capthookb Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Έχω αυτή τη μητρική η οποία δούλευε για κάποια χρόνια χωρίς πρόβλημα. Ξαφνικά πριν από λιγες ημέρες, πατούσα το κουμπί να ανοίξει και φαινομενικά ξεκινούσε ενω πραγματικά όχι. Δηλαδή ανεμιστηρας επεξεργαστή, σκληροί έπαιρναν ρεύμα και δουλευαν, αλλά η οθόνη ήταν χωρίς σήμα, το led του σκληρού δεν έδειχνε σημάδια λειτουργίας κτλ. Μετά από κάποια restart το θέμα έστρωνε και δούλευε κανονικά ο υπολογιστής. Προχθές το βράδυ έσβησε κανονικά και από το πρωί εμφάνισε πάλι τα ίδια χωρίς πλέον να επανέρχεται ποτέ. Δηλαδή δεν κανει καν POST. Μπιπ δεν ακούω πουθενά (ούτε από το lineout ούτε από το ηχειο του κουτιού). Η οθόνη δεν έχει πρόβλημα. Δοκίμασα άλλες μνήμες, ακόμα και χωρίς μνήμες και πάλι δεν βλέπω κάποια ανταπόκριση. Δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό, άλλη κάρτα γραφικών, άλλο slot αλλά τίποτα. Αποσύνδεσα τα πάντα από τη μητρική και άφησα μόνο επεξεργαστή κάρτα γραφικών και 1 dimm μνήμης, δοκιμάζοντας όλες τις θέσεις. Αλλά πάλι τίποτα. Γενικά στο ίντερνετ βρήκα άπειρα παρόμοια προβλήματα με το συγκεκριμένο μοντέλο μητρικής, ακόμα και σε καινούρια συστήματα. Είναι πιθανό να είναι θέμα corrupted bios; Στο ebay βρίσκω κάποια τσιπάκια με bios για τη συγκεκριμένη μητρική. Έχω ελπίδα να το σώσω αλλάζοντάς το;
magic4spell Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μιλάμε για μητρικη socket 939 και μάλλον 10ετιας... Μια χαρά άντεξε μέχρι τώρα... μην παραπονιέσαι. Δες για σκασμένους πυκνωτές γιατι τότε δεν βάζανε μεταλλικούς αντοχής όπως σήμερα....
drkar Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 μαλλον δεν ειναι θεμα bios το ιστορικο δειχνει προς προβλημα με πυκνωτες ,ειτε μητρικης ειτε τροφοδοτικου βγαλε και την καρτα γραφικων (ή δοκιμασε και με αλλη αν εχεις , καθως και σε αλλη θεση) μηπως βραχυκυκλωνει καθως και ολα τα περιφερειακα
Thanos1972 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 βγαλε και ξαναβαλε την ψυχτρα.εαν δεν πιασει ετσι,οταν εχεις κουμπωμενη την ψυχτρα του επεξεργαστη,τραβα την λιγο προς τα πανω εμ το χερι και πατα το κουμπι να ξεκινησει. (ναι ακουγεται κουλο αλλα...μου εχουν τυχει κατι τετοια κουλα).
capthookb Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Τροφοδοτικό δοκίμασα άλλα 2. Το ένα το έχω στο καθημερινό μου pc που δουλεύει χωρίς προβλήματα. Από πυκνωτές μόνο ένας φαινόταν να έχει ψιλοφουσκώσει στο πάνω μέρος. όχι κάτι τρελό. Τον άλλαξα, αλλά πάλι δεν έγινε κάτι. Δοκίμασα δεύτερη κάρτα γραφικών pci express, ακόμα και μια pci αλλά πάλι τίποτα. Δοκίμασα και χωρίς μνήμη, μήπως και κάνει μπιπ. Και τον επεξεργαστή τον έβγαλα, έβαλα χωρίς να αλλάξει κάτι. Επίσης δοκίμασα και μέσα στο κουτί του με βιδωμένη μητρική κανονικά, καθώς και εκτός πανω στο γραφείο, με τροφοδοτικό επεξεργαστή και μνήμη μόνο. Ούτε καν τα κουμπια του κουτιου δεν ειχαν συνδέσει. Τίποτα. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Επίσης νομίζω πως η ψύκτρα δε ζεσταίνεται καθόλου. Ίσως να τα έπαιξε ο επεξεργαστής; Χωρίς επεξεργαστή πάλι δεν κάνει μπιπ η μητρική. Τώρα αναρωτιέμαι αν αξίζει να έπαιρνα καμια μεταχειρισμένη 939 μητρική. Γενικά, χρήματα δεν υπάρχουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα