Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

αν αντι για για εγκατασταση windows κανουμε restore το image που εχουμε παρει με τον προηγ δισκο κ περασουμε μετα drivers για τον ssd κ οτι αλλο χρειαζεται... πειραζει;

Δημοσ.

Δεν πηράζει αλλα δεν ξέρω και αν θα υπάρχουν προβλήματα επειδή ειναι απο αλλο δίσκο εγω θα σου πρότεινα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση , καλύτερα να σου πάρει 10 15 λεπτά παραπάνω και να λειτουργούν ολα άψογα παρα να ψάχνεσαι μετα

Δημοσ.

ναι, λογικο μου φαινεται αυτο που λες,

αλλα δεν ειναι το θεμα μου ο χρονος (που δεν ειναι 10-15 λεπτα γιατι το image εχει κ διαφορα προγραμματα που χρησιμοποιεις στην καθημερινοτητα σου, 10-15 λεπτα παιζεται πιστευω αν σου φτασουν να εγκαταστησεις το office π.χ.),

αλλα η καθε μικρη ή μεγαλη ρυθμιση που μπορει να εχεις ξεχασει, ακομα κ τα windows updates π.χ. μην σου πω, πριν απο λιγες μερες π.χ. σε εγκατασταση 1,5 χρονου πηρα χαμπαρι οτι δεν ειχα proofing tools στο office

Δημοσ.

Κλωνοποίησε τον hdd σου στον ssd με το acronis true image, clonezilla ή EaseUS partition manager και μετά απλά αφαίρεσε τον hdd και μπούταρε απ'τον sdd (ή απλά άλλαξε το boot order priority).

Αν κάτι δε πάει καλά απλά ξαναμπουτάρεις από τον αρχικό.

Αν έχεις ήδη πάρει backup τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα μπορούν να το ελέγξουν και να κάνουν επιβεβαίωση αν μπορεί να γίνει recovery στον ssd.

Απλά μην ξεχάσεις να έχεις κάνει ανασυγκρότηση στον δίσκο πριν το cloning/backup και να επιβεβαιώσεις το alignment του ssd:

cmd ctrl-shft-enter -> Diskpart- > list disk -> select disk # (# = ο ssd σου, προσοχή εδώ) -> create partition primary align=1024 -> active -> exit

Αν ο ssd είναι αφορμάριστος ακόμα καλύτερα, δε χρειάζεται να ασχοληθείς με το alignment ειδικά αν χρησιμοποιείς το acronis που το αναλαμβάνει μόνο του (φαντάζομαι και κάποια από τα άλλα προγράμματα το κάνουν).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...