8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Πριν λίγο καιρό εκεί που ήμουν ξυπόλυτος και πήγα να φτιάξω κάτι καλώδια στο κουτί όπως το άγγιξα πίσω σε μια βίδα ηλεκτρίστηκα και μετά είδα όπου να το ακουμπούσα με χτύπαγε το ρεύμα. Δεν το είχα προσέξει πιο πριν καθώς δεν είχε τύχει να το ακουμπήσω ξυπόλυτος αλλά πάντα φορούσα κάτι στα πόδια και έτσι δεν με χτύπαγε. Είναι φυσιολογικό αυτό ή θα πρέπει να ανησυχώ; Ρώτησα ένα φίλο και μου είπε και το δικό του έτσι κάνει και ότι χάνει κάπου την γείωση για να συμβαίνει αυτό. Είναι πρόβλημα της πρίζας;Του τροφοδοτικού;Του κουτιού; Είμαι άσχετος με τα ηλεκτρολογικά και δεν ξέρω ούτε τα βασικά δηλαδή τι είναι ακριβώς η γείωση.
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δηλαδη οπου ακουμπησεις ,ας πουμε με το χερι το κουτι,σε ηλεκτριζει?
8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Οταν το ακουμπάω από τη πάνω πλευρά κάτι ψιλονιώθω από πίσω δεν τολμάω καν γιατί το έχω νιώσει καλά το ρεύμα κανά 2 φορές που έχω ξεχαστεί και το έχω ακουμπήσει στις βίδες. Μπροστά στις usb έχω βάλει ένα καλώδιο micro usb που συνδέεις το κινητό όταν ακουμπάω το μεταλλικό βύσμα στην άκρη του καλωδίου με χτυπάει και εκεί. Το έχω αφήσει κάτι μήνες έτσι μιας και φίλος ψιλο σχετικός με τα ρεύματα μου είπε μην ανησυχώ αλλά δεν μου έχει βγει από το μυαλό από τότε και φοβάμαι μη γίνει κανά ατύχημα. Σκέφτομαι να φωνάξω ηλεκτρολόγο να δει την πρίζα να μου πει αν έχει γείωση. Κ άλλος το ίδιο πρόβλημα εδώ http://www.thelab.gr/topic/30205-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9/
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Οταν το ακουμπάω από τη πάνω πλευρά κάτι ψιλονιώθω από πίσω δεν τολμάω καν γιατί το έχω νιώσει καλά το ρεύμα κανά 2 φορές που έχω ξεχαστεί και το έχω ακουμπήσει στις βίδες. Μπροστά στις usb έχω βάλει ένα καλώδιο micro usb που συνδέεις το κινητό όταν ακουμπάω το μεταλλικό βύσμα στην άκρη του καλωδίου με χτυπάει και εκεί. Το έχω αφήσει κάτι μήνες έτσι μιας και φίλος ψιλο σχετικός με τα ρεύματα μου είπε μην ανησυχώ αλλά δεν μου έχει βγει από το μυαλό από τότε και φοβάμαι μη γίνει κανά ατύχημα. Σκέφτομαι να φωνάξω ηλεκτρολόγο να δει την πρίζα να μου πει αν έχει γείωση. Κ άλλος το ίδιο πρόβλημα εδώ http://www.thelab.gr/topic/30205-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9/ Αν εχει προβλημα γειωσης το κουτι ειναi θεμα χρονου να σου καψει κατι η και τα παντα! Βρες λυση αμεσα,το θεμα ειναι σοβαρο.Ενα σωστο κουτι δεν σε χτυπα,ειναι σαν να αγγιζεις ενα τραπεζι.Εχεις προβλημα και αν και δεν ξερω πολλα απο ηλεκτρολογικα,αν ηταν θεμα της πριζας δεν θα ειχες παρομοια εμπειρια και με αλλες συσκευες? 1
8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Σε αυτή τη πρίζα έχω μόνιμα ένα πολύμπριζο που πάνω σε αυτό έχω συνδέσει κουτί,οθόνη,ρουτερ,ηχεία. Πιστεύω ότι δεν έχει γείωση η μπρίζα καθώς είναι παλιά δεν είναι καινούρια σούκο θα φωνάξω το συντομότερο εναν ηλεκτρολόγο να δει τι παίζει. 2
Ilbabis Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μπορεί να είναι άσχετο αυτό που θα πω, μπορεί και απολύτως σχετικό... Αποστάτες χρησιμοποίησες για να βιδώσεις την μητρική ή βίδωσε κατευθείαν στο κουτί; Απο ηλεκτρολογικά δεν ξέρω και πολλά, απλά μου φαίνεται λογικό.. 1
teo20net Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Έχω κι εγώ κάτι αντίστοιχο. Στο πίσω μέρος κάποιες φορές όταν ακουμπήσω σε κάποια σημεία, νιώθω ένα τσίμπημα. Αυτό που μου είπαν είναι ότι ίσως έφυγε κάποιος αποστάτης από τη θέση σου και ακουμπάει η μητρική στο κουτί. Δεν θέλησα όμως να το λύσω και είναι έτσι εδώ και ... 4-5 χρόνια. Αυτό που παρατηρώ επίσης είναι ότι σε κάποιες φάσεις που π.χ. ξεκινάει να λειτουργεί το κομπρεσέρ του ψυγείου ή ξεκινά να λειτουργεί το a/c στο σπίτι (όταν δηλαδή πέφτει η τάση στο δίκτυο του σπιτιού), μου σβήνει στιγμιαία η οθόνη του pc για 1-2 sec και επανέρχεται. Μου το κάνει με 3 οθόνες που έχω δοκιμάσει σε 3 διαφορετικά σπίτια. Το δικό σου βέβαια πρόβλημα είναι διαφορετικό σχετικά, μιας και τίθεται θέμα ασφάλειας αν όπως λες έχεις φτάσει σε σημείο να νιώθεις κανονικά ρεύμα στο πίσω μέρος του κουτιού αλλά και στην προέκταση usb. Μπορεί να μην συμβεί από απολύτως τίποτα έως κάτι πολύ σοβαρό. Στη θέση σου θα φώναζα κάποιον να κοιτάξει τους αποστάτες της motherboard.
paylidis Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Σε αυτή τη πρίζα έχω μόνιμα ένα πολύμπριζο που πάνω σε αυτό έχω συνδέσει κουτί,οθόνη,ρουτερ,ηχεία. Πιστεύω ότι δεν έχει γείωση η μπρίζα καθώς είναι παλιά δεν είναι καινούρια σούκο θα φωνάξω το συντομότερο εναν ηλεκτρολόγο να δει τι παίζει. Ξεκινά αλλάζοντας την μπριζα με μια σουκο. 2€ εχει και 99% θα ειναι η λύση σου... Προφανώς καλο θα ηταν να τσεκάρεις γενικά οτι δουλεύει η γείωση σου οποτε εάν θα μπορούσες να διαθέσεις ενα 20-25€ σε ηλεκτρολόγο για αυτή τη δουλειά θα ηταν το πιο σωστό... 2
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μου δημιουργησες περιεργεια και επειδη ειμαι και εγω ασχετος με ηλεκτρολογικα,ελεγξα την πριζα που εχω το πολυπριζο του υπολογιστη μου.Ανοιγοντας την διαπιστωσα οτι και εμενα εχει 2 καλωδια πισω,δηλαδη δεν εχει γειωση! Ομως ποτε δεν ειχα προβληματα με τον υπολογιστη μου ουτε με καμμια συσκευη,ουτε με χτυπαει το ρευμα στο τωρινο κουτι,ουτε σε καποιο αλλο.παλιοτερα.Οποτε για να μαθω και να σε βοηθησω τηλεφωνησα μολις πριν λιγο σε εναν φιλο μου ηλεκτρολογο και τον ρωτησα σχετικα. Κοιτα τι μου ειπε. Οι μπριζες σουκο δε ειναι πανακεια,η μαγικη λυση. Μια μικρη προστασια παραπανω δινουν στις συσκευες που συνδεουμε σε αυτην.Αν η παροχη της ΔΕΗ στην περιοχη σου,στο σπιτι σου,ειναι καλη και σταθερη και ο πινακας του σπιτιου σου καλος,τοτε ακομη και αν δεν εχει γειωση η πριζα,εισαι ενταξει. Αλλα με βαση αυτα που εγραψες,βγαζει το συμπερασμα οτι η το κουτι η καποιο component του PC,ας πουμε ενα παλιο dvd-rw, εχει προβλημα και προκαλει διαρροη,και για αυτο εχεις αυτα τα θεματα. Σχετικα με το σουκο,μου ειπε οτι καλο ειναι να υπαρχει,αλλα δεν ειναι κατι το επιφοβο οι παλιες πριζες.
greg2310 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 ειχα και εγω το ιδιο προβλημα,και τελικα ηταν η γειωση της μπριζας..
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 ειχα και εγω το ιδιο προβλημα,και τελικα ηταν η γειωση της μπριζας.. Εννοειτε η ελλειψη γειωσης,η κακη γειωση?
8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μπορεί να είναι άσχετο αυτό που θα πω, μπορεί και απολύτως σχετικό... Αποστάτες χρησιμοποίησες για να βιδώσεις την μητρική ή βίδωσε κατευθείαν στο κουτί; Απο ηλεκτρολογικά δεν ξέρω και πολλά, απλά μου φαίνεται λογικό.. Το κουτί σε μερικά σημεία έχει ενσωματωμένους αποστάτες κάτι σαν βουναλάκια σε άλλα σημεία που δεν έχει έβαλα. Αυτά εδώ τα καρούμπαλα είναι οι ενσωματωμένοι αποστάτες Κατέβασα το γενικό για να ξεβιδώσω τη πρίζα να δω αν έχει γείωση είδα 3 καλώδια να καταλήγουν στη πρίζα 2 πάνω αριστερά και δεξιά και ένα κάτω στη μέση αυτό νομίζω πως είναι η γείωση οπότε θεωρητικά δεν πρέπει να έχει πρόβλημα η πρίζα. Ανέβασα το γενικό και στη συνέχεια δοκίμασα το pc σε άλλη πρίζα στο ίδιο δωμάτιο και εξακολουθεί να με ηλεκτρίζει κάτι σα μούδιασμα νιώθω.
Ilbabis Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Οκ μάλλον η θεωρία μου είναι λάθος προφανώς Εκτός αν την έχεις σφιξει πάρα πολύ!!! Από εκεί και πέρα δεν έχω κάποια άλλη πρόταση προσωπικά
greg2310 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Νομιζω πως η εχει γενικο προβλημα η γειωση του σπιτιου η ο υπολγιστης καπου χανει ρευμα...αν βρεις δοκιμασε και ενα αλλο τροφοδοτικο.. επισης αν μπορεισ δοκιμασε τον υπολογιστη στο σπιτι καποιυ φιλου σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα