Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου ακουγεται τραγικο να γινεται ολοκληρη αναλυση και να ζητουνται ευθυνες και αναφορες και να μην ξανασυμβει και αλλες τοσες βλακειες απο την ERT οτι αυτα τοτε δεν γινονται και οτι 5 λεπτα ειναι πολυ κτλ.σιγα το σοβαρο προγραμμα που αμα μεινουμε 5 λεπτα χωρις τηλ θα παθουμε τιποτα.λες και δεν υπαρχει ιντερνετ για ενημερωση.tragic.Πολυ σοβαρο ζητημα.ουτε αναφορα στο ινσομνια δεν θα επρεπε να ειχε μπει.

Στο παρελθόν για 5 λεπτά μαύρου σε εκπομπές μεγάλου ενδιαφέροντος έχουν απολυθεί CEOs/CTOs και έχουν γίνει ΕΔΕ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ήδη ζητηθεί η παραίτηση αρκετών στελεχών της ΕΕΤΤ ενώ φαντάζομαι αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και εντός της Digea.

Το αν η είδηση θα έπρεπε να μπει στο insomnia ή όχι ας το αποφασίσετε εσείς οι moderators. Για πάρα πολύ κόσμο στην Ελλάδα TV >>>> Internet, αν και προφανώς η αναλογία γέρνει όλο και περισσότερο προς τα δεξιά.

Είναι αλήθεια πως το θέμα μάλλον ενδιαφέρει κυρίως τους επαγγελματίες του χώρου και λιγότερο τους ίδιους τους τηλεθεατές (πόσο μάλλον αυτούς που ελάχιστα παρακολουθούν τηλεόραση).

Σχετικά με την αντίδραση της κυβέρνησης, που πρακτικά αυτή ήταν που έδωσε τέτοια προβολή στο θέμα, μου φαίνεται περισσότερο ως αφορμή για να ξηλώσουν στελέχη των προηγούμενων και να βάλουν τους δικούς τους. Τα γνωστά (ειδικά στην ΕΡΤ κάτι τέτοια ήταν κανόνας μετά από αλλαγές ηγεσίας).

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι δεν δούλεψε όπως έπρεπε το εφεδρικό σύστημα. Δεν το έχω ψάξει πολύ περισσότερο και δεν βρήκα άλλες τεχνικές λεπτομέρειες (μάλλον μόνο από "μέσα" μπορεί να γίνει αυτό).

Το backup σύστημα υποθέτω ότι αφορά την αποστολή του σήματος απ' τα κέντρα εκπομπής στους δέκτες μας. Η ανακοίνωση γράφει ότι τελικά είδαν ότι υπήρξε πρόβλημα στην σωστή λήψη του σήματος ( λόγω προβλήματος με την κρυπτογράφηση ) στα κέντρα εκπομπής. 

μου ακουγεται τραγικο να γινεται ολοκληρη αναλυση και να ζητουνται ευθυνες και αναφορες και να μην ξανασυμβει και αλλες τοσες βλακειες απο την ERT οτι αυτα τοτε δεν γινονται και οτι 5 λεπτα ειναι πολυ κτλ.σιγα το σοβαρο προγραμμα που αμα μεινουμε 5 λεπτα χωρις τηλ θα παθουμε τιποτα.λες και δεν υπαρχει ιντερνετ για ενημερωση.tragic.Πολυ σοβαρο ζητημα.ουτε αναφορα στο ινσομνια δεν θα επρεπε να ειχε μπει.

Όντως σιγά το πρόβλημα. Και τεχνικά προβλήματα συμβαίνουν , δεν είναι μάγοι οι τεχνικοί. Απλά παλιά θα επηρέαζαν μόνο ένα κανάλι ενώ τώρα επηρεάζεται όλο το group καναλιών.

Δημοσ.
Η εταιρεία δίνει εξηγήσεις μέσω σχετικού δελτίου τύπου που ακολουθεί:

«Θα θέλαμε καταρχήν να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή της Digea.

» Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των Ιδιωτικών Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο. 

» Σημειώνεται ότι η εκπομπή των Περιφερειακών Σταθμών δεν επηρεάστηκε.

» Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη. 

» Έπειτα από σειρά δοκιμών η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. 

» Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11:00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα.  

» Αυτή την ώρα γίνεται λεπτομερής τεχνικός έλεγχος, για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του προβλήματος και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου, μόλις θα έχουμε πλήρη εικόνα τις επόμενες ώρες.  

» Παράλληλα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση, του σχεδιασμού του όλου συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα.

» Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση».

Δημοσ.

Αφου μας υποχρέωσαν να βαλουμε ψηφιακη κ να αγορασουμε αποκωδικοποιητες, αυτα τραβαμε. Με την αναλογικη ειχα πολυ καλυτερο σημα στο χωριο. Ακομα κ εδω στην αθηνα οταν εχει κακο καιρο δε μπορεις να δεις τιποτα απο το πιξελιασμα

• Like 1
Δημοσ.
το βιντεο τα λεει ολα για τα χαλια τους να πανε εξω να δουν πως ειναι η τν... δειχνουν τηλεσκουπιδια ποιοτητα εικονας μαυρα χαλια προπαγανδα και φοβος. Μεχρι αηδιας
Δημοσ.

Χθες που ήθελα να δω λαζοπουλο, πριν καν ξεκινήσει έγραψε poor signal.

Συμπέρασμα: Τον έχασα τον λαζοπουλο

Δημοσ.

Υπάρχει και το... internet :P

Αν σκεφτείς ότι το 17% του πληθυσμου ειναι πανω από 65 ετών (απογραφή 2011)..... το ότι υπαρχει και το ίντερνετ δεν είναι και τόσο σοβαρό επιχείρημα.

Επίσης ανεξάρτητα αν βλεπει κανείς από εμας τηλεόραση εκείνες της ώρες (ή γενικώς) τα προγραμματα αυτά υπαρχουν για καποιο λόγο. Κερδος από διαφημίσεις. Εφόσον καθε δευτερόλεπτο διαφημήσεων κοστίζει μερικες εκατοντάδες ευρώ το να κλείσει η εκπομπή του σήματος για 2 ώρες..... είναι μεγάλη χασουρα για τα καναλια.

• Like 1
Δημοσ.

Κι όμως... γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους αυτής της γενιάς που παίζουν τους υπολογιστές στα δάχτυλα. Ίσως τους έχουμε υποτιμήσει! Έδωσα πριν λίγους μήνες στη μάνα μου (η οποία πλησιάζει τα 65) ένα tablet και η οποία δεν είχε ιδέα από υπολογιστές και ούτε έχει ξανασχοληθεί. Μέσα σε ένα μήνα έψαχνε και έβρισκε ότι ήθελε!

Δημοσ.

Οταν ειχε βγει η Digea πηρα απο περιεργεια να ρωτησω τι εξοπλισμο θα χρησιμοποιουσαν γιατι μου ειχε φανει περιεργο που θα εξεπεμπαν σε SD και οταν πηρα τηλεφωνο καταλαβα οτι μιλαγα με την CISCO.Oποτε μην απορειτε αν δειτε καποια στιγμη οτι παιζουν με μεταχειρισμενους multiplexers δεκαετιας απο Αμερικη.

Δημοσ.

Κι όμως... γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους αυτής της γενιάς που παίζουν τους υπολογιστές στα δάχτυλα. Ίσως τους έχουμε υποτιμήσει! Έδωσα πριν λίγους μήνες στη μάνα μου (η οποία πλησιάζει τα 65) ένα tablet και η οποία δεν είχε ιδέα από υπολογιστές και ούτε έχει ξανασχοληθεί. Μέσα σε ένα μήνα έψαχνε και έβρισκε ότι ήθελε!

Δεν αντιλέγω. Κι η δική μου έτσι είναι. Παρόλα αυτά υπαρχει μεγάλο ποσόστό σε όλες της ηλικιες που δεν εχουν επαφή με την τεχνολογία (9 στους 10)

Εχω γνωστούς λίγο πανω από τα 50 που ακομα και σημερα ακουω τις κλασικές ατακες "τι την θες την φωνή στο εργο αφου είναι στα ξενα".

http://www.in2life.gr/news/periscope/newsitem/323021/poioi-kai-posoi-hrhsimopoioyn-internet-sthn-ellada.html

Σε καθε περίπτωση η όλη βαβουρα γίνεται για την χασούρα από τις διαφημισεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...