Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 χρόνια τώρα βγάζω /βάζω καθε μέρα με ανοιχτές τις τηλεοράσεις ,αλλάζω τα καλώδια από αποκωδικοποιητες nova και ΟΤΕ tv και pc με hdmi καλώδια και δεν μου έχουν πάθει απολύτως τίποτα.δλδ ντάξει έλεος οσοι λέτε οτι χαλάνε έτσι.απλά καλώδια είναι ,δεν επηρεάζονται  ούτε η κάρτα γραφικών ουτε οι τηλεοράσεις ούτε τα καλώδια

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι ένα από τα δυο (πυκνωτής, inverter) που αλλάζουν σχετικά εύκολα.

Δεν είμαι ηλεκτρονικός, κάποιες γνώσεις έχω από προσωπική εμπειρία. (Άνοιγμα 3 οθονών).

Αλλά και ηλεκτρονικός να ήμουν, εξ αποστάσεως δύσκολο κάποιος να κάνει διάγνωση.

Εντούτοις πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβει κάποιος ακριβώς τι συμβαίνει.

1) Μοντέλο οθόνης;--->eizo s1701

2) Την οθόνη την συνδέεις που και πως με dvi; (laptop; desktop; καλώδιο; τι καλώδιο; υπάρχει στην συνδεσμολογία και κάποιος αντάπτορας; )desktop, dvi καλώδιο

3) Την οθόνη την συνδέεις που και πως με vga; vga καλώδιο χωρις ανταπτορα

4) Όταν την έχεις συνδεμένη με το dvi δεν δείχνει τίποτα ή μήπως δείχνει "No Signal";  Εναλλάσσεται το didital- analog στην οθόνη και στο τέλος μένει στο: No signal,

5) Όταν δεν έχεις συνδεμένο κανένα καλώδιο. Γίνετε να την γυρίσεις στο dvi και αν ναι τι δείχνει; Αν δείχνει κάτι.δεν το εχω δοκιμασει

6) Άλλο καλώδιο δοκίμασες; Ναι  αλλά και σε άλλο PC χωρίς αποτέλεσμα.

Και άλλα, αλλά απάντα σε αυτά και βλέπουμε...

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Δημοσ.

Άρα έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην είναι στην οθόνη το πρόβλημα.

Το ότι η οθόνη σου δείχνει "no signal" ακόμα και αν συνδέσεις το dvi καλώδιο, (θα μπορούσε απλά να μην έδειχνε τίποτα), είναι δείγμα του ότι μάλλον κάτι σχετικό με την dvi θύρα έχει καεί. Ίσως κάποιο microchip.

Καλού κακού όμως ρίξε μια ματιά στην dvi θύρα της οθόνης για στραβωμένα - σπασμένα λαμάκια. Ένας φακός θα βοηθήσει. Σε κάθε θέση έχει 2 διαγώνια.

Δεν το νομίζω να φτιάχνει. Είναι και πολύ παλιό το μοντέλο, και δεν αξίζει να ασχοληθείς με ηλεκτρονικούς κτλ.

Δημοσ.

Άρα έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην είναι στην οθόνη το πρόβλημα.

Το ότι η οθόνη σου δείχνει "no signal" ακόμα και αν συνδέσεις το dvi καλώδιο, (θα μπορούσε απλά να μην έδειχνε τίποτα), είναι δείγμα του ότι μάλλον κάτι σχετικό με την dvi θύρα έχει καεί. Ίσως κάποιο microchip.

Καλού κακού όμως ρίξε μια ματιά στην dvi θύρα της οθόνης για στραβωμένα - σπασμένα λαμάκια. Ένας φακός θα βοηθήσει. Σε κάθε θέση έχει 2 διαγώνια.

Δεν το νομίζω να φτιάχνει. Είναι και πολύ παλιό το μοντέλο, και δεν αξίζει να ασχοληθείς με ηλεκτρονικούς κτλ.

Ειδα τη θυρα με φακο, δεν φαινετα κατι να λειπει ή στραβωμενο.

Εχεις δικιο , δεν αξιζει κατι παραπανω, ο ηλεκτρονικος θα παρει κανα 20 για "διαγνωση" + την βλαβη.

Η αξια της οθονης σημερα δεν πρεπει να περναει τα 40-50 ευρώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...