magic4spell Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Λοιπόν ακουστε τι έπαθα αποψε... Ειχα ένα σύστημα 1155/GIGABYTE Z77M-D3H@2500K overclocked και εννοείται ΟΚ. Προ τετραμηνου έδωσα την cpu για να πάω σε 3570κ , με έπιασε όμως λίγο η κρίση λίγο η υποτίμηση και οι τιμες των 3570κ έδτασαν στο θεό οπότε αφαίρεσα και τις μνήμες και τις έβαλα σε άλλο συστημα πούλησα και την GPU και η μητρική έμεινε κλειστή για κανενα τρίμηνο. Χθές τα καταφερα και πήρα ένα 3570κ , με χαρα είχα και 8GB kingston και τα φορτώνω: ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ (CPU+SYSTEM) για, 10 δευτερολεπτα κανενα μπιπ απο το μεγαφωνάκι .. και μετα κλεινει και ξανανίγει και αυτο γίνεται συνέχεια.... Επειδή μου είχε ξανατύχει (ιδιαίτερα αν η προηγουμενη cpu ήταν σε overclocked settings): 1. Εκανα cmos reset.. εβγαλα την μπαταρια πατησα το power πολλες φορες έβγαλα και την πρίζα έκλεισα και το τροφοδοτικό τίποτα...!!! 2. Αλλαξα PSU.. τιποτα.... 3. Αλλαξα μνήμες τίποτα..... 4. Φερνω ένα άλλο σύστημα δίπλα και δοκιμάζω και με 3ο psu.. τιποτα 5. ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ CPU του ενος συστηματος με του άλλου... Η καινουργια CPU στο παλιο σύστημα (είχε εναν delided [email protected]) ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..... αλλα ο delided 3570k ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΩ ΜΕ ΤΗΝ Z77M-D3H.. ΟΠΟΤΕ ΛΕΩ ΤΟ ΒΡΗΚΑ Η Z77M-D3H ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ...... ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! Ξαναβαζω πίσω τον delided 3570k στο δικο του συστημα (Z77X-UD5H) ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ!!!! (Οτι δηλαδη μου εκανε πριν λιγο η άλλη η Z77M-D3H...) Ξαναρχίζω βγάζω μνήμες cmos reset βάζω και GPU ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΟΎΛΕΥΕ ΜΕ ONBOARD GPU τιποτα... Ξαναλλάζω τους επεξεργαστες Τιποτα και τωρα έχω δύο μητρικές που δεν ποσταρουν ( κανενα beep απο το μεγαφωνακι...) Τους ξαναλλαζω πάλι( και πλεων το καθε συστημα είχε την αρχική CPU) και ανέλπιστα η μητρικη με τον delided 3570k@Z77x-UD5h μποοταρε σε bios reset..... Εννοειται η άλλη Z77M-d3h τίποτα.. Να προσθέσω ότι δεν έλεξα την μπαταρια της Z77M-D3H που ήταν κλειστη για 3 μήνες αλλά είδα και τα πινς που φαίνονται οκ... Για την ακρίβεια σε μερικές οπτικες υπό γωνία θέσεις φαίνεται μια ασυμμετρία σε ένα δύο πινς με μεγεθυντικό όμως φαίνονται οκ.... Επιπλέον ο νεος 3570κ φαινεται να έχει <<σκισμενα> 1-2 απο τα pads απο κάτω... αλλά βέβαια μπούταρε στην άλλη μητρική... Εχει ξανατυχει αυτό σε κάποιον εδώ????? Εχει κάποιος κάποια ιδέα του τι γίνεται
Silverage Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 bios update ίσως; Αφού δεν κάνει κάνει καν post, πώς να κάνει update; Δεν δοκιμάζεις σε καμιά άλλη πρίζα μήπως δουλέψει;
AETOLOFITIS Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Οταν ειχα αλλαξει κουτι μου ειιχε κανει ετσι... πολυ ταλαιπωρια....δοκιμασε να βγαλεις τις ραμ να τις καθαρισεις και να τις ξαναβαλεις. Βαλε 1 μονο και παιξε με τα slot για αρχη.
CoreUnlimited Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δες αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω.... και καθαρισε και το socket επειδη εμειναν κενα πολυ καιρο μηπως επιασαν σκονες ή έπεσε κατι μεταλλλικο.. 1
magic4spell Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 1. bios update δεν γινεται αφου δεν ποσταρει καν... και επειδη αλλαξα 2 PSU που ήταν σε διαφορετικο χώρο ..έχω αλλάξει και μπρίζα.. 2. ΞΑΝΑΕΙΔΑ....ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (3:00....) τα πινς στην μητρικη και τελικά σε μια αλλη περιοχη όχι εκει που κάτι φαινοταν όπωσ είπα.... σε μία ακρη του socket ενα πιν ειχε στραβωσει προς τα αριστερα του και οταν εμπαινε ο επεξεργαστης πιεζομενο πατουσε το διπλανό του (στον κατακορυφο άξονα ήταν οκ για αυτο δεν το ειχα δει την πρωτη φορα...) Σημερα τεστάρω παλι...ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΚΟΥΦΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΟΤΑΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ...
magic4spell Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Τελικά το ένα και μοναδικό πιν που λίγο είχε μετακινηθεί στον οριζοντιο αξονα ήταν απο οτι φαινεται αυτο που δημιουργουσε το προβλημα... Αφού με ενα μεγεθυντικο και μια καρφίτσα το έφερα στα ίσα. η μητρική μπουταρε κονονικα..... Ενα λοιπόν από 1155 την έκανε την δουλειά και πάλι καλά που δεν έκαψε μητρική ή cpu..... Υποθέτω πώς ήταν δικό μου σφάλμα γιατι την τελευταία φορά έβγαλα την cpu με μεγαλη γωνία και μάλλον το άκρο της προς την πλευρά της pcie καθώς σηκώθηκε στράβωσε το πιν... Επεξ/σία 30 Απριλίου 2015 από magic4spell 1
magic4spell Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Βεβαια το ερωτημα γιατι κόλλησε και η δεύτερη μητρικη παραμένει... Πάντως πιστεύω ότι πρεπει στην ιστορια να εμπλέκονται και τα σπασμενα pads των cpu. Μου είχαν πέσει στα χέρια μου παλιά cpu i5/i7 2500k 2700k με θρυματισμένα πολλά pads κυρίως πιστευω απο υπερβολική πίεση/βίδωμα της ψύκτρας... Μαλλιστα έναν 2700κ τον έκανα επιστροφή στο πλαισιο . Και το περιεργο είναι οτι η θέση που ακουμπάνε τα Pins της μητρικής διαφέρουν απο μητρική σε μητρική (πάντα μέσα στο όριο του pad... εννοειται..) και μπορεί σε μία μητρική να πέφτεις στο σπασμενο και να μην δουλεύει και σε άλλη στο εναπομείναν pad και να εισαι οκ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα