?id=2501510

Festival 4K, το νέο ολλανδικό κανάλι Ultra HD
https://www.digitaltvinfo.gr/news/news-hdtv/item/14428-festival-4k-to-neo-ollandiko-kanali-ultra-hd

Tο πρώτο αποκλειστικά Ultra HD (4K) κανάλι της Eutelsat
http://sdtv.gr/smf/index.php?topic=32054.0

TRT 4K test στον Turksat 2A @ 42 East
http://www.doriforikanea.gr/newsite/news_article.php?id=14393&catid=4

ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ 4Κ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ
ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ 1080p ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΠΩ

ΜΑΓΚΕΣ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Υ.Γ.: Ας όψεται το καταραμένο μνημόνιο,θα κατέβαζα πολύ νωρίτερα 4Κ σήμα από τον δορυφόρο.

Σε λίγες ημερούλες ευελπιστώ να έχω στα χέρια μου την κορυφαία δορυφορική καρτούλα tbs6983

250 ευρουλάκια καρτούλα αγαπητοί μου για να κατεβάζουμε το 4Κ των Τούρκων,ενώ οι Έλληνες κοιμούνται με τα τσαρούχια!

Δημοσ.

Καλά πες μας ότι μετά θα το δώσεις στον Αντ1 να το αναπαραγάγει η θα το δεις στην HDReady της μαμάς σου.. άντε στην καλύτερη στην FullHD την δική σου..

Τι να πει κανείς για τον καημό του αλλουνού..

Δημοσ.

@Shock83 παλίκαρε δεν θα ξανά μπω στην διαδικασία να συμφωνήσω, να διαφωνήσω ή να διορθώσω κανέναν στο συγκεκριμένο post απλά θα σου αναφέρω ξανά την γνώμη μου βάση του συμπληρωματικού post σου:

Ναι χρειάζεσαι παραπάνω από 16 GB RAM.-

Χρειάζεσαι επίσης περισσότερο χώρο στον/στους ssd σου.-

Η 970 αποτελεί κακή επιλογή για αναπαραγωγή σε τόσο υψηλές αναλύσεις ακόμα και με δεύτερη η vram σου είναι 3.5 GB.-

Το budget σου είναι οριακά απαγορευτικό για ποιότητα σε αυτό που ζητάς θα σου πρότεινα να προχωρήσεις σε εύρεση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών(συχνά με εγγύηση) το -20% με 30% θα σου είναι πάρα πολύ χρήσιμο και προσπάθησε να πάρεις case κλειστού τύπου με καλό venting αλλά και σεβαστή ηχομόνωση γιατί προβλέπω να πέφτεις για ύπνο με το μηχάνημα σου να rendarει. 

Τώρα με συγχωρείτε πάω στην ταράτσα να εγκαταστήσω δορυφορικό πιάτο για να πιάνω 4K Τούρκικα.

Δημοσ.

@Shock83 παλίκαρε δεν θα ξανά μπω στην διαδικασία να συμφωνήσω, να διαφωνήσω ή να διορθώσω κανέναν στο συγκεκριμένο post απλά θα σου αναφέρω ξανά την γνώμη μου βάση του συμπληρωματικού post σου:

Ναι χρειάζεσαι παραπάνω από 16 GB RAM.-

Χρειάζεσαι επίσης περισσότερο χώρο στον/στους ssd σου.-

Η 970 αποτελεί κακή επιλογή για αναπαραγωγή σε τόσο υψηλές αναλύσεις ακόμα και με δεύτερη η vram σου είναι 3.5 GB.-

Το budget σου είναι οριακά απαγορευτικό για ποιότητα σε αυτό που ζητάς θα σου πρότεινα να προχωρήσεις σε εύρεση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών(συχνά με εγγύηση) το -20% με 30% θα σου είναι πάρα πολύ χρήσιμο και προσπάθησε να πάρεις case κλειστού τύπου με καλό venting αλλά και σεβαστή ηχομόνωση γιατί προβλέπω να πέφτεις για ύπνο με το μηχάνημα σου να rendarει. 

Τώρα με συγχωρείτε πάω στην ταράτσα να εγκαταστήσω δορυφορικό πιάτο για να πιάνω 4K Τούρκικα.

μπερδεύτηκες φίλε μου.

τα 2 χιλιάρικα του bugdet δεν προοριζονται για 4Κ αλλά για 1080p

αν δεν σου φτάνουν 2 χιλιάρικα για 1080p τότε να αλλάξεις μαγαζί γιατι καπελώνει τις τιμές.

και ειδικά αν αυτό το 1080p είναι μέχρι 10 Mbps τότε όχι απλά φτάνουν αλλά και σου περισσεύουν

για συνδρομή στο δορυφορικό πακέτο του οτε.

Διότι δεν ξέρω αν ξέρεις.τα hd κανάλια του οτε μέχρι πρότεινος στην καλύτερη περίπτωση είχαν ταβάνι τα 10 mbps

Δημοσ.

μπερδεύτηκες φίλε μου.

τα 2 χιλιάρικα του bugdet δεν προοριζονται για 4Κ αλλά για 1080p

αν δεν σου φτάνουν 2 χιλιάρικα για 1080p τότε να αλλάξεις μαγαζί γιατι καπελώνει τις τιμές.

και ειδικά αν αυτό το 1080p είναι μέχρι 10 Mbps τότε όχι απλά φτάνουν αλλά και σου περισσεύουν

για συνδρομή στο δορυφορικό πακέτο του οτε.

Διότι δεν ξέρω αν ξέρεις.τα hd κανάλια του οτε μέχρι πρότεινος στην καλύτερη περίπτωση είχαν ταβάνι τα 10 mbps

Όντως μπερδεύτηκα-διάβασα βιαστικά την παράθεση της απάντησης του shock, δεν πειράζει ας πω και εγώ μια μαλακία.

Δημοσ.

το ευτύχημα είναι πως το παλικάρι δεν θα κάνει την μαλακία να πάει σε 1150.

εγώ πάντως του προτείνω να ψάξει και σε κανένα ξένο φόρουμ τι παίζει περι rendering (επεξεργαστές-κάρτες γραφικών)

διότι από οτι βλέπω οι έλληνες χρήστες αρνούνται πεισματικά να περάσουν σε αναλύσεις 4Κ.

μάλλον έχουν φοβία σε κάθε τι άγνωστο.

ε,κάτσε να βουήξει όλο το insomnia περί 4Κ rendering και μετά το συζητάμε.
Ότι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος κάνουμε και εμείς.

1150 όλοι; 1150 και εμείς!

έδω ο άλλος φοβάται για την ταχύτητα ανάγνωσης.Δεν φτάνουν οι ταχύτητες για να διαβαστεί το 4Κ.

τα δισκάκια blue ray 4Κ στις πόσες στροφές θα σπάνε μέσα στο driver άραγε;

Shock83 αν τελικά προτιμήσεις το 1150,σε περιμένω για μια αναμέτρηση με το δικό μου 2011-3
για να δούμε τελικά ποιος θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοιχο.

Δημοσ.

Ρε φίλε μην λες ότι ν'ναι συνεχώς δηλαδή έλεος..

Διάβασες πουθενά να λέμε ότι το 2011-3 είναι για πέταμα ?

Όμως ούτε τα χρήματα είναι για πέταμα,αυτό λέμε εμείς..

Στην καλύτερη θα έχει ένα +11% στο rendering και θα έχει πληρώσει +40% σε μια μη κατασταλαγμένη τεχνολογία.

αυτό λέμε.. συν το γεγονός ότι αυτό το 4Κ που μας έχεις πιπιλίσει το μυαλό θέλει μια σειρά ακόμα από έξοδα,όπως μόνιτορ,μεγαλύτερες αποθηκευτικές ανάγκες,μηχανές λήψης,και τελικά στην Ελληνική πραγματικότητα που ζούμε θέλουμε δεν θέλουμε θα σου έχει φύγει ένα 10.000 χιλιαρο για να βλέπεις 4Κ μόνο σπίτι σου και στο μόνιτορ σου..

Τώρα αν κάποιος τα θέλει στολίδι στο γραφείο του και να λέει ότι έκανε μια δουλειά το εξάμηνο με κέρδος 11% στον χρόνο ρενταρισματος,με γεια του με χαρά του..

• Like 1
Δημοσ.

κοίτα τώρα πως ο "βασιλιάς" των σχεδόν 8000 μυνημάτων απογυμνώνεται.

έρχεται κάποιος και μας λέει έχω 2 χιλιάρικα και θέλω να ασχοληθώ με το rendering.

ο "βασιλιάς" και οι λοιποί "επιστήμονες" αυτού εδω του φόρουμ του προτείνουν να φορέσει ένα παρωχημένο
και πολυφορεμένο κουστουμάκι με το πρόσχημα οτι είναι πολύ νωρίς για 4Κ αναλύσεις και ότι αφενώς τα χρήματα
για 4Κ είναι οριακά και αφετέρου το 20011-3 θα μας δώσει μόνο +11% επιδόσεις,άρα δεν αξίζει τον κόπο η μετάβαση.

πάμε λοιπόν στο ψητό τώρα.

έχουμε στο premiere cc 2014 ένα  4Κ (4096Χ2160)  30mbps βίντεο,αφού λοιπόν το κάνουμε επεξεργασία στη συνέχεια
επιχειρούμε να το σώσουμε.

το βιντεάκι είναι 20 λεπτών και ο χρόνος που θα χρειαστούμε είναι 34 λεπτά και 35 δεύτερα.

επειδή όμως εγω την είδα κάπως σκέφτηκα ας μου επιτραπεί ο όρος να κανω over clocking στο 2160 και να το πάω στα 2304.

παίρνω λοιπόν ένα βιντεάκι 4096Χ2160  23 λεπτών στα 30Mbps και το κάνω upscaling στα 4096Χ2304  40 mbps.

σε 53 λεπτούλια τσουπ έτοιμο.

και όλα αυτά με τον 5820Κ να κάνει το Rendering

Να βάλω και την καρτούλα στο παιχνίδι;

σε βίντεο 26 λεπτών  1080p  12 mbps  ο 5820Κ  17 λεπτούλια και η καρτούλα 15.

ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 1875 ΕΥΡΩ.
ΑΝ ΕΒΑΖΑ 32 GB RAM ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΑ 2 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΕΓΩ ΕΧΩ +11% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ  ΚΑΙ FUTURE PROOF ΜΗΧΑΝΗΜΑ

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ Η ΚΑΡΤΟΥΛΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΧΕΙ 6GB RAM.

Η 970 ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ 3,5 GB ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΕΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΘΑ ΤΑ ΦΤΗΣΕΙ

Μήπως ξέρετε κανα προγραμματάκι που να μπορεί να κάνει upscaling το 4Κ σε 8Κ για να τεστάρω το μηχανημά μου;

Υ.Γ.: 1875 ευρω το pc και 1200 το 4Κ μονιτορ της  LG 31MU97=3075 ΕΥΡΩ

με 3100 (άιντε επειδή είμαι large τύπος θα στο κάνω 4000) όχι μόνο απολαμβάνω 4Κ στο σπίτι μου αλλά κάνω και αξιοπρεπέστατο rendering στο 4Κ.

Τι είναι 4000 ευρώ;  εδώ ένας τιτάνας κοστίζει  μόνος του 1200+

Πως προέκυψαν τα 10 χιλιάρικα μόνο εσύ το ξέρεις.

ΤΑ 6000 ΕΥΡΩ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ,ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...