kavouras Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, Στα ενοικιαζόμενα του πατέρα μου έχω στήσει ενα rack και έχω μέσα router,switch,poe switch,pc server κτλ... Έχω ενα θηρίο APC back ups rs 1200, αλλα δυστυχώς δεν υποστηρίζει κάποια βασικά(όπως να ανοίγει αυτόματα μετά απο πολύωρη διακοπή ρεύματος), οπότε πρέπει αναγκαστικά να πάω σε ενα smart το οποίο υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες. Απ' ό,τι διάβαζα στο forum υπάρχουν διάφορες εκδόσεις των smart, δηλαδή η C που είναι πιο απλή και δεν έχει smart slot κτλ....Οπότε αν μπορούσε κάποιος να προτείνει κάποια μοντέλα που έχει εμπειρία.... Προς το παρόν το σύστημα καταναλώνει(με βάση το powerchute ) 86 watt. Επίσης προτείνετε να πάρω rack ups ή όχι? Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
La_MoRt Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Καταρχήν εννοείται ότι χρείαζεσαι online ups. Μέχρι πόσα λεφτά; Εγώ θα πήγαινα σε rackable.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δεν ξέρω τι γνώσεις εχεις αλλά με ενα απλό κυκλωματακι μπορείς να ανοιγεις αυτό που εχεις μετα απο πλήρη εκφόρτιση
kavouras Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Καταρχήν εννοείται ότι χρείαζεσαι online ups. Μέχρι πόσα λεφτά; Εγώ θα πήγαινα σε rackable.Γενικά όσο πιο οικονομικά, τόσο καλύτερα. Δηλαδή θα ήθελα το οικονομικότερο, αλλα να κάνει τη δουλειά που θέλω χωρίς περιορισμούς. Αν έχεις κάποια πρόταση για τις πεοδιαγραφές μου, σε οαρακαλώ πες μου.Δεν ξέρω τι γνώσεις εχεις αλλά με ενα απλό κυκλωματακι μπορείς να ανοιγεις αυτό που εχεις μετα απο πλήρη εκφόρτισηΑσχολούμαι πολύ με τα ηλεκτρονικά. Αν θέλεις πες μου λεπτομέρειες. Το πρόβλημα με τα μη smart ups της apc είναι οτι δεν εχουν αυτόματο διακόπτη-ρελέ on-off, οπότε αν πέσει το ρεύμα και μετά η μπαταρία τους, για να ξανανοίξουν δε φτάνει να επανέλθει το ρεύμα, πρέπει κάποιος να πατήσει το κουμπί.
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Λυση με πολύ λιγα χρήματα και ετοιμη απο τους κινεζους για να μην κουραζόμαστε με κυκλώματα, κατασκευές κλπ timer delay http://www.ebay.com/itm/321495183156?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Τροφοδοτικούλια http://www.ebay.com/itm/181702403901?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Συνδέεις δυο μικρά τροφοδοτικούλια 12vdc ενα στην έξοδο του ups και ενα στο 220 πολης, τροφοδοτείς και με τα δυο το παραπάνω timer delay μέσω δυο διόδων, οταν πέσουν και τα δυο πλήρη απώλεια 220 τοτε ο timer μηδενίζει, τωρα αν έρθει το 220 πόλης ο timer ξεκινάει και για κάποια δευτερόλεπτα (τον ρυθμίζεις εσυ) σου κλείνει το ρελεδακι. Τωρα αν γνωρίζεις απο ηλεκτρονικά νομιζω οτι πρέπει να το έπιασες
kavouras Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Λυση με πολύ λιγα χρήματα και ετοιμη απο τους κινεζους για να μην κουραζόμαστε με κυκλώματα, κατασκευές κλπ timer delay http://www.ebay.com/itm/321495183156?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Τροφοδοτικούλια http://www.ebay.com/itm/181702403901?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Συνδέεις δυο μικρά τροφοδοτικούλια 12vdc ενα στην έξοδο του ups και ενα στο 220 πολης, τροφοδοτείς και με τα δυο το παραπάνω timer delay μέσω δυο διόδων, οταν πέσουν και τα δυο πλήρη απώλεια 220 τοτε ο timer μηδενίζει, τωρα αν έρθει το 220 πόλης ο timer ξεκινάει και για κάποια δευτερόλεπτα (τον ρυθμίζεις εσυ) σου κλείνει το ρελεδακι. Τωρα αν γνωρίζεις απο ηλεκτρονικά νομιζω οτι πρέπει να το έπιασες Ενδιαφέρον, δεν είμαι σίγουρος οτι το καταλαβαίνω 100%. Δε μπορώ να καταλάβω πως θα ανοίξει το ups, αφού όταν πχ έχω ενα κλειστό ups και το βάλω στο ρεύμα, ανάβει μεν κάποιο λαμπάκι αλλα δεν πάει στο on. Για να παει στο on πρέπει κάποιος να πατήσει το κουμπί του. Και αυτό γιατι ο διακόπτης του δεν έχει δυνατότητα να ανοίγει ηλεκτρονικά, παρα μόνο μηχανικά.Πως θα καταφέρει να το ανοίξει το timer delay, εφόσον το ups θα είναι τελείως κλειστό; Εκτος και αν δεν εχω καταλάβει κάτι...
11demian111 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μάλλον θα κάνεις κόλληση στο κουμπί και στο ρελε του timer 1
kavouras Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μάλλον θα κάνεις κόλληση στο κουμπί και στο ρελε του timer Μμμμ, ακούγεται λίγο περίεργο, με την έννοια οτι έχω πολύ εξοπλισμό πάνω στο ups (router,switch,poe switch,pc server,meteo station κτλ) και δε θα ήθελα να μπω σε τόσο DIY διαδικασίες, μη τυχόν και προληθεί καμια βλάβη...Εκτός αν εννοεί κάτι άλλο ο φίλος Nikoskallithea. Πάντως γενικά υπάρχει καμία πρόταση για smart ups με βάση αυτά που χρειάζομαι? Επίσης γιατι είναι προτιμότερο να πάρω rack ups και όχι απλό? Ποιά η διαφορά?
11demian111 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Ναι ειναι λίγο ρίσκο. Rack θα πάρεις για να τα έχεις όλα συγυρισμένα
kavouras Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Ενας φίλος πριν είπε για online ups, αλλα η τιμή ξεφεύγει, βλέπω το φθηνότερο online ξεκινάει απο 620 ευρώ. Υπολόγιζα μέχρι 400 ευρώ το πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα