Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλοί αναρωτιούνται για τους λόγους που το Apple Watch που παρήγγειλαν δεν θα φτάσει στα χέρια τους παρά μετά από αρκετές εβδομάδες.Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Apple Watch έχει σε ορισμένες περιπτώσεις ελαττωματική Taptic Engine (ο μηχανισμός απτική ανάδραση που στέλνει δονήσεις στον καρπό του χρήστη όταν λαμβάνει κάποια ειδοποίηση).

Οι πληροφορίες λένε ότι κάποιοι ελαττωματικοί μηχανισμοί ξέφυγαν από τον ποιοτικό έλεγχο ενός από τους προμηθευτές της Apple, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ξεμείνει με ένα προμηθευτή στην αρχική παραγωγή.

Οι μηχανισμοί Taptic engine που κατασκευάζει η AAC Technology Holdings, που έχει την έδρα της στην Shenzhen, στην Κίνα, ανακαλύφθηκε ότι "χαλάνε με τον καιρό". Αυτό οδήγησε την Apple στο να παροπλίσει αρκετά Apple Watch, που είχαν ολοκληρώσει την φάση της παραγωγής, και αυτή η απόφαση της εταιρείας ήταν που επηρέασε την διαθεσιμότητα του smartwatch, αλλά και που επίσης απέτρεψε να φτάσουν ελαττωματικές συσκευές στα χέρια των καταναλωτών.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να “φορτώσει” όλο το έργο της παραγωγής στον δεύτερο προμηθευτή της, την Ιαπωνική εταιρεία Nidec Corp. Επίσης η Apple πρέπει επίσης να ζήτησε από την Foxconn να αυξήσει την παραγωγή του ρολογιού αν και κάτι τέτοιο δεν θα γίνει μέχρι τα μέσα του 2015.

Link.png Site: Apple Watch Hands-On

Link.png Site: The Verge

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν λες "χαλάνε με τον καιρό" εννοείς τις καιρικές συνθήκες κρύο-ζέστη-βροχή, ή τον χρόνο που περνάει; Επειδή, ούτε πολύς καιρός πέρασε από τότε που κυκλοφόρησε, ούτε μου ακούγεται λογικό να χαλάει ο μηχανισμός όταν χαλάει ο καιρός :)

Δημοσ.

το πρωι σε μια τραπεζα που ημουν βλεπει μια εκει το gear s μου και μου λεει γιατι δε πηρες της apple? αν το ξερα και αν ειχα διαβασει το ποστ αυτο θα της απαντουσα το γιατι χαχαχ παντως κριμα για τοσο κοσμο που περιμενει πως και πως...

• Moderators
Δημοσ.

H nidec δεν εφτιαχνε και μοτερ για τους... σκληρους δισκους και εξ' αιτιας της ειχαμε το γνωστο θεμα με τις τιμες των σκληρων πριν μερικα χρονια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των εταιριών θα ανεβούν σαν άρθρο ή θα ασχολούμαστε με ανούσιες ειδήσεις...? Apple, Google, MS, Samsung, LG, HTC, Facebook, Amazon...? Θα παρέχουμε σφαιρική ενημέρωση στους χρήστες ή μόνο άρθρα που έχουν περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώσουν post..? Αγαπητέ συντάκτη (με όλο το σεβασμό) τις τελευταίες ημέρες έχεις ανεβάσει περί Windows κάθε "καρυδιάς είδηση".... μια εταιρία που το μερίδιό της στα smartphone δεν ξεπερνά το 3% και τα περισσότερα της προϊόντα/υπηρεσίες αφορούν τον irrelevant χώρο των pc που βρίσκεται σε συνεχές decline από το 2010. Και στην τελική μόνο οι Mac έχουν ανάπτυξη στον χώρο των PC. Προφανώς και δεν θα σας κάνω υπόδειξη τι θα επιλέξετε να ανεβάσετε αλλά τουλάχιστον ας κρατάμε τα προσχήματα. Δεν είστε ούτε mychinandroid.gr ούτε βλαχαδεράκηςblog.gr... το site σας απαρτίζεται και από μέλη υψηλού επιπέδου καθώς επίσης και από εξαιρετικούς διαχειριστές. Δεν έχετε καμία σχέση με την σαπίλα που επικρατεί στα 2 προαναφερθέντα site γιαυτό θα επιθυμούσα να σταθείτε όσο το δυνατόν στο ύψος των περιστάσεων.... η Apple για ένα ακόμα τρίμηνο συγκέντρωσε περισσότερα κέρδη από όσα είχαν Google+Samsung+Microsoft μαζί. Νομίζω είναι πιο σημαντική ως είδηση από το παρόν άρθρο.

Επεξ/σία από DJTaurus
  • Like 5
Δημοσ.

η Apple για ένα ακόμα τρίμηνο συγκέντρωσε περισσότερα κέρδη από όσα είχαν Google+Samsung+Microsoft μαζί. Νομίζω είναι πιο σημαντική ως είδηση από το παρόν άρθρο.

Ε, σίγουρα είναι. Αν δεν ενδιαφέρει τον καταναλωτή το πόσα κέρδη βγάζει ένας κολοσσός σε σχέση με άλλους κολοσσούς, τότε γιατί να τον ενδιαφέρει ο λόγος που θα καθυστερήσει ένα προϊόν που ίσως να σκέφτεται να αγοράσει;

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά εχει ένα σχετικό δίκιο. Το insomnia υποτίθεται πως πέρνει τα σημαντικά νέα και τα βάζει ως άρθρα ώστε όλοι εμείς να μπορούμε να συζητήσουμε για το θέμα.

Διαβάζοντας και αλλα site/forums βλέπω πως καταρχήν το insomnia εχει τρομερή καθυστέρηση στο να αναρτη νέα άρθρα. Και αυτό γινετε για το λόγο ότι στο τεχνολογικό τμήμα ειναι μόνο ένας διαχειριστής.

Τα άρθρα που ήδη έχουν ανεβεί ειναι σημαντικά. Όμως μερικά απο αυτα ειναι λιγότερο σημαντικά απο ότι τα οικονομικά τρίμηνα οποιασδήποτε τόσο επιτυχημένης εταιρίας.

Και συγκεκριμένα όταν μιλάμε για Apple που συνηθίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετα το αλλο σε αντίθεση με όλους τους άλλους που βλέπουν μόνο καθοδική πορεία ειναι σημαντικότερη είδηση.

Και μιας που το έφερε το θέμα το insomnia ένα απο τα πολυαγαπημενα φόρουμ δεν φενεται να εχει κάποιο πρόβλημα δημοτικότητας, αλλα μάλλον διαχείρισης. Απο ότι φενεται έχουνε μείνει ένα δυο άτομα ως υπεύθυνοι διαχειριστές.

Καθυστερούν τα άρθρα

Δεν υπάρχει σωστός έλεγχος για τα post μας.

Οι εφαρμογή και στα τρία γνωστά λειτουργικά ειναι απαίσια.

Εμένα και πολλούς γνωστούς μου, πάρα πολλούς γνωστούς μου, μας κρατάει μόνο η δημοτικότητα.

Διαχείριστες μην το εκμετάλλευσεστε.

• Like 4
Δημοσ.

το πρωι σε μια τραπεζα που ημουν βλεπει μια εκει το gear s μου και μου λεει γιατι δε πηρες της apple? αν το ξερα και αν ειχα διαβασει το ποστ αυτο θα της απαντουσα το γιατι χαχαχ παντως κριμα για τοσο κοσμο που περιμενει πως και πως...

Καλή;

Δημοσ.

Τα βλέπεις; Αν φόραγες apple, τώρα θα έπινε από το μπουκάλι. (σόρυ για την υποβάθμιση του επιπέδου της συζήτησης)
  • Like 3
Δημοσ.

Βασικά εχει ένα σχετικό δίκιο. Το insomnia υποτίθεται πως πέρνει τα σημαντικά νέα και τα βάζει ως άρθρα ώστε όλοι εμείς να μπορούμε να συζητήσουμε για το θέμα.

Διαβάζοντας και αλλα site/forums βλέπω πως καταρχήν το insomnia εχει τρομερή καθυστέρηση στο να αναρτη νέα άρθρα. Και αυτό γινετε για το λόγο ότι στο τεχνολογικό τμήμα ειναι μόνο ένας διαχειριστής.

Τα άρθρα που ήδη έχουν ανεβεί ειναι σημαντικά. Όμως μερικά απο αυτα ειναι λιγότερο σημαντικά απο ότι τα οικονομικά τρίμηνα οποιασδήποτε τόσο επιτυχημένης εταιρίας.

Και συγκεκριμένα όταν μιλάμε για Apple που συνηθίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετα το αλλο σε αντίθεση με όλους τους άλλους που βλέπουν μόνο καθοδική πορεία ειναι σημαντικότερη είδηση.

Και μιας που το έφερε το θέμα το insomnia ένα απο τα πολυαγαπημενα φόρουμ δεν φενεται να εχει κάποιο πρόβλημα δημοτικότητας, αλλα μάλλον διαχείρισης. Απο ότι φενεται έχουνε μείνει ένα δυο άτομα ως υπεύθυνοι διαχειριστές.

Καθυστερούν τα άρθρα
Δεν υπάρχει σωστός έλεγχος για τα post μας.
Οι εφαρμογή και στα τρία γνωστά λειτουργικά ειναι απαίσια.

Εμένα και πολλούς γνωστούς μου, πάρα πολλούς γνωστούς μου, μας κρατάει μόνο η δημοτικότητα.

Διαχείριστες μην το εκμετάλλευσεστε.

Σε ευχαριστώ για το χρήσιμο post και κυρίως που δεν μου επιτέθηκες προσωπικά και κράτησες χαμηλούς τόνους.... σε αντίθεση με τους γνωστούς άγνωστους. Γιαυτό θα μπω στην διαδικασία να συμπληρώσω πάνω σε αυτά που έγραψες. Επειδή παρακολουθώ στατιστικά την κίνηση των site, το insomnia είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα στα θέματα της τεχνολογίας. Να σου πω την αλήθεια προτιμώ αυτό που συμβαίνει εδώ (δλδ να καθυστερούν οι ειδήσεις ή να μην ανεβαίνει τίποτα) σε αντίθεση με τα 2 site (που αναφέρω παραπάνω) που αλλοιώνουν τις ειδήσεις για να εξυπηρετήσουν από την 1 τους εγχώριους χορηγούς τους (κινέζους μεταπωλητές & εταιρίες κινητής τεχνολογίας που τους στέλνουν συσκευές για δοκιμή.... ασχέτως αν ο δικτυακός χώρος της διαφήμισης πλέον πληρώνει ελάχιστα..... αλλά είναι τόσο σάπιοι που έχουν δημιουργήσει τεχνολογικές αρένες για το τίποτα) και από την άλλη να βγάλουν μερικά ψίχουλα από τα views των άρθρων τους μέσω click-bait ειδήσεων. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή γιαυτό και έχουν το κοινό που τους αξίζει. Τουλάχιστον στο insomnia αν και δεν αναφέρονται όλες οι ειδήσεις δεν γράφονται με τόσο προκλητικό τρόπο.... ο admin πρέπει να είναι χαλαρός στην επίβλεψη του site και αν τώρα τυχαίνει ένας από τους αρθογράφους του να παρακολουθεί περισσότερο android-windows ειδήσεις και αυτές να επιλέγει ως σημαντικές δεν πειράζει καλή καρδιά. Τουλάχιστον δεν αλλοιώνει αυτά που γράφει/μεταφέρει&μεταφράζει ασχέτως αν κάποιες ειδήσεις είναι σκουπίδια και μη άξιες αναφοράς.

Το θέμα μου ξέρεις ποιος είναι? Δεν μπορεί τόσο καιρό ειδήσεις όπως το iPhone 6 λυγίζει και οτι ο Cook είναι ομοφυλόφιλος κτλ να συγκεντρώνουν ποστ που παραπέμπουν σε mychinaandroid.gr και όταν η Apple "τους προσγειώνει στην πραγματικότητα" (μην το πάρεις σαν ειρωνεία... η πραγματικότητα είναι) με τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνει να μου λέει ο άλλος βγες από τον μικρόκοσμό σου και δεν μας ενδιαφέρουν οι μετοχές. Γιατί πίστεψέ με αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι ο μικρόκοσμος είναι εδώ μέσα. Το τι γράφουμε εμείς είναι irrelevant για την αγορά εκεί έξω... μόλις το 9% των αγοραστών στην Αμερική διαβάζει reviews πριν αγοράσει κάτι.... πόσο μάλλον να μπει στην διαδικασία να γίνει μέλος σε ένα forum και να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες. Είμαστε ανύπαρκτοι και ότι γράφουμε είναι για εσωτερική κατανάλωση στην μειοψηφία που ανήκουμε. Και στην τελική μέχρι το Q4 του 14 οι ειδήσεις για οικονομικά τρίμηνα των εταιριών ανέβαιναν κανονικά. Τώρα τι άλλαξε...? Με συγχωρείς δλδ αλλά είναι αυτή σοβαρή είδηση? Ντροπή και μόνο για τον αριθμό των ποστ που έχει.

Μερικά παραδείγματα και το κλείνω εδώ:

- Πριν μερικά χρόνια οι forumades προσπαθούσαν να μας πείσουν οτι η Apple είναι ανύπαρκτη στην Ιαπωνία επειδή είχε γράψει η WSJ ένα άρθρο για χαμηλές πωλήσεις.... είχαν βρει και αυτή τότε μια χώρα που η Apple δεν την είχε πάρει ζεστά και αφού αλλού πουλούσε τρελά είπαν να το κάνουν θέμα. Σήμερα η Apple έχει το 50%+ της αγοράς εκεί μόνο με premium συσκευές ενώ σε αυτές άνω των 500 ευρώ έχει το 80-90% του μεριδίου αγοράς.

- Σήμερα έχει 71% ανάπτυξη στην Κίνα (σημείωσε περισσότερες πωλήσεις και από την Αμερική) όταν τα troll προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τα premium προϊόντα της Apple θα αποτύχουν… και 1 χρόνο μετά έχει το πρώτο Smartphone σε πωλήσεις ξεπερνώντας σε πωλήσεις και την Xiaomi που είναι πλέον η δεύτερη δύναμη. Kαι πάλι με premium συσκευές έχει το 25% της αγοράς. 1)iPhone 6 2) Xiaomi Redmi Note 3) iPhone 6 Plus.

- Δεν γίνεται να ανεβαίνουν ειδήσεις με τίτλο σημαντικές πωλήσεις τα android wear με την Samsung να έχει την μερίδα του λεοντος. H Apple είχε περισσότερα preorder σε 1 ημέρα από όλα τα android smartwatch που απεστάλησαν μέσα στο 2014. Αποστολές όχι πωλήσεις.... έχουμε και αυτή τη λεπτομέρεια βλέπεις αλλά ποιος αρθρογράφος κάθεται να το διευκρινίσει... δε βαριέσαι μωρέ όλα πωλήσεις είναι. Με συγχωρείς δλδ αλλά αυτή η είδηση γιατί δεν ανέβηκε και αν ανέβαινε με βάση τον τίτλο των android wear τι τίτλο θα έπρεπε να έχει? Blows them out of the water? Για να δούμε η χθεσινή έρευνα της Counterpoint ότι οι αποστολές GS5 και Note 4 μειώθηκαν λόγω κυριαρχίας στο premium κομμάτι από την Apple θα ανεβεί?

- Θα ανεβεί είδηση ότι μειώνονται οι πωλήσεις των iPad αλλά δεν θα ανέβει αντίστοιχη είδηση που η Apple και πάλι σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις tablet (παρότι η γκάμα της περιλαμβάνει μόνο premium) από κάθε άλλο κατασκευαστή.... +4εκ τεμάχια από την δεύτερη Samsung που πουλά tablet για όλα τα βαλάντια. Ο εκάστοτε αρθρογράφος θα σταθεί στην πτώση του iPad. Η MS πουλά το 1/12 surface σε σχέση με τα iPad. Αλλά όταν πουλήσει μερικές χιλιάδες παραπάνω θα ανέβει είδηση ότι ξεπουλά και τα σχετικά... αν η Apple του χρόνου πέσει στο 1-2% σε έσοδα τριμήνου (πως να το κάνουμε δλδ τα κέρδη που έχει κάνει τα 2 τελευταία τρίμηνα είναι εξωπραγματικά και δύσκολα να τα επαναλάβει πάλι) η είδηση θα αφορά καταστροφολογία.... κανείς δεν θα εστιάσει ότι και πάλι είναι εξωπραγματικά & καλύτερα του ανταγωνισμού. Αυτές είναι λεπτομέρειες που κάθε συντάκτης αν είναι το λιγότερο σοβαρός απέναντι σε αυτό που κάνει θα πρέπει να τις τονίζει και να τις αναφέρει.

- Θα ανεβεί η σημερινή είδηση γι αυτούς που αρέσκονται στα μερίδια αγοράς? Η Apple σημείωσε φέτος 40% αύξηση σε πωλήσεις φτάνοντας τα 61εκ iPhone... όταν η Samsung πουλά από Galaxy Y μέχρι Note 4 και φτάνει συνολικά τις 80εκ αποστολές. Η Apple πλέον πλησιάζει και σε μερίδιο αγοράς. Κάποτε ανέβαιναν ειδήσεις με το κιλό ότι το android είναι στο 80% λες και έχει καμία σημασία από του πρακτέου.

Τα οικονομικά αποτελέσματα δεν περιλαμβάνουν μόνο βαρετούς αριθμούς αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία όπως τα παραπάνω ώστε να ανασκουμπώνονται μερικοί και να το σκέφτονται και 2η φορά πριν γράψουν το κοντό και το μακρύ τους περί Apple. Αλλά τώρα επειδή δεν έχουν τι να πουν το ρίχνουν στο τρελό... έλα μωρέ ποιος ασχολείται με μετοχές. Ελα μωρέ το Apple Watch δεν ψήνει καφέ τι να μου προσφέρει.... μέχρι εκεί φθάνει η αντιληπτική τους ικανότητα. Όλα κρίνονται με βάση αυστηρά κριτήρια τεχνολογικής φύσεως. Ευτυχώς οι καθημερινοί άνθρωποι εκεί έξω σκέφτονται διαφορετικά (λιγότερο πολύπλοκα) και αυτό δείχνουν οι πωλήσεις.... ξέρω ξέρω θα μας πουν οι σχετικοί εδώ μέσα ότι όλα είναι marketing της Apple... μόνο που η Samsung ξοδεύει τα διπλά από όσα δίνουν Apple και Microsoft μαζί για προώθηση των προϊόντων της... παρόλαυτά τις προάλλες ανέβηκε είδηση ότι η  Samsung έχει πιο πιστούς οπαδούς από την Apple... μετάφραση μιας είδησης που έγινε απο διαφημιστική φίρμα πληρωμένη από την Samsung. Είναι ντροπή να ανεβαίνει κάτι τέτοιο όταν η Samsung εδώ και 6 συνεχόμενα τρίμηνα έχει απολέσει περισσότερο από το 60-70% των εσόδων της. Τρομακτικές απώλειες τζίρου που σε ανάλογη περίπτωση της Apple θα είχε πέσει το σύμπαν. Κάτι τελευταίο επειδή είμαστε στην περίοδο των android/google fanboys στα φόρα. Η Microsoft και πάλι κλείνει τα οικονομικά της τρίμηνα με περισσότερα καθαρά κέρδη από τις Google και Samsung..... να μην ξεχνιόμαστε γιατί κάποιοι νομίζουν ότι η Google (που εξαρτάται κατά 90% από τις διαφημίσεις) και η Samsung είναι uber alles ενώ η Microsoft ακολουθεί 4η και καταϊδρωμένη.

• Like 2
Δημοσ.

να έχεις σκάσει ένα καρό λεφτά για χειρότερο build και από τουβλο-χ,να αγοράζεις κινητό τριετίας,σήμερα, και να βγαίνεις να διαμαρτύρεσαι γιατί δε σου λένε πόσα λεφτά βγάλαν από τους τεχνολογικά αναλφάβητους,σε φόρουμ τεχνολογίας...μη σου τύχει..

• Like 1
Δημοσ.

DJ το καταλαβαμε και απο το πρωτο σου ποστ. Νιωθεις αδικημενος που το ινσομνια δεν γραφει σωστες ειδησεις, οσο αφορα την apple τουλαχιστο. Το θεμα ειναι, γιατι εμενα και εσενα να μας αφορουν τα οικονομικα στοιχεια 3μηνου; Για να μπορεσω να την «πω» στον διπλανο μου που γουσταρει android και εγω εχω iphone;

Παρακολουθω τις μετοχες, μετα την ανακοινωση πηρε πολλα τικς η μετοχη, αλλα μεχρι εκει αδερφε. Τα υπολοιπα ειναι για να πνιγεσαι και να γραφεις ενα wall of text σφαιρικα οτι το ινσομνια το τρεχουν μουλαρια και το επισκεπτονται τεχνολογικα αναλφαβητοι.

Ειμαστε παλιοι και οι δυο εδω μεσα, εχουν δει πολλα τα ματια μας. Κοιλιες υπαρχουν κατα διαστηματα, τα μελη ειναι πολλα με οτι αυτο συνεπαγεται. Οπως ειπα και σε αλλο φιλο, καλυτερα να τα στειλεις στον hal με ενα pm παρα να αναλωνεσαι δημοσιως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...