Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

λοιπόν, αγόρασα χθες αυτόν τον Η/Υ από το You (προσφορά 454€): http://www.you.gr/proionta/pc-printing-peripherals/statheroi-i-y/desktop/desktop-pc-hp-pavilion-500-503nv-(i5-4460-6gb-1tb)

Παρέλαβα σήμερα, όλα καλά με εξαίρεση το εξής πρόβλημα:η  κάρτα γραφικών (AMD Radeon R7 240) έχει μόνο dvi και hdmi εξόδους. Το monitor μου (Samsung SyncMaster 2243) έχει μόνο vga υποδοχή. Το pc περιείχε ένα dvi to vga adapter αλλά όταν τον χρησιμοποιώ η μέγιστη ανάλυση που μου δίνει είναι 1600x1200 (η native ανάλυση του monitor είναι 1920x1080).

Και είναι και θολή η εικόνα παρότι το clear type είναι ενεργοποιημένο.

Το έχει συναντήσει κανείς αυτό το πρόβλημα; Φταίει ο adapter; Αν αντί για adapter αγοράσω ένα dvi male to vga male καλώδιο θα λύσω το πρόβλημα μου; Μήπως αρκεί κάποια ρύθμιση στα windows;

(η αγορά νέας οθόνης είναι τελευταία επιλογή  :-D )

Εννοείται ότι εγκατέστησα τον τελευταίο driver, χωρίς αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους ασχοληθούν.

Δημοσ.

Μάλλον η κάρτα έχει DVI-D ε; Ενώ έπρεπε να έχει DVI-I.

Δοκίμασες να ενεργοποιήσεις τις κρυμμένες αναλύσεις και να δώσεις εσύ την ανάλυση της οθόνης σου από την λίστα;

Right click --> Screen resolution --> Advanced settings --> Monitor --> uncheck "Hide modes than this monitor cannot display" --> Adapter --> List All Mode --> 1680 by 1050, True Color (32bit), 60Hertz --> Ok --> Apply.

Δεν ξέρω αν δουλέψει αλλά δοκίμασε για αρχή αυτό.

Δημοσ.

Το προβλημα σου με τη θολουρα ειναι επειδη προσπαθει να χωρεσει αναλυση 4:3 σε καδρο 16:9. Εκτος απο αυτο, ολα σου φαινονται στρεβλωμενα και ας μην το καταλαβαινεις. Αν πχ ανοιξεις τη ζωγραφικη και κανεις ενα κυκλο, θα φαινεται οβαλ.

Οποτε, δες αν εισαι ok απο drivers για αρχη και μετα αλλαξε οθονη γιατι η μεγαλυτερη αναλυση που μπορει να βγει σε 4:3 και να την αντεξη η οθονη σου ειναι 1600*1200 (η αμεσως μεγαλυτερη ειναι 2000κατι * 1500κατι).

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Μάλλον η κάρτα έχει DVI-D ε; Ενώ έπρεπε να έχει DVI-I.

Δοκίμασες να ενεργοποιήσεις τις κρυμμένες αναλύσεις και να δώσεις εσύ την ανάλυση της οθόνης σου από την λίστα;

Right click --> Screen resolution --> Advanced settings --> Monitor --> uncheck "Hide modes than this monitor cannot display" --> Adapter --> List All Mode --> 1680 by 1050, True Color (32bit), 60Hertz --> Ok --> Apply.

Δεν ξέρω αν δουλέψει αλλά δοκίμασε για αρχή αυτό.

Αυτό το επέτρεπε και το control panel για τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών. Παρότι τα windows δε μου έδειχαν την ανάλυση 1920x1080, μπορούσα να την ορίσω από εκεί. Μόνο που όταν το έκανα γύρναγε στα 30Ηz και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό.

Τελικά όπως το υποπτευόμουν έφταιγε ό adapter. Αγόρασα ένα καλώδιο dvi to vga, male to male από το πλαίσιο (το οποίο ήταν υπερτιμολογημένο, 10€ για ενα δίμετρο καλώδιο ...) και όλα καλά.

Τώρα σκέφτομαι αν θα κρατήσω αυτή την κάρτα γραφικών που υπερτερεί μόνο στη μνήμη ή θα την αλλάξω με μία GTX 650 που είχα στον προηγούμενο Η/Υ μου και είναι πολύ καλύτερη ως κάρτα αλλά με 1GB μνήμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...