Solaris91 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω υπολογιστή με κύρια χρήση video editing (με premiere pro), αλλά να παίζω και κάνα game που και που. Όσο αφορά το gaming παίζω κυρίως indy παιχνίδια, αλλά άμα παίζω κάτι πιο βαρύ θα είμαι ευχαριστημένος άμα το τρέχω άνετα σε medium ρυθμίσεις. Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω το ποσό των 1000 ευρώ ( μόνο για τον πύργο πάντα ) .Εδώ σας παραθέτω ένα σύστημα που σκέφτομαι, αν και δεν είμαι πολύ σχετικός οπότε μπορεί να λέω μπαρούφες.CPU Intel i7 4790 GPU Gigabyte Geforce GTX960 2GB WindforceRAM Corsair Vengeance 16 GB DDR3Τροφοδοτικό Coolermaster v450 Semi-modualΣκληρός δίσκος Seagate SSHD 1 TBΓια μητρικές, kai tower cases δεν ξέρω καθολου με τι κριτήρια να επιλέξω, αλλά νομίζω με 110 ευρώ και 55 αντίστοιχα θα είμαι εντάξει.Είμαι ανοικτός σε οποιασήποτε πρόταση. Προτιμώ να μην κάνω OC για να μην μειωθεί η διάρκεια ζωής. Νομίζω ότι με λιγοτερα χρήματα θα αντιμετωπίζω προβλήματα, Εσείς τι πιστεύεται? Ευχαριστώ!
Mikri Nefeli Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Κοίτα,αν είναι να ρίξεις λεφτά στο εργαλείο δουλειάς σου,σίγουρα δε θες ένα κουτί να τρίζει όταν γράφει ο σκληρός,όπως είναι αυτά του 20άρικου. Ούτε βεβαια και full tower του 100αρικου,να βάλεις 3 κάρτες μέσα. Οπότε,κοιτάς κάτι να σου αρέσει,και να έχει εύκολα προσβάσιμες διάφορες θύρες. Μητρική,από τη στιγμή που πέρνεις top επεξεργαστή,εκεί θα κινηθείς,και θέλοντας και μη,θα είναι υπερπλήρης. Δεν βγάζουν κορυφαία chipset χωρίς να έχουν πληρώσει κερατιάτικα σε sli άδειες. Μια καλή συμβουλή,θα ήταν να περιμένεις λίγο να βγει το σόκετ 1151,και πέσουν κάπως οι τιμές. Επίσης,με 450αρι τροφοδοτικό,δε σε βλέπω καλά.
Mikri Nefeli Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 για τον επεξεργαστή σου,όποια και να διαλέξεις στα 110+ ευρώ,καλυμμένος θα είσαι.
Solaris91 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ! Η κάρτα γραφικών είναι οκ? Πρέπει να προσέξω κάτι στην μητρική για συμβατότηα με την κάρτα γραφικών?
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 ειναι μια χαρα η καρτα οχι δεν εχεις προβλημα συμβατοτητας 99.99% (ποτε δεν εισαι σιγουρος)
Lucius Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Νομίζω οτι με το ποσό που δίνεις κάνεις την δουλειά σου πολύ άνετα. Κοίταξα τα specs του προγράμματος που θες για video editing και δεν ζητάει κάτι το τρομερό. Επίσης αφού δεν θες απαιτητικό gaming μπορείς να πας σε μέτριες λύσεις. Σου κάνω μια σύνθεση και αν κάπου έχω λάθος με διορθώνεις και εσύ και τα παιδιά. Case: 45 CPU: 220 CPU fan: 30 Mobo: 102 GPU: 230 RAM: 140 HDD 60 SSD: 120 PSU: 67 ---------- 1014 Το ποσό το άφησα τόσο γιατί νομίζω είναι μικρή διαφορά. Αν δεν θέλεις ούτε ευρώ πάνω απο τα 1000 μπορούμε να πάμε σε πιο φτηνή mobo.
nikosfa21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Νομίζω οτι με το ποσό που δίνεις κάνεις την δουλειά σου πολύ άνετα. Κοίταξα τα specs του προγράμματος που θες για video editing και δεν ζητάει κάτι το τρομερό. Επίσης αφού δεν θες απαιτητικό gaming μπορείς να πας σε μέτριες λύσεις. Σου κάνω μια σύνθεση και αν κάπου έχω λάθος με διορθώνεις και εσύ και τα παιδιά. Case: 45 CPU: 220 CPU fan: 30 Mobo: 102 GPU: 230 RAM: 140 HDD 60 SSD: 120 PSU: 67 ---------- 1014 Το ποσό το άφησα τόσο γιατί νομίζω είναι μικρή διαφορά. Αν δεν θέλεις ούτε ευρώ πάνω απο τα 1000 μπορούμε να πάμε σε πιο φτηνή mobo. Μαν αν και ειμαι ασχετος πολυ καλο το σετακι πουν εφτιαξες, αλλα μηπως δεν κανει το socket της coolermaster στο socket της cpu?
Lucius Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Η αλήθεια είναι οτι δεν το αναφέρει στο skroutz αλλά κάνει και για 1150. Το ήξερα γιατί την έχω βάλει την ψήκτρα σε 1150 socket. Και το αναφέρει και εδώ http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo/. Αλλά δεν ξέρω γιατί δεν το αναφέρει στο skroutz. Ευχαριστώ πάντως για την παρατήρηση
Solaris91 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Ο SSD είναι σημαντικός? Μπορώ να ξεφύγω κάπως από το budget, απλά θέλω να συγκρατηθώ και να μην ξοδέψω χωρίς λόγο. Διάβαζα ότι στο video editing ο CPU είναι το Α και το Ω και σκέφτομαι μήπως πάρω ένα καλύτερο, αλλά θα παρασύρει και τα υπόλειπα προς τα πάνω σε τιμή?
nikosfa21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 εγώ ευχαριστώ μαν γιατι, δεν την είχα τσεκάρει, και απ ότι είδα στις κριτικές είναι αρκετά καλή! Με έψησε φουλ εφόσον κάνει για 1150!
Lucius Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 εγώ ευχαριστώ μαν γιατι, δεν την είχα τσεκάρει, και απ ότι είδα στις κριτικές είναι αρκετά καλή! Με έψησε φουλ εφόσον κάνει για 1150! Είναι αρκετά καλή. Στο λέω και απο προσωπική εμπειρία. Ο SSD είναι σημαντικός? Αν θέλεις να τρέχεις γρήγορα το λειτουργικό σου και ενδεχομένως κάποια προγράμματα τότε ναι είναι σημαντικός. Η αλήθεια είναι οτι σου έβαλα μεγάλο SSD με το σκεπτικό οτι μπορεί να θες να περάσεις το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για το video editting μέσα σ' αυτόν. Αλλά έχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα σε σχέση με τους μηχανικούς δίσκους.
Solaris91 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Συγγνώμη, δεν είδα ότι απάντησες και το έκανα edit το μήνυμα. Η ram που προτίνεις τι διαφορά έχει με αυτή που είπα στην αρχή? Ακόμα αν πάω στον i7 4790 τι άλλο πρέπει να αλλάξω από αυτά που προτίνεις?
Lucius Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Είναι double module οι ram που σου προτείνω εγώ. Που κατα γενική ομολογία είναι καλύτερα απο το 1. Και έχουν και cas latency 9 αντί για 10. Οι αλλαγές που θα κάνουμε είναι να βάλουμε την μισή RAM δηλαδή αυτές. Και αλλάζουμε και τον SSD . Με αυτές τις αλλαγές πάμε στα 1000 ακριβός.
Solaris91 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Εννούσα αν η μητρική και ο πύργος είναι εντάξη για τον i7 4790 . Ίσως πάρω τον ssd στα 128 για να ρίξω το κόστος,γιατί όπως βλέπω θα φτάσω 1140.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα