Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όσους θυμούνται, είχα κάνει ένα θέμα παλιότερα για συνεχείς αποσυνδέσεις. Τελικά άλλαξα πάροχο, αποσυνδέσεις δεν έχω πια, απλά υπάρχει θέμα χαμηλής ταχύτητας. Οι τεχνικοί μου είπαν ότι η καλωδίωση εντός της οικίας έχει πρόβλημα αφού έξω από το σπίτι το σήμα είναι εξαιρετικό.

Λύση 1η: Ξηλώνω την καλωδίωση.  :mad:  Εντάξει, ίσως να είναι πιο μικρή η ζημιά, π.χ. μια πρίζα που κάνει βραχυκυκλώματα αλλά επειδή μιλάμε για μεζονέτα, μπορεί να είναι και πιο σημαντικό το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να έρθει τεχνικός, να της ελέγξουμε μία-μία, μετά τις καλωδιώσεις, κτλ.

Λύση 2η: Βάζω το ρούτερ έξω, το κυτίο του ΟΤΕ βρίσκεται σε προστατευμένο χώρο, και παίρνω σήμα εντός του σπιτιού με κάτι τέτοιο. Η απόσταση από το ρούτερ μέχρι αυτό το σκατουλάκι είναι καμιά 30αριά μέτρα και επιπλέον φυσικά μεσολαβεί ο τοίχος του σπιτιού. Θα κάνει δουλειά ή μπα;

Δημοσ.

α.το πρωτο μαπα Repeater>β.

στα περισσοτερα σπιτια υπαρχει αναπληρωματικο ζευγαρι απο το κουτι του οτε μεχρι μεσα στο σπιτι οποτε ισως αυτο να παιζει μια χαρα.επισης δεν σημαινει οτι πρεπει να ξηλωσεις ολη την καλωδιωση.μπορει να ειναι οποιοδηποτε κομματι καλωδιωσης ακομα και καποιο μικρο απο το πρωτο πριζακι πχ σε καποιο αλλο αυτο.μπορει να μην φταιει καν καποιο κομματι καλωδιωσης αλλα να φταιει ο τροπος που εχουν συνδεθει.μπορει να ειναι και καποιος συναγερμος χωρις φιλτρο. ο τεχνικος να υποθεσω δεν θα το εψαξε πολυ γιατι θελει κομματι κομματι δοκιμες για να δεις τι γινεται.πρεπει καποιος να δει τον συγχρονισμο εξω απο το σπιι και μετα να τον δει σε καθε πριζακι αφου τα εχει απομονωσει για να δει τι φταιει.

Δημοσ.

Η καλωδίωση έρχεται υπόγεια σε ένα σωλήνα που υποτίθεται ότι προστατεύεται από υγρασία κι επιπλέον στον ίδιο σωλήνα βρίσκονται και καλώδια της ΔΕΗ τα οποία μου είπανε ότι είναι πιθανό να επηρεάσουν την ποιότητα της γραμμής. Πάντως πιστεύω ότι η υγρασία έκανε τη ζημιά γιατί τα προβλήματα αρχίσανε μετά τις έντονες βροχοπτώσεις τον Οκτώβριο.

Οπότε λέω να προχωρήσω στη λύση β. Πώς λειτουργεί αυτό το LocoM2; Είναι στην ουσία ένα ρούτερ με ισχυρό σήμα; Το συνδέω δηλαδή έξω στο κυτίο, συγχρονίζει και στέλνει internet μέσα στο σπίτι χωρίς απώλεια στην ταχύτητα;

Ειδάλλως να πάω σε κάτι τέτοιο; Έχει ένας φίλος μου παρόμοιο εργαλείο και έτσι έχει ιντερνετ στο υπόγειο με το ρουτερ στον 3ο όροφο.

Δημοσ.

Βάζεις στη κολώνα το modem/router σου μέσα σε κάποιο κουτί για να μη βρέχεται και στη συνέχεια στο PC σου το Ubiquity Loco στη ρύθμιση για να δουλεύει ως κεραία και το βγάζεις στο μπαλκόνι να κοιτάει προς το κουτί που είναι το router σου.

Για τόσο μικρή απόσταση θα πιάσει full σήμα.

Υγ : To Ubiquity είναι εξωτερικού χώρου κυρίως (αδιάβροχο) και είναι POE (ρεύμα παίρνει από το καλώδιο δικτύου).

Βασικά κάνει τα πάντα. Είναι πολύ καλό ως reapeter αλλά είναι και τρομερό ως κεραία… Στο σώβρακο του γείτονα (στο wifi router δηλαδή) στο παρα-παρα-δίπλα τετράγωνο φτάνεις αν θέλεις και έχεις ανοικτό χώρο.

• Like 1
Δημοσ.

Η καλωδίωση έρχεται υπόγεια σε ένα σωλήνα που υποτίθεται ότι προστατεύεται από υγρασία κι επιπλέον στον ίδιο σωλήνα βρίσκονται και καλώδια της ΔΕΗ τα οποία μου είπανε ότι είναι πιθανό να επηρεάσουν την ποιότητα της γραμμής. Πάντως πιστεύω ότι η υγρασία έκανε τη ζημιά γιατί τα προβλήματα αρχίσανε μετά τις έντονες βροχοπτώσεις τον Οκτώβριο.

Οπότε λέω να προχωρήσω στη λύση β. Πώς λειτουργεί αυτό το LocoM2; Είναι στην ουσία ένα ρούτερ με ισχυρό σήμα; Το συνδέω δηλαδή έξω στο κυτίο, συγχρονίζει και στέλνει internet μέσα στο σπίτι χωρίς απώλεια στην ταχύτητα;

Ειδάλλως να πάω σε κάτι τέτοιο; Έχει ένας φίλος μου παρόμοιο εργαλείο και έτσι έχει ιντερνετ στο υπόγειο με το ρουτερ στον 3ο όροφο.

ισως να μπορει να περαστει καποιο αλλο καλωδιο μεσα στον ηδη υπαρχον σωληνα απλα αρκετα μονομενο για να μην εχει παρεμβολες απο της δεη.ισως ναμπορει να περαστει και εξωτερικα.απλα σε καθε περιπτωση πρεπει να δει καποιος που ειναι το προβλημα γιατι μπορει να μην ειναι εξω.υπαρχουν και pet Καλωδια με μονωση με πλεγμα που δεν μασανε απο ρευματα κτλ.κατι τετοια βαζει και ο οτε διπλα στα καλωδια της δεη σε box.(τοιχους μονοκατοικιων)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...