Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αποκτήσω έναν σκύλο. Μέχρι στιγμής δεν είχα ποτέ σκύλο οπότε μπορώ να πω ότι δε ξέρω πολλά. Βέβαια έχω μεγαλώσει σε περιβάλλον με σκύλο οπότε είμαι εξοικειωμένος με την παρουσία τους και με το να παίζω μαζί τους αλλά από φροντίδα κτλ δεν ξέρω. Για κάποιον που μένει σε ευρύχωρο διαμέρισμα και έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί του τι ράτσα θα προτείνατε; Σε διάφορες σελίδες που χαζεύω ράτσες είδα ένα χάσκυ και το ερωτεύτηκα. Θα την πάλεψει σε διαμέρισμα και με τη ζέστη της Ελλάδας; Έχει κάποιος ιδέα πόσο περίπου στοιχίζει ένας σκύλος, όχι ως προς την αγορά του, τα παρελκόμενα, τροφή, κτηνίατροι κτλ;

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Απο την δική μου εμπειρία με Χασκυ, μιας κι έχουμε στην οικογέννεια εναν σκύλαρο, μπορώ να σου πω τα καλύτερα.

Απίστευτος χαρακτήρας, τρομερά όμορφος και σχετικά χαμηλού κόστους φροντίδα, αφου το βασικότερο που έχει ανάγκη ειναι χτένισμα, το οποίο δεν κοστίζει.

Μια φορα θα αγοράσεις μια καλή βούρτσα και εισαι τζέτ.

Στο θέμα της ζέστης τώρα.

Ο δικός μας μένει στην αυλή, η οποία έχει ακόμα και το κατακαλόκαιρο σκιά. Αν σου πώ οτι ο βλαμμένος πάει και αράζει σε σημείο που έχει ήλιο παίζει και να νομίζεις οτι σου κάνω πλάκα. Τον ακουμπάς και ζεματάει, πράγμα που σημαίνει οτι δεν τον ενοχλεί ιδιαίτερα η ζέστη.

Προφανώς και χρειάζεται σημειο με δροσιά, όπως όλα τα ζωντανά το καλοκαίρι και δροσερό νερο.

Στο θέμα βόλτα έχουμε λίγα δράματα, μιας και ειναι λίγο βιαστικός και σχεδόν πάντα τρέχουμε, αλλά αν το μάθεις απο μικρό να πάει στο ρυθμό σου, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Εφοσον είσαι σε διαμέρισμα χωρίς αυλή/κήπο ξέχνα ράτσες που θελουν χώρο και πολύ ενέργεια όπως τα χάσκεϊ. Επίσης αγοράζεις μόνο από εκτροφέα και ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ από pet shop.

Εγώ έχω ένα Beagle και είμαι καταευχαριστημένος...είναι οτι πιο φιλικο και παιχνιδιάρικο υπαρχει σε σκυλο...είναι πολυ ανεξάρτητα και πανέξυπνα μόνο για το δικό τους καλό. Χώρια την παλαβή τους μύτη στο κυνήγι...

Καλή ράτσα επίσης και το λαμπραντόρ...από την άλλη βέβαια μπορείς να πας και στον φιλοζωικο της περιοχής σου και να δεις και τα αμέτρητα αδέσποτα που θα έχουν εκεί ώστε να υιοθετήσεις κάποιο που θα σε κερδίσει

Να ξέρεις όμως οτι αναλαμβάνεις μια τεράστια ευθύνη...δεν ειναι παιχνίδι ο σκύλος. Σκέψου τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής σου που θα είσαι και τι θα κάνεις και αν θα μπορεί ο σκύλος να ειναι μέσα σε αυτή την μακροπρόθεσμη εικόνα. 

ΥΓ Μείνε μακριά από ράτσες με βραχυκέφαλη μούρη...(γαλλικα και αγγλικα μπουλντόγκ,παγκ κ.α)...παροτι είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες και φτιαγμένες ράτσες για διαμέρισμα...βγάζουν πολλά προβλήματα υγείας...αναπνευστικά,στα κόκαλα,δερματικά.

• Like 4
Δημοσ.

Συμφωνώ ότι με τόσα αδέσποτα θα ήταν καλύτερη επιλογή (και πιο οικονομική) να πάρω ένα αδέσποτο.. απλώς έχω φάει κόλλημα με το χάσκυ. Αλλά λίγο με γείωσε που ο Backpaper είπε ότι θέλει αυλή .. :(

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι με τόσα αδέσποτα θα ήταν καλύτερη επιλογή (και πιο οικονομική) να πάρω ένα αδέσποτο.. απλώς έχω φάει κόλλημα με το χάσκυ. Αλλά λίγο με γείωσε που ο Backpaper είπε ότι θέλει αυλή .. :(

Ειναι η πραγματικότητα για αυτό...ειναι σκυλιά με πάρα πολύ ενέργεια που θέλουν πολύ χώρο για να τρέχουν ελεύθερα και εκτός από τις ώρες της βόλτας. 

Κάνε αυτό το τεστάκι για το τι ράτσα θα ταίριαζε στις ανάγκες σου...αν και η άποψη μου ειναι να προτιμήσεις αδέσποτο.

http://e-puppy.gr/bestdog.php

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε σκυλάκι από τον δρόμο. Δεν φαντάζεσαι πόσο ωραία θα νιώσει η ψυχή σου που έσωσες μια ζωή. Και το αδέσποτο θα σου είναι πιστό μέχρι την τελευταία του πνοή :)

• Like 3
Δημοσ.

Σκέφτομαι να αποκτήσω έναν σκύλο. Μέχρι στιγμής δεν είχα ποτέ σκύλο οπότε μπορώ να πω ότι δε ξέρω πολλά. Βέβαια έχω μεγαλώσει σε περιβάλλον με σκύλο οπότε είμαι εξοικειωμένος με την παρουσία τους και με το να παίζω μαζί τους αλλά από φροντίδα κτλ δεν ξέρω. Για κάποιον που μένει σε ευρύχωρο διαμέρισμα και έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί του τι ράτσα θα προτείνατε; Σε διάφορες σελίδες που χαζεύω ράτσες είδα ένα χάσκυ και το ερωτεύτηκα. Θα την πάλεψει σε διαμέρισμα και με τη ζέστη της Ελλάδας; Έχει κάποιος ιδέα πόσο περίπου στοιχίζει ένας σκύλος, όχι ως προς την αγορά του, τα παρελκόμενα, τροφή, κτηνίατροι κτλ;

Να βρεις σελίδες που δίνουν αδέσποτα ή ημίαιμα και να πάρεις από κει ένα, μην δίνετε χρήματα στα Pet shop για αγορά σκύλων. Δεν είναι εμπόριο το σκυλί..

Μικρόσωμο να πάρεις για να μπορεί να ζήσει άνετα στο σπίτι που δεν θα έχει αυλή. Πρόβλημα με την ζέστη δεν έχουν τα σκυλιά.. όλα τα σκυλιά πάνε στον ήλιο και κάθονται γιατί αυτό βελτιώνει την άμυνα της υγείας τους, παράγεται μια συγκεκριμένη βιταμίνη που την χρειάζονται(Β αν δεν κάνω λάθος). Το μεγάλο σκυλί θέλει και μεγαλύτερη φροντίδα.. βόλτες καθημερινά κτλ.. με το μικρό οι βόλτες θα είναι πολύ μικρότερες και η φροντίδα και αυτή ελάχιστη αν είναι και κοντότριχο ακόμα καλύτερα. Να αποφασίσεις ποιος θα το φροντίζει.. ποιο θα το μάθει πράγματα, αν θα έχεις χρόνο όχι σήμερα, αύριο και σε ένα μήνα, αλλά σε διάστημα 3-4 ετών, θα συνεχίσεις να το φροντίζεις; αν ΝΑΙ .. τότε πάρε σκυλί, αν ΟΧΙ.. μην ασχοληθείς γιατί μπορεί να καταλήξει στους δρόμους και αυτό θα ήταν πολύ άσχημο.

Δημοσ.

Απο την στιγμή που μιλάς για ευρύχωρο διαμέρισμα και εχεις εμπειρία με το παιχνιδι σου προτείνω πιτμπουλ! Γαβγιζουν μονο όταν ακούσουν κάτι η δουν οποτε αποκτας και εναν φύλακα. Ξέρεις οτι κανένας απο την πολυκατοικία αν είναι λαμογιο δεν πρόκειται να σε στοχοποιησει ποτε να σε κλεψουν και είναι παιχνιδιάρικα και καλα.! Αρκεί να διαθετεις τον χρονο να τα πηγαίνεις δυο φορες την ημερα βόλτα για να μην σου λερωνουν μέσα και για να ξεκινούν. Αγγελουδια είναι και πολύ φιλικά. Αυτά βέβαια αν θες να πάρεις σκύλο να ασχολείσαι μαζί του. Αν θες κανένα σκύλο μπιμπελό σου προτείνω η Γιορκσάιρ τα οποία κάθονται όλη μέρα. Μην κανεις το λάθος και πάρεις γερμανικό ποιμενικό. Έχουν ενα θεματακι με το βιολογικό τους ρολόι. Κοιμούνται όλη μέρα και φυλάνε όλη νύχτα. Δεν θα σε αφήνουν τα βραδιά να κοιμηθεις. Όσο για την ζέστη σε μπαλκόνι μην πάρεις βόρια σκυλιά. Πάρε κοντοτριχα απο νότιες χώρες που αντέχουν την ζέστη. Πχ. Dogo argentino

Δημοσ.

Αν το αποφασίσεις πάρε ένα αδέσποτο...απλά σκέψου ότι είναι σαν να έχεις παιδί

Πιο πολυ απο παιδι γιατι το σκυλι το γεροκομεις κιολας 

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε αδεσποτάκι ( http://www.adespoto.gr/ ) κατα τη γνώμη μου τωρα απο ράτσα τι να σου πω , 

πάρε κατι μεσαιου μεγέθους ( Jack russel terrier) τα μεγάλα σκυλιά θέλουν ασκηση δεν είναι για διαμερίσματα.

Αν κι εγω έχω πιτμουλίτσα (τυχαία :P )...

30-40 ευρω τροφη το μηνα αναλόγως τα κιλα (το δικο μου ειναι 35).

Τα εμβολια και τα σχετικα με κτηνίατρο δεν θυμαμαι ακριβως ,αν σκεφτεις οτι περα απο αυτα 2 φορες τουλάχιστον το χρόνο κανει τα αντιπαρασιτικα και τα λοιπα,τα χαπια για τον οιστρο (αν είναι κοριτσάκι),τα κολαρα ,τις αμπούλες,τα λουρια,σαμπουαν ,κοπη νυχιων......κλπ το συνολικο κόστος ανεβαινει ... :blink: 

Δημοσ.

Παντως είναι απαράδεκτες οι τιμες σε κτηνιατρικα φαρμακα . Εχω 6 σκυλια και ένα που βρεθηκε παρατημενο σε ένα χαρτοκιβωτιο πριν 12 χρονια στο Λυκειο της περιοχης που μενω μαζι με αλλα τέσσερα μεσα στο καταχειμωνο το ειχε φερει η κορη μου τοτε ....Εφτασε τα 25+ κιλα και προσφατα μας αρωστησε από καλαζαρ .Ένα μπουκαλακι 60ml κανει 170 ευρω !!!

Τα σκυλια μερικες φορες παιρνουν και ανθρωπινα φαρακα αλλα σε αυτά οι τιμες είναι λογικες .

Δημοσ.

Παντως είναι απαράδεκτες οι τιμες σε κτηνιατρικα φαρμακα . Εχω 6 σκυλια και ένα που βρεθηκε παρατημενο σε ένα χαρτοκιβωτιο πριν 12 χρονια στο Λυκειο της περιοχης που μενω μαζι με αλλα τέσσερα μεσα στο καταχειμωνο το ειχε φερει η κορη μου τοτε ....Εφτασε τα 25+ κιλα και προσφατα μας αρωστησε από καλαζαρ .Ένα μπουκαλακι 60ml κανει 170 ευρω !!!

Τα σκυλια μερικες φορες παιρνουν και ανθρωπινα φαρακα αλλα σε αυτά οι τιμες είναι λογικες .

Τι απέγινε το σκυλάκι σου με το καλαζαρ?
  • Like 1
Δημοσ.

Παλι μ@@..ς διαβαζω παλι..παλι εξυπνοι που τα ξερουν ολα δυστυχως και δεν το λεω με κακια αλλα το εννοω.. Λεει αγορασε απο ρκτροφεα και οχι απο pet shop ο να μην τον χαρακτηρισω.. Ολα αυτα τα αδεσποτα που πεταχτηκαν στον δρομο απο ατομα που τα πηρανε απο εκτροφεα και δεν εχουν που να πανε και περιμενουν για υιοθεσια; Αν δεν υιοθετηθουν στον προβλεπομενο χρονο πανε για ευθανασια διοτι δεν υπαρχουν ποροι να καλυφθουν εξοδα. Αυτα ρε γιατι δεν τα λες; Τα ζωα δεν ειναι μαρκες armani, gucci κτλ για να δειχνεστε στους "συγχωριανους" σας και μην αναπαραγετε βλακειες σε ατομα που δεν ξερουνε και ζητανε συμβουλες!

Φιλε και οσοι αλλοι διαβαζετε υπαρχουνε ενα σωρο ζωα πανεμορφα σε φιλοζωικες που περιμενουν ! Δεν χρειαζεται να πληρωσεις κατι πας και βλεπεις και οποιο σου αρεσει, ανοιξτε facebook και ψαξτε για φιλοζωικες της περιοχης σας η μπες adespoto.gr

Αφηστε αυτα τα "εκτροφεας" οτι και καλα αν παρεις απο εκει ειναι καλυτερα, αυτα δεν ισχυουν! Τα λενε "κολλημενα" τυπακια που θελουν απλα να δειχνονται και το αναπαραγουνε. Σε μερικα pet shop εχει ακουστει οτι τα ζωα τα κακομεταχειριζονται και καλο ειναι να απαγορευονταν η πωληση οπως και απο μεμονωμενους ιδιωτες.

Στο θεμα μας τωρα :

1. Θελει αγαπη

2. Θελει υπομονη

3. Θελει χρονο

4. Εχει εξοδα

5 Θελει τακτικες βολτες την ημερα

6. Θελει εκπαιδευση και παρα πολυ υπομονη

Αν ειναι να παρεις σκυλο να το χαρεις τις πρωτες μερες μετα να το βαρεθεις και να το βαζεις σε κλουβια στο σπιτι σου η ολη μερα στο μπαλκονι να ξεσηκωνει τον κοσμο και να χεζει και να κατουραει εκει αστο καλυτερα.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...