Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά Αρχείων Office Σε iPad (Air 2)

Makis38

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας πούμε ότι έχω τα αρχεία (word, excel) ήδη σε USB Stick και έχω καλώδιο lightning σε USB.

Πως μεταφέρω;

Δεν θέλω cloud και παρεμφερή.

Για να τα διαβάσω και να τα επεξεργαστώ στην συνέχεια έχω βρει applications, πρώτο και καλύτερο για μένα το WPS όπου χρησιμοποιώ και στο Android, την μεταφορά όμως θέλω...Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω πως λειτουργεί το lighning to USB αλλά φαντάζομαι το συνδέεις και το βλέπει?Πόσο πολύπλοκο να είναι? το δοκίμασες?, αλλά μπορείς και μέσω itunes. Σύνδεσε το ipad, πήγαινε στις εφαρμογές (αν έχεις κάνει ήδη transfer purchases από το ipad στο itunes) και βρες την εφαρμογή και κάνε drag and drop εκεί τα αρχεία από τον υπολογιστή και θα συγχρονιστούν στο ipad. Προσωπικά προτιμώ τη λύση του cloud/dropbox κλπ, αλλά επίσης εναλλακτικά μπορείς να τα στείλεις και με μαιλ στον εαυτό σου και να τα ανοίξεις από το ιπαντ στην εφαρμογή που θες. 

• Like 1

Πάρε wifi usb στικάκι και θα συνδεεσαι ασύρματα. Δεν ξέρω απο το Lightning αν μπορεί να παρει ρεύμα, αλλά λογικά θα παίρνει.

ΥΓ. Υπάρχει και αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1876341

• Like 1

Απ' ότι έχω διαβάσει, δεν μπορείς να μεταφέρεις μέσω USB σε iPad αρχεία office, μόνο photos, video, δεν τα αναγνωρίζει λέει, γι'αυτό ρωτώ.

Δεν έχω αγοράσει ακόμη το iPad Air γιατί θέλω πρώτα να βεβαιωθώ ότι μπορούν να γίνονται τέτοιες μεταφορές χωρίς να χρειάζομαι υπογλώσσια κάθε φορά ανεβάζοντάς μου την πίεση.

Η λύση να τα στείλω στον εαυτό μου με email την έχω σκεφτεί, αλλά πάλι να στείλω 100 αρχεία και κάτσε κατέβασέ τα μετά...χρονοβόρα και καθόλου πρακτική.

Στο itunes που ανέφερε η iMarilina υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τέτοιες μεταφορές; Thanks

Αν δεν θέλεις λύσεις "cloud" πρέπει να το κάνεις μέσω iTunes. Συνδέεις iPad και πας στο tab "Apps". Κάτω απ' την λίστα συγχρονισμού των Apps υπάρχει και η λίστα με τα Apps που μπορούν να πάρουν-δώσουν αρχεία από/στο PC. Εκεί λογικά θα βρεις και το WPS.

Συνήθως τέτοιου είδους εφαρμογές γίνονται και servers που μέσω Internet browser παίρνεις-δίνεις αρχεία ασύρματα αρκεί να είσαι στο ίδιο Wi-Fi. Δεν χρειάζονται επιπλέον εγκατάσταση εφαρμογής στο PC. Αρκεί ένας Internet Browser.

• Like 1

Μάκη καλησπέρα!

Και φυσικά μπορείς μια χαρά και χωρίς καμία δυσκολία να μεταφέρεις με το καλώδιο lightning τα αρχεία Office που θέλεις στο iPad σου (Air 2 έχω και εγώ). Αυτό που λες παραπάνω, πως κάπου διάβασες ότι δεν γίνεται, απλά δεν ισχύει.

Θα κάνεις αυτό που είπε και o φίλος από πάνω ο CheOnWeb. Μόλις συνδέσεις το καλώδιο στο PC θα πας στο iTunes. Θα κλικάρεις το εικονιδιάκι του iPad για να βλέπεις τα Settings και θα επιλέξεις το Apps. Εφόσον τώρα έχεις ήδη εγκαταστήσει το WPS θα δεις στην λίστα το Excel και το Word. 

Για να μεταφέρεις ένα αρχείο π.χ. Excel κλίκαρε το εικονίδιο του Excel για να εμφανιστεί η λίστα Excel Documents και με την διαδικασία του Drag&Drop μετέφερε αυτά που θέλεις.

Μόλις πας στο iPad και ανοίξεις την εφαρμογή του Excel δεν θα μπορείς να κάνεις Edit παρά μόνο Read το αρχείο. Για να κάνεις λοιπόν και την επεξεργασία δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις ένα Office Account και τότε θα έχεις το full access. :)

• Like 1

Ωραία, να πάω να το πάρω δηλαδή, το Air, γιατί όπως είπα ήθελα να βεβαιωθώ πρώτα.

Είμαι εκτός Ελλάδος, το βρήκα 619 USD (tax free) 64GB, wi-fi only σε official retailer.

Ενδεχομένως αυτό που λένε ότι δεν αναγνωρίζει τα μεταφερόμενα αρχεία office έχει να κάνει με παλαιότερες εκδόσεις iPad/iTunes etc.

Η εφαρμογή WPS: http://wps.com/ios/  λέει ότι έχεις full access και compatibility σχεδόν σε όλα τα αρχεία office δε νομίζω ότι χρειάζεται να δημιουργήσω office account.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

(Βρες σεις...κανονίστε να μη γίνεται και να το πετάξω στο τοίχο μετά....αστιεύομαι...)

Ωραία, να πάω να το πάρω δηλαδή, το Air, γιατί όπως είπα ήθελα να βεβαιωθώ πρώτα.

Είμαι εκτός Ελλάδος, το βρήκα 619 USD (tax free) 64GB, wi-fi only σε official retailer.

Ενδεχομένως αυτό που λένε ότι δεν αναγνωρίζει τα μεταφερόμενα αρχεία office έχει να κάνει με παλαιότερες εκδόσεις iPad/iTunes etc.

Η εφαρμογή WPS: http://wps.com/ios/  λέει ότι έχεις full access και compatibility σχεδόν σε όλα τα αρχεία office δε νομίζω ότι χρειάζεται να δημιουργήσω office account.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

(Βρες σεις...κανονίστε να μη γίνεται και να το πετάξω στο τοίχο μετά....αστιεύομαι...)

Αυτό ακριβώς που σου είπα παραπάνω επανέλαβε και ο φίλος CheonWeb για το πώς θα το κάνεις μέσω ιτουνς. Βέβαια θα βρεις πολύ πιο εύχρηστο το να τα περάσεις μεσω dropbox ή cloud (google drive, onedrive κλπ) γιατί όταν είσαι με ίντερνετ απλά πας μέσα στην εφαρμογή dropbox επιλέγεις το αρχείο και επιλέγεις OPEN IN και την εφαρμογή που θες και στο πετάει απευθείας μέσα. Και μετά το ξανασώζεις ή το περνάς στον υπολογιστή μέσω ιτουνς και τελειώνεις. Μην σκας. 

Τα μεταφερόμενα αρχεία office σαφώς και τα αναγνωρίζει το itunes ΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ η εφαρμογή είναι transfered από το ipad στο itunes με transfer purchases και έχεις κάνει συγχρονισμό δεδομένων. 

Ναι σε αυτό έχεις ένα δίκιο στο WPS δεν είναι απαραίτητο το account για το Edit. Μπερδεύτηκα γιατί εγώ χρησιμοποιώ το MSO κυρίως και θυμάμαι είχα δημιουργήσει account.

Γιατί όμως δεν χρησιμοποιείς απευθείας τα apps του Office και θες το εναλλακτικό (WPS)? Δωρεάν είναι.

Όπως και να' χει το πράγμα τη δουλειά σου θα την κάνεις 100%. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα ίδια.

(Αυτό για την αναγνώριση των αρχείων ίσως να έχει να κάνει όπως πολύ σωστά είπες με προηγούμενες εκδόσεις).

Καλή αγορά.

Αγαπητή μου (iMarilina), επιχείρησα στο παρελθόν να μεταφέρω αρχεία με Google Drive από Android tablet σε iPad Air (1) και το μόνο που κατάφερα ήταν να "κολλήσω" το iPad, restart 2-3 φορές τουλάχιστον. 'Οταν μετά κόπων και βασάνων μετέφερα 2-3 αρχεία, μου πήρε αρκετή ώρα και απογοητεύτικα πλήρως, οπότε είπα αυτό (iPad) δεν κάνει για μένα.

Κάτι ακόμα εντελώς φιλικά και ζητώ συγγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος.

Επειδή βλέπω ότι αρκετός κόσμος λέει ότι χρησιμοποιεί τις cloud υπηρεσίες σε servers τρέχα γυρευόπουλος για να ανεβάζει και να κατεβάζει αρχεία, δεν θα το συνιστούσα να το κάνουν αυτό άνθρωποι που χρησιμοποιούν κάποια πολύ προσωπικά δεδομένα ή που χειρίζονται αρχεία αρκετά σημαντικά που δεν πρέπει να πέσουν ποτέ σε λάθος χέρια. Το διαδίκτυο δεν σας παρέχει την ασφάλεια που νομίζεται!

Τρελοί είναι οι Ρώσοι που ξαναγύρισαν στην απλή γραφομηχανή και στο χαρτί για την αρχειοθέτηση των εγγράφων όσο αφορά τις κρατικές μυστικές τους υπηρεσίες??? χαχαχα.... κάτι ξέρουν παραπάνω!

Από πουθενά δεν είμαστε σίγουροι αλλά καλύτερα να προσέχουμε για να έχουμε!

Πάντως,αν είναι να αγοράσεις  το ανταπτοράκι lightning σε usb,μην το κάνεις και καλυτερα να πάς σε λυση σαν αυτή στο λινκ που σου παρέθεσα. Οσο για τα αρχεια που αναγνωρίζει το ipad έχει να κάνει με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς , όπως προαναφέρθηκε.

Αγαπητή μου (iMarilina), επιχείρησα στο παρελθόν να μεταφέρω αρχεία με Google Drive από Android tablet σε iPad Air (1) και το μόνο που κατάφερα ήταν να "κολλήσω" το iPad, restart 2-3 φορές τουλάχιστον. 'Οταν μετά κόπων και βασάνων μετέφερα 2-3 αρχεία, μου πήρε αρκετή ώρα και απογοητεύτικα πλήρως, οπότε είπα αυτό (iPad) δεν κάνει για μένα.

Εγώ που χρησιμοποιώ ipad από το 2 μοντέλο και δεν μου κόλλησε ποτέ? Το air έχω, και έχω και τεράστια αρχεία pdf με παρτιτούρες που τα φορτώνω και τα ανοιγω επι καθημερινής βάσεως (μιλάμε και μέχρι 200 τόσες σελίδες), και docs κλπ. Μπορεί να παίχτηκε κάτι άλλο. Πάντως σου λέω ότι με το itunes μια χαρά το κάνεις το transfer. 

Κάτι ακόμα εντελώς φιλικά και ζητώ συγγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος.

Επειδή βλέπω ότι αρκετός κόσμος λέει ότι χρησιμοποιεί τις cloud υπηρεσίες σε servers τρέχα γυρευόπουλος για να ανεβάζει και να κατεβάζει αρχεία, δεν θα το συνιστούσα να το κάνουν αυτό άνθρωποι που χρησιμοποιούν κάποια πολύ προσωπικά δεδομένα ή που χειρίζονται αρχεία αρκετά σημαντικά που δεν πρέπει να πέσουν ποτέ σε λάθος χέρια. Το διαδίκτυο δεν σας παρέχει την ασφάλεια που νομίζεται!

Τρελοί είναι οι Ρώσοι που ξαναγύρισαν στην απλή γραφομηχανή και στο χαρτί για την αρχειοθέτηση των εγγράφων όσο αφορά τις κρατικές μυστικές τους υπηρεσίες??? χαχαχα.... κάτι ξέρουν παραπάνω!

Από πουθενά δεν είμαστε σίγουροι αλλά καλύτερα να προσέχουμε για να έχουμε!

Eννοείται χρήση όχι ότι ναναι, τα γνωστά μόνο. 

Πάντως,αν είναι να αγοράσεις  το ανταπτοράκι lightning σε usb,μην το κάνεις και καλυτερα να πάς σε λυση σαν αυτή στο λινκ που σου παρέθεσα. Οσο για τα αρχεια που αναγνωρίζει το ipad έχει να κάνει με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς , όπως προαναφέρθηκε.

Καλή φάση κι' αυτό, εκτός τη μάρκα φυσικά :)

Δες εδώ Link.png Site: Welcome_to_WPS_on_iOS  στη σελίδα 5 (αν δεν το' χεις δει ήδη) την Method one. Για μένα είναι η καλύτερη. Σε οποιονδήποτε υπολογιστή και χωρίς iTunes, μεταφέρεις αρχεία μέσω Wi-Fi. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...