N3k21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δεν ξέρω ρε συ μου φαίνεται ότι δεν θα δίνουν απόδοση 80watt λίγα μου φαίνονται. Τα Edifier θα σε καλύψουν απόλυτα. Μην ανησυχείς για τα Watt (ειδικά εφόσον μιλάμε για RMS τιμές σε consumer 5.1 σύστημα). Για να στο θέσω όσο πιο απλά γίνεται, οι RMS τιμές που δίνουν διάφοροι κατασκευαστές είναι αέρας κοπανιστός, σαν το dynamic contrast των οθονών ένα πράμα. Ναι μεν κάτι δείχνουν, όχι όμως κάτι που πρέπει να λάβεις για την ώρα υπόψιν. Εφόσον δεν ψάχνεις για high end επαγγελματικό ή hi fi σύστημα λοιπόν, ξεκόλλα και τσίμπα τα Edifier. Αν θες λεπτομέρειες και ψήνεσαι για περαιτέρω ψάξιμο, ξεκίνα από εδώ. Επιπλέον, εφόσον όντως έχεις μικρό χώρο, πίστεψέ με, δεν θες σε καμία περίπτωση 5.1 σύστημα με κανένα βάρβαρο sub. Αποκλείεται να απολαύσεις ήχο. Πουθενά, ούτε σε games, ούτε σε ταινίες, ούτε φυσικά ακούγοντας μουσική. Εννοείται φυσικά πως δεν χρειάζεσαι dedicated κάρτα ήχου, η onboard μια χαρά θα κάνει τη δουλειά της εφόσον δεν σε ενδιαφέρουν ειδικές λειτουργίες, όπως αυτές που αναφέρει ο WalkerSW παραπάνω.
Prove21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Οπότε προτείνεις τα edifier η τα corsair που εβαλε ο φιλος πιο πανω? Ευχαριστω για τη βοηθεια!
Mpiftekis Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Πάρε και την κάρτα ήχου που έχει ο φίλος που στην πρότεινε (SB Live VX). Την έχω κι εγώ. Η διαφορά απ'την onboard είναι χαοτική-1. Τη βρίσκεις περίπου 18€, δεν είναι πολλά.
N3k21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Προσωπικά θα προτιμούσα τα Edifier: - Εταιρεία με μεγαλύτερη εμπειρία σε ηχεία. - Ίδιου μεγέθους subs, αλλά των Edifier φαίνεται ένα κλικ αποδοτικότερο βάσει των specs (παίζει από 20 Hz ενώ των Corsair ξεκινά από 35 Hz). Μικρή η διαφορά και ίσως ασήμαντη στην πράξη, υποδηλώνει ωστόσο καλύτερο engineering γενικότερα. - Βάσει της ίδιας λογικής, οι δορυφόροι των Edifier φτάνουν θεωρητικά τα 20 Khz, ενώ των Corsair μόλις στα 10 Khz. - Οι δορυφόροι ξεκινούν επίσης να παίζουν από τα 150 Hz (τα Corsair από τα 100 Hz). Εδώ το πράμα πάει ανάποδα -ας πούμε- σε σχέση με τα woofers: Δε σε ενδιαφέρει οι δορυφόροι να παίζουν χαμηλά, αλλά να παίζουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το σημείο όπου γίνεται ο "διαχωρισμός" μεταξύ των συχνοτήτων που παίζει το woofer και οι υπόλοιποι οδηγοί ονομάζεται crossover point. Ε, στην περίπτωση που εξετάζουμε εδώ, το υψηλότερο crossover point επίσης υποδεικνύει καλύτερο engineering στην πρόταση της Edifier. 1
Prove21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Μαλιστα ευχαριστω ολους οσους βοηθησαν!Εαν δεν εχουν αλλαξει και πολυ οι τιμεσ στο αμεσο μελλον θα προτιμησω τα edifier λοιπον!
N3k21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Να δικαιολογήσω εδώ και την άποψή μου σχετικά με την ανάγκη ή μη ύπαρξης ξεχωριστής κάρτας ήχου: Πρώτα απ' όλα, δεν είναι όλες οι onboard ίδιες. Συνήθως οι high end μητρικές ενσωματώνουν και ποιοτικότερες λύσεις. Από εκεί και πέρα, δεν αμφισβητώ πως πράγματι μια dedicated λύση είναι θεωρητικά καλύτερη. Αμφισβητώ όμως πως οι όποιες διαφορές γίνονται πράγματι αντιληπτές στην πράξη. Εξηγούμαι: 1) Ένα βασικό πλεονέκτημα των dedicated καρτών στο παρελθόν, ήταν η υψηλή τιμή του λόγου σήματος προς θόρυβο (signal to noise ratio, μετράται σε dB). Θεωρητικά λοιπόν, όσο μεγαλύτερη η τιμή αυτή, τόσο λιγότερο πιθανό είναι το να περάσει θόρυβος, "παράσιτα" δηλαδή αν θες, στα ηχεία σου κατά την αναπαραγωγή υλικού. Σήμερα όμως, ακόμα και οι προτάσεις της Realtek (π.χ. το ALC 889), έχουν βελτιωθεί σημαντικά σ' αυτό τον τομέα (με τιμές SNR μεγαλύτερες των 100 dB). Προσωπικά έχω ν' ακούσω θόρυβο τέτοιου τύπου από το 2004, την εποχή που μεσουρανούσε το nforce2 δηλαδή. 2) Οι dedicated κάρτες δεν υποφέρουν από το φαινόμενο του crosstalk. Έχεις παρατηρήσει καμιά φορά στα ηχεία σου θόρυβο παρόμοιο με παλιό dial up modem; Κυρίως όταν κινείς π.χ. το ποντίκι ή όταν ο επεξεργαστής έχει κάποιο σημαντικό load; Ε, αυτό είναι χοντρικά το crosstalk, θόρυβος δηλαδή που οφείλεται σε παρεμβολές άλλων ηλεκτρονικών στοιχείων στην κάρτα ήχου. Αν δεν ακούς τέτοιο πράγμα, η dedicated κάρτα δεν θα σου προσφέρει σ' αυτό τον τομέα κάτι παραπάνω. 3) Οι dedicated κάρτες έρχονται συνήθως πακέτο με καλύτερο software, το οποίο συχνά εφαρμόζει και κάποιο equalization. Δηλαδή δεν αποδίδει οπωσδήποτε καλύτερα το audio chip, αλλά απλά ακούς κάτι περισσότερο ευχάριστο χάρη στον driver. Ε, κατέβασε κάποιο software EQ και κάνε πειράματα με την onboard, ενδέχεται να πετύχεις τζάμπα το ίδιο αποτέλεσμα. 4) ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ μην περιμένεις ότι θα ακούσεις σημαντική διαφορά (aka διαφορά που να δικαιολογεί το κόστος) με ακριβότερη dedicated κάρτα ήχου, εφόσον οι ακροάσεις σου περιορίζονται σε χαμηλού bitrate mp3, streaming υπηρεσίες όπως youtube/spotify, κατεβασμένες ταινίες και ήχο σε games. Ειδικά όταν τα ηχεία σου δεν είναι high end (ακόμα και τα Edifier που συζητάμε, δεν θεωρούνται high end). Όσοι ισχυρίζονται πως καταλαβαίνουν διαφορές μεταξύ μιας καλής onboard και μιας φθηνής dedicated ακούγοντας τέτοιου τύπου υλικό και σε consumer ηχεία, είτε απλά ψαρώνουν λόγω equalizer, είτε απλά είναι "θύματα" placebo effect. Δεν είμαι λοιπόν κάθετα αντίθετος στην αγορά μιας ξεχωριστής κάρτας ήχου, απλά πριν τσιμπήσεις μια, καλό είναι να διαπιστώσεις αν πράγματι σου χρειάζεται. Εγώ διαθέτω αυτήν και ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά σε σχέση με την onboard στην απόδοση mp3 αρχείων (@320 από lame) ή μουσική από YT.
Mpiftekis Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Συμφωνώ ότι για MP3/Youtube δε χρειάζεται dedicated κάρτα ήχου. Αλλά στα παιχνίδια/flac/wav θα δει διαφορά. Δε λέω να πάρει μια κάρτα ήχου >40€. Με μια του 20ευρου θα κάνει τη δουλειά του. Εγώ, ας πούμε, στο Rocksmith άκουσα διαφορά, σε σημείο να λέω τι έκανα τόσο καιρό. 1
N3k21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Συμφωνώ ότι για MP3/Youtube δε χρειάζεται dedicated κάρτα ήχου. Αλλά στα παιχνίδια/flac/wav θα δει διαφορά. Δε λέω να πάρει μια κάρτα ήχου >40€. Με μια του 20ευρου θα κάνει τη δουλειά του. Εγώ, ας πούμε, στο Rocksmith άκουσα διαφορά, σε σημείο να λέω τι έκανα τόσο καιρό. Μα δε διαφωνώ. Το θέμα είναι αν η όποια διαφορά μπορεί να γίνει αντιληπτή. Αν ναι, αξίζει και η επένδυση σε ξεχωριστή κάρτα. Πάντως γενικά στα games δεν θα υπάρξει σημαντική βελτίωση ΙΜΗΟ. To Rocksmith λόγω της φύσης του ίσως πράγματι αποτελεί εξαίρεση πάντως, δεν το αμφισβητώ.
Prove21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Ετσι και αλλιως σε παιχνιδια χρησιμοποιω creative sound blaster sigma headset και μπορω να πω πως το αγαπω.Εαν επαιρνα καρτα ηχου θα επαιρνα γιατι η θα ηθελα παραπανω ενταση η πιο καθαρο ηχο.Θα δοκιμασω τα ηχεια με την onboard καρτα που απο οσο διαβαζω καρτα >70 ευρω δεν εχει καμια διαφορα και εαν δεν με ικανοποιει ισως προχωρησω στην αγορα ξεχωριστης καρτας.
webparts Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Nα ρωτησω και εγω,ενας φιλος εχει τα x530,αλλα μας περισευει ενα καλωδιο λογω της onboard καρτας ηχου,το ροζ-πορτοκαλι τι διαολο ειναι. παμε για αλλη καρτα κατευθειαν,η παιζει να παιξουν ολα τα ηχεια μαζι ? εχω βρει στο eshop,απλα ρωταω αν παιζει ενδεχομενο να παιξουν καπως ολα μαζι,λεμε τωρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα