Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας. Ανοιγω ξανα νεο θεμα ζητωντας αποψεις για το θεμα του ηχου. Προσφατα αγορασα εναν ενισχυτη pioneer vsx 324 μαζι με το σαμπακι του s-22w-p (η καπως ετσι) καθως επισης και ενα ζευγαρι dali zensor 1. Το σετ αυτο χρησιμοποιειται και για ταινιες αλλα και μουσικη και χρησιμοποιουνται 2 ειδων συνδεσμολογιες, πανω στις οποιες θελω καποια βοηθεια!

1. Πρωτος τροπος παιξιματος ειναι χρησιμοποιωντας σαν πηγη την tv. Δλδ γραφω μια ταινια σ ενα στικακι, το βαζω στην tv και απο αυτην ο ηχος φευγει με οπτικη ινα και παιζει στον ενισχυτη. Σαν μεινοκτημα εδω ειναι η χαμηλη ενταση του ηχου. Οτι κι αν βλεπω στην tv, ειτε ταινια ειτε καποιο καναλι η ακομα και αν βαλω να παιξει καποιο τραγουδι εχω χαμηλη ενταση. Υπαρχει καποια λυση γι αυτο; Υπαρχει δλδ καποια συσκευη που να μπαινει αναμεσα σε tv και ενισυτη, με οπτικη ινα παντα, που να δυναμωνει την ενταση;

2. Αλλος τροπος χρησης ειναι με το pc. Αρχικα δοκιμασα να παιρνω και εικονα και ηχο μεσω της nvidia με hdmi και να το ριχνω στην tv και απο κει να φευγει ο ηχος για τον ενισχυτη. Σε αυτη την περιπτωση ομως ειχα λιγο παρασιτο που ακουγοταν περισσοτερο τις υψηλες συχνοτητες. Οποτε πηρα ενα καλωδιο με καρφι απο τη μια μερια και ασπρο κοκκινο rca απο τη αλλη. Ετσι συνδεω τον ηχο στον ενισχυτη απο την ενσωματωμενη καρτα ηχου πανω στον ενισχυτη. Εδω δεν εχω κανενα παρασιτο αλλα το μεινοκτημα ειναι οτι πρεπει να αλλαζω συνεχεια βυσματα αναλογα με το αν θελω να χρησιμοποιησω τον ενισχυτη η τα ηχεια του υπολογιστη. Οποτε εδω θελω να ρωτησω αν καποια καρτα ηχου για τον υπολογιστη μπορει να βοηθησει ειτε για καλυτερο η δυνατοτερο ηχο, ειτε για να μπορω να εχω πανω συνδεδεμενα και τα μικρα ηχεια του υπολογιστη αλλα και τον ενισχυτη. Αν οχι καρτα ηχου, καποια αλλη συσκευη που δεν ξερω;

Συγγνωμη αν κουρασα με τα πολλα ερωτηματα 

Δημοσ.

Η πρώτη περίπτωση είναι σίγουρα η πιο σωστή και σου δίνει και την δυνατότητα να ακούς όλες τις πηγές (κανάλια, DVD Player κλπ). Αν όμως η ισχύς του ενισχυτή δεν φτάνει σε ικανοποιητικό επίπεδο θα πρέπει να πας σε άλλη συνδεσμολογία.

Το να λύσεις το πρόβλημα του θορύβου της HDMI ίσως αποδιχθεί αρκετά δύσκολο έως άλυτο.

Οπότε::

1.Coaxial Digital έξοδο (RCA) δεν έχει το Computer στην κάρτα ήχου;

2 Analog (2 RCA)  έξοδο η TV?

Δημοσ.

2. Η tv δυτυχως εχει μια και μοναδικη εξοδο για ηχο και αυτη ειναι η οπτικη ινα. Τιποτα αλλο. Μονο κατι εισοδους εχε σε περιπτωση που θες να παιξει ηχο απο καπου αλλου.

1. Το pc εχει ενσωματωμενη καρτα ηχουν στην μητρικη. Η μητρικη ειναι μια gigabyte ga-z77x-d3h. Εγω παιρνω ηχο απο ενα πρασινο καρφακι και το καλωδιο παει στον ενισχυτη σε εισοδο rca.

Δημοσ.

1. Το pc εχει ενσωματωμενη καρτα ηχουν στην μητρικη. Η μητρικη ειναι μια gigabyte ga-z77x-d3h. Εγω παιρνω ηχο απο ενα πρασινο καρφακι και το καλωδιο παει στον ενισχυτη σε εισοδο rca.

Η κάρτα ήχου έχει optical Out. Είναι κι αυτή χαμηλή;

Δημοσ.

Αυτο θα στο απαντησω αυριο γιατι δυστυχως το καλωδιο που εχω ειναι μικρο και δεν φτανει απο το pc στον ενισχυτη. Θα παρω αυριο ενα μεγαλυτερο να δοκιμασω και θα σου απαντησω! Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τον κοπο σου.

Δημοσ.

Αυτο απο την οπτικη που εχει χαμηλη ενταση.... μηπως εχει να κανει με την τηλεοραση σου? Εμενα δεν εχει ας πουμε, ισα ισα πιο δυνατα απο την τηλεοραση ακουω κιολας και χαμηλωνω παντα.

• Like 1
Δημοσ.

Επανηλθα! Λοιπον σημερα το πρωι αγορασα μια οπτικη ινα 3 μετρων για να δοκιμασω να παιξω ηχο στο pc και να τον ακουσω στον ενισχυτη. Σ αυτη την περιπτωση ο ηχος ηταν πλουσιος και δυνατος! Με το ιδιο καλωδιο δοκιμαζω να παρω ηχο απο την τηλεοραση για να τον ακουσω στον ενισχυτη και ΠΑΛΙ ο ηχος ειναι δυνατος. Δεν ηταν το ιδιο δυνατος σε σχεση με τον ηχο απο το pc αλλα ηταν σε πολυ καλυτερη μοιρα με πριν που επαιρνα ηχο απο την τηλεοραση αλλα με αλλο καλωδιακι. 

Επομενως τωρα υπαρχει μια διαφορα αναμεσα στον ηχο απο το pc και τον ηχο απο την tv, αλλα νομιζω πως δεν ειναι μια διαφορα αξιολογη. Αλλωστε απο συσκευη σε συσκευη ειναι αναμενομενο να υπαρχει μια καποια διαφορα στον ηχο που βγαζει. Ετσι δεν ειναι; Συμπεραινω πως μαλλον καπου "εχανα" ενταση λογω καλωδιου. Εχω λαθος μηπως;

Αν δεν κανω λαθος λοιπον θα ηθελα να μαθω αν μια καρτα ηχου στο pc θα μπορουσε να μου δωσει κατι παραπανω σε ηχητικη ποιοτητα. 

Δημοσ.

Αν δεν κανω λαθος λοιπον θα ηθελα να μαθω αν μια καρτα ηχου στο pc θα μπορουσε να μου δωσει κατι παραπανω σε ηχητικη ποιοτητα. 

Σε ποιότητα σίγουρα θα σου δώσει μια κάρτα ήχου. Ακόμα και τον 20€. Απλά πρέπει να προσέξεις τι εξόδους έχει η κάρτα. 

Π.χ. εγώ πήρα μια Creative SB 5.1 Vx. Έχει τις κλασσικές εξόδους 3,5mm αλλά δεν έχει οπτική έξοδο. Οπότε κοίτα τι θες και τι σου προσφέρει η κάθε κάρτα ήχου.

Δημοσ.

Η οπτικη ινα στο pc δεν με ενδιαφερει και τοσο. Αυτο γιατι ο ενισχυτης μου εχει μονο μια εισοδο οπτικης ινας και αυτη ειναι κατειλημμενη απο την τηλεοραση που με το καινουριο καλωδιο παιζει παρα πολυ ικανοποιητικα. Αυτα που μ ενδιαφερουν κυριως ειναι

1) Κερδος σε ποιοτητα ηχου. Αν υπαρχει κερδος και σ ενταση καλοδεχουμενο ειναι!

2) Δυνατοτητα να εχω ταυτοχρονα συνδεδεμενο τον ενισχυτη μου αλλα και τα μικρα ηχειακια του υπολογιστη για να μην αλλαζω βυσματα. Αλλα αν δε γινεται δεν, δεν πειραζει.

Με 50-60 ευρω χοντρικα τι να κοιταξω σε καρτα ηχου;

Δημοσ.

Η κάρτα ήχου δεν πιστεύω ότι θα σου δώσει κάτι παραπάνω ακόμα κι αν είναι των 120 ευρώ. Γνώμη μου.

Λογικά αν έχεις συνδεδεμένα τα μικρά ηχειάκια στην αναλογική έξοδο του PC και το οπτικό στην οπτική έξοδο του PC θα πρέπει να παίζουν ταυτόχρονα. Απλώς τσέκαρε στις ρυθμίσεις να μην είναι τσεκαρισμένη μια option που λέει "Digital Only" ή κάτι αντίστοιχο. Είπες όμως ότι η οπτική του PC δεν σε ενδιαφέρει ή κάτι δεν κατάλαβα;

Δημοσ.

Σωστα καταλαβες. Ο ενισχυτης εχει μονο μια εισοδο οπτικης ινας. Και σ αυτην εχω συνδεδεμενη την tv, οποτε δεν υπαρχει υποδοχη ωστε να ριξω και τον υπολογιστη πανω στον ενισχυτη με οπτικη ινα.

Δημοσ.

με hdmi στη τιβι και μετα με οπτικη, ετσι τοχω εγω και παιζει τελεια. Δεν ειμαι και σιγουρος δλδ επειδη εχω να το χρησιμοποιησω καιρο το πισι στην τιβι. Θα το δω

Δημοσ.

Και αυτο ειχα δοκιμασει αλλα παλι ο ηχος ηταν χαμηλης εντασης. Τωρα βεβαια πρεπει να δοκιμασω και με το καινουριο καλωδιο που πηρα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...