8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Παίζει να φταίει και το κουτί γιατί αυτά τα βουναλάκια που βιδώνει πάνω η μητρική στην ουσία είναι μέρος του κουτιού δεν είναι ξεχωριστοί αποστάτες και έτσι φέρνουν σε επαφή τη μητρική με το κουτί...
8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Στα βουναλάκια δε γίνεται γιατί η μητρική σηκώνεται ακόμα πιο ψηλά και δεν μπορούν να μπουν οι πίσω υποδοχες στο backplate. 1
8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Θέλω πρώτα να βεβαιωθώ ότι δε φταίνε οι πρίζες ή το πολύμπριζο που έχω η το τροφοδοτικό θα τα τεσταρω όλα αυτά και αν συνεχίσει να με χτυπάει θα φτάσω και στο τέλος στο συνδυασμό μητρικής-κουτιού. Επόμενο challenge να το δοκιμάσω σε πρίζα άλλου δωματίου με και χωρίς το πολύμπριζο.
paylidis Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Θέλω πρώτα να βεβαιωθώ ότι δε φταίνε οι πρίζες ή το πολύμπριζο που έχω η το τροφοδοτικό θα τα τεσταρω όλα αυτά και αν συνεχίσει να με χτυπάει θα φτάσω και στο τέλος στο συνδυασμό μητρικής-κουτιού. Επόμενο challenge να το δοκιμάσω σε πρίζα άλλου δωματίου με και χωρίς το πολύμπριζο. Το οτι έρχεται γείωση στη μπριζα δε λέει κατι εάν δεν χρησιμοποιείται. Εγω καταλαβαίνω οτι ειναι μια πλακέ τριπολικη πρίζα και εσυ εχεις βάλει απο επάνω το σουκο (τα δυο βύσματα δηλαδή)
8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Εύρηκα! Υστερα από τόσο ρεύμα που με διαπέρασε ούτε ο Χαιλαντερ έτσι δοκίμασα το pc στις 2 μόνες σούκο που έχουμε σπίτι καθώς όλες οι άλλες είναι παλιές από τότε που φτιάχτηκε το σπίτι δεκαετία του '80 και είτε με το πολύμπριζο μαζί είτε με το pc απευθείας στην πρίζα δεν με χτύπαγε το ρεύμα πια! Για να βεβαιωθώ ότι όντως φταίνει οι πρίζες το δοκίμασα και σε μια άλλη παλιά στο σαλόνι που είναι μακριά από το υπνοδωμάτιο μου και ηλεκτρίστηκα σε αυτή. Οπότε φταίνε οι παλιές φλατ πρίζες και πρέπει να τις αντικαταστήσω όλες με σούκο ευτυχώς δεν φταίει ούτε το κουτί ούτε η επαφή κουτιού-μητρικής ούτε το πολύμπριζο αλλά οι μπρίζες! Ενα κουλό που έγινε όταν το σύνδεσα το pc σε ένα Τ που έχουμε σε παλιά φλατ μπρίζα που πάνω σε αυτό το Τ είναι και η τηλεόραση με το που πάτησα το κουμπί του τροφοδοτικού άνοιξε και η τηλεόραση! wtf.... 1
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Εύρηκα! Υστερα από τόσο ρεύμα που με διαπέρασε ούτε ο Χαιλαντερ έτσι δοκίμασα το pc στις 2 μόνες σούκο που έχουμε σπίτι καθώς όλες οι άλλες είναι παλιές από τότε που φτιάχτηκε το σπίτι δεκαετία του '80 και είτε με το πολύμπριζο μαζί είτε με το pc απευθείας στην πρίζα δεν με χτύπαγε το ρεύμα πια! Για να βεβαιωθώ ότι όντως φταίνει οι πρίζες το δοκίμασα και σε μια άλλη παλιά στο σαλόνι που είναι μακριά από το υπνοδωμάτιο μου και ηλεκτρίστηκα σε αυτή. Οπότε φταίνε οι παλιές φλατ πρίζες και πρέπει να τις αντικαταστήσω όλες με σούκο ευτυχώς δεν φταίει ούτε το κουτί ούτε η επαφή κουτιού-μητρικής ούτε το πολύμπριζο αλλά οι μπρίζες! Ενα κουλό που έγινε όταν το σύνδεσα το pc σε ένα Τ που έχουμε σε παλιά φλατ μπρίζα που πάνω σε αυτό το Τ είναι και η τηλεόραση με το που πάτησα το κουμπί του τροφοδοτικού άνοιξε και η τηλεόραση! wtf.... Μραβο που βρηκες την αιτια. Στο δικο μου διαμερισμα,ολες οι πριζες ειναι καινουργιες και σουκο εκτος απο μια στο δωματιο μου που εχω συνδεσει τον υπολογιστη. (Η αλλη ειναι με σουκο αλλα δεν με βολευει να συνδεσω το PC εκει.) Και η πολυκατοικια που μενω ειναι επισης παλια απο 1975,αλλα ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.
8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δεν το περίμενα να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η μπρίζα λογικά οι καινούριες σουκο πρέπει να γειώνουν καλύτερα γιατί απ ότι είδα όταν άνοιξα την παλιά μπρίζα που έχω το pc έχει καλώδιο γείωσης από πίσω. Μην αφήνεται παλιές μπρίζες ή διακόπτες στα σπίτια σας καλό είναι να τις αλλάξετε με καινούριες,πάνω απ όλα η ασφάλεια καθώς δεν πρέπει να παίζουμε με το ρεύμα. 2
paylidis Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δεν ειναι οτι γειωνουν καλυτερα. Ειναι οτι εσυ έτσι οπως το είχες δε το είχες γειωμένο και ας εχει η μπριζα γείωση. Κοινώς στη μεσαία τρουπα δεν έμπαινε τιποτα...
8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Η μεσαία τρύπα της μπρίζας έχει καλώδιο αυτό είναι το περίεργο. Εριξα το γενικό για να βγάλω μερικές φώτο η μπρίζα έχει τα κακά της χάλια φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένη.
paylidis Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Αυτο σου εξηγώ. Καλώδιο εχει, απο το πολύμπριζο δε μπαίνει μεςα καλώδιο ώστε να εχεις γείωση στο πισι!!! Πάρε μια καινούργια μπριζα, 2€ εχει και μέχρι κ σε σούπερ μάρκετ βρίσκεις. 1
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Εμενα η δικια μου παλια πριζα ειναι διαφορετικη.Στην μεση εχει ενα σιδερο σαν καρφι,παρολο οτι εχει μονο δυο καλωδια απο πισω.Οποτε ισως αυτο να ειναι η γειωση. Παντως σε πολλες χωρες του κοσμου και ανεπτυγμενες μαλιστα δεν χρησιμοποιουν επισημα σουκο ενω αλλες το εχουν καταργησει και εχουν παει σε καλυτερες εφαρμογες για το ρευμα. Δηλαδη το σουκο δεν ειναι το μαγικο ραβδι που τα κανει ολα καλα. Δες εδω στον χαρτη του αρθρου: https://en.wikipedia.org/wiki/Schuko
Moderators matrixxx Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Η μεσαία τρύπα της μπρίζας έχει καλώδιο αυτό είναι το περίεργο. Εριξα το γενικό για να βγάλω μερικές φώτο η μπρίζα έχει τα κακά της χάλια φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένη. H πριζα σου εχει γειωση (το κιτρινο καλωδιο είναι παντα) την οποια όμως δεν χρησιμοποιούσες. Ή αλλαζεις πριζα με σουκο (το καλυτερο-πιο σταθερο) ή βαζεις ανταπτορα (το ευκολοτερο αφου δεν "θελει" καν κατσαβιδι αν φοβάσαι και δεν θες να μπλέξεις με αλλαγη). 1
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Τελικα εκανα λαθος για την δικη μου πριζα και αυτη σουκο ειναι και εχει και γειωση,συγνωμη δεν ειμαι σε φορμα σημερα,λογω αυπνιας.Μπραβο στους Παυλιδη και Matrixxx που βοηθησαν ουσιαστικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα