Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερες

Ξεκινησα να κανω μια σχεδον ολικη αναβαθμιση,κρατωντας μονο psu και δισκους.

Δεν ειμαι και πολυ σχετικος ,διαβαζοντας απο εδω και απο εκει ,πηγαινα μια προς το να "χτισω" σε χ99 ddr4 κλπ,μια προς το να παω σε 4790.

Στο τελος,αρκετα επηρεασμενος απο το  οτι χτυπουσα στο σκρουτζ,στην εξελιξη τιμης εχει 50+ στο τετραμηνο και απο αυτο που διαβασα απο πολλα παιδια οτι ειναι νωρις ακομη για ddr4 klp και το χρυσοπληρωνεις ,αποφασισα,αφου διαπιστωσα απο λιγο ψαξιμο οτι ο επεξεργαστης μου ,υστερα απο σχεδον 4 χρονια  κραταει γερα,οτι ισως θα πρεπε να περιορισω την αναβαθμιση στις μνημες και στην καρτα γραφικων και σε ενα δυο χρονακια να παω γενικοτερη αναβαθμιση(ddr4 klp)

Το πσ το χρησιμοποιω για editing και για gaming.(θελω να παιζει τωρα το gtav απροβληματιστα σε υψηλες αναλυσεις,24εχω, ωστε του χρονου η σε δυο χρονια το gta ...vii να το παιζει σε ...αξιοπρεπεις αναλυσεις,γενικα θελω να συνεχισει να με "κουβαλαει" χωρις κανενα προβλημα  για μερικα χρονακια ακομη)

Τι εχω λοιπον

κουτι:fractal design r5(δεν το εχω ακομη αλλα κατεληξα σιγουρα και εκει θα μετακομισουν τα παντα)

psu:corsair hx750w

cpu: i72600k

mobo:gigabyte z68x ud4-b3

μνημες:corsair vengance 8gg(2x4 ddr3 1600)

gpu:gigabyte radeon  6970

Ψυκτρα εχω την α70 της κορσαιρ η οποια ειναι αρκετα θορυβωδης(αν δεν κανω λαθος και με μπερδευει η καρτα γραφικων απο κατω)οποτε αν υπαρχει καποια καλη προταση και εδω

δισκο εχω εναν ssd λειτουργικο,προγραμματα,παιχνιδια(samsung 830 256gb) και διαφορους αλλους για ταινιες κλπ

και θα παρω και εναν ακομη ssd,λεω pali ton samsung 850 sta 500gb

Οποτε μπορει το παραπανω συστημα να βελτιωθει αισθητα με αλλαγη μνημων και καρτας γραφικων η πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο?

Ξερω οτι σηκωνει oc o cpu  αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε,αν υπαρχει και εκει προβλημα να το δοκιμασω.

Για μνημες δινω βαρια μεχρι 200ε  και για καρτα γυρω στα 400ε ,βαρια μεχρι 500 αν αξιζει κατι.

Ευχαριστω οποιον εφτασε μεχρι εδω κατω :-)  και χιλια ευχαριστω σε οποιον απαντησει :-D

Δημοσ.

καλησπερα.

γιατι να αλλαξεις τις ραμ και μαλιστα να δωσεις και 200 ευρω;

οι vengeance που εχεις ειναι πολυ καλες. απο την αλλη με 80 ευρω παιρνεις αλλες 2 4αρες.

απο καρτα γραφικων θα ελεγα να πας σε καμια 970 g1.

2-3 μηνες που την εχω,εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.

βεβαια αν γλιτωσεις τα 200ευρω που λες οτι μπορεις να διαθεσεις για τις ραμ πας σε μια 980.

Δημοσ.

ram οπως σου ειπαν βαλε αλλα 8gb με κανα 75αρι και εισαι κομπλε τωρα αφουθες να διαθεσεις τοσα λεφτα για καρτα γραφικων για να σε κρατησει για οσο παει και εφοσον εχεις καλο τροφοδοτικο περιμενε λιγο καιρο ακομα (μηνα-διμηνο) να ανακοινωθουν οι high end καρτες τις AMD γτ γινονται ενδιαφεροντα πραγματα προς τα εκει και αν δεν σε νοιαζει κατι παρε 970 sli με τα λεφτα που θα εξοικωνομησεις και απο τις ραμ που δεν θα δωσεις 200 ευρο!

Δημοσ.

Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις.

Να πω την αληθεια  νομιζα  οτι το "γονατισμα" που τρωει ο υπολογιστης(ο φαιρφοχ καλυτερα) σε πολλες ωρες χρησες σε σαιτ στοιχηματικων,στα λαιβ πιο ειδικα ηταν θεμα μνημων.(εχω ηδη δηλωσει ασχετος,μην βαρατε αν δεν ειναι αυτο) :blink:

Παντως αν ειναι οπως τα λετε και δεν μπορω να εχω αισθητη βελτιωση με καινουργιες μνημες αλλα θα κανω δουλεια  με συμπληρωμα,θα προχωρησω ετσι αφου/αν παρουμε μερικες γνωμες ακομη.

Τωρα για την καρτα,400 με 500 το θεωρω ενα "λογικο" ποσο για να παρω μια καρτα που θα με κρατησει καποια χρονια,το να δωσω 600 700 ,μου φαινεται καπως υπερβολη,θα μπορουσα ισως αλλα καπου δεν θελω.

Θα προτιμουσα τα 100  που θα μου περισσεψουν απο τις μνημες να τα δωσω σε μια πολυ καλη  αθορυβη ψυκτρα,αν οντως καποιος επιβεβαιωνει οτι οη α70 ειναι θορυβωδης και δεν φταιει ισως το τωρινο μου  κουτι, μιας και θα παρω το fractal design r5 για να γινει το ολο πσ οσο αθορυβο γινεται

Δημοσ.

Οι ραμ που εχεις ειναι αρκετα καλες και δεν θελουνε αλλαγη ουτε με το απλο browsing υπαρχει πιθανοτητα να γεμισουν.

Εγω παντως θα προτεινα να μην συνεχισεις σε αναβαθμιση ραμ. τα 8 για την ωρα ειναι αρκετα για την δουλεια που το θελεις το συστημα.

Απο καρτα γραφικων ειναι στο χερι σου αν θα περιμενεις τη νεα σειρα της amd ή αν βιαζεσαι επιμενω στην 970 g1.

Επισης σχετικα με την ψυκτρα. Εχεις τσεκαρει ποτε θερμοκρασιες; Αν ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα οι θερμοκρασιες σου με 2 καινουργια αθορυβα καλα ανεμιστηρακια που θα αντικαταστησουν τα παλια σου δεν νομιζω να εχεις προβλημα με τον θορυβο.

Παντως μου κανει εντυπωση που ενω εχεις ssd αντιμετωπιζεις κολληματα σε απλο browsing.

Eχεις να κανεις καιρο φορματ;

Δημοσ.

Format  ειχα κανει αναγκαστικα πριν 1 , 2 μηνες.

Νομιζω οτι μπουκωνει πολυ επειδη αυτες οι σελιδεσ χρησιμοποιουν flash(κατι τετοιο διαβασα τουλαχιστον) και καμια φορα μου πεταει και ενα μηνυμα,δεν θυμαμαι ακριβως τωρα, αλλα εχει επιλογες "συνεχεια,διακοπη σεναρειου ενεργειων.)

Οποτε λες φιλε οτι θα μια καρτα απλα θα κανει διαφορα ε? θα διαβασω λιγο γι αυτες τις καινοθργιες καρτες που λες,τι προσδοκιες,υπαρχουν και θα δω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...