Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγοραζω παντα τροφοδοτικα vfm μονο,καλα και φτηνα,αφου διαβασω κριτικες χρηστων στο newegg και εφοσον διαπιστωσω οτι εχουν μικρο failure rate.Στα 3 χρονια επανω τα πουλαω φτηνα και αγοραζω το καινουργιο στην μιση τιμη παντα με τα ιδια κριτηρια.Ετσι χανω ελαχιστα χρηματα και αποφευγω προβληματα γιατι συνεχως ανακυκλωνω το υλικο. Την ιδεα μου την εδωσε ενας Γιανκης φιλος μου gamer και δημοσιογραφος σε τεχνικα θεματα υπολογιστων.

Δημοσ.

Είχα ένα 550αρι chieftec για 5 χρόνια όταν μου κάηκε η 6850 μαζί με τη νέα κάρτα πήρα και καινούριο τροφοδοτικό επειδή το υποπτευομουν για το κάψιμο της κάρτας αν και δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα.

Τώρα έχω ένα Thermaltake smart se 630 εδώ και 8 μήνες και λειτουργεί άψογα.

Γενικά προτιμώ vfm τροφοδοτικά και απορώ με αυτούς που δίνουν μια περιουσία για τροφοδοτικό (100€+) πιστεύω είναι πεταμένα λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να το πεθάνεις ή να ανακυκλώνεις με κάθε ευκαιρία σε καλύτερο (δεν αναφέρομαι σε Watt αλλά σε ποιότητα κατασκευής, certifications και προστασίες (over, under voltage etc..))

Η δική μου προσέγγιση είναι να κάνω συζητήσεις με τα τροφοδοτικά μου(psu tester (>20€)) ανά τακτά χρονικά διαστήματα κρατόντας σημειώσεις με αυτά που μου λένε και σίγουρα να γίνεται ορθή επιλογή κατά την αγορά συστήματος.

Αν παρατηρήσω ότι έχει αρχίσει να:

δίνει λιγότερα volt σταθερά - το αλλάζω και το χρησιμοποιώ κάπου που δεν με νοιάζει ΔΕΝ το πουλάω σε άλλον

δίνει τα ίδια αλλά παίζει πολύ περισσότερο από παλιά - το αλλάζω και το κάνω μπίλιες κρατόντας fan + καλώδια + led

Ο λόγος που κρατάω το fan είναι ότι μόλις κάνω αγορά PSU αλλάζω τα μανίσια με ποιοτικά.

Γενικά είναι είναι καλό να κάνεις μετρήσεις συχνά γιατί αν δίνεις χρήματα για καλό τροφοδοτικό καλό θα είναι να ξέρεις πότε ξεκινάει να σου κάνει νάζια - αν καλύπτετε από εγγύηση μπορείς να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή και θα σε καθοδηγήσουν αυτοί για το αν θα παίξει αντικατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...