burnin Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) καλησπερα. ας ξεκινησω με το συστημα μου και μετα σας λεω το θεμα που εχει δημιουργηθει εχω ενα ψιλοπαλιο συστημα αλλα σκυλι και μαζι με καποιες αναβαθμισεις που του κανα, ειναι τερμα αξιοπρεπες αποτελειται απο Μητρική : Gigabyte EX38-DS5 Chipset : Intel X38 Επεξεργαστής : Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2500MHz Φυσική Μνήμη : 8giga (4 x 2048 DDR2-SDRAM ) Transcend aXeRam PC2-8500 DDR2 (1066MHz) τροφοδοτικο corsair 750w κουτι sunbeamtech καρτα γραφικων XFX Radeon R7 240 1GB Core Edition (R7-240A-ZLJ2) και ενα σκληρο ssd samsung 840 pro καθως και 3 σκληρους western digital εναν black και 2 green λογω μνημης και ssd οπως καταλαβαινετε ειναι μια χαρα. το προβλημα ειναι αλλου απεκτησα ενα ελαφρυ βουισμα στα αυτια (το ακουω μονο τα βραδυα οταν ξαπλωσω. tinitus λεγεται αυτο ή καπως ετσι). και ολο αυτο προηλθε τον τελευταιο μηνα-διμηνο που μαμηθηκε ο ανεμιστηρας του ups. τον αλλαξα αλλα τα πραγματα παλι χαλια ειναι. τωρα περιμενω εναν εντελως αθορυβο υποτιθεται. με το ολο θεμα αυτο ομως αρχιζω και τρελαινομαι με τους θορυβους. στον υπολογιστη αλλαξα τον πλαινο και τον μπροστα ανεμιστηρα με εντελως αθορυβους και πολυ καλυτερους (ο ενας νοκτουα). βελτιωθηκε τρελα η κατασταση αλλα ακομα εχει θορυβο και θα ηθελα να το κατεβασω κιαλλο. νομιζω κατα βαση το τροφοδοτικο πρεπει να αλλαχθει. αλλα να αλλαξω μονο αυτο?? ή να παρω και κανα κουτι αθορυβο? απλα στο ηδη υπαρχον κουτι με τους ανεμιστηρες που εχω αλλαξει θα δω βελτιωση ουσιαστικη ή οχι? επισης αν αρχισω και τα κανω ολα αυτα μηπως να αλλαξω και τη μητρικη και να παρω μια που θα ειναι ddr3 ετσι ωστε να εκμεταλευτω πληρως την ταχυτητα του ssd ή δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα? απλα σκεφτομουν πως το πακετο μνημες μητρικη ισως να ειναι πολυ κοντα στα λεφτα του μεταχειρισμενη μητρικη και μνημες ddr3 μιας και αποτι ξερω οι ddr2 ειναι αρκετα πιο ακριβες απο ddr3 (αν κανω λαθος διορθωστε με) γενικα προβληματιστηκα και θα ηθελα τις γνωμες σας. αλλαζω μονο τροφοδοτικο? τροφοδοτικο και κουτι? τρροφοδοτικο κουτι και μητρικη μνημες? ή μηπως μετα να παω να το πουθλησω ολο το συστημα πακετο και να παρω ενα αλλο μεταχειρισμενο που θα εχει καλο κουτι και τροφοδοτικο? οποιαδηποτε συμβουλη ειαι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτη. ευχαριστω Επεξ/σία 1 Μαΐου 2015 από burnin
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Αν θέλεις αθόρυβο σύστημα, πετάς τροφοδοτικό, ανεμιστήρες όπου έχεις και ψήκτρες και πας σε http://www.bequiet.com/en
burnin Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 ενδιαφερουσα εταιρια! βασικα για να μην ξεφυγω σε τιμες σκεφτομουν μηπως επαιρνα μεταχειρισμενα αλλα καλα πραγματα (τι διαολο τοσες αγγελιες εχει το σαιτ ισως να βρω κατι που να αξιζει?) απο την αλλη αν δυσκολα θα βρω κατι τετοιο, αν αλλαξω απλα τροφοδοτικο γινεται δουλεια? χωρις να αλλαξω κουτια κτλ? οι ανεμιστηρες στο κουτι ειναι αθορυβοι. το βασικο θεμα ειναι το τροφοδοτικο. απλα σκεφτομουν μηπως πρεπει να αλλαξω και κουτι με κανενα που να εχει και ειδικο ηχοαπορροφητικο υλικο. εκτος και αν δεν κανει και τιποτα τρελο... (οπως καταλαβατε δεν ξερω που μου παν τα 4)
burnin Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 ναι απο το τροφοδοτικο. μην φανταστειτε οτι ειναι κανα τρακτερ αλλα κανει θορυβο ερωτηση επειδη ξερετε. αν πουλησω το συστημα μου πακετο οπως ειναι, εκτος απο τους σκληρους, και τους αντικαταστησω με εναν western digital 1tb , ποσο πιστευετε οτι θα πιασει? μια εκτιμηση
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Ρωτα εδω εχει πιο ιδικούς σε θέματα πωλήσεων http://www.insomnia.gr/topic/501899-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1/page-437?do=findComment&comment=53953425
burnin Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 ευχαριστω πολυ. μια επισης ερωτηση. μηπως το πισι μου εχει overkill τροφοδοτικο? επιπλεον δεν αναφερω και μια καρτα ηχου που εχω πανω. αλλα στο http://www.bequiet.com/en/psucalculatorμου λεει οτι ουσιαστικα χρειαζομαι 286 βατ και μου προτεινει ενα με 400 βατ. δεν ξερω αν εκανα σωστα τους υπολογισμους. τιπιστευετε? μηπως κανει και τρελο θορυβο επειδη ειναι μεγαλο?
centouno Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δοκίμασε να σταματήσεις το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού σου καθώς λειτουργεί το μηχάνημα (με κάτι πλαστικό) και δες αν σταματάει ο θόρυβος για αρχή. Αν το προβλημα σου είναι το βουητό μονάχα μπορεί με ένα 10-15€ ποιοτικό και αθόρυβο fan να ξεμπερδεύεις. 1
MrLifeguard Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Φιλε μου,εγω δεν θα σχολιασω σχετικα με το hardware κομματι αλλα σχετικα με το θεμα υγειας...Επειδη εδω και 4 ολοκληρα χρονια το εχω στο αριστερο αυτι χωρις να σταματαει ποτε,πλεον δεν μπορω να το αντιμετωπισω ιατρικα,εχω συμβιβαστει οτι ετσι θα ειναι παντα! Δεν ξερω τι εξετασεις εχεις κανει,αλλα ψαξτο οσο ειναι νωρις ακομα ( <6 μηνες ),γιατι αργοτερα δεν υπαρχει γιατρεια! Το pc σου ειναι δευτερευον θεμα,δεν το κανει αυτο χειροτερα,απλα αυτο σε ενοχλει...Απαλη μουσικη ειναι ο τροπος να το αντιμετωπισεις για την ωρα.
burnin Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 λοιπον. τσεκαρα παλι τους ανεμιστηρες ειναι ολοι αθορυβοι αλλα αυτος που κανει θορυβο δεν ειναι του psu τελικα αλλα του επεξεργαστη.... σταματησα του επεξεργαστη με ενα στυλο και μειωθηκε ο θορυβος κατα 80% μην πω και παραπανω... να αλλαξω ανεμιστηρα στον επεξεργαστη να εχει νοημα? εναν τουμπανο φοραει δεν θυμαμαι τι, αλλα δεν ξερω αν εχει νοημα αυτο, ισως να ειχε τελικα νοημα να το δωσω ολο να ξεμπερδευω? δεν ξερω τι να πω... οσον αφορα το ups, εχω αλλαξει 2 ανεμιστηρες που ηταν υποτιθεται silent (καταραμενο ebay) αλλα μουφες. το θεμα ειναι οτι καλους silent στα 60 mm δεν μπορω να βρω γιατι στο ups χωρανε μεχρι 20mm πλατος το πολυ. και ολοι οι καλοι αθορυβοι ειναι στα 25μμ. τελικα αυτο που σκεφτηκα ειναι να βαλω τον ανεμιστηρα εξω απο το κουτι!!! τον περιμενω απο μερα σε μερα!!! οσον αφορα για το ιατρικο του πραγματος , ναι φιλε θα το κοιταξω. ευχαριστω
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Φιλε μου,εγω δεν θα σχολιασω σχετικα με το hardware κομματι αλλα σχετικα με το θεμα υγειας...Επειδη εδω και 4 ολοκληρα χρονια το εχω στο αριστερο αυτι χωρις να σταματαει ποτε,πλεον δεν μπορω να το αντιμετωπισω ιατρικα,εχω συμβιβαστει οτι ετσι θα ειναι παντα! Δεν ξερω τι εξετασεις εχεις κανει,αλλα ψαξτο οσο ειναι νωρις ακομα ( <6 μηνες ),γιατι αργοτερα δεν υπαρχει γιατρεια! Το pc σου ειναι δευτερευον θεμα,δεν το κανει αυτο χειροτερα,απλα αυτο σε ενοχλει...Απαλη μουσικη ειναι ο τροπος να το αντιμετωπισεις για την ωρα. Τι ακριβως ειναι αυτη η λυση που προτεινεις δεν καταλαβα τιποτα, εχεις καποιο προβλημα με τα αυτια σου?
nikolas_kriti Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 λοιπον. τσεκαρα παλι τους ανεμιστηρες ειναι ολοι αθορυβοι αλλα αυτος που κανει θορυβο δεν ειναι του psu τελικα αλλα του επεξεργαστη.... σταματησα του επεξεργαστη με ενα στυλο και μειωθηκε ο θορυβος κατα 80% μην πω και παραπανω... να αλλαξω ανεμιστηρα στον επεξεργαστη να εχει νοημα? εναν τουμπανο φοραει δεν θυμαμαι τι, αλλα δεν ξερω αν εχει νοημα αυτο, ισως να ειχε τελικα νοημα να το δωσω ολο να ξεμπερδευω? δεν ξερω τι να πω... οσον αφορα το ups, εχω αλλαξει 2 ανεμιστηρες που ηταν υποτιθεται silent (καταραμενο ebay) αλλα μουφες. το θεμα ειναι οτι καλους silent στα 60 mm δεν μπορω να βρω γιατι στο ups χωρανε μεχρι 20mm πλατος το πολυ. και ολοι οι καλοι αθορυβοι ειναι στα 25μμ. τελικα αυτο που σκεφτηκα ειναι να βαλω τον ανεμιστηρα εξω απο το κουτι!!! τον περιμενω απο μερα σε μερα!!! οσον αφορα για το ιατρικο του πραγματος , ναι φιλε θα το κοιταξω. ευχαριστω Λες να μην έχει νόημα να δώσεις 20-30 ευρώ να αλλάξεις cpu cooler??? Αλλά έχει νόημα να δώσεις όλο το pc Και να σκάσεις 500+ για νέο..??? Πες μωρέ ότι θες να κάνεις αναβάθμιση.... :P
burnin Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 παιδια ακουγομαι σαν να λεω βλακειες. νομιζα οτι cpu cooler ειναι κολλημενο με την παστα πανω στη cpu και δεν εχει νοημα να βγει. βγαινει? η ψυκτρα που εχει πανω ειναι καλη αλλα τελικα κανει θορυβο. επεξεργαστη εγραψα ποιον εχω. ο υπολογιστης μου, αν και δεν του κανω τιποτα τρελο, ειναι παντα σε 30% workload λογω των απειρων tabs που εχω ανοιχτα στο pale moon (σα να λεμε firefox) οποτε εχετε να προτεινετε καποια καλη ψυκτρα που και θα κρυωνει τη φαση αλλα και θα ειναι αθορυβη? ευχαριστω πολυ υγ. κανουν ολες οι ψυκτρες για το πισι μου? να κοιταξω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο προς νοκτουα μερια ή υπαρχουν και αλλες λυσεις?
MrLifeguard Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Τι ακριβως ειναι αυτη η λυση που προτεινεις δεν καταλαβα τιποτα, εχεις καποιο προβλημα με τα αυτια σου? Εμβοες στο αριστερο μου αυτι φιλε μου.Αυτο εχει και ο ts οπως ανεφερε στο πρωτο του post εαν το διαβασες!
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Εμβοες στο αριστερο μου αυτι φιλε μου.Αυτο εχει και ο ts οπως ανεφερε στο πρωτο του post εαν το διαβασες! Το διάβασα αλλα δεν κατάλαβα οτι πρόκειται για πάθηση, sorry
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα