benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Ας βαλω και εγω μια φορα θεμα με προβλημα υστερα απο 9 χρονια στο ινσομνια. Οσο εμπειρος χρηστης και αν εισαι μπορει να σου κατσει μια αρνητικη κατασταση. Συνεδεσα εναν καινουργιο μηχανικο δισκο με ενα sata καλωδιο σαν αυτο της φωτο με κλιπακι.Μετα θελησα να αλλαξω θεση στο καλωδιο για να το ''κρυψω'' καλυτερα να ειναι το καινουργιο pc case πιο ομορφο.Ελα ομως που το καλωδιο δεν εβγαινε! Απο το 1998 στηνω PCs τετοια κατασταση δεν μου εχει ξανατυχει.Προσπαθουσα 5 λεπτα ,χωρις αποτελεσμα μεχρι που συνεβη το μοιραιο,αν και δεν καταλαβα να εβαλα πολυ δυναμη. Βγηκε το καλωδιο ,αλλα πηρε μαζι του το πλαστικο ''καπελακι'' που συνδεουμε με το καλωδιο sata τον δισκο στην μητρικη,που εσπασε .(Οχι της τροφοδοσιας,το αλλο.) Η (σ)κατασταση ειναι οπως φαινεται στις φωτο.Το πλαστικο καπελακι το εχω ,εχει σπασει ολοκληρο οπως φαινεται στην μια φωτογραφια.Τα λαμακια ομως του sata δισκου ειναι ακεραια,σε καλη κατασταση,αλλα ετσι οπως ειναι χωρις το πλαστικο καλυμμα απο πανω τους, ενα sata καλωδιο δεν στερεωνεται καλα,πεφτει,δεν ''κουμπωνει''. Δεν ξερω τι να κανω,ο δισκος ειναι σε αριστη κατασταση και εχει χρησιμα δεδομενα.Το καταστημα που τον αγορασα,και με το δικιο τους,δεν θα δεχονται μαλλον rma και το θεωρω απολυτα λογικο,αλλα και να δεχονταν,εγω θελω να σωσω τα δεδομενα που ανεφερα. Τι κολπο να κανω,για ριξτε καμμια ιδεα μηπως μπορει να ξεπεραστει το προβλημα αυτο? Ελπιζω στην εμπειρια και στην ευρηματικοτητα των fellow insomniacs μικρων και μεγαλων και ευχαριστω προκαταβολικα οσους ασχοληθουν με το θεμα μου. (Ενας φιλος,μου ειπε να βαλω λιγο χαρτι στο sata cable για να κουμπωσει το καλωδιο στο σημειο επαφης,αλλα δεν μου αρεσει σαν ιδεα και θεωρω οτι θα φευγει ευκολα.)
Sheogorath Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μπορεις να ξανακουμπωσεις το σπασμενο καλωδιο. Λογικα εχει θεσεις μονο για τα πινακια Εμενα σε αντιστοιχη περιπτωση αυτο με εσωσε! Και βαζεις λιγη σιλικονη να κρατησει στην θεση του
GMod Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Αν οι ακίδες δεν έχουν σπάσει, βάλε logo στιγμής και κόλλα το. Αλλά μπορείς και να μην το κολλήσεις. Δεν έχει πρόβλημα. Βάλτο στο sata καλώδιο και προσεκτικά βάλε το καλώδιο στον δίσκο. Μια χαρά θα δουλέψει.
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Στις φωτο παντως δεν φαίνεται τίποτα ειναι θολές 1
WalkerSW Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Εγω σε αντιστοιχη περιπτωση σωθηκα με κολλα στιγμης και ενα τσιμπιδακι... απλα κολλησα το πλαστικο κομματακι πισω στην θεση ο σκληρός ακομη λειτουργει αλλα θελει προσοχη στο βγαλε βαλε μετα το κολλημα μην στραβώσουν τα πιν! Δες και αυτο για πιο προχειρη λύση!! 1
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μπορεις να ξανακουμπωσεις το σπασμενο καλωδιο. Λογικα εχει θεσεις μονο για τα πινακια Εμενα σε αντιστοιχη περιπτωση αυτο με εσωσε! Και βαζεις λιγη σιλικονη να κρατησει στην θεση του Αν το κουμπωσω, λιγο να κουνηθει ο δισκος,φευγει με την παραμικρη πιεση, η και με ελαφρια κινηση του καλωδιου.Αλλα θα ψαξω το θεμα της σιλικονης,ευχαριστω. Στις φωτο παντως δεν φαίνεται τίποτα ειναι θολές Εχεις δικιο Νικο συγνωμη,πιο καλα φαινεται η κατασταση αν δεν τις μεγενθυνεις. Αν οι ακίδες δεν έχουν σπάσει, βάλε logo στιγμής και κόλλα το. Αλλά μπορείς και να μην το κολλήσεις. Δεν έχει πρόβλημα. Βάλτο στο sata καλώδιο και προσεκτικά βάλε το καλώδιο στον δίσκο. Μια χαρά θα δουλέψει. Οι ακιδες ειναι σε αψογη κατασταση αλλα το καλωδιο ,αφου το κουμπωσω ,φευγει και με φυσημα,τοσο ευκολα. Με την κολλα φοβαμαι μηπως γινει κανενα ηλεκτρολογικο προβλημα. Εγω σε αντιστοιχη περιπτωση σωθηκα με κολλα στιγμης και ενα τσιμπιδακι... απλα κολλησα το πλαστικο κομματακι πισω στην θεση ο σκληρός ακομη λειτουργει αλλα θελει προσοχη στο βγαλε βαλε μετα το κολλημα μην στραβώσουν τα πιν! Δες και αυτο για πιο προχειρη λύση!! Αρα σου εχει τυχει και εσενα? Τωρα θα δω to video.
WalkerSW Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Οι ακιδες ειναι σε αψογη κατασταση αλλα το καλωδιο ,αφου το κουμπωσω ,φευγει και με φυσημα,τοσο ευκολα. Με την κολλα φοβαμαι μηπως γινει κανενα ηλεκτρολογικο προβλημα. Τι ηλεκτρολογικό προβλημα να γινει? Δεν ειναι αγώγιμη!!! Λιγο κολλα στην σπασμενη ακρη κρατημα με ένα τσιμπιδακι στην θεση του πανω στο σκληρο για κανενα λεπτο και μετα αφημα καμια ώρα να στεγνωσει καλα και βουαλα....
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Τι ηλεκτρολογικό προβλημα να γινει? Δεν ειναι αγώγιμη!!! Λιγο κολλα στην σπασμενη ακρη κρατημα με ένα τσιμπιδακι στην θεση του πανω στο σκληρο για κανενα λεπτο και μετα αφημα καμια ώρα να στεγνωσει καλα και βουαλα.... Για την αγωγιμοτητα της κολλας ,το αναφερει και ο τυπος στο βιντεο που εβαλες,μαλιστα αναφερει οτι οι περισσοτερες αν και γραφουν οτι δεν ειναι αγωγιμες,ειναι επικινδυνες. (2:58)
WalkerSW Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Για την αγωγιμοτητα της κολλας ,το αναφερει και ο τυπος στο βιντεο που εβαλες,μαλιστα αναφερει οτι οι περισσοτερες αν και γραφουν οτι δεν ειναι αγωγιμες,ειναι επικινδυνες. (2:58) Δεν ειχα ποτε προβλημα με loctite που χρησιμοποιώ... και ειναι και μονιμη λυση αν προσεχεις λιγο στα βγαλε βαλε Πλακα πλακα, εχουμε βαρεθει να τα λεμε στα νιουφια αλλα ουτε εσυ back up τεκνον μου βρούτε??? τσ τσ τσ!! 1
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Πλακα πλακα, εχουμε βαρεθει να τα λεμε στα νιουφια αλλα ουτε εσυ back up τεκνον μου βρούτε??? τσ τσ τσ!! Δεν προλαβα,καθε μηνα κανω back up.Εξαλλου δεν ειναι μηχανημα εταιρικο. (Στην εταιρια του ο ξαδελφος μου,εχει ειδικο λογισμικο που κανει αυτοματα back up καθημερινα. )
WalkerSW Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δεν προλαβα,καθε μηνα κανω back up.Εξαλλου δεν ειναι μηχανημα εταιρικο. (Στην εταιρια του ο ξαδελφος μου,εχει ειδικο λογισμικο που κανει αυτοματα back up καθημερινα. ) Αμα θελεις αυτοματα back up με αλλαγη μονο τον νεων η αλλαγμανως αρχείων κοιτας εδω... https://www.bvckup2.com/ Αν θελεις το ιδιο αλλα όχι αυτοματα απλα με ένα κλικ κοιτες το synctoy της ms..... 1
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Αμα θελεις αυτοματα back up με αλλαγη μονο τον νεων η αλλαγμανως αρχείων κοιτας εδω... https://www.bvckup2.com/ Αν θελεις το ιδιο αλλα όχι αυτοματα απλα με ένα κλικ κοιτες το synctoy της ms..... Ευχαριστω θα τα ψαξω. Τελικα ελυσα το προβλημα.Εβαλα το σπασμενο κομματι μεσα στην εγκοπη του sata cable και κουμπωσε στις ακιδες του δισκου το ιδιο σφιχτα οπως κουμπωνε και πριν σπασει!
GMod Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Αυτό που σου είπα δηλαδή. Κι εγώ έτσι το έχω 5 χρόνια τώρα. Σε γνωστού μου το είχα κολλήσει ώστε να μην με φωνάζει σε περίπτωση που βγει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα