Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συνεργασία της Microsoft και του ιδρύματος Raspberry για την παρουσία των Windows 10 στο Raspberry Pi 2, μαθαίνουμε στο συνέδριο Build 2015 ως μέρος των ανακοινώσεων για τις εκδόσεις του λειτουργικού που αφορούν συσκευές IoT.

Οι εκδόσεις IoT (Internet of Things) των Windows 10 αποτελούν την εξέλιξη των Windows Embedded εκδόσεων και απευθύνονται για εγκατάσταση κυρίως σε συσκευές που έχουν πρόσβαση στο Internet, με την ποικιλία τους να διαφέρει ριζικά όπως ATM, διαφημιστικές πινακίδες κ.α

 

Ειδικά για το Raspberry Pi 2, ο μικρός υπολογιστής θα είναι σε θέση να τρέξει την αρχική έκδοση με την ονομασία IoT Core. Η συγκεκριμένη έκδοση απευθύνεται σε συσκευές που διαθέτουν ελάχιστη μνήμη 256MB και αποθηκευτικό χώρο 2GB. Είναι συμβατή με επεξεργαστές x86/x64 και ARM, δεν υποστηρίζεται κάποιο γραφικό περιβάλλον όπως πολλοί περιμέναν και μπορεί να τρέξει Universal εφαρμογές και drivers των Windows 10.

 

gallery_39041_1932_56241.jpg

 

Ήδη η Microsoft διαθέτει την πρώτη δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 IoT Core για το Raspberry Pi 2 από την συγκεκριμένη διεύθυνση ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλες παρόμοιες πλακέτες όπως το MinnowBoard Max, το Intel Galileo και στην open-source ηλεκτρονικη πλατφορμα Arduino. Παρόμοια boards δίνουν τη δυνατότητα σε ένα κατασκευαστή hardware να προχωρήσει σε αναλυτικές δοκιμές από τη στιγμή που στα σχέδια του βρίσκεται η σύνδεση με κάποιο αισθητήρα ή άλλο hardware, χωρίς να χρειάζεται η χρήση ενός ολόκληρου υπολογιστή

 

Μια πρώτη δοκιμή των δυνατοτήτων που παρέχει η πλατφόρμα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο όπου το Raspberry Pi 2 έχει τοποθετηθεί σε ένα μικρό όχημα, την οδήγηση του οποίου την αναλαμβάνουμε εμείς με ένα χειριστήριο του Xbox One.

 

 

Η δεύτερη έκδοση με ονομασία Windows 10 for mobile devices, παρέχει το μοντέρνο περιβάλλον των Windows 10 σε όσες συσκευές τρέχει και απευθύνεται σε συσκευές με ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά τα 512MB μνήμης και τα 4GB αποθηκευτικού χώρου. Στην περίπτωση αυτή υποστηρίζονται μόνο επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM, και κάθε τέτοια συσκευή θα μπορεί να τρέχει universal και mobile εφαρμογές.

 

Τέλος η έκδοση IoT for Ιndustry devices, παρέχει το κλασσικό desktop shell, και τρέχει σε συσκευές με τουλάχιστον 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Σε αντίθεση με την έκδοση για mobile συσκευές, η συγκεκριμένη απευθύνεται μόνο σε x86/x64 επεξεργαστές και εκτός των Universal εφαρμογών, είναι σε θέση να τρέξει και τις χιλιάδες Win32 εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

 

gallery_39041_1932_6955.jpg

 

Κάθε Windows 10 IoT έκδοση μπορεί να αναβαθμίζεται μέσω του Windows Update παρέχοντας τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας που φέρνει το νέο λειτουργικό της Microsoft.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Και πανω που ειχαμε πορωθει ολοι οτι θα τρεχουμε φτηνο hardware και δωρεαν 10αρια στη tv μας, ψαχνουμε για elec και android. Πολυ μελι ειχε το φετινο build, ας φαμε και λιγο αγγουρακι.

 

Τρεχατε να μαθετε powershell τωρα...

 

Δημοσ.

Ε εντάξει,

για κάποιον που τρέχει Linux

η μετάβαση στα συγκεκριμένα 'Wnidows' πρέπει να είναι παιχνιδάκι.

 

LOL

Δημοσ.

Πλεον με το raspberry μπορεις να μπεις online με το Dreamcast. Ιδιως και συντομα που ανοιξουν και οι servers παλαιων παιχνιδιων οπως το Alien Front Online.

Δημοσ.

γελάει μέχρι και η αρκούδα

 

&the_colonel το βιντεο ειναι fake

 

Διάβασε και κανά descryption να δεις για το τι πρόκειται

Ρε παιδιά μπράβο με ξεσκεπάσατε...

 

1) υποθέτοντας ότι εγώ νόμιζα ότι μια συσκευή με 512ΜΒ RAM και χωρίς να έχει εναν x86  επεξεργαστή -δεν είναι καν το RasPi2 - τρέχει windows 7 την στιγμή που το pc πιο ισχυρό PC που είχα τέλη του 90 δεν μπορεί να τα σηκώσει...

 

2) υποθέτοντας ότι είναι fake γιατι κάποιος άλλος σας το έδωσε μασημένο στα σχόλιο άρα τώρα έχετε την δύναμη να προβάλετε τον αιυτό σας ώς γνώστη σε κάποιον που δεν ξέρει and δεν διάβασε τα σχόλια.

 

 

--------------------------

 

Τεσπα έγω το έβαλα ακριβώς για να δείξω ότι υπήρχαν και παλαιότερα τρόποι να χρησιμοποιήσεις δυνατότητες των windows σε μια linux συσκευή/SoC ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών στο σπίτι σου (γιατι το κυρίως θέμα του άρθρου ειναι το The internet of things)

 

Και το βιντεο δεν ειναι fake...  ενα linux pc προσομοιώνει (μέσω VM) μια έκδοση των windows και επεκτείνουν την σύνδεση usb απο την προσημείωση στο raspberry Pi

 

Δηλαδή όταν βάζεις ένα usb στο Raspberry αυτόματα η έκδοση των windows (που βρίσκεται σε προσημείωση κάπου στο δίκτυο μέσα σε ενα linux σύστημα ) αναγνωρίζει την συσκευή και έχεις όλες τις plug and play λειτουργίες.

 

Πιο απλά αν το usb που βάζαμε στο Raspberry PI μπορούσε να μιλήσει στην ερώτηση "Μπηκες σε pc που τρέχει windows?"  θα μας έλεγε "ναι όπως πάντα καμιά διαφορά"

 

Και Btw για το video που αναδημοσιεύει το insomnia.. είναι Raspberry οχι Rasbperry..

Δημοσ.

 

 

Δε θα μιλήσω για τους άλλους.αλλά αυτό που θεωρείς πως το σχόλιο αφορούσε εσένα,και δη υποτιμητικά,να το κοιτάξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...