gorillas Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Το Galaxy SII μου έσπασε και είμαι σε αναζήτηση νέου smartphone. Σκέφτομαι να παραμείνω σε Android καθώς με custom roms το κινητό ήταν σφαιράτο ακόμα και σήμερα απλά σκέφτομαι και την μετάβαση σε Blackberry OS (οι συσκευές που κυκλοφορούν δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις μου αλλά με έχουν ψήσει τα καλά λόγια που διαβάζω για το λειτουργικό, ποιότητα κατασκευής και κλήσεων). Δεν έχω αποφασίσει ακόμα το budget για αυτό θα αναφέρω κάποιες επιλογές ανά κατηγορία τιμής. Οι γενικές απαιτήσεις είναι οι εξής: Οθόνη μεγαλύτερη των 5 ιντσών και ποιοτική Καλή ποιότητα κατασκευής Viber (όσον αφορά το Blackberry OS) Ανάλυση τουλάχιστον 1920x1080 Αυτονομία σε φυσιολογικά επίπεδα (να βγάζει την μέρα) Αποθηκευτικός χώρος 16Gb και κάρτα SD ή τουλάχιστον 32Gb Όσα λιγότερα χρήματα τόσο καλύτερα μέχρι 300: LG G2 & Samsung Galaxy A5 μέχρι 400: LG G3 32Gb μέχρι 500: Sony Xperia Z3 & Samsung Note 4 μέχρι 600: Samsung Galaxy S6 Συγνώμη αν σας μπέρδεψα αλλά είμαι και εγώ πολύ μπερδεμένος. Ευχαριστώ.
GianniSM Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Με βάση τις τιμές σήμερα οι καλύτερες επιλογές σαν VFM είναι κάποιο από τα LG. Ένα από τα 2 θα σε καλύψει, το ''μικρό'' κερδίζει σε μπαταρία το μεγάλο σε όλα τα άλλα.Το S6 το θεωρώ το καλύτερο τηλ της εποχής, αλλά ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, σε 4 μήνες θα το συζητούσαμε. Σήμερα το θεωρώ ασύμφορη αγορά 1
gorillas Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σαν εμφάνιση πιο πολύ μου αρέσει το S6 αλλά είναι πάρα πολλά τα χρήματα και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία δόσεων, αλλά είναι κινητάρα... Σαν δεύτερη επιλογή έχω το Note αλλά εδώ και 2 μέρες έχω μπει και στο τρυπάκι για Blackberry. Όσον αφορά τα Lg το G2 δεν με πείθει από τα video που έχω δει για την ποιότητα κατασκευής του... Το G3 είναι εξαιρετικό κινητό και το πιο VFM από όλα κατά την άποψη μου.
GianniSM Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σαν εμφάνιση πιο πολύ μου αρέσει το S6 αλλά είναι πάρα πολλά τα χρήματα και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία δόσεων, αλλά είναι κινητάρα... Σαν δεύτερη επιλογή έχω το Note αλλά εδώ και 2 μέρες έχω μπει και στο τρυπάκι για Blackberry. Όσον αφορά τα Lg το G2 δεν με πείθει από τα video που έχω δει για την ποιότητα κατασκευής του... Το G3 είναι εξαιρετικό κινητό και το πιο VFM από όλα κατά την άποψη μου. Τα note κορυφαία, φοβερά εργαλεία δεν το συζητώ. Κόστος ψηλό. Από κει και πέρα μεταξύ του G2 και 3, σαν κάτοχος του 3, έχει καλύτερη οθόνη και κάμερα. αποσπώμενη μπαταρία. Με βάση τις τιμές σήμερα σαν κάτοχος του 3 ναι θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά θα μου την πουν τώρα σαν φαν μπόι. Τα ΒΒ ΦΟΒΕΡΑ τηλ, αλλά με περιορισμένες εφαρμογές. Αν έλεγες ποιο μοντέλο είχες υπόψη θα ήταν πιο εύκολο να σε βοηθήσω
gorillas Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Blackberry Z30 & Blackberry Passport. Απέχουν όμως από τις αρχικές απαιτήσεις μου. Το G3 πως τα πάει με την αυτονομία; Το UI της LG; Root Custom Roms;
kostasps Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 φίλε και το g2 να πάρεις δεν θα σε απογοήτευσει,και κάτι άλλο να πάρεις που έχει την διπλάσια ή τριπλασια τιμή του δεν θα δεις ουσιαστική διάφορα Εγω σου προτείνω NOTE 4 αν δεν έχεις οικονομικό θέμα από κει και πέρα ξέροντας ότι σήμερα και το κάθε ευρω μετράει θα σου πρότεινα lg g2 32gb Έχω έκανα την μετάβαση απο lg g2 32gb σε Note 4 και έχω να σου πω ότι το lg τα άξιζε τα λεφτα του και με το παραπάνω (αλλα δυστυχώς έπεσε και έσπασε)
fouskmech Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Να σας πω και γώ την άποψή μου και ας είναι νωρίς. Πήρα τελικά το Note 4. Είναι λίγο μεγάλο, αλλά τι να πω..... νομίζω ότι έφυγα από την εποχή του χαλκού και πήγα στην εποχή του διαστήματος. Βέβαια, με το παλιό (δανεικό κινητό που είχα, αν και smartphone, βασικά το είχα μόνο για κλήσεις. Τώρα με αυτό, παρατάω το mbpr 13 και το πιάνω για πλάκα. Το παλιό είχε και μικρή οθόνη, και κόλαγε απίστευτα. Πρακτικά δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα. Εϊχε κάνει και μια αναβάθμιση και σερνόταν. Δεν έχω δει ούτε το 1% από αυτά που κάνει, αλλά είναι πολύ καλό. Ακριβό, αλλά καλό. Μεγάλο στο χέρι, μπαίνει στην τσέπη με τη θήκη της Samsung, αλλά είναι μεγάλο. Όταν όμως σερφάρεις, το απολαμβάνεις. Από κάποια video που έχω δει, θα μπορούσα να πω το εξής: Αν θες να στέλνεις μηνύματα, να επισυνάπτεις αρχεία, κλπ, εκτιμώ ότι το ΒΒ είναι καλύτερο ως "orginizer". Αν πάλι θες browsing, κλπ, νομίζω ότι το note είναι πιο κατάλληλο. Έχει και το s-pen αν σου χρειάζεται. Νομίζω ότι πρέπει να σε καθοδηγήσουν οι απιτήσεις χρήσης. Να δεις δηλαδή, με ποια συσκευή θα κάνεις καλύτερα τις εργασίες σου. Κατά τα άλλα, όλες οι συσκευές είναι εξίσου αξιόλογες. Δε θα σε στεναρωρήσει καμμία. Δες λοιπόν ποια σε βολεύει στη δουλειά σου καλύτερα. Θα έλεγα ότι το ΒΒ είναι organizer και τηλέφωνο, ενώ το Note 4 είναι tablet και τηλέφωνο.... Πάντα φιλικά.... 1
GianniSM Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Blackberry Z30 & Blackberry Passport. Απέχουν όμως από τις αρχικές απαιτήσεις μου. Το G3 πως τα πάει με την αυτονομία; Το UI της LG; Root Custom Roms; Το Passport είναι επαγγελματικό εργαλείο, organizer όπως σου γράψαν τα παιδιά. Από εφαρμογές παίρνει κάποιες android μέσω του amazon store θα το απέρριπτα όμως για γενική χρήση. Το Ζ30 πιο καλό, αλλά πάλι εργαλείο είναι. Αν δεν απαιτεί η δουλειά σου συνέχεια μέηλς κλπ θα έλεγα να μην πας εκεί. Η αυτονομία του G3 δεν είναι το δυνατό του σημείο, αν έχεις συχνά ανοικτό το LTE να πάρεις 4-4.5 ώρες οθόνη. Το καλό είναι πως βγαίνει οπότε με ένα 20αρικο έχεις και 2η. Το UI της LG εμένα προσωπικά μου αρέσει. Το keyboard της αν και ενδιαφέρον λαγκάρει λίγο, βέβαια δεν το χρησιμοποιώ ποτέ, έχω αγοράσει το swype+dragon. Από custom roms υπάρχει ότι θες, και γενικά δεν θα σε παιδέψει πολύ σε αυτά. Υπάρχει ανάλογο νήμα στο myphone.gr. Η σειρά Note θεωρώ πως διαχρονικά είναι τα καλύτερα android μέχρι την άφιξη του S6, αλλά από μπαταρία δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και πολύ καλύτερα από το G3. Επίσης είναι πραγματικά μεγάλο τηλ για μόλις .2 ίντζες παραπάνω. Το G3 έχει διαστάσεις 5 ιντζών τηλ και χωράει εύκολα στην μπροστινή τσέπη του τζιν. Έχω νορμάλ διαστάσεις 182/86 και μια χαρά το χειρίζομαι με το ένα χέρι. Το Ζ3 δεν το θεωρώ σοβαρή αναβάθμιση από το Ζ2, και δεν βλέπω να αξίζει την διαφορά τιμής. Το G2 είναι μια πολύ καλή επιλογή, και με πολύ καλή αυτονομία. Θεωρώ τα LG την δεδομένη περίοδο τα καλύτερα VFM που κυκλοφορούν εκτός Κίνας. Η απόφαση δική σου, ελπίζω να βοήθησα. 1
gorillas Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Τελευταία ερώτηση... Το πιο αξιόπιστο κατάστημα για αγορά από το skroutz; Μάλλον στο χρώμα έχω αποφασίσει το gold.
GianniSM Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εγώ το πήρα από το kdmobile.gr είμαι ευχαριστημένος αλλά από όσο διαβάζω τα kaizer είναι αξιόπιστα.
kostas8080 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Το Passport είναι επαγγελματικό εργαλείο, organizer όπως σου γράψαν τα παιδιά. Από εφαρμογές παίρνει κάποιες android μέσω του amazon store θα το απέρριπτα όμως για γενική χρήση. Το Ζ30 πιο καλό, αλλά πάλι εργαλείο είναι. Αν δεν απαιτεί η δουλειά σου συνέχεια μέηλς κλπ θα έλεγα να μην πας εκεί. Η αυτονομία του G3 δεν είναι το δυνατό του σημείο, αν έχεις συχνά ανοικτό το LTE να πάρεις 4-4.5 ώρες οθόνη. Το καλό είναι πως βγαίνει οπότε με ένα 20αρικο έχεις και 2η. Το UI της LG εμένα προσωπικά μου αρέσει. Το keyboard της αν και ενδιαφέρον λαγκάρει λίγο, βέβαια δεν το χρησιμοποιώ ποτέ, έχω αγοράσει το swype+dragon. Από custom roms υπάρχει ότι θες, και γενικά δεν θα σε παιδέψει πολύ σε αυτά. Υπάρχει ανάλογο νήμα στο myphone.gr. Η σειρά Note θεωρώ πως διαχρονικά είναι τα καλύτερα android μέχρι την άφιξη του S6, αλλά από μπαταρία δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και πολύ καλύτερα από το G3. Επίσης είναι πραγματικά μεγάλο τηλ για μόλις .2 ίντζες παραπάνω. Το G3 έχει διαστάσεις 5 ιντζών τηλ και χωράει εύκολα στην μπροστινή τσέπη του τζιν. Έχω νορμάλ διαστάσεις 182/86 και μια χαρά το χειρίζομαι με το ένα χέρι. Το Ζ3 δεν το θεωρώ σοβαρή αναβάθμιση από το Ζ2, και δεν βλέπω να αξίζει την διαφορά τιμής. Το G2 είναι μια πολύ καλή επιλογή, και με πολύ καλή αυτονομία. Θεωρώ τα LG την δεδομένη περίοδο τα καλύτερα VFM που κυκλοφορούν εκτός Κίνας. Η απόφαση δική σου, ελπίζω να βοήθησα. Κάνεις μεγάλο λάθος δεν μπορείς να συγκρίνεις την αυτονομία του NOTE 4 με το g3,το note 4 βγάζει μια ώρα και παραπάνω Screen on time απο το lg g3(αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο g3 μαζί με τα lag που έχειλ) η μπαταρία του note 4 είναι από τις καλύτερες το g3 παρα τα 3000mah έχει διάρκεια όσο μια μπαταρία 2300mah
gorillas Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Διαβάζω συνέχεια ότι το κινητό lagαρει και σήμερα που έπιασε στα χέρια μου την έκδοση με τα 2 GB αυτή την αίσθηση μου έδωσε... Ξενέρωσα να πω την αλήθεια! Ισχύει και στην έκδοση των 3 GB κάτι τέτοιο;
GianniSM Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Διαβάζω συνέχεια ότι το κινητό lagαρει και σήμερα που έπιασε στα χέρια μου την έκδοση με τα 2 GB αυτή την αίσθηση μου έδωσε... Ξενέρωσα να πω την αλήθεια! Ισχύει και στην έκδοση των 3 GB κάτι τέτοιο; Είχε Lollipop Πάνω; επειδή κάνει τρομακτική διαφορά. Από κει και πέρα σε σύγκριση επιδόσεων οι 2 εκδόσεις έχουν μια διαφορά 4-5% για το ακριβότερο μοντέλο. Στο Antutu το 16αρι που έχω κτυπάει πάνω από 42000 Μια διόρθωση στα πιο πάνω που έγραψα. Δεν είχα δει πως η διαφορά του Ζ3 με Ζ2 είναι μόλις 40Ε. Με αυτές τις συνθήκες αξίζουν τα παραπάνω, αλλά θεωρώ και τις 2 συσκευές ακριβές γενικά.
gorillas Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Ναι Lollipop είχε πάνω... Ήταν το πρώτο πράγμα που κοίταξα!
GianniSM Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Ναι Lollipop είχε πάνω... Ήταν το πρώτο πράγμα που κοίταξα! Τι να σου πω; δεν θα σου έλεγα πως είναι σφαιράτο υπάρχουν πιο γρήγορα από αυτό σίγουρα, αλλά προσωπικά για μένα βάζοντας τα όλα στην ζυγαριά στους 4 μήνες με την στοκ ρομ δεν είχα θέμα. Πολλοί πάντως λένε πως με το Nova launcher λύνεται το θέμα τους. Εγώ δεν το έκανα ούτε αυτό γιατί βρίσκω βολικό τον στοκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα