Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο που επρεπε να ειχαν κανει εδω και 20 χρονια.

Ενα app store για τα windows.

Το γεγονος οτι πανε να κανουν ενοποιηση των OS δεν μου αρεσει παντως.

Προβλεπω ενα χαμο πρωτιστως για τους devs και εν δευτεροις για τους χρηστες.

Θελεις ενα store για το pc και ενα ξεχωριστο για τα mobile.

Δεν εχουν καμια δουλεια στο pc μου εφαρμογες που σχεδιαστηκαν για οθονες αφης.

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο που επρεπε να ειχαν κανει εδω και 20 χρονια.

Ενα app store για τα windows.

Το γεγονος οτι πανε να κανουν ενοποιηση των OS δεν μου αρεσει παντως.

Προβλεπω ενα χαμο πρωτιστως για τους devs και εν δευτεροις για τους χρηστες.

Κανεις μεγάλο λάθος αλλά βαριέμαι να σου εξηγώ τα αυτονόητα.

Δεν πιάνεις το νόημα. Δεν πειράζει.

Δεν θες mobile εφαρμογές αγόρι μου; δεν τις κατεβάζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το store είναι το λιγότερο και δεν είναι τόσο πρόβλημα αφού τρέχουν οι εφαρμογές σε όλα. Εφόσον έχει ξεκάθαρες κατηγορίες για να ξέρεις ποια εφαρμογή είναι ποια, δεν υπάρχει  πρόβλημα. Άλλα είναι τα σημαντικά προβλήματα με την ενοποίηση.

Δημοσ.

Έλεος κάποιοι κολλημένοι! Σε κάθε αλλαγή έτσι κανεται; δεν έχουν βγει ΚΑΝ επίσημα και κράζετε από τώρα επειδή ΜΑΛΛΟΝ δεν σας αρέσει κάτι.;

Και αν τέλος πάντων δεν σας αρέσουν έχετε κάθε διακαιωνα να μην χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Γιατί πρήζετε όμως τους άλλους;

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι πλέον ενοποιούν όλο το περιβάλλον εμπειρίας και χρήσης

Προσπαθούν. Πάντως εγώ που χρησιμοποιώ αποκλειστικά desktop έχω παράπονα και έχω δει και tabletakides στο reddit να έχουν παράπονα.

Δημοσ.

Άπατο θα πάει.

Οι εφαρμογές των windows είναι φτιαγμένες (εδώ και μια 20ετία) με τέτοιο τρόπο για εύκολη διαχείρηση και εγκατάσταση...

ΕΛΑ ΡΕ φιλεεεεεεε.

Εισαι μεγαλος μαντης.

Δημοσ.

Εγώ το μόνο που βλέπω είναι ότι τα έχουν κάνει αχταρμά στα windows από όλες τις απόψεις.

Έλεος κάποιοι κολλημένοι! Σε κάθε αλλαγή έτσι κανεται; δεν έχουν βγει ΚΑΝ επίσημα και κράζετε από τώρα επειδή ΜΑΛΛΟΝ δεν σας αρέσει κάτι.;
Και αν τέλος πάντων δεν σας αρέσουν έχετε κάθε διακαιωνα να μην χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Γιατί πρήζετε όμως τους άλλους;

Και αν κάποια στιγμή δεν μπορείς να βρεις αυτό που θες χωρίς το store τι κάνεις; Το νόημα των windows είναι τα ελεύθερα .exe όπως και να το κάνεις. Το centralization πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις...

Τα windows ναι μεν δεν ήταν ποτέ ανοικτά, αλλά είχαν αρκετή ελευθερία που σταδιακά πάει να περιοριστεί. Πείτε με κολλημένο αλλά αν ήθελα stores και φρου φρου, δεν θα έπαιρνα desktop αλλά tablet...

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ το μόνο που βλέπω είναι ότι τα έχουν κάνει αχταρμά στα windows από όλες τις απόψεις.

Και αν κάποια στιγμή δεν μπορείς να βρεις αυτό που θες χωρίς το store τι κάνεις; Το νόημα των windows είναι τα ελεύθερα .exe όπως και να το κάνεις. Το centralization πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις...

Τα windows ναι μεν δεν ήταν ποτέ ανοικτά, αλλά είχαν αρκετή ελευθερία που σταδιακά πάει να περιοριστεί. Πείτε με κολλημένο αλλά αν ήθελα stores και φρου φρου, δεν θα έπαιρνα desktop αλλά tablet...

Κοιτα σ αυτο που λες εχει μεγαλο δικιο ΑΠΛΑ επειδη εκει παει το πραγμα απ ολες τις εταιρειες (δηλαδη η καθε εταιρεια να μαντρωνει τους πελατες στο οικοσυστημα της) ετσι κανει και η microsoft. Και βεβαια αυτη η ελευθερια να κανουμε οτι εγκατασταση exe θελουμε παει να χαθει και ειναι μεγα λαθος ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που θα βαλουν και την παραδοσιακες desktop εφαρμογες ΑΠΛΑ τελειωσαν τα πραματα guyssss (αποψη μου βεβαια)

Δημοσ.

Αυτή η τακτική υπάρχει στα Linux εδώ και πολλά χρόνια, με τη χρήση των repositories. Δεν γίνεται για να σε "μαντρώσουν" αλλά για την ευκολότερη διαχείριση των εφαρμογών. Πιο παλιά είχαν μόνο package managers και τα έκανες όλα με το χέρι, αλλά επειδή αυτό είναι λίγο περίπλοκο για τον απλό χρήστη, η Canonical αποφάσισε να φτιάξει ένα software center το οποίο περιέχει όλα τα προγράμματα για Ubuntu. Αυτό γίνεται και πάλι μέσω των repositories απλά απλοποιεί τη διαδικασία.

Το ίδιο ακριβώς πάει να κάνει και η Μ$ απλά θέλει να περάσει το βήμα των repositories. Στην ουσία δημιούργησε το OneGet, το οποίο λειτουργεί όπως το apt-get, για να δημιουργήσει ένα δικό της repository ούτως ώστε να τραβάει πακέτα με εφαρμογές και να τις εγκαθιστά στο pc. Έτσι πιστεύω ότι θα δουλεύει το store όσων αφορά τις desktop εφαρμογές.

• Like 1
Δημοσ.

Τέλεια ιδεα/νέα απο τα παράθυρα!

Οποίος δεν το υποστηριζει σαν καινοτομία απλα είναι στενόμυαλος για εμένα!

Καινοτομία;

Είμαι και εγώ από τους στενόμυαλους,που θεωρεί πως θα ακολουθήσει το apple store και όχι το software center.

Τώρα πας σε όποια ρημαδοσελίδα θες,και βάζεις ό,τι .exe θες.Με το store,θα έχεις και αυτή τη δυνατότητα,ή μόνο ό,τι έχει εκεί μέσα;

Aν δεν γουστάρει η MS ,γιατί δε τα έσκασες,γιατί δε θέλει να λαμβάνει χώρα στο λειτουργικό της αυτό που έφτιαξες κτλ,δε θα υπάρχεις.

Δε γουστάρει java,δε τρέχεις java.

Θέλει να υπάρχει μόνο το WMP,ξεχάστε VLC και BS.

Στέλνει στατιστικά στοιχεία χρήσης,και βγάζει κάποιος προγραμματάκι να το κόβει αυτό..δε μπορεί πια.

Δε γουστάρει άλλο gadget να δείχνει θερμοκρασία,μένεις με ό,τι σου έχει...ή ό,τι σου προτείνει να αγοράσεις..

Τσάμπα win10 ,και θα πληρώνεις μέχρι και το defragment tool..

Apple έγινε..με τι υγείες μας..και μακρυά.

Δημοσ.

^ Ψεκασον.

Το repository ήταν απαίτηση των windows users εδώ και μία 15ετία και λίγα λέω.

Φαντάζομαι -και δεν νομίζω να πέσω έξω- πως θα υποστηρίζει fav λίστες όπως το chocolatey δηλ. να του δίνεις ένα κατεβατό σκρίπτ με τις εφαρμογές που θέλεις να περάσεις σε φρέσκα windows και θα στις φέρνει αυτόματα, αβίαστα αβάδιστα..

Τέλος στα ξενύχτια μπροστά στην οθόνη, μετά το format. :P

Δημοσ.

Είμαι και εγώ από τους στενόμυαλους,που θεωρεί πως θα ακολουθήσει το apple store και όχι το software center.

Τώρα πας σε όποια ρημαδοσελίδα θες,και βάζεις ό,τι .exe θες.Με το store,θα έχεις και αυτή τη δυνατότητα,ή μόνο ό,τι έχει εκεί μέσα;

Προφανώς και δεν θα καταργηθεί ο κλασσικός τρόπος εγκατάστασης εφαρμογών, μην το παρακάνουμε. Στο store θα έχει προγράμματα από το δικό της repository, ότι και αν σημαίνει αυτό. Τώρα, στο OneGet μπορείς να προσθέσεις και δικά σου repository, όπως πχ. του chocolatey, αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα ισχύει και για το store.

Δημοσ.

ειπε κανεις οτι δεν θα μπορεις να εγκαταστησεις .exe χωρις το store; οτι να'ναι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...