stav10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 i) ποσό: 1300 ii) χρήση: Κυρίως 3D - 2D Design , Gaming τύπου: Farcry 3-4, Assassins Creed 4,5 , CoD, Thief, Shadow of Mordor. (όχι Mining) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: 3ds max 2015, Vue Xstream, Adobe After effects-Photoshop-Premiere pro iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Ναι v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Διαφορετικά καταστήματα (Αθήνα) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? όχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Ναι, αλλά για διπλές Gpu όχι. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? όχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? όχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: όχι
Formation Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν θα προτείνω συγκεκριμένα parts, απλά μερικές ιδέες. 1. Οπωσδήποτε nvidia gpu (με πολύ vram για να μπορείς να κάνεις το.. παρακάτω). Στο 3ds max δεν δουλεύουν όλοι οι hardware renderers με AMD. Επίσης θές πολύ vram γιατί πρέπει ΟΛΗ η σκηνή να χωράει στην μνήμη της κάρτας αλλιώς ΔΕΝ μπορείς να κάνεις gpu render. 2. Minimum 16gb ram (καλύτερα 32gb, ειδικά αν έχεις πολλά προγράμματα ανοιχτά, π.χ. το photoshop για textures σε high res, το max για modeling, το vue για landscapes και κανά άλλο 3D app για rendering). 3. Οπωσδήποτε SSD σαν system disk + μεγάλο μαγνητικό. 4. Οπωσδήποτε να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται (που σημαίνει καλά fans παντού+καλο cpu cooler ή/και υδρόψυξη) 5. Οθόνη να κοιτάξεις σε κάτι που να συνδυάζει ταχύτητα και πιστότητα. Ισως κάποιο DELL (?). Υ.Γ. Καλό είναι να έχει case με όλων των ειδών τις θύρες εμπρός για την περίπτωση που θες να τραβήξεις υλικό από κάποια εξωτερική συσκευή (π.χ. firewire camera, esata ext.hdd, κ.λ.π.). Επεξ/σία 28 Απριλίου 2015 από Formation
stav10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δεν θα προτείνω συγκεκριμένα parts, απλά μερικές ιδέες. 1. Οπωσδήποτε nvidia gpu (με πολύ vram για να μπορείς να κάνεις το.. παρακάτω). Στο 3ds max δεν δουλεύουν όλοι οι hardware renderers με AMD. Επίσης θές πολύ vram γιατί πρέπει ΟΛΗ η σκηνή να χωράει στην μνήμη της κάρτας αλλιώς ΔΕΝ μπορείς να κάνεις gpu render. 2. Minimum 16gb ram (καλύτερα 32gb, ειδικά αν έχεις πολλά προγράμματα ανοιχτά, π.χ. το photoshop για textures σε high res, το max για modeling, το vue για landscapes και κανά άλλο 3D app για rendering). 3. Οπωσδήποτε SSD σαν system disk + μεγάλο μαγνητικό. 4. Οπωσδήποτε να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται (που σημαίνει καλά fans παντού+καλο cpu cooler ή/και υδρόψυξη) 5. Οθόνη να κοιτάξεις σε κάτι που να συνδυάζει ταχύτητα και πιστότητα. Ισως κάποιο DELL (?). Υ.Γ. Καλό είναι να έχει case με όλων των ειδών τις θύρες εμπρός για την περίπτωση που θες να τραβήξεις υλικό από κάποια εξωτερική συσκευή (π.χ. firewire camera, esata ext.hdd, κ.λ.π.). Ευχαριστώ για τα tips! λίγο πολύ τα γνωρίζω και εγώ τα περισσότερα που ανέφερες. Σε ότι αφορά τα parts είναι εκεί που προβληματίζομαι.
pnick Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Πρέπει να καθορίσεις πρώτα αν το βάρος στο rendering θα πέσει στην cpu ή στην gpu, γιατί αναλόγως με ποιό πρόγραμμα θα κάνεις rendering και το αν θα είναι cpu ή gpu based αλλάζουν τελείως οι προτεραιότητες. Με 1300€ για σύστημα-οθόνη μπορεί να γίνει κάτι σχετικά καλό και στις δύο περιπτώσεις, αλλά με διαφορετικό κέντρο βάρους. Αν θέλεις πες μας με τί μοντέλα θα δουλεύεις κυρίως. Arch viz, automotive, κ.λπ.
WalkerSW Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση των προγραμμάτων που έχουν αναφερθεί τα 1300 είναι λίγα, πολύ λίγα! Για πιο ερασιτεχνικές καταστάσεις τότε ένα σύστημα με 4790, H97, gtx970, ssd και μια 2Κ ips οθονη είναι αρκετα αλλά και πάλι δεν ξέρω αν χωράνε στο budget, ίσως οριακά!
pnick Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση των προγραμμάτων που έχουν αναφερθεί τα 1300 είναι λίγα, πολύ λίγα!Για πιο ερασιτεχνικές καταστάσεις τότε ένα σύστημα με 4790, H97, gtx970, ssd και μια 2Κ ips οθονη είναι αρκετα αλλά και πάλι δεν ξέρω αν χωράνε στο budget, ίσως οριακά! Εννοείται ότι είναι λίγα, αλλά τί θα πείς στον άνθρωπο; Γιατί δεν έχεις άλλα; Ε, νομίζω ότι εφόσον μιλάει και για gaming μαζί και το ποσό είναι αυτό που είναι, τότε μάλλον μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση. Για επαγγελματική απαιτείται εξάλλου και αγορά των προγραμμάτων (αν με εννοείς), και το minimum ποσό για όλα αυτά είναι τα 10Κ και λίγα λέω. Όπως είπες, αν το βάρος πέσει στην cpu, τότε ένα σύστημα με 4790 και Η97 είναι το ενδεδειγμένο, αλλά gtx 970 δεν χρειάζεται για τα προγράμματα αυτά (για τα παιχνίδια μάλιστα, αλλά δεν ξέρω ποιά είναι η προτεραιότητα). edit: Τώρα πρόσεξα το Vue. Αν με αυτό κάνεις rendering τότε είναι cpu based αποκλειστικά. Θα ανεβάσω σύνθεση εντός ολίγου.
stav10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Kυρίως Environmental design κάνω και sci-fi animation
WalkerSW Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Εννοείται ότι είναι λίγα, αλλά τί θα πείς στον άνθρωπο; Γιατί δεν έχεις άλλα; Ε, νομίζω ότι εφόσον μιλάει και για gaming μαζί και το ποσό είναι αυτό που είναι, τότε μάλλον μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση. Για επαγγελματική απαιτείται εξάλλου και αγορά των προγραμμάτων (αν με εννοείς), και το minimum ποσό για όλα αυτά είναι τα 10Κ και λίγα λέω. Όπως είπες, αν το βάρος πέσει στην cpu, τότε ένα σύστημα με 4790 και Η97 είναι το ενδεδειγμένο, αλλά gtx 970 δεν χρειάζεται για τα προγράμματα αυτά (για τα παιχνίδια μάλιστα, αλλά δεν ξέρω ποιά είναι η προτεραιότητα). NV gpus στο 3ds max κάνουν θαύματα! Kυρίως Environmental design κάνω και sci-fi animation Κοινώς το βάρος πέφτει στην δουλειά και όχι στο gaming?
stav10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Ναι NV gpus στο 3ds max κάνουν θαύματα!Κοινώς το βάρος πέφτει στην δουλειά και όχι στο gaming? Ναι
pnick Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 NV gpus στο 3ds max κάνουν θαύματα! Δεν μίλησε κανείς για ATI. Για nvidia μιλάω και εγώ, αλλά αν είναι να κάνει μόνο cpu rendering τότε δεν χρειάζεται η 970 απλά για το viewport. Μια 750Τi θα είχε σχεδόν παραπλήσια απόδοση σε fps στα viewports και εφόσον το budget είναι περιορισμένο, καλό είναι να πέσει χρήμα εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη==cpu. 1
WalkerSW Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Ναι Ναι Τότε εγώ στην θέση θα άφηνα την κάρτα για αργότερα όταν με το καλό θα ξαναμαζευτουν λεφτά και θα πήγαινα τώρα σε δυνατό επεξεργαστή και βαρβατη οθόνη!
pnick Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Kυρίως Environmental design κάνω και sci-fi animation Από adobe τί έκδοση δουλεύεις; CS6, CC και ποιό version; Αυτό για να βρούμε συμβατή κάρτα γραφικών. Τότε εγώ στην θέση θα άφηνα την κάρτα για αργότερα όταν με το καλό θα ξαναμαζευτουν λεφτά και θα πήγαινα τώρα σε δυνατό επεξεργαστή και βαρβατη οθόνη! Δυστυχώς, με ενσωματωμένη δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο max. Είναι no-no.
stav10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Rendering kanw sto max Από adobe τί έκδοση δουλεύεις; CS6, CC και ποιό version; Αυτό για να βρούμε συμβατή κάρτα γραφικών. Δυστυχώς, με ενσωματωμένη δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο max. Είναι no-no. CS6 δουλεύω. Δεν κάνω rendering sto vue. Το έχω σαν plugin και κάνω τα renders στο max
pnick Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Rendering kanw sto max CS6 δουλεύω. Δεν κάνω rendering sto vue. Το έχω σαν plugin και κάνω τα renders στο max Τί χρησιμοποιείς για rendering; Το mental ray ή κάποιο άλλο;
stav10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Τί χρησιμοποιείς για rendering; Το mental ray ή κάποιο άλλο; Mental ray
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα