Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@teovag

Το dvd σκότωσε την βιντεοκασσέτα γιατί υπερτερεί παντού σε ποιότητα (και σε άνεση). Το cd αντικατέστησε την κασσέτα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Όπως όμως παραδέχτηκες και μόνος σου, ΔΕΝ αντικατέστησε το βινύλιο. Γιατί; Γιατί στη συνείδηση (και στα αυτιά) των high fidelity fans, εξακολουθεί να έχει καλύτερο ήχο (έστω και αν χρειάζεται ένα κατάλληλο ηχοσύστημα). Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην περίπτωση των mp3/cd. Και τα αερόστατα που έφερες σαν παράδειγμα εξακολουθούν να υπάρχουν απ' όσο γνωρίζω! Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά μέσα. Μπορεί το mp3 να καλύπτει την πλειοψηφία του κόσμου και δεν διαφωνώ. Όμως πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που επιζητούν το κάτι παραπάνω στην ποιότητα ήχου. Γι' αυτούς οι επιλογές ήταν και θα είναι cd/flac, βινίλιο, sacd/dvd audio, λαμπάτοι ενισχυτές κλπ. κλπ. Στο θέμα μας τώρα: τα tablets/smartphones/smartwatches δεν μπορούν καν να πλησιάσουν έναν desktop/laptop υπολογιστή σε ευκολία, δύναμη, αποθηκευτική χωρητικότητα, παραμετροποίηση κλπ. Για τον επαγγελματία γραφίστα/αρχιτέκτονα/συγγραφέα/προγραμματιστή κλπ. οι touchscreens, οι μικρές οθόνες τους και η υπολογιστή τους δύναμη είναι μαρτύριο. Το ίδιο και για τον gamer. Επίσης οι επιλογές που τους δίνουν αυτά τα μηχανήματα (όποιο λειτουργικό και να τρέχουν, δεν αναφέρομαι μόνο στα wp) στο διαθέσιμο λογισμικό είναι ελάχιστες συγκριτικά με τα desktops/laptops. Συνεπώς για ποιο θάνατο μιλάμε; Not even close!

• Like 1
Δημοσ.

Και μόνο η δυνατότητα να μπορείς να δείξεις πατ-κιουτ ένα excel ή ένα powerpoint από το κινητό σου (onedrive) στην οθόνη ενός συνεργάτη είναι φοβερό!!

• Like 1
Δημοσ.

κανεις δεν ακουσε οτι την φουλ δυνατοτητα θα την εχουν μονο κινητα με δυνατα specs που θα παραχθουν μετα την κυκλοφορια των 10 ε?

αν ειναι να αγορασω ενα windows phone των 500€ για να μπορω μια στο τοσο να το συνδεσω σε οθονη κ να τρεξω μια πληρη εκδοση excel ξργω ,ευχαριστω δεν θα παρω

• Like 1
Δημοσ.

Ετοιμάζει η Qualcomm νέα soc που θα έχουν τη δυνατότητα dual screen,

δηλαδή

1. να τρέχει το Windows smartphone και να προβάλλει σε μια οθόνη ενώ κάνεις μια πρώτη δουλειά

και ταυτόχρονα

2. το smartphone να μπορεί να πραγματοποιεί μια δεύτερη εργασία στη δική του οθόνη

Αυτά τα soc θα τα ετοιμάσει η Qualcomm, τί να κάνουμε δεν είναι έτοιμα.

Και κάποια πράγματα καλώς ή κακώς θέλουν hw για να δώσουν.

Το καλό να λες είναι να έχει δυνατότητες το λειτουργικό,

και τους διαθέσιμους πόρους να τους αξιοποιεί αποδοτικά.

Αν είναι να βελτιωθεί το Windows smartphone τόσο κι ακόμα περισσότερο,

το ερώτημα δε θα είναι γιατί να το πάρεις με x00 ευρώ

αλλά γιατί να δώσεις x00 ευρώ και να πάρεις κάτι άλλο λιγότερο.

Και στην τελική ανάλογα με το βαλάντιο, και τα specs,

όπως πάντα.

Δημοσ.

Ετοιμάζει η Qualcomm νέα soc που θα έχουν τη δυνατότητα dual screen,

δηλαδή

1. να τρέχει το Windows smartphone και να προβάλλει σε μια οθόνη ενώ κάνεις μια πρώτη δουλειά

και ταυτόχρονα

2. το smartphone να μπορεί να πραγματοποιεί μια δεύτερη εργασία στη δική του οθόνη

Αυτά τα soc θα τα ετοιμάσει η Qualcomm, τί να κάνουμε δεν είναι έτοιμα.

Και κάποια πράγματα καλώς ή κακώς θέλουν hw για να δώσουν.

Το καλό να λες είναι να έχει δυνατότητες το λειτουργικό,

και τους διαθέσιμους πόρους να τους αξιοποιεί αποδοτικά.

Αν είναι να βελτιωθεί το Windows smartphone τόσο κι ακόμα περισσότερο,

το ερώτημα δε θα είναι γιατί να το πάρεις με x00 ευρώ

αλλά γιατί να δώσεις x00 ευρώ και να πάρεις κάτι άλλο λιγότερο.

Και στην τελική ανάλογα με το βαλάντιο, και τα specs,

όπως πάντα.

αν οι δυνατοτητες αφορουν το 1% των αγοραστων που δεν εχουν τι να κανουν στην μιζερη ζωη τους κ αγοραζουν κινητα κοστους φορητου υπολογιστη τοτε η ειδηση δεν ειναι ειδηση

Δημοσ.

Τόσο καιρο υπαρχει το screen mirroring για android και δουλευει εξαιρετικά με τηλεορασεις που το υποστηρίζουν.Τώρα αυτό που παει να κανει η μs είναι ας πούμε ενα βήμα παραπέρα αλλά δύσκολο να πιάσει.Αν δεν ανοίξει το λειτουργικό να μπορείς να το κανεις οτι θέλεις δεν θα πιασει.Εστω ενα jailbreak όπως έχει το ios.Η ms επειδή έχει πιασει στα windows τοσα χρόνια νόμιζε οτι έτσι εύκολα θα έπιανε και στο mobile.

Δημοσ.

αν οι δυνατοτητες αφορουν το 1% των αγοραστων που δεν εχουν τι να κανουν στην μιζερη ζωη τους κ αγοραζουν κινητα κοστους φορητου υπολογιστη τοτε η ειδηση δεν ειναι ειδηση

H είδηση αφορά το λειτουργικό.

Το λειτουργικό δίνει περιθώρια για τον καθένα.

Αν δε μιλάμε με αυτή την έννοια,

τότε δεν έχει νόημα.

Και ειδικά όταν τα Windows 10 mobile τείνουν τα γίνουν το πιο πλούσιο σε features mobile λειτουργικό.

Αν οι χακεράδες έχουν μίζερη ζωή,

εμένα δε με αφορά.

Και δε με αφορά ο λόγος που κάποιος ξοδεύει  x ευρώ

γιια smartphone.

Ο άλλος όμως που θα δώσει όσα δώσει,

θα θέλει τα λεφτά του να τα ακουμπήσει σε ό,τι καλύτερο.

Είμαστε φόρουμ τεχνολογίας

και σχολιάζουμε την τεχνολογία.

Απλά.

BTW

Σήμερα η τεχνολογία είναι ακριβή, αύριο φτηνή.

Σήμερα οι τεχνολογικές συνήθειες είναι έτσι, αύριο αλλιώς.

Σήμερα οι απαιτήσεις είναι λιγότερες, αύριο περισσότερες.

Τον πήχη δεν τον βάζει κανείς από εμάς.

Προσωπικά δεν είδα κανέναν μέχρι σήμερα να διαμαρτυρήθηκε που αγόραζε Android smartphone με περισσότερα features από iPhone,

πόσο μάλλον έχοντας δώσει τα ίδια (πολλά) χρήματα στο ταμείο.

• Like 3
Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το όλο σκηνικό που είμαι επαγγελματίας και θα με βόλευε.

Πιστεύω πως σε μερικά χρόνια θα είναι τόσο δυνατά σε ισχύ τα κινητά μας που θα μπορούμε να τρέξουμε και Multimedia εφαρμογές On the go πχ photoshop, premiere, after effects κλπ. 

Καλοδεχούμενα τα καλούδια της MS, όπως πάντα.

• Like 2
Δημοσ.

οχι οι ειδησεις αφορουν παντα τους χρηστες κ τι μπορουν να αποκομισουν απο ενα προιον στο παρον 

στο μελον μπορει να κανουν μαγκια κ να χρησιμοποιουν τους εγκεφαλους μας ξεργω αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα

μαπα το καρπουζι στην προκειμενη

Δημοσ.

Ωραία να σε ερμηνεύσω

μάπα το Android,

έχει πολλά features για τα σημερινά δεδομένα και για τους περισσότερους χρήστες

και επίσης δεν έχει καμία σημασία 

το κάθε ένα του feature του Android

αφού για να τα αξιοποιήσεις, θέλεις πολλά λεφτα.

Λυπάμαι αλλά οι περισσότεροι θα διαφωνήσουν φοβάμαι μαζί σου.

Η κουβέντα αφορά το λειτουργικό στο εύρος των συνήθων τιμών της αγοράς

και όχι κοινωνιολογικές προσεγγίσεις.

Νομίζω και συ στο σχολιασμό που θα κάνεις συγκρίνοντας features Android vs WP,

δε θα διαφωνείς.

Άλλωστε το τί μπορεί ο καθένας να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει, ούτε το τεχνολογικό σκεπτικό της κουβέντας αφορά, ούτε κανέναν άλλο πέρα από καθένα τον ίδιο.

• Like 2
Δημοσ.

windows phone εχω (επειδη εδω τα ποστ κρινονται με κριτηρια οπαδισμου κ οχι ουσιας κ δεν το γραφω για σενα ειδικα αλλα γενικοτερα)

εχεις δει καποιο android feature που να λεει οτι προυποθετει κινητο ταδε δυναμικοτητας 

μην λεμε οτι να ναι

σε 5 χρονια το χαρακτηριστικο θα το εχουν ολες οι πλατφορμες κ ολες οι συσκευες ,σημερα ειναι το ζητημα τι γινεται

Δημοσ.

Τόσο καιρο υπαρχει το screen mirroring για android και δουλευει εξαιρετικά με τηλεορασεις που το υποστηρίζουν.Τώρα αυτό που παει να κανει η μs είναι ας πούμε ενα βήμα παραπέρα αλλά δύσκολο να πιάσει.Αν δεν ανοίξει το λειτουργικό να μπορείς να το κανεις οτι θέλεις δεν θα πιασει.Εστω ενα jailbreak όπως έχει το ios.Η ms επειδή έχει πιασει στα windows τοσα χρόνια νόμιζε οτι έτσι εύκολα θα έπιανε και στο mobile.

Το έχουμε ξαναπεί και η Microsoft και η Google έδωσαν στους υπόλοιπους κατασκευαστές αυτό που εξελίξε η Apple. Δεν είπα δημιούργησε... το τονίζω για να μην παρεξηγούμαστε.

Εδω η Microsoft αφού κατάφερε να κάνει τον επιτραπέζιο υπολογιστή να μοιάζει με κινητό και δεν της βγήκε κάνοντας τρελή κωλοτούμπα, κάνει τωρα το ανάποδο. Κάνει το κινητό να μοιάζει με υπολογιστή μπάς και κερδίσει έτσι μια κατηγορία στην οποία ειχε ανέκαθεν την πρωτοπορία σε δυνατότητες ,αλλά στην πορεία τις εγκατέλειψε για χάρη του design που ήθελε να ξεχωρίσει με τα εικονίδια στυλ μέτρο...

Προφανώς δεν της βγήκε ούτε αυτό και επιστρέφει ξανά στις δυνατότητες που είχαν το windows πριν μέτρο κλπ.

Ειμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει ξανά στο δρόμο που ειχε παλαιότερα χαράξει και θα δώσει σε πολλούς την δυνατότητα να ανακαλύψουν οτι το PC πια, ειναι παρελθόν. Άλλωστε το windows 10 αυτό τονίζει δίνοντας την δυνατότητα μεταφοράς των εφαρμογών σε ένα mobile περιβαλον. Δεν θα ειναι βέβαια ενδιαφέρον για την μάζα που αγοράζει προϊόντα ανάλογα με την εμφάνιση αλλά θα ειναι πολύ χρήσιμο για αυτους που χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές ως εργαλείο δουλειάς. Κάτι που στο παρελθόν ήταν πρωτοπόρος η Microsoft με το windows mobile.

Ο καθένας στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες του... για όσους τα βλέπουν οτι θα πάνε απατά ,θα τους ξανατονισω οτι δεν στοχεύουν να χτυπήσουν το android ή το iOS αλλά να συνυπάρχουν ως μια επιλογή ,για τους περισσότερο επαγγελματίες του χώρου. Τα εργαλεία που διαθέτει η Microsoft στο εταιρικό περιβάλλον κανένα android ή iOS δεν πρόκειται να τα φτάσει.

Μπορεί να μην μεγάλο το ποσοστό αυτών που τα χρησιμοποιούν , αλλά ειναι σημαντικής αξίας.

ΥΓ. Επίσης σε μερικούς τυφλούς οπαδούς της Microsoft , θα ήθελα να παρακαλέσω να πάψουν να ονειρεύονται επιτέλους ,οτι θα πατήσουν κάτω το android ή το iOS σε ποσοστά , γιατι τα συγκεκριμένα λειτουργικά απευθύνονται σε άλλο κοινό.

• Like 2
Δημοσ.

windows phone εχω (επειδη εδω τα ποστ κρινονται με κριτηρια οπαδισμου κ οχι ουσιας κ δεν το γραφω για σενα ειδικα αλλα γενικοτερα)

εχεις δει καποιο android feature που να λεει οτι προυποθετει κινητο ταδε δυναμικοτητας 

μην λεμε οτι να ναι

σε 5 χρονια το χαρακτηριστικο θα το εχουν ολες οι πλατφορμες κ ολες οι συσκευες ,σημερα ειναι το ζητημα τι γινεται

Το συγκεκριμένο feature 'dual screen' είναι θέμα υποσυστήματος γραφικών

όταν τα specs δεν υποστηρίζουν, τί να κάνουμε;

Σα να θέλω NFC λειτουργικότητα, όταν το soc δεν υποστηρίζει.

Και να μου φταίει το λειτουργικό κιόλας.

Και να λέω και άχρηστο το feature.

Και στο PC μου θέλω HyperV, αλλά τί να κάνω αν η CPU δεν παίζει;

Μου φταίει η Intel, μου φταίνε τα πρωτόκολλα,

αλλά δε μου φταίει το λειτουργικό.

Και ναι,

σε όλα τα συστήμτα χρειάζεται μια συμβατότητα hw-sw,

δεν είναι πρωτοφανές εδώ και ούτε πρόκειται για συνωμοσια.

• Like 1
Δημοσ.

κανεις δεν ακουσε οτι την φουλ δυνατοτητα θα την εχουν μονο κινητα με δυνατα specs που θα παραχθουν μετα την κυκλοφορια των 10 ε?

αν ειναι να αγορασω ενα windows phone των 500€ για να μπορω μια στο τοσο να το συνδεσω σε οθονη κ να τρεξω μια πληρη εκδοση excel ξργω ,ευχαριστω δεν θα παρω

Η τεχνολογια ειναι ομως για να προχωραει και σιγουρα αυτο ειναι μια αρχη μπορει τωρα να εχει 500€ αλλα σε 6 μηνες θα υπαρχουν και συσκευες με 250€ που θα κανουν αυτο το πραγμα, ακομα και η αρχικη συσκευη θα εχει πεσει η τιμη της. Επισης ειναι απολυτως λογικο να συμβαινει μονο με το καινουργιο hardware και επειτα, αλλα σκεψου οτι η αρχη εγινε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...