Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι απέγινε το σκυλάκι σου με το καλαζαρ?

Δειχνει θεαματικη βελτιωση...

Εκει που δεν μπορουσε να κανει ουτε βημα τωρα σηκωνεται και περπαταει μια χαρα .Τρωει ασταματητα...Οπς παλια ...Βελτιωση 80% -90% θα ελεγα .Στις 18/5 σταματαει την θεραπεια και θα  ξανακανουμε εξετασεις αιματος .

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπήρχε περίπτωση.... :P

Ναι το ξέρω ότι συνήθως μετά την πρώτη σελίδα λίγο εκτροχιάζεται η συζήτηση.. στην αρχή λέγαμε για μένα να πάρω χάσκυ, μετά έγινε για μένα να πάρω αδέσποτο (ξέχασαν το χάσκυ), τώρα ξέχασαν και μένα και λένε τα δικά τους :P 

• Like 1
Δημοσ.

Παλι μ@@..ς διαβαζω παλι..παλι εξυπνοι που τα ξερουν ολα δυστυχως και δεν το λεω με κακια αλλα το εννοω.. Λεει αγορασε απο ρκτροφεα και οχι απο pet shop ο να μην τον χαρακτηρισω.. 

Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν συγκεκριμένη ράτσα για κάποιο λογο...γιατι ξεροντας την ράτσα ξερεις τα χαρακτηριστικα του σκυλιου και αν ειναι κοντά στις ανάγκες σου. Εγώ πχ που παω και για κυνήγι τι να το έκανα το αδέσποτο? Τα αδέσποτα φυσικα τα πρότεινα και γω...απλά με το αδεσποτο δεν εισαι σιγουρος για τα χαρακτηριστικα που θα εχει το σκυλι. 

Δημοσ.

Μου αρέσει που μείναμε στο θέμα :P

Που την βλεπεις την μεγαλη αποκλιση...Καποιος θελει να παρει ενα σκυλο και ο καθενας λεει την εμπειρια του .

Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν συγκεκριμένη ράτσα για κάποιο λογο...γιατι ξεροντας την ράτσα ξερεις τα χαρακτηριστικα του σκυλιου και αν ειναι κοντά στις ανάγκες σου. Εγώ πχ που παω και για κυνήγι τι να το έκανα το αδέσποτο? Τα αδέσποτα φυσικα τα πρότεινα και γω...απλά με το αδεσποτο δεν εισαι σιγουρος για τα χαρακτηριστικα που θα εχει το σκυλι. 

Επειδη εχω και 4 ρατσας σε διαβεβαιω οτι δεν εχουν κανενα μεταξυ τους τον ιδιο χαρακτηρα.  Τα 3 ειναι ιδιας ρατσας καθαροαιμα.

Δημοσ.

Που την βλεπεις την μεγαλη αποκλιση...Καποιος θελει να παρει ενα σκυλο και ο καθενας λεει την εμπειρια του .

Επειδη εχω και 4 ρατσας σε διαβεβαιω οτι δεν εχουν κανενα μεταξυ τους τον ιδιο χαρακτηρα.  Τα 3 ειναι ιδιας ρατσας καθαροαιμα.

Χαρακτηριστικά είπα οχι χαρακτήρα. Αν καποιος θελει σκυλο φυλακα θα παρει αντιστοιχη ρατσα..αν το θελει για κυνηγι θα παρει αντιστοιχη ρατσα. 

Συμφωνώ και γω και προωθώ οσο μπορώ το να υιοθετήσει κανείς αδέσποτο..το ειπα απο την πρωτη στιγμη στο σχολιο μου. Αλλά αν καποιος θελει να παρει ρατσα για τους δικούς του λόγους θα το σεβαστώ απόλυτα και κει θα του προτείνω τι να προτιμησει αναλογα τις ανάγκες του.

Αν εγώ θελω να σκύλο φύλακα πχ για την αυλή τι να τα κάνω τα ημίαιμα τύπου τεριέ ή μπουλντοκοειδή?Αν θέλω να ειναι λαγωνικό γιατι κυνηγάω τι να το κάνω το αδέσποτο? Ο καθένας έχεις τις ανάγκες του και τα θέλω του...όποιος δεν σέβεται τα θέλω και τις αναγκες του άλλου εκείνος είναι αχαρακτήριστος.

• Like 2
Δημοσ.

Βασικος παραγοντας γαι επιλογη σκυλου με τα χαρακτηριστικα του ειναι το μεγεθος του σε συναρτηση με τον χωρο που μενει .Το λεω εγω που εχω ημιαιμο 25 κιλα σε διαμερισμα εστω οροφοδιαμερισμα σε μικρη πολυκατοικια δεν ειναι για τετοιο ζωο.

Δημοσ.

Λαμπραντόρ για διαμέρισμα δηλαδή είναι απαγορευτικό ε; Δε μου αρέσουν τα μικρά σκυλία... θέλω σκύλαρο :P 

• Like 1
Δημοσ.

Λαμπραντόρ για διαμέρισμα δηλαδή είναι απαγορευτικό ε; Δε μου αρέσουν τα μικρά σκυλία... θέλω σκύλαρο :P

Η αληθεια ειναι οτια τα ζωα αν τα παρεις απο πολυ μικρα προασρμοζονται σε συνθηκες που ζουν αλλα δεν ειναι στη φυση ενος Λαμπραντορ να ζει σε διαμερισμα.

Δημοσ.

το καλυτερο ειναι να παρεις λαγωνικο και να το εκπαιδευσεις να βρισκει χορτο. Θα πηγαινεις σε μερη που καβαντζωνουν, και μια ζωη θα βρισκεις τσαμπα

• Like 2
Δημοσ.

Πάρε αδεσποτάκι ( http://www.adespoto.gr/ ) κατα τη γνώμη μου τωρα απο ράτσα τι να σου πω , 

πάρε κατι μεσαιου μεγέθους ( Jack russel terrier) τα μεγάλα σκυλιά θέλουν ασκηση δεν είναι για διαμερίσματα.

Αν κι εγω έχω πιτμουλίτσα (τυχαία :P )...

30-40 ευρω τροφη το μηνα αναλόγως τα κιλα (το δικο μου ειναι 35).

Τα εμβολια και τα σχετικα με κτηνίατρο δεν θυμαμαι ακριβως ,αν σκεφτεις οτι περα απο αυτα 2 φορες τουλάχιστον το χρόνο κανει τα αντιπαρασιτικα και τα λοιπα,τα χαπια για τον οιστρο (αν είναι κοριτσάκι),τα κολαρα ,τις αμπούλες,τα λουρια,σαμπουαν ,κοπη νυχιων......κλπ το συνολικο κόστος ανεβαινει ... :blink: 

1. Αυτο που λες δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Δινεις σαν παραδειγμα τα jack russel τα οποια ειναι απο τα πιο δραστηρια και υπερκινητικα σκυλια, στο διαμερισμα δεν βαζει κωλο κατω, θα ειναι σαν σφεντονα ολη μερα.

2. Αυτο για την τροφη ειναι αυτο που ολοι κανουν λαθος. Νομιζουν οτι απο το pet shop η το supermarket που θα παρουν την τροφη ειναι καλυμενοι και ολα ειναι τελεια. Οι τροφες κοστιζουν αν θες ο σκυλος να εχει ισσοροπημενη διατροφη και υγεια (με οτι συνεπαγεται στο τριχωμα του, στα δερματικα που μπορει να σου βγαλει, στις αλλεργιες και πολλα ακομα). Μια σωστη και ισσοροπημενη διατροφη κοστιζει απο 60-80 ευρω τα 12-15κγ. Αν ειναι μεγαλοσωμος ο σκυλος, θες περιπου 1 σακι τον μηνα, αν ειναι μικροσωμος η αναγκες πεφτουν. Μπακαλικο το κοστος, μην το παρει καποιος σαν στανταρ, στο περιπου αναφερω.

3.Παμε σε γενικο κοστος, τροφη καθε μηνα, αμπουλες η χαπι (για τους ψυλλους, τσιμπουρια κλπ) 10-15 ευρω το μηνα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ (καθε 28ημερες για να εχει αποτελεσμα και να μην κολησει τιποτα) και ολο τον χρονο, χαπι για τα ενδοπαρασιτα (σκουλικια του εντερου θα τα ξερουν οι περισσοτεροι) 5-10 ευρω ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ βορεια, νοτια και σε νησια, με εξαιρεση την αθηνα που μπορει να γινεται ανα 3μηνο, κολαρο (scalibor) για να μειωσεις τις πιθανοτητες της λεισμανιωσης (καλαζαρ) ενα 20-30αρι καθε 3μηνο περιπου (εκτος αν μπαινει στη θαλασσα το καλοκαιρι, παμε /μηνα), εμβολια καθε χρονο 30-50ευρω (αναλογα τον κτηνιατρο). Σε περιπτωση που αρρωστησει η παθει κατι το κοστος εκτοξευεται για εξετασεις δυστυχως.

Τα παραπανω προτεινονται σαν προληπτικη (κτην)ιατρικη για να γλυτωσεις απο διαφορες ασθενειες και να σου ανεβασουν το κοστος επιβιωσης του σκυλου σου. Εαν καποιος δεν μπορει να διαθετει αυτα τα ± 100 ευρω ανα μηνα για το σκυλο του, ας το σκεφτει καλα εαν θα παρει σκυλο.

Παντως είναι απαράδεκτες οι τιμες σε κτηνιατρικα φαρμακα . Εχω 6 σκυλια και ένα που βρεθηκε παρατημενο σε ένα χαρτοκιβωτιο πριν 12 χρονια στο Λυκειο της περιοχης που μενω μαζι με αλλα τέσσερα μεσα στο καταχειμωνο το ειχε φερει η κορη μου τοτε ....Εφτασε τα 25+ κιλα και προσφατα μας αρωστησε από καλαζαρ .Ένα μπουκαλακι 60ml κανει 170 ευρω !!!

Τα σκυλια μερικες φορες παιρνουν και ανθρωπινα φαρακα αλλα σε αυτά οι τιμες είναι λογικες .

Δυστυχως το milteforan/glucantime ειναι κατ'εξαιρεση απο τα πιο ακριβα φαρμακα (μαζι με τα χημειοθεραπευτικα). Τα λοιπα φαρμακα (για αλλες ασθενειες) δεν εχουν τετοιο κοστος. Μην γενικευουμε τα πραγματα.

Ναι το ξέρω ότι συνήθως μετά την πρώτη σελίδα λίγο εκτροχιάζεται η συζήτηση.. στην αρχή λέγαμε για μένα να πάρω χάσκυ, μετά έγινε για μένα να πάρω αδέσποτο (ξέχασαν το χάσκυ), τώρα ξέχασαν και μένα και λένε τα δικά τους :P

Το τι θα παρεις εξαρταται με το τι μπορεις να του προσφερεις. Ποσες βολτες / μερα, ποση περιποιηση, ποσα εξοδα/μηνα κλπ.

Εγω θα σου προτεινα αδεσποτο. Τα περισσοτερα ειναι μεσαιου μεγεθους ή εστω μεχρι 25κγ που θα ειναι οτι πρεπει για το διαμερισμα και κατα 80% οι χαρακτηρες τους ειναι αριστοι (με εξαιρεση καποια που ειναι φοβικα).

Εαν θες να αγορασεις θα πρεπει να διαθεσεις ενα ποσο απο 700-1200 ευρω για μια καλη ρατσα απο σωστα εκτροφεια (αγγλια, γαλλια κλπ). Ουγγαρια - Ρουμανια - Pet shop τα ξεχνας, οσα ζωα εχω δει εχουν 1002 προβληματα. Θα γλυτωσεις 200 ευρω σε πρωτο χρονο στην αγορα του ζωου τα οποια θα τα δωσεις στο 5πλασιο και βαλε για τα προβληματα που θα σου βγαλουν.

edit : ολες οι ρατσες εχουν προδιαθεση για σοβαρα προβληματα, ας μην μπουμε στο τρυπακι τι προβληματα εχει αυτο, τι εκεινο, τι το αλλο. Το θεμα ειναι, εαν παρεις σκυλο να εισαι σε θεση να καλυψεις τις αναγκες του και οτι προβληματα προκυψουν για την ευζωια του

• Like 2
Δημοσ.

Παντως να ξερει οποιος θελει να παρει σκυλι μικρο ή μεγαλο οτι ειναι δεσμευση !!!Δεν μπορεις να λειψεις πανω απο λιγες ωρες απο το σπιτι αν δεν μπορεις να το παρεις μαζι ...Το εχω ζησει πολυ καλα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...